Hvad søger du?

Shahin Aakjær

Shahin har hjemme i både Danmark og Iran. Hans mor er dansk og faderen er iraner. Selv har Shahin boet i begge lande og taler de to sprog flydende.

Han har en kandidat i Mellemøstens Kultur og Samfund fra Københavns Universitet og er medredaktør på hjemmesiden www.altomiran.dk. Der skriver han om iransk kultur, historie, politik og film - blandt mange andre emner.

Netop fordi hans rødder strækker sig til så forskellige steder, er han dybt fascineret af at lære verden at kende. Derfor har han rejst meget, især i Mellemøsten og Østeuropa. Han er blevet særlig berørt af rejser til Tajikistan, Kirgisistan, Vietnam, Irak, Serbien - og naturligvis Iran, der bliver ved med at charmere sig ind på ham.

Shahin har også forelsket sig i Tajikistan, et uberørt og charmerende land, med en befolkning der sætter nye højder for gæstfrihed. Da tadsjikkerne taler samme sprog som iranerne, er sproget ingen barriere for Shahin, når han rejser i det smukke og bjergrige land.

Ved siden af rejserne er Shahin freelanceskribent og musiker. Han har udgivet fem soloplader og underviser i tekstskrivning på skoler, ungdomsuddannelse og gymnasier.
 

Shahin Aakjær - rejseleder for Viktors Farmor