Søren Bjelke

Søren er en meget erfaren rejseleder med ekspertise i Centralasien og andre tidligere Sovjet-stater.

Søren Bjelke - rejseleder for Viktors Farmor i Centralasien

Søren har været rejseleder i mere end 25 år med over 150 ture i det tidligere Sovjetunionen, Japan og Sydøstasien plus det løse. Han er bosiddende i København og uddannet fra Københavns Universitet med russisk som hovedfag og japansk som bifag.

Søren var første gang i Rusland i 80´erne da det hed Sovjetunionen, og senere er det blevet til utallige ophold, et semester på statsuniversitetet i Skt. Petersborg og grupperejser samt en tur med den Trans-Sibiriske jernbane fra Skt. Petersborg til Vladivostok, hvor han endte med at bo hos familien han havde delt kupe med på togturen.

Søren følger godt med i krigen mellem Rusland og Ukraine, og har et vågent øje på udviklingen i  Baltikum, der med sine store russiske mindretal skal balancere mellem EU og Putins Rusland.

Han taler russisk og kan således begå sig i hele det tidligere Sovjet. Dette er ofte en nøgle, der åbner døre til nye oplevelser for både gæster og ham selv, hvilket er et ekstra krydderi for alle på rejsen.

Hvis han ikke er ude kan man om sommeren muligvis finde ham på cykel i Mols bjerge eller nede ved stranden i Begtrup Vig.

Viktors Farmors rejseleder Søren Bjelke i Bukhara i Uzbekistan

Rejs med Søren Bjelke