Logo

Søren Dalsgaard

Søren blev som teenager grebet af at rejse, og det har han så gjort ofte lige siden og besøgt mere end 60 lande. Som journalist og rejsebogsforfatter har han i mange år formidlet sine oplevelser i artikler og bøger, og i de senere år har han som rejseleder haft gæster med til Canada, USA, Spanien, Frankrig - og snart Tunesien.

Det var på en længere busrejse rundt i Mellemøsten i 1978, at Søren første gang oplevede den arabiske verden - dens befolkninger, kulturer og varierede natur. Især den mange tusind-årige historie under skiftende herskere, kolonimagter og religioner har siden optaget ham og førte ham til Tunesien i 1982. En månedlang rejse over det meste af landet resulterede i lange venskaber og mange senere besøg.

Fra 1993 til 2007 skrev Søren ‘Turen går til Tunesien’ og gennemrejse landet grundigt i den forbindelse. Det arabiske Forår banede vejen for et spirende demokrati og mange positive forandringer for tuneserne. Medierne skulle omstille sig efter diktaturet og journalisterne uddannes bedre. I 2014-15 underviste Søren 20 af Tunesiens bedste journalister under syv ophold i landet.

De velbevarede romerbyer, oaserne på kanten af Sahara og det tunesiske køkken er blandt Sørens favoritter i et land fyldt med fede oplevelser.

 

Rejseleder for Viktors Farmor - Søren Dalsgaard