Ulla Eg Dons

Asien står Ullas hjerne meget nært efter hyppige besøg og langvarige ophold i både privat og i arbejdsmæssig sammenhæng.

Ulla Eg Dons - rejseleder for Viktors Farmor

Ulla har igennem næsten 15 år arbejdet for internationale organisationer og rejst såvel arbejdsmæssigt som privat i næsten alle Sydøstasiens og Sydasiens lande.  Hun har således haft rig lejlighed til at stifte bekendtskab med de asiatiske samfunds brede vifte af etniske grupper, deres traditioner, livsvilkår samt landenes historie og politiske udvikling. 

Netop mødet med og kendskabet til mennesker med en anden baggrund, en anden kultur og i natur så vidt forskellig fra den danske har igennem årene været med til at præge og inspirere Ulla. Asien har således en meget væsentlig plads i hendes hjerte – hyppige besøg, langvarige ophold i de forskellige asiatiske lande har stimuleret Ullas kendskab til regionen.

Arbejdet har bragt hende igennem uvejsomt terræn til vanskeligt tilgængelige og fjerntliggende projektområder, hvor livet leves under yderst primitive forhold. Oftest har indsatsen været over for folk, hvis dagligdag er truet af naturkatastrofer eller store sundhedsproblemer eller det har handlet om at yde nødhjælp, når katastrofen er indtruffen.

I fritiden har hun også valgt at bevæge sig ad uvejsomme veje - trekking blandt Himalayas høje tinder i Nepal, kajak på floder og cykling i bjergene i Laos og Sri Lanka eller i jeep på de gamle koloniveje i Sri Lankas teplantager.

Igennem årene i Asien har Ulla haft fast bopæl først i Vietnam, derfra til Laos, Sri Lanka, Nepal og retur til Sri Lanka. Ulla har boet i det sydlige Sri Lanka i en årrække, hvor hun sammen med sin mand drev et lille hotel - en boutique villa, organiserede cykelture, ture til nationalparker og andre turistmål. Hun er dog flyttet tilbage til Danmark under Covid-19 pandemien.

Ulla har altid, hvor hun har været, holdt af at færdes i naturen. I sin tropiske have nød hun at iagttage et meget rigt fugle-, dyre- og planteliv på nært hold.

Helt sluppet udviklingsarbejdet har hun da heller ikke, da hun sammen med sin mand sætter småproduktioner i gang i Sri Lanka og Nepal til støtte for lokalsamfundene.

 

Rejs med Ulla Eg Dons