Niels Bjøl

Niels har rejst i store dele af verden og øser gerne af sin viden om historiske, kulturelle og sociale forhold.

Niels Bjøl - rejseleder for Viktors Farmor

Allerede under sine studier i 70’erne var Niels rejseleder med udstationering i næsten 1 år i Tunesien, hvor han for første gang stiftede bekendtskab med Den islamiske kultur. Men rejselederjobbet bragte ham dengang også til Marokko og Andalusien.

Så blev han cand.merc. og exam.art. i fransk og gennem mere end 30 år har han haft ledende stillinger indenfor salg og forretningsudvikling i danske industrivirksomheder. Det indebar stor rejseaktivitet i Europa, Afrika, Kina, Mellemøsten og Nord- og Sydamerika. Fra den periode har besøg i lande som Syrien, Libanon, Jordan, Iran, Egypten og Marokko vakt en stor interesse for arabisk og persisk kultur og levevis.

Han har ligeledes været bosat med sin familie i Frankrig i 14 år, som han har gennemrejst på kryds og tværs, samt 6 måneder i Lissabon.

Kan lidenskaben for at opleve nye kulturer og naturområder kombineres med aktiv ferie, er det optimalt for Niels. Han har således stået på ski i Okaimeden i Atlasbjergene, gennemvandret de franske alper, snorklet i Det Indiske Ocean ved Zanzibar, oplevet tyfon på nærmeste hold på Sri Lanka og oplevet Afrikas forunderlige fauna på savannerne ved foden af Kilimanjaro.

De sidste år har han undervist som adjunkt på UCN i Aalborg og fungerer desuden som censor under erhvervsakademiernes censorsekretariat, men øser samtidig gerne af sin viden om historiske, kulturelle og sociale forhold som turleder for Viktors Farmor.

 

Viktors Farmors rejseleder Niels Bjøl på vandreferie i les calanques de Piana på Korsika