Ulrik Grubb

Oplev Bhutan! Buddhistiske templer, høje bjerge, betagende natur og en venlig befolkning gør Bhutan til en helt særlig oplevelse, mener Ulrik.

Urik Grubb - rejseleder for Viktors Farmor

For mere end ti år siden kom Ulrik på besøg i Bhutan, og det blev en åbenbaring. Ja, faktisk tabte han sit hjerte til landet.

Bhutan er ikke Shangri La, men et land på størrelse med Danmark, der forsøger at finde sit fodfæste i en moderne verden uden at miste rødderne og sin unikke natur og kultur. Det er ikke tilfældigt, at det var i Bhutan, at kongen lancerede begrebet Brutto National Lykke i stedet for (eller supplement til) det økonomiske mål: Bruttonationalproduktet.

Ulrik har siden besøgt landet mange gange, på egen hånd og som rejseleder. Han har trekket op i bjergene til den kinesiske grænse og set op på toppe som Jomolhari (7.314 m). Ingen af de høje toppe i Bhutan er besteget, for bjergene er hellige og skal have lov til at være uberørt af mennesker. Han har også besøgt det østligste Bhutan, som kun få turister ser.

Ulrik har stor interesse for samfund, kultur og ikke mindst historie. Han har rejst til mange lande i Europa, Nord- og Syd- og Mellemamerika og Asien. Han besøgte Maos Kina under Kulturrevolutionen i 1976, og har flere gange besøgt Kina og været med til at opleve den voldsomme udvikling, der har præget landet. .

Ud over at opleve verden har Ulrik i mange år undervist i historie og samfundsfag i gymnasiet. Samtidig har han en omfattende lærebogsproduktion bag sig for Gyldendal, hvor han både har skrevet og redigeret lærebøger i historie og samfundsfag.