Hvad søger du?

Lisbeth Engbo

Lisbeth er uddannet journalist og har rejst i Asien siden 1974, først som helt ung med rygsækken over land til Indien, senere som journalist og pressechef i Folkekirkens Nødhjælp i både Sydøstasien og Sydasien og senest med Ekspedition Plastik i Indonesien.

Hun var i Cambodja første gang i 1994, og tabte sit hjerte til landet, som hun har besøgt over 15 gange, først og fremmest som journalist, men også som turist på egen hånd. Hun har fulgt den kolossale udvikling, der er sket fra krig og grusomheder til i dag, hvor der er fred, og hvor fattigdommen er på retur. Og hun har skrevet og fortalt historier om alt lige fra hjemvendte flygtninge, landminer og børneslaver til jungleture, træplantning og danseteater.

Hun har rejst på seks kontinenter både som journalist og turist, og på det seneste som langturssejler og dokumentarist på Atlanterhavet og Stillehavet. Samtidig holder hun fast i sine rødder på slægtsgården ved Susåen uden for Næstved.

Som journalist og rejseleder går Lisbeth op i at fortælle eller få andre til at fortælle historier, så konkret og nærværende som muligt. Hun lægger vægt på, at man skal om bag kulisserne og se andet end det smukke glansbillede, som turistbrochurerne tegner. Ikke for at det skal være trist, men fordi det er både interessant og ofte meget livsbekræftende at møde lokalbefolkningen i deres eget miljø.

Til dagligt fungerer Lisbeth som journalist i miljøorganisationen Ekspedition Plastik, sejler, løber, synger i kor og hygger sig i sin store have.
 

Viktors Farmors rejseleder Lisbeth Engbo i Yosemite National Park i USA april 2016