Zara Zakaryan-Olsen

Zara er født i Armenien og for hende er gæstfrihed, begejstring over det nye og livsnydelse vigtige begreber.

Zara Zakaryan-Olsen - rejseleder for Viktors Farmor

Om sig selv fortæller Zara:

Jeg er født og opvokset i Armenien.

Jeg er gift på 23. år med en dansker og vi har boet på Cypern, i Tyskland og i Grækenland. I hvert land vi har boet, har det været vigtigt for mig til at lære sproget, med det resultat at jeg nu, bortset fra mit modersmål armensk, også taler russisk, engelsk, tysk, dansk og lidt græsk.

Efter min mening er sproget en stor del af et lands kultur og med sproget er det meget nemmere at komme i kontakt med lokale mennesker.

Nu har vi boet i Danmark en del år.

I Armenien har jeg arbejdet på et dukketeater som flere gange var på turne i det gamle Sovjetunionen, og det er også på de rejser hvor jeg fik lysten til at se andre steder og opleve forskellige kulturer.

I forbindelse med dukketeateret har jeg uddannet mig til dukketeater-skuespillerinde på "Institut for teater, musik og kino af Cherkasov" i St. Petersburg. Det har været en meget spændende uddannelse, hvor jeg har lært meget om mennesker og mig selv.

Senere da jeg arbejdede hos Udenrigsministeriet i Armenien fik jeg chancen for at arbejde med turister, og det var "kærlighed ved første blik". På Cypern arbejdede jeg på et rejsebureau, og det har været noget af mest spændende, udfordrende og mest tilfredsstillende jeg har lavet.

Gæst-venlighed, åbenhed overfor noget nyt og begejstring for god mad, ligger i mit blod. Jeg elsker at være sammen med mange andre mennesker, hvor der bliver fejret og danset.

I min fritid maler jeg, eller disker op med dejlig mad til familie og venner.

 

Rejs med Zara Zakaryan-Olsen