Peter Hersted

Peter har rejst i "øst og vest", og hans ture byder ofte på personlige og uforglemmelige møder.

Peter Danvar Hersted - rejseleder for Viktors Farmor

Peter er født og opvokset i Grønland og har i fem år boet og arbejdet i Uganda (Mellemfolkeligt Samvirke).  Derudover har Peter også rejst i ‘øst og vest’ og ‘syd og nord’ med særlig kærlighed for Afrika, Indien, Sri Lanka og Grønland

Kultur og mødet mellem mennesker kombineret med humor og den gode stemning er væsentlige elementer, når Peter er rejseleder: "Kulturmødet - og forståelse af det fremmede - er med til at sætte vores egen kultur i perspektiv”.

I Afrika er Peter på hjemmebane - når det gælder et stop på et marked, et besøg hos lokale og ikke mindst i nationalparker - med taget på bussen åbnet og blikket skuende mod savannens rige dyreliv. 

Peter er i Afrika rejseleder på ture til Uganda og Madagascar.

I Indien og Sri Lanka banker Peters hjerte varmt. De farverige lande, med historie, gamle kulturer og ikke mindst fascinerende religioner og ritualer, holder Peter af - at vise frem og formidle. 

Vandreture i fjeldet i Grønland får Peter til at trække vejret dybt og se det uendelige. Den samme følelse kommer på vandreture i Bulgarien, hvor storslået natur forvandles til  levende kultur og kulinariske oplevelser, når dagens hike er overstået.

Peter er læreruddannet og senere cand. pæd. og nu lektor professionshøjskolen Absalon. Peter er også periodevis tilknyttet lærerseminariet i Nuuk.

”Dette har været den største rejseoplevelse jeg har været med til. Det er fantastisk at se hvordan din (Peters) ligeværdige indgang til lokalbefolkningen skaber oplevelser og venlighed. Det har åbnet mange døre for os andre – tak for det. -Lisbeth”

Rejs med Peter Hersted