Logo

Mie Ellen Gynther

Som barn blev Mie smittet med en rejsevirus, og siden da har hun besøgt omkring 60 lande på 5 kontinenter. Hun er en meget erfaren rejseleder, der har stået i spidsen for mange rejser til Mellemøsten, Balkan og Latinamerika.

Mie er nysgerrig af natur, og hun kan godt lide at møde mennesker. De kan give viden om landenes historie og lokale skikke, som Mie elsker at dele med sine gæster. Og hendes interesse gælder netop også gæsterne. Hun håndterer sine grupper med liv og energi

Selv siger hun, at hun snakker med alt, der har en puls! Det ligger hende på sinde, at gæsterne får snakket og lært af hinanden. Lige så vel som de får udbytte af rejsen til det fremmede.

- På den måde beriges både jeg og mine gæster, siger Mie.

Spørger man Mie, hvad favoritlandet er, kommer svaret prompte: Jordan.

- Landet har en fantastisk historie. Fra Bibelen, fra nabatæerne. Befolkningen har humor. Og ikke mindst: Nationen har et godt hjerte. Jordan har måttet huse hundredtusinder af flygtninge, og jeg glemmer aldrig den lokalguide, der fortalte mig, at mange flygtninge gik rundt med nøglen til dét hjem, de havde måttet forlade, lige indtil deres dødsdag, selv om de aldrig ville kunne vende tilbage. Sådan kan én enkelt sætning nogle gange sætte perspektiv på verden, og det elsker jeg.

  

Rejseleder Mie Ellen Gynther ved Machu Picchu i Peru
Viktors Farmor baggrundsbillede