Henrik Bjørn

Henrik taler kinesisk og har tilbragt 14 år i Kina. Han er mag.art. i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art. i Østasien.

Henrik Bjørn - rejseleder for Viktors Farmor

Henrik startede som helt ung med at foretage rejser til Asien og har tilbragt 14 år i Kina, syv år på det sydøstasiatiske fastland og et år i Indien. Han har over fire årtier og 146 rejser til og rundt om i Kina besøgt hovedparten af landets provinser. Henrik taler kinesisk og er kinesisk gift.

Henrik er mag.art. i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art. i Østasien. Han har studeret kinesisk sprog i Shanghai og udført etnografisk feltarbejde hos det kinesiske Dong mindretal i den sydkinesiske Guangxi Provins i starten af 90'erne. Siden feltarbejdet har Henrik regelmæssigt besøgt landsbyen for at følge de store forandringer, der har fundet sted.

Han har i en årrække været Kina-repræsentant for Trace Foundation, hvor han støttede uddannelses- og sundhedsprojekter for tibetanere i Folkerepublikken Kina. I denne periode var han bosat i Chengdu, Kina.

Senere blev Henrik General Manager for et dansk-inspireret ældrecenter i Shanghai, som omfattede seniorboliger, plejehjem og sygehus.

Udover Kina, leder Henrik også rejser til Japan. Han er dybt fascineret af Japans mange helligdomme og templer, smukke natur, pulserende byliv, rige madkultur og høflige folkefærd. Det har gjort stort indtryk på Henrik hvordan ø-riget Japan har været i stand til at moderere indflydelsen fra andre kulturer i århundreder.

Efter at være vendt tilbage til Danmark, har Henrik skiftet fokus og arbejder nu som formidler af viden om Kina, Øst- og Sydøstasien. Som rejseleder har han ledt rejser til Kina, Vietnam, Japan og Italien. Han holder også foredrag om Kina, Taiwan og Vietnam, og fungerer som lokalguide i Danmark.

Henrik er medlem af Eventyrernes Klub.

Rejs med Henrik Bjørn