Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Marat Andersen

Marat er født i Kasakhstan og har dermed naturligt kendskab og interesse for Centralasiens samfund, kultur og samfund, som han elsker at formidle om.

Marat er født og opvokset i Kasakhstan. Kasakhstan er et multikulturelt land, og Marat er dermed kommet ind under huden på kasakhiske, russiske, centralasiatiske og slaviske skikke.


Som barn i 90’erne har Marat på første hånd oplevet, hvordan tidligere sovjetstater skulle omstille sig, finde fodslag og skabe en selvstændig moderne fortælling i deres lande. Både Kasakhstan og øvrige centralasiatiske lande har dog heldigvis en lang historie, som de kan trække på og skabe en unik postsovjetisk fortælling.


Marat kom til Danmark som 13-årig og blev fascineret af politiske og samfundsmæssige forskelle mellem tidligere sovjetstater og det demokratiske velfærdssamfund i Danmark. Derfor valgte han at læse statskundskab og blev cand. scient. pol. fra Københavns Universitet.


Med afsæt heri bliver der nøje fulgt med i den politiske udvikling i Centralasien og Rusland. Marat har flere gange udtalt sig om situationen i Kasakhstan til diverse nyhedsprogrammer på Danmarks Radio.

Rejs med Marat Andersen