Logo

Nette Kornerup

Nette rejser målrettet efter det hun kalder "bunker med gamle sten".

Det har bragt hende til pyramiderne i Cairo, Sol og Måne pyramiderne i Mexico City, Tikal i Guatemala, Ankor Wat i Cambodja, Jerash og Petra i Jordan og Persepolis i Iran.

På hendes rejse-CV står også Kina, Indien, Marokko, Vietnam og Uzbekistan. Hun har besøgt girafkvinder i det nordlige Thailand og masaier i Kenya og er i det hele taget meget optaget af kunst, kultur og tradition.

At hun er nysgerrig af natur bliver tydeligt, når man opremser de kulinariske specialiteter, hun har udfordret sine smagsløg med: Hund, slange, slangeblod og slangegalde, zebra, krokodille, vandmand, søpindsvin, hønsefødder, gråspurv, andehjerne, hákarl (rådden haj) og fåreøjne.

Uzbekistan har gjort et uudsletteligt indtryk på Nette:

- De storslåede madrassaer med smukke mosaikker i turkis og blå farver. Moskeer og minareter, hvor mange har knyttet en hel særlig legende til sig. Befolkningen, der er imødekommende og den vidunderlige mad. De gode oplevelser står i kø!

Også Marokko har sneget sig ind under huden på Nette, som glæder sig til hvert gensyn med dette vidunderlige land.

Nette har været folkeskolelærer i 37 år. Hun er også børnebogsforfatter, og har bl.a. skrevet bøger om berømte danskere: Tordenskjold, Tycho Brahe, Knud Rasmussen og Ellehammer, foruden bøger om våben, rustninger og Solsystemet.

Og så er hun ivrig amatørfotograf, hvilket kan ses på www.fotoudstillingen.dk

 

Nette Liv Lønne Kornerup morer sig i Kirgisistan
Viktors Farmor baggrundsbillede