Malawi og Zambia

Safari i Dr. Livingstones fodspor

Dr. Livingstone var den første europæer, der rejste tværs over det afrikanske kontinent. Med baggrund i hans journaler har vi sammensat en eventyrlig rejse. Malawi byder på en enorm frodighed, og i Zambia tager vi på safari i en af de bedste nationalparker.

 

Priser fra

37.990 kr.

Max. 20 deltagere

13 dages rejse

Start din rejse her

Denne storslåede safarirejse har fokus på naturen, dyrelivet og den traditionelle dagligdag i David Livingstones Afrika. Da han blev fundet af Henry Stanley med de berømte ord: "Dr. Livingstone, I presume", havde han tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Afrika. Han opdagede Malawi-søen og kortlagde floderne Shire og Luangwa. Ingen anden sø i verden har lige så mange fiskearter som Malawi-søen.

Malawi er et af de mindre kendte lande i Afrika og gemmer på en stor frodgihed - derfor kalder man det også "Afrikas varme hjerte". Vi rejser også et smut til Zambia, som har en af verdens bedste nationalparker. I alt besøger vi tre nationalparker og to naturområder, som byder på utrolige oplevelser. 

Vi rejser både i båd, bus og i safarikøretøjer. Det giver os mulighed for at få så mange oplevelser med som muligt i de skønne lande. I f.eks. nationalparken South Luangwa får vi mulighed for at se løver, zebraer, bøfler, giraffer, elefanter, flodheste, næsehorn og antiloper. 

5 gode grunde til at rejse til Malawi og Zambia med Viktors Farmor:

 • Kom på bådsafari på Shire-floden med udsigt til flodheste, krokodiller, elefanter og sabelantiloper
 • Hav gode chancer for at se leoparder, for South Luangwe har Afrikas højeste koncentration af dem
 • Sejl med ud på Malawi-søen, der er verdens 9. største ferskvandssø
 • Hold udkig efter Thornicroft-giraffer, der er unikke og kun findes i South Luangwe
 • Vandr ved det naturskønne Zomba-plateau

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra København

  Vi flyver mod Afrika.

  Måltider: På flyet

 • Dag 2

  Ankomst Blantyre - Zomba plateau

  Vi ankommer til Blantyre og fortsætter direkte til Zomba plateauet, der er et relativt lavtliggende plateau omgivet af et antal høje bjerge. Byen Zomba var Malawis hovedstad indtil 1975, og byen var sæde for parlamentet indtil 1994. Livingstone og John Kirk besteg Zomba Mountain i 1859 under deres Zambezi ekspedition (1851-1864).

  Vi indlogeres vi på et resort, hvor vi har to overnatninger.

  Måltider: På flyet og aftensmad

  Overnatning: Zomba plateauet

 • Dag 3

  Vandretur i Zomba plateauet

  Vores resort ligger med en smuk udsigt over Zomba plateauet. Efter morgenmaden er der mulighed for en ca. fire timers vandring i bjergene, skoven og på plateauet. Deltagere, der ikke helt er til en anstrengende vandring i højderne, kan vælge at gå en kortere tur, f.eks til søen og vandfaldet ikke langt fra vores resort.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Zomba plateauet

 • Dag 4

  Shire floden - Liwonde nationalpark

  Efter morgenmaden forlader vi plateauet for at køre til Shire floden, som Dr. Livingstone udforskede og kortlagde. Liwonde nationalparken er en af de mest atmosfærefyldte naturparker i Afrika. Parken domineres af Shire floden, der er palmeomkranset og idyllisk til trods for det store antal krokodiller og flodheste. Der menes at være omkring 900 elefanter, 4000 flodheste og 600 sabelantiloper i Liwonde nationalparken. Zebraer, koantiloper, næsehorn og hyænehunde ses også i parken. Der findes desuden også mange fuglearter.

  Efter frokost tager vi med båd på flod-safari i nationalparken.

  Vi har to overnatninger i Liwonde nationalparken.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Liwonde

 • Dag 5

  Liwonde nationalpark

  I dag tager vi på morgen bådsafari, og om eftermiddagen på game drive.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Liwonde

 • Dag 6

  Malawi søen

  Efter en morgen bådsafari kører vi til vores hotel i den sydlige ende af Malawi søen. Malawi søen blev opdaget af Dr. Livingstone og John Kirk, da de sejlede op ad søen i en lokal båd i 1861. Dr. Livingstone lavede efterfølgende adskillige ekspeditioner op ad Malawi søen.

  Malawi søen omkranses af tre lande: Malawi, Mozambique og Tanzania. Søen er den 9. største og 3. dybeste sø i verden. Overfladen udgør 7% af verdens samlede vandoverflade af ferskvand. Malawi søen er den sø, som indeholder flest fiskearter i hele verden, og antallet af fiskearter anslås til at være et sted mellem 500 og 1000 arter. Af fiskene findes der 11 familier, men én familie skiller sig ud ved at være den artsrigeste, nemlig cichliderne (Cichlidae). Denne fiskefamilie udgør hele 90% af søens fiskefauna, og langt de fleste af dem er endemiske, dvs. at de kun findes i denne sø, og ingen andre steder på kloden.

  Efter ankomst besøger vi den nærliggende landsby, hvor vi kan få et godt indblik i dagliglivet ved søen. 

  Vi har to overnatninger på hotel ved Malawi søen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Salima

 • Dag 7

  Malawi søen

  I dag udforsker vi Malawi søen med båd. I Malawi er søtransporten af passagerer og gods af stor betydning. I søen findes flere øer små sandstrande. Om formiddagen sejler vi til en af øerne, hvor der er mulighed for at snorkle. Efter frokost tilbage på lodgen sejler vi om eftermiddagen ud til et sted, hvor der ofte ses oddere. Her er der også mulighed for at snorkle. Vi nyder solnedgangen over søen og sejler tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Salima

 • Dag 8

  South Luangwa nationalpark

  Efter morgenmaden skal vi på en 4-dages safaritur i South Luangwa nationalpark i Zambia. Vi kører først til Mchinji, hvor vi ordner grænseformaliteterne, før vi fortsætter til Mwami, grænsen til Zambia. Fra grænsen er der en kort køretur til Chipata, der er Zambias hovedby i den østlige provins. Vi fortsætter på en grusvej til Luangwa-dalen. Vi spiser frokost undervejs. Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores lodge, hvor vi checker ind, før vi nyder te eller kaffe på lodgen.

  South Luangwa regnes for at være en af verdens bedste nationalparker. Et besøg i Malawi og Zambia ville ikke være komplet uden oplevelsen af dette helt unikke område. Den 9050 km2 store nationalpark gennemskæres af Luangwa-floden, der løber gennem landskabet. Floden går jævnligt over sine bredder og danner dermed grobund for den frodige vegetation og det rige dyreliv.

  Nationalparken er hjemsted for mere end 40 pattedyr og 650 fuglearter. Parken rummer store flokke af løver, zebraer, bøfler, giraffer, elefanter og flodheste. Der er gode chancer for at opleve leoparder. Nationalparken har Afrikas højeste koncentrationer af leoparder. Her er også Thornicroft giraffer, der kun findes her i Luangwa-dalen.

  Vi har tre overnatninger i South Luangwa.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: South Luangwa

 • Dag 9og10

  Safari

  Tidlig morgenvækning, kaffe, te, snacks, før vi tager på game-drive allerede kl. 6. Vi kører i specielle safarikøretøjer for at få mest muligt ud af oplevelserne. Drikkevarer og snacks medbringes på turen. Midt på formiddagen er vi tilbage til en god og fyldig brunch. Om eftermiddagen/aftenen er der igen game-drive.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: South Luangwa

 • Dag 11

  Tilbage til Lilongwe

  Igen en dag med tidlig morgenvækning og game-drive, inden vi forlader lodgen og kører tilbage til Lilongwe. Overnatning på en lodge i Lilongwe.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Lilongwe

 • Dag 12

  Afrejse

  Sidst på formiddagen kører vi lufthavnen i Lilongwe, og begynder hjemrejsen.

  Måltider: Morgenmad og på flyet

 • Dag 13

  Hjemkomst

  Vi lander i København om morgenen.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Malawi og Zambia

 • Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed og have minimum 2 blanke sider. Medbring gerne en fotokopi af passet.

  Malawi: Visum kræves. Det koster pt. 150 USD + ca. 10 USD i administrations- og kreditkortgebyr. Visum søges online som et e-visum og udstedes normalt indenfor 3 arbejdsdage. Visummet er gyldigt i 90 dage fra udstedelsesdatoen. Viktors Farmor fremsender visumvejledning og visumbrev i god tid inden afrejse.

  Zambia: Visumfri for danske statsborgere.

 • Vaccination

  Statens Seruminstitut anbefaler vaccinationer mod difteri/tetanus og, hepatitis. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Den lokale valuta i begge lande hedder kwacha. 100 malawianske kwacha er lig med ca. 0,65 danske kr. 100 zambianske kwacha er lig med ca. 33 danske kr.

  Visa/masterkort kan bruges i de større byer samt til at hæve kontanter i hæveautomater. Der kan dog ofte maksimalt hæves ca. 800 kr., og det er ikke altid de virker.
  Ellers medbring USD i kontanter, der kan veksles mange steder.

 • Hoteller

  Som udgangspunkt benytter vi turistklassehoteller/lodges/camps. Nogle steder vil der dog være fælles bad og toilet. Vi ligger vægt på god hygiejne og at der er rent. Det er ikke nødvendigt at medbringe myggenet. Der er wifi på de fleste hoteller/lodges/camps.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Måltider

  Maden i Afrika bliver kogt meget længe, og det er sjældent, at der forekommer mavetilfælde.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Uden for byerne er der ikke telefon-forbindelse eller mobildækning til udlandet. Fra de store byer kan der sendes e-mails og ringes via fastnet og mobiltelefon - spørg rejselederen. Vores lokale guide har som regel mobilkontakt til hovedstaden.

  Telefonselvvalg til Zambia er 00+260, til Malawi 00+265. Til Danmark trykkes 00+45.

  Internet. Der er wifi på de fleste overnatningssteder.

 • Elektricitet

  Strøm. 230 volt. Medbring adapter.

 • Drikkevand

  Drik ikke af vandet. Der kan købes mineralvand mange steder.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge til lokalguider og chauffører er inklusiv. Drikkepenge til hotelpersonale er ikke inklusiv. Drikkepenge for drikkevarer i restauranter er heller ikke inklusiv.

  Det er en uskik bare at dele gaver ud, der kan være næsten værdiløse hjemme, men muligvis har en stor lokal markedsværdi. Det hæmmer i sidste konsekvens befolkningens eget initiativ og fremavler tiggeri. Det frarådes derfor helt at give gaver til børn.

  Hvis nogen på besøg i landsbyerne vil give kuglepenne, postkort fra Danmark, skrivepapir etc., kan vores lokale guider være behjælpelige med at give dem til de rette personer.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først, og de ønsker ofte ikke at blive fotograferet.
  Det er forbudt at fotografere soldater, grænseovergange og militærinstallationer.

 • Påklædning

  Løsthængende bomuldstøj og gerne tøj, der kan tages af og på 'lag for lag' anbefales. Selv om det er varmt, kan det være klogt at medbringe lange bukser og langærmede skjorter/bluser, da der på nogle af turene kan være tornet krat, insekter, og solen kan være hård ved armene. Der kan være køligt om aftenen.
  Nogle afrikanske insekter er ofte tiltrukket af blå og sort tøj. På safariture er det desuden bedst med afdæmpede/naturfarver, så vi virker mindre iøjnefaldende for dyrene. Medbring tørklæde til at svøbe om hals og hoved til beskyttelse mod vind og støv.
  Uden for de større byer bør kvinder have bukser/kjoler, der dækker knæene. På lodges/hoteller er det helt ok med mere afslappet ”europæisk” tøj. Selskabstøj er unødvendigt, men tøjet bør være i god stand – i Afrika bliver tøj betragtet som statussymbol.
  Husk gode travesko og sandaler.

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe ting som træskærerarbejder, tæpper, turbaner, tuaregsmykker, lædervarer, amuletter etc., og der skal altid forhandles om prisen. Mere information på turen.

 • Prisniveau

  Drikkevarer som mineralvand, øl og sodavand koster mellem 8 og 15 kroner for en flaske.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Klimaet er varmt, men ikke ulideligt. Faktisk ligger vores rejse i den allerbedste årstid. Luften er tør (læbepomade) og lyset derfor meget skarpt (solbriller og kasket).

 • Tidsforskel

  Der er ikke tidsforskel i forhold til Danmark.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Badetøj/Håndklæde

  - Mindre taske/turrygsæk til bådtur og safariture

  - Kikkert

  - Lommelygte/pandelygte + batterier

  - Læbepomade

  - Kasket eller solhat – gerne med myggenet til beskyttelse mod fluer

  - Solbriller

  - Solcreme med høj faktor

  - Myggespray – myggenet er ikke nødvendigt

  - En rulle toiletpapir

  - Vækkeur

  - Piller mod maveinfektion

  - Salttabletter/halspastiller/tyggegummi

 • Transport

  Vi kører i bus udenfor parkerne og i 4-hjulstrukne safari-køretøjer i parkerne. Bilerne er efter afrikanske forhold i god stand. At opleve det oprindelige Afrika indebærer mange timers kørsel på grusveje og gennem den åbne savanne, som i tørketiden er meget støvet. Det anbefales derfor at sikre alt følsomt udstyr mod støv, ikke mindst fotoudstyr. Tøj etc. kan pakkes ned i plasticposer.

 • Infrastruktur

  Turist-infrastrukturen er forholdsvis veludviklet, men antallet af gode hoteller, restauranter etc. er så begrænset, at der i en presset situation kan opstå mangel på alternativer. Der kan ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, driftsforstyrrelser på færger etc. 

 • Værd at vide

  Bilharziose findes i Malawisøen, og ved badning i søen er der en lille risiko for smitte. Man skal dog, som ved alle rejser, huske at meddele lægen ens rejseaktiviteter, hvis man bliver syg efter rejsen. Behandlingen er en enkelt pillekur.

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

 • Adventurerejse

  Rejsen Malawi og Zambia er en Viktors Farmor adventurerejse. En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på køreture i ujævnt terræn. Turen kræver almen god fysisk form.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Malawi og Zambia.