Tine Bagh

Tine Bagh er egyptolog og ph.d. i nærorientalsk arkæologi med speciale i Egyptens arkæologi.

Tine Bagh er egyptolog og ph.d. i nærorientalsk arkæologi med speciale i Egyptens arkæologi. Hun er nu museumsinspektør med ansvaret for den Egyptiske samling på Glyptoteket samt formand for Dansk Ægyptologisk Selskab og CIPEG, der er det internationale museumssamarbejde ICOMs komité for egyptiske samlinger. Tidligere har hun arbejdet på Nationalmuseet med opsætningen af deres Nærorientalske samling, og hun har undervist på universitet og Folkeuniversitetet.

Under gymnasietiden var Tine i Egypten første gang, og her blev det klart, at hun ville studere egyptologi. Under studierne var hun på feltarbejde i Luxor, og siden boede hun fire år i Cairo. Her begyndte hun første gang at arbejde som rejseleder efter forskelligt udgravningsarbejde og jobs i Cairo bl.a. i et reklamebureau og som lægesekretær. Rejselederjobbet var perfekt med Tines viden om oldtidsmonumenterne, og da hun nu følte sig hjemme i Egypten og klarede sig på arabisk. Hun har også taget nogle ture som rejseleder rundt i Middelhavet.

Siden hjemkomsten til Danmark har Tine stort set besøgt Egypten hvert år både som rejseleder for bl.a. specielle rejser for Dansk Ægyptologisk Selskab, på ferier og i forbindelse med forskellige museumsprojekter og egyptologiske møder. Tine anser Egypten som sit andet hjemland og føler sig straks henført til Cairo, når hun hører en bil dytte. Selvom hun brænder for oldtiden og formidlingen af denne, har hun også altid interesseret sig for i forholdene i nutidens Egypten, og det er spændende af følge med i den rivende udvikling, som sker i Cairo disse år.