Morten Bruun

Morten bor i Perus hovedstad Lima og leder rejser for Viktors Farmor i Peru. Han er cand.mag i litteraturhistorie og spansk sprog og kultur fra Aarhus Universitet.

Morten Bruun - rejseleder for Viktors Farmor

Morten bor i Perus hovedstad Lima på 13. år, og han har desuden tilbragt et år i inkaernes gamle hovedstad Cusco. Han har arrangeret et utal af rejser i Peru og kender i dag mange af landets afkroge.

Eventyrene i udlandet startede for ham i Spanien, hvor han har studeret og boet i knap 3 år. Tidligt blev han grebet af den spanske guldalder og det spanske imperiums mangfoldige historie. Og som Morten siger, ”så er det væsentligt at man først forstår Spaniens historie, for siden også at begribe Sydamerikas komplekse ditto”.

Årene i Peru har lagret kulturen helt ind under huden, og Morten har stor viden om de samfundsmæssige, politiske og sociale forhold, som han binder sammen til den historiske fortælling på både godt og ondt. Han er også optaget af Perus kulturelle diversitet og dynamik, og han deltager flittigt i lokale andinske traditioner rundt om i landet, som kulturelle tilbud i hovedstaden.

Peru er en kulturel smeltedigel med en utrolig varieret historie og natur. Landet overrasker selv en erfaren rejsende med en yderst varieret kultur, omskiftelige landskaber, autentiske traditioner og lokale fester i en uendelighed. Peru er ganske enkelt et overflødighedshorn af muligheder og oplevelser”, fortæller han.

Morten har altid løbeskoene med på sine ture, og har man lyst til en frisk løbetur i ørkensandet eller på den castilianske højslette, er man velkommen til at løbe med. Har man interesse for spansk eller sydamerikansk litteratur, hjælper han med gode anbefalinger, og han deler også gerne ud af sin viden om peruanske madopskrifter og cocktails.

Morten er cand.mag i litteraturhistorie samt spansk sprog og kultur fra Aarhus Universitet, og han har tidligere arbejdet som blandt andet gymnasielærer i Danmark.

Morten Bruun - rejseleder for Viktors Farmor

Rejs med Morten Bruun