Logo

Inge Lynggaard Hansen

Inges hjerte brænder for kultur og folk i Mellemøsten – med fokus på Marokko, Jordan og Iran. Glæden over at stoppe op og smelte sammen med en anden kultur – omend kun for et øjeblik – giver et dejligt og anderledes indspark i sindet.

Lysten til at se verden startede tidligt. Inge har blandt andet arbejdet på et indisk kvindefængsel og børnehjem, samt i et naturreservat i Venezuela. Til daglig er hun fotograf og art director, og med en solid erfaring som rejseleder deler Inge ud af sin gode energi, indsigt i Islam og viden om Mellemøsten til gæsterne.

Inge vil gøre alt for at give gæsterne en enestående oplevelse af det land, de skal se - for de flestes vedkommende for første gang.

“Jeg synes, det er interessant at vende tingene lidt på hovedet og opleve andre landes skikke, vaner og traditioner i forhold til vores egen kultur. Ofte forstår vi netop vores egne værdier bedre, når vi har set, hvordan man lever i andre lande. På godt og ondt. Det giver gode snakke og måske er det fremmede slet ikke så fremmed, som man går og tror. Det, synes jeg, er spændende at udforske”.

Hun fortsætter: “Jordanerne er meget gæstfrie og uhøjtidelige folk. De møder turister med åbent sind og beduinerne inviterer gerne indenfor til en omgang fut fut (varm te, som slukker tørsten i varmen). Overalt ser man billeder af kongefamilien, som er enormt vellidt - kongen er kendt for de blå øjne, han har fra sin engelske mor. Dronningen bærer ikke tørklæde, hun går forrest i kampen for kvinder og børns rettigheder og så er hun et stil-ikon, som vi kender fra Kennedy-tiden. Der venter store naturoplevelser på rejsen til Jordan. Petra og Wadi Rum ligger nok for de flestes vedkommende øverst på listen - og det er der en god grund til.”

I efteråret 2019 udgav Inge kogebogen “Det persiske køkken”, og har derudover skrevet bogen “Iran - en rejse i venlighedens land”. Hun taler, skriver og læser farsi. Det arabiske alfabet hjælper at kunne, når man fx skal tyde gadeskiltene i de arabiske lande... Inge holder foredrag rundt omkring i Danmark om sine rejser og var i efteråret 2019 gæst i TV i Søren Dahls rejseprogram om Jordan (RejseTV.dk).
 

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Inge Lynggaard Hansen.
Viktors Farmors rejseleder Inge Lynggaard Hansen med sin datter i Sheikh Lotfollah Mosque i Isfahan, Iran