Logo

Shahin Aakjær

Shahin har hjemme i både Danmark og Iran. Hans mor er dansk og faderen fra Iran. Selv har han boet begge steder og taler også flydende persisk. Han er ved at lægge sidste hånd på sin kandidat i Mellemøstens Kultur og Samfund, med speciale i persisk og er desuden medredaktør på hjemmesiden www.altomiran.dk. Der skriver han om iransk kultur, historie, politik og film, blandt mange andre emner.

Netop fordi hans rødder strækker sig til så forskellige steder, er han dybt fascineret af at lære verden at kende. Derfor har han rejst meget, især i Mellemøsten og Østeuropa. Han er blevet særlig berørt af rejser til Tajikistan, Vietnam, Irak, Serbien - og naturligvis Iran, der bliver ved med at charmere sig ind på ham.

Shahin har også forelsket sig i Tajikistan, et uberørt og charmerende land, med en befolkning der sætter nye højder for gæstfrihed. Da tadsjikkerne taler samme sprog som iranerne, er sproget ingen barriere for Shahin når han rejser i det smukke og bjergrige land.

Foruden studierne og rejserne, laver Shahin også musik. Han har udgivet tre soloplader og underviser i tekstskrivning på skoler, ungdomsklubber og gymnasier.

 

Shahin Aakjær - rejseleder for Viktors Farmor
Viktors Farmor baggrundsbillede