Nanna Elkjær

Fra cykelferie i Iran til rundrejser i Asien - Nanna er ganske enkelt bidt af en rejsebille og elsker at dele sin viden, erfaring og begejstring med andre.

Nanna Elkjær er cand.mag. i religionshistorie og oldtidskundskab og har undervist i gymnasiet i en årrække. Dertil interesserer Nanna sig for snart sagt alt, hvad der rør sig i naturen, særligt ornitologi, mykologi og geologi. For nogle år siden valgte Nanna at hellige sig eventyret, og her kommer hendes glæde ved at fortælle og skabe varige oplevelser til nytte. For mig er det vigtigt, altid at rejse med hjerne og hjerte, siger Nanna. Kendskab, forståelse og respekt hænger nemlig sammen. Og Nanna elsker at fortælle om alt det, man ser og oplever på rejsen, det være sig de store seværdigheder men måske ikke mindst de spændende anekdoter. Hun kan se det store i det små og det velkendte i det fremmedartede og formidle det, så rejsen bliver berigende på alle niveauer.

Med hendes religions- og kulturhistoriske baggrund har hun et godt indblik i f.eks. islams formative periode og de kulturelle bindeled langs silkevejene, og før der overhovedet var tale om en silkevej.

Nanna er ikke bare velbevandret i de store religioner og antikkens filosofi, litteratur og kunst, hun elsker også at vandre. Dertil har Nanna en meget stor erfaring som rejsende, vikingeskibssejlads i Smålandsfarvandet, rygsækture i Centraleuropa, rundrejse i Kaukasus, Centralasien, Nepal og Malawi, studieture i Grækenland og Ægypten, vandreture i Island og finsk Lapland, telttur i Grønland og længere ophold i landsbyer i Sydindien og på Sri Lanka. Nannas hidtil vildeste tur var en cykelferie i Iran, hvor hun cyklede rundt alene i fire uger. Her kom hun til at opleve landet og befolkningen indefra på en helt unik måde.

 

Rejs med Nanna Elkjær