Mette Riis Christensen

Mette er fascineret af Asien, men hun har også et helt særligt forhold til New Zealand, som hun betegner som sit 2. hjemland.

Mette Riis Christensen - rejseleder for Viktors Farmor

Mette har været professionel rejseleder i mange år og har stor erfaring som rejseleder i blandt andet Indien, Nepal, Kina og New Zealand.

”Mine favoritsteder ligger i Asien. Jeg er fascineret af de imødekommende thaier, det farvestrålende liv i Indien/Nepal, det religiøse Tibet og det kommunistiske Kina. Jeg har besøgt Laos og Cambodia flere gange, og højdepunkter for mig er naturen i det nordlige Laos, krukker i alle størrelse, som har stået uberørt i naturen igennem flere århundrede uden en teori. Og maden er en fornøjelse at spise. Cambodia har en spændende historie alt fra kongeriger på tværs af hele asien, fra det franske Indokina, til de røde khmer, og nu til dagens Konstitutionelt monarki. Og templerne, fra de fine små unikke til de fantastiske store som Angkor Wat", fortæller Mette.

Et særligt forhold har Mette til New Zealand. Hun gik et år på college i New Zealand, og hun har familie, som hun gerne besøger. Det er blevet til mange besøg i landet, blandt andet som rejseleder, og New Zealand er med hendes egne ord blevet det "2. hjemland". Og nu vi er på den sydlige halvkugle, så har Mette rejst flere gange i Australien. Også som rejseleder. Hendes første private tur var som passager på en ”roadtrip” biltur med telte i gennem flere stater og derefter en tur med det man kalder for et ”roadtrain”: en lastbil på mere end 90 tons tværs over det Sydlige Australien. Men yndlingsstaten i Australien er Queensland - med de grønne skove/jungler, klare blå vand, de smukke strande.

Inden for det seneste år har Mette føjet Uzbekistan til sit interesseområde. Hun har været rejseleder for flere ture til det centralasiatiske land. "Efter min første rejse til Uzbekistan for nogle år tilbage, blev jeg overrasket over de lokales nysgerrighed og deres åbenhed. Det mindede mig om dét år, jeg boede i Tyrkiet og sommeren i Rusland. Uzbekistans historie går langt tilbage og giver os smuk arkitektur, kunst og kultur. Desuden har landet bidraget med videnskabelig teori og metoder, som kun de færreste dansker kender, men som vi stadig bruger i dag."
 

Viktors Farmors rejseleder Mette Riis Christensen i Bandipur, Nepal

Rejs med Mette Riis Christensen