Hvad søger du?

Niels Bjøl

Allerede under sine studier i 70’erne var Niels rejseleder med udstationering i næsten 1 år i Tunesien, hvor han for første gang stiftede bekendtskab med Den islamiske kultur. Men rejselederjobbet bragte ham dengang også til Marokko og Andalusien.

Så blev han cand.merc. og exam.art. i fransk og gennem mere end 30 år har han haft ledende stillinger indenfor salg og forretningsudvikling i danske industrivirksomheder. Det indebar stor rejseaktivitet i Europa, Afrika, Kina, Mellemøsten og Nord- og Sydamerika. Fra den periode har besøg i lande som Syrien, Libanon, Jordan, Iran, Egypten og Marokko vakt en stor interesse for arabisk og persisk kultur og levevis.

Han har ligeledes været bosat med sin familie i Frankrig i 14 år, som han har gennemrejst på kryds og tværs, samt 6 måneder i Lissabon.

Kan lidenskaben for at opleve nye kulturer og naturområder kombineres med aktiv ferie, er det optimalt for Niels. Han har således stået på ski i Okaimeden i Atlasbjergene, gennemvandret de franske alper, snorklet i Det Indiske Ocean ved Zanzibar, oplevet tyfon på nærmeste hold på Sri Lanka og oplevet Afrikas forunderlige fauna på savannerne ved foden af Kilimanjaro.

I dag har han sin egen rådgivningsvirksomhed inden for international forretningsudvikling og underviser som adjunkt på UCN i Aalborg, men øser samtidig gerne af sin viden om historiske, kulturelle og sociale forhold.

 

Viktors Farmors rejseleder Niels Bjøl på vandreferie i les calanques de Piana på Korsika