Elisabeth Sandell

Bhutan står Elisabeths hjerte nær, og hendes viden om landets unikke kultur er imponerende.

Inger Elisabeth Sandell - rejseleder for Viktors Farmor

Elisabeth er vokset op i Astrid Lindgrens fødeby Vimmerby, men hun har boet i Danmark i mere end 40 år. Efter ti års arbejde som pædagog ønskede hun at gøre rejselivet til en levevej og første skridt blev en turistføreruddannelse, som gav mulighed for at vise udenlandske turister rundt i Danmark. Næste skridt – rejseleder i udlandet - kom efter et par år i 1990’erne, hvor familien var bosat i Bangkok.

Elisabeth har stået i spidsen for rejser til bl.a. Indien og Kina. Hendes speciale er Himalaya-kongedømmet Bhutan, som hun besøgte første gang i 1994. Siden er hendes erfaringer med dette land og dets unikke kultur bare vokset. Når Elisabeth ikke guider i Danmark eller udenlands, holder hun foredrag på aftenskoler og seniorhøjskoler.

"Da jeg vandrede på Den Kinesiske Mur første gang i 1978 troede jeg at det var noget jeg kun ville opleve en gang i mit liv. Jeg kunne aldrig i min vildeste fantasi forestille mig at jeg skulle blive så privilegeret at det at rejse ville blive min levevej og at jeg ville gense Riget i Midten mere end én gang."

 

Viktors Farmor rejseleder Elisabeth Sandell poserer foran Tiger's Nest i Bhutan

Rejs med Elisabeth Sandell