Farverige Indien med safari

Udforsk Rajasthan, nyd Taj Mahal og tag på tigersafari i junglen

Opdag Indien fra sin mest farverige side, når vi besøger fantastiske forte, overdådige paladser og storslåede templer i Rajasthan. Læg dertil safarikørsler i nationalparker, hvor vi kigger efter tigre og leoparder, og besøg i små landsbyer med farverige markeder. 

Priser fra

22.990 kr.

Max. 20 deltagere

16 dages rejse

Start din rejse her

Eventyret starter i Delhi, hvor vi oplever kontrasterne mellem briternes New Delhi og den gamle bydels hektiske labyrint af handelsgader. Herfra går turen sydpå til Agra for at opleve de ultimative kærlighedserklæring i sten: Taj Mahal. Det var nok mere af nød end kærlighed, at indbyggerne i landsbyen Abhaneri konstruerede deres imponerende trappebrønd, hvor tusindvis af trin fører 30 meter ned i ørkenjorden. 

Vi fortsætter til Ranthambore, hvor vi har to safarikørsler i nationalparken på udkig efter tigre og de mange andre dyr, der lever her. Jaipur derimod byder på adskillige elegante paladser, et historisk observatorium samt en tur i biografen for at se Bollywood-film, inden vi følger pilgrimmene til den hellige sø i byen Pushkar. 

Rejsen fortsætter dybere ind i ørkenen til Jodhpur, der på mange måder er indbegrebet af Rajasthans magi med sine blåmalede huse, uindtagelige fort og farverige markedsgader. Helt andre oplevelser venter os i Jawai Bandh, hvor vi besøger rabari-folket, der stadig lever en ganske traditionel tilværelse som hyrder i ørkenen. Området er desuden rig på leoparder, og med to safarikørsler håber vi at se det sky kattedyr i fri natur. 

I Ranakpur nyder vi synet af det overdådige stentempel med sine 1444 udskårne søjler, inden rejsen slutter i historiske Udaipur, der ligger forrygende smukt ned til 5 søer.

Rejsen er for dig, der ønsker at opleve Indiens mange facetter med alt fra Taj Mahal til safarikørsler til oldgamle templer. Rejsen giver dig et dybt indtryk af det mangfoldige land. 

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor:

 • Oplev højdepunkter som Taj Mahal og en sejltur på søen i Udaipur
 • Tag på safari efter tigre i Rantambore og leoparder i Jawai Bandh
 • Udforsk en perlerække af forte, templer og paladser i Rajashtan
 • Få et indtryk af livet som hyrde i Rabari-folkets landsby
 • Mærk stemningen i Jodhpurs farverige markedsgader

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra Danmark

  Fra Danmark sætter vi kursen mod Indien. 

  Måltider: Mad på flyet

 • Dag 2

  De første indtryk af Delhi

  Efter et flyskifte ankommer vi til Indiens hovedstad Delhi. Her bliver vi budt velkommen i lufthavnen af vores lokalguide, og inden længe er vi på vej gennem Delhis hektiske gader. Det står hurtigt klart, at vi er ankommet til en helt anden verden. 

  Vi kan typisk tjekke ind på hotellet et sted mellem klokken 12 og 14. Så ankommer vi over middag kører vi direkte til hotellet for at tjekke ind. Ankommer vi om morgenen, hvilket ofte er tilfældet, er der mulighed for spise frokost eller slappe af på eller nær hotellet, mens værelserne bliver klargjort til os. 

  Efter indlogering er vi klar til at få de første indtryk af Indiens rige spiritualitet. Vi besøger sikh-templet Gurudwara Bangla Sahib, hvor vi får et indblik i en af Indiens store religioner. Templet er en smuk hvid bygning med en forgyldt kuppel, og vi vil sandsynligvis se pilgrimme iført turban komme for at bede i templet. Andre kommer for at udføre gode gerninger, hvilket er en vigtig del af sikhernes religion. Det kunne være rengøring af templet eller hjælp i det store fælleskøkken, hvor man serverer gratis måltider til alle. Alle er velkomne, og man skeler ikke til religion, social status eller rigdom. I templet er alle lige, og besøgende bliver budt velkommen med åbne arme og som regel en god portion nysgerrighed.

  Dagen slutter med middag sammen, inden det er tid at hvile ud ovenpå rejsen og dagens oplevelser. 

  Måltider: Mad på flyet og aftensmad

  Overnatning: Delhi

 • Dag 3

  Byrundtur i Delhi

  Endnu en spændende dag i Delhi venter, når vi efter morgenmad kaster os ud i menneskemylderet. Delhi er en by fuld af kontraster. I New Delhi står prægtige regeringsbygninger og luftige parker langs snorlige boulevarder, mens hektiske bazargader snor sig i alle retninger i Delhis gamle bydel.

  Vi starter i den gamle bydel i Delhi. Turen fører os forbi Det Røde Fort, der ligger ned til Yamuna-floden. Fortet blev opført i røde sandsten af mogulen Shah Jahan, som vi kommer til at høre meget mere om senere på rejsen. Vi kører forbi fortet og fortsætter til byens enorme Fredagsmoské fra midten af 1600-tallet, der hæver sig over Delhis gamle bydel. Det er en smuk helligdom med en stor indre gård flankeret af høje, slanke mineretter.

  Helt andre oplevelser venter i de omkringliggende handelsgader, hvor fodgængere behændigt snor sig ind og ud mellem scootere, rickshaws, biler og hellige kør. Folk handler i de små boder, unger i nystrøgne skoleuniformer er på vej fra skole, og duften af karry strømmer ud fra de mange små restauranter og blander sig med støvet, larmen og osen fra bilerne. Vi oplever området på bedst tænkelige vis: Fra en cykeltaxa. På den måde kan vi læne os tilbage og nyde de mange indtryk, der strømmer os i møde. 

  Langt mere ro finder vi ved Raj Ghat, hvor uafhængighedskæmperen Mahatma Gandhi blev kremeret, efter han blev myrdet ved et attentat. I dag er området en lille park.

  Eftermiddagen er dedikeret til det sydlige Delhi. Her besøger vi den smukke minaret Qutab Minar, der blev opført i det 12. århundrede for at markere Islams ankomst til Indien. Vi fortsætter til New Delhi, hvor vi fra bussen ser den store triumfbue India Gate samt parlamentsbygningerne, der er pragteksemplarer på britisk kolonialarkitektur og byplanlægning i Indien. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Delhi

 • Dag 4

  Det storslåede Taj Mahal og Agra Fort

  Et af turens helt store højdepunkter venter i dag, når vi forlader Delhi og kører ca. 210 km sydpå til Agra. Her indlogeres vi på vores hotel, og efter en frokostpause på egen hånd, er det tid at opleve den sagnomspundne by. 

  Agra var hovedstad i et kæmpe rige fra 1526 til 1658, og især stormogulen Akbar gjorde byen til et vigtigt kulturelt og økonomisk knudepunkt. Men det var en anden hersker, Shah Jahan, der skænkede byen sit verdensberømte bygningsværk: Taj Mahal, som vi besøger om eftermiddagen.

  Taj Mahal er én stor kærlighedserklæring til en kvinde ved navn Mumtaz Mahal. Hun var prinsesse af persisk afstamning og blev stormogul Shah Jahans tredje hustru – og hans favorit. Hun fulgte ham overalt i hans enorme rige og fødte 14 børn. Men den sidste fødsel overlevede hun ikke, og Shah Jahan var ude af sig selv af sorg.

  Ifølge en populær fortolkning lukkede han sig inde i et år, og da han kom ud igen, havde han besluttet, at Mumtaz Mahal skulle have et gravmæle, hvis lige ikke tidligere var set. Han importerede de bedste materialer fra hele den kendte verden, og mere end 20.000 håndværkere og kunstnere blev hentet så langt væk som Persien, Tyrkiet, Frankrig og Italien. 17 år senere stod Taj Mahal færdig, opført i hvidt marmor med indlæg i sort, rødt og grønt marmor. Marmorarbejde produceres stadig i Agras gamle bazar, og vi får et indblik i processen på et af byens værksteder.

  Vi besøger også Agra Fort lidt længere oppe ad floden, hvor vi oplever de udsmykkede sale og ikke mindst udsigten mod Taj Mahal fra de gamle mure. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Agra

 • Dag 5

  Trappebrønden i Abhaneri og landsbybesøg

  Vi forlader Agra fra morgenstunden og sætter kursen mod Ranthambore. Turen er ca. 290 km lang og tager en god del af dagen. Men vi gør naturligvis stop undervejs.

  Blandt andet i landsbyen Abhaneri, hvor vi oplever byens fantastiske trappebrønd. Vi er nu kommet ind i delstaten Rajasthan, og landskaberne er blevet tørre. Her i halvørkenen er vand en dyrebar ressource, og ofte må man grave dybt for at nå ned til den. Det er trappebrønden et godt eksempel på. Her fører trappetrin på brøndens sider 30 meter ned i jorden til grundvandet i bunden af brønden. Der har ligget en brønd på stedet siden 700-tallet, men den er blevet udbygget af flere omgange siden. Den nuværende brønd er et prægtigt syn med sine 3.500 trin og omkringliggende bygninger. Temperaturen i bunden af brønden er typisk 5-6 grader lavere end på toppen, så den er også et populært mødested for de lokale i de varme måneder. 

  Fra Abhaneri fortsætter vi til Ranthambhore, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende to nætter. Sidst på dagen kigger vi forbi en lokal landsby, hvor vi oplever hverdagslivet og hilser på de lokale. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ranthambore

 • Dag 6

  Tigersafari i Ranthambore

  Dagen er tilegnet naturen, og ikke mindst Indiens mest ikoniske dyr: Den bengalske tiger, der lever i Ranthambores tørre skove. I det tidlige morgengry kører vi i mindre køretøjer ind i nationalparken på udkig efter det rige dyreliv.

  Makak-aber og grå langurer ses ofte langs hjulsporet, og på himlen er der registeret mere end 300 fuglearter. Her og der græsser hjorte, mens de holder et vågent øje med bevægelser mellem træerne. Med god grund, for Ranthambore har en stor – og stigende – bestand af tigre. Der er naturligvis ingen garantier for, hvad vi ser, når man har med vilde dyr at gøre. Men Ranthambore er et af de steder i verden, hvor chancerne for at se vilde tigre i fri natur er størst. 

  De varme timer midt på dagen bruges på hotellet. Her er der mulighed for at slappe af ved poolen og nyde omgivelserne, inden endnu en safari i nationalparken venter ud på eftermiddagen. Det højner chancerne betydeligt for at se tigerne, der er mest aktive i de kølige timer først og sidst på dagen. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Ranthambore

 • Dag 7

  Bollywood-magi i Jaipur

  Formiddagen er fri til at slappe af på hotellet. Om det betyder at sove længe efterfulgt af en lang morgenmad og et dyp i poolen er helt op til dig. Vi spiser frokost på hotellet, inden kursen sættes mod byen Jaipur. En tur på ca. 180 km. 

  Vel fremme i Jaipur indlogeres vi på vores hotel for de kommende 2 nætter. Aftensmaden er i aften på egen hånd, men du er naturligvis velkommen til at gå med rejselederen ud at spise.

  De, der har lyst, kan fuldende aftenen med en tur i den berømte biograf Raj Mandir Palace, der emmer af Bollywood-magi. Indien har en særdeles produktiv filmindustri, der er bedst kendt for sine hårdtslående actionfilm og storstilede kærlighedsdramaer med masser af sang, overdådige kostumer og dybe følelser. Vi slutter dagen af med masser af filmmagi på det store lærred. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Jaipur

 • Dag 8

  Vindenes paladser og Amber Fort i Jaipur

  Jaipur er en stor by med over 4 millioner indbyggere. Men rundt om i de hektiske gader ligger nogle af de mest ikoniske historiske bygninger i Rajasthan. Ikke mindst den berømte lyserøde facade fra 1799 kendt som Vindenes Palads. Facaden er del af et større paladsområde, og fra vinduerne i facaden kunne paladsets kvinder følge med i livet på gaden nedenfor paladset uden at blive set udefra. 

  Et andet højdepunkt er Amber Fort, der ligger lidt udenfor byen. Set fra afstand ligner det enorme fort en militær fæstning, hvilket det også er. Men indenfor de gamle mure gemmer sig en verden af overdådige sale, dekorerede korridorer, klassiske gårdhaver og fantastiske porte. Det hele fuldendes af den perfekte beliggenhed på et lille bjerg med udsigt over en sø. 

  Tilbage i midtbyen besøger vi Jantar Mantar, der blev opført i 1728 af Jaipurs hersker Jai Singh. Jai Singh havde en brændende interesse for astronomi, og han sendte lærde på rejser til fjerne lande for at hente ny viden hjem til ham. Men han ville også selv studere himmelrummet, så han lod 5 store observatorier bygge, hvoraf Jantar Mantar er det bedst bevarede. 

  Dagens sidste stop er Jaipurs palads – lokalt kendt som City Palace – hvor byens maharaja stadig bor i en del af de gamle bygninger. Andre bygninger er indrettet til museum, hvor vi blandt andet kan se traditionelle tekstiler og andre skatte fra byens lange historie. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Jaipur

 • Dag 9

  Den hellige by Pushkar på vej til Jodhpur

  Vi rejser dybere ind i Rajasthan med kurs mod Jodhpur. Turen er ca. 300 km lang og tager en god del af dagen med et stop på vejen i byen Pushkar. 

  At Puskhar er en hellig by for hinduer står hurtigt klart, når vi nærmer os den lille sø i hjertet af byen. Her fører trapper ned til søen, hvor pilgrimme fra nær og fjern er kommet for at bade i det hellige vand og ofre til guderne i de mange små templer, der omkranser søen. Bag templerne snor små bazargader sig ind og ud mellem Pushkars hvide og blå bygninger. Her går handlen livligt, og gudebilleder, blomsterranker og andre religiøse effekter falbydes side om side med det verdslige livs fornødenheder. Spiritualitet og hverdagsliv går hånd i hånd i Indiens pilgrimsbyer, og Pushkar er et ualmindeligt fotogent og fascinerende bekendtskab.

  Vi går en tur ned til søen, og vi besøger byens Brahma-tempel, hvor vi hører om hinduismens skabergud. Trods Brahmas centrale rolle i hinduismen er templer tilegnet skaberguden meget sjældne i Indien.  

  Fra Pushkar fortsætter vi til Jodhpur, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende 2 nætter. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Jodhpur

 • Dag 10

  Et mægtigt fort og det lokale marked i Den Blå By

  I folkemunde bliver Jodhpur ofte beskrevet som Den Blå By, fordi mange af den gamle bydels huse er malet blå. Det ser vi tydeligt, når vi om morgenen besøger det mægtige Mahrangarh Fort, der ligger på en klippeknold over byen.

  Fra de gamle mure har vi en forrygende udsigt ned over Jodhpur og de mange blå huse. Fortet i sig selv er også spændende med sine overdådigt udsmykkede sale og rige stenudskæringer. Som det var tilfældet med Amber Fort, ligner Mahrangarh en fæstning udefra, men inde bag murene gemmer sig et elegant palads. Særlig imponerende er salen Phoon Mahal med sine forgyldte søjler og bemalede lofter. Også salen Moti Mahal er smuk med sine farvede vinduer 

  Fra fortet fortsætter vi til Jaswant Thada, der er en række smukke gravmæler opført i marmor i 1899. Herfra går turen ned til de hektiske bazar-gader i hjertet af den gamle bydel. Her mellem de blå huse sælges alt fra krydderier og håndværk til grønsager og tvivlsomme antikviteter. Det er et særdeles farverigt skue, og selv hvis man ikke har planer om at købe noget, er det en stor oplevelse at vandre gennem de små gader og suge indtrykkene til sig. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Jodhpur

 • Dag 11

  Rabari-folkets landsby

  Dagens køretur til Jawai Bandh er kun ca. 150 km. Så vi har en god del af eftermiddagen til at besøge en af de lokale landsbyer beboet af rabari-folket.

  Ingen ved med sikkerhed, hvor rabari-folket oprindeligt kom fra. Men meget tyder på, at de kom vandrende hertil fra Iran via Afghanistan for mere end 1.000 år siden. Siden da har de levet som nomader og senere fastboende hyrder af kvæg og kameler. Det er et hårdt liv i det her tørre hjørne af Indien. Ordet ’rabari’ betyder ’outsider’, hvilket er en rammende beskrivelse af både deres livsstil og deres status i det indiske samfund. 

  På vores tur rundt i landsbyen får vi et indtryk af hverdagslivet i landsbyen, hvor man foruden dyrene, også lever af at lave forskellige typer håndværk. Vi hører om rabariernes særlige forhold til naturen, og vi besøger et af de mange templer, der ligger spredt rundt i landskabet, inden turen går tilbage til hotellet. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jawai Bandh

 • Dag 12

  Leopard-safari i Jawai Bandh

  De tørre, stenede landskaber i den her del af Rajasthan byder på gode levesteder for leoparder, og området har en ganske sund bestand af de elegante kattedyr. Vi kører på safari både morgen og aften på udkig efter leoparderne og de andre dyr, der lever her. 

  De varme tider midt på dagen er frie til at slappe af på hotellet. Eller man kan gå en tur langs søen, hvor mere end 170 forskellige fuglearter er observeret. Måske møder man nogle af de lokale fiskere, der lever af at prøve lykken ved søen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jawai Bandh

 • Dag 13

  Overdådigt tempel i Ranarkpur på vej mod Udaipur

  Det er ikke nogen lang køretur fra Jawai til Udaipur, når vi sætter os til rette i bussen fra morgenstunden. Blot ca. 140 kilometer. Så vi har god tid til at opleve noget på vejen.

  Det gør vi ved det storslåede tempel i Ranakpur. Templet er opført i det 15. århundrede og består af 29 haller båret af 1444 søjler. Hver søjle med sit unikke mønster møjsommeligt mejslet ud i sandstens-blokken. Resultatet er intet mindre end fantastisk.

  Templet tilhører den religiøse retning, der hedder jainismen. Jainismen er – ligesom buddhismen – et oprør mod hinduismen. Den opstod omkring 500 år før vores tidsregning, og i dag er der 4,5 millioner indere, der bekender sig til jainismen. Kernen er en streng levevis, hvor man ved at overholde en lang række regler – for eksempel ikke at gøre noget levende fortræd – kan nå den evige lykke. Vi hører mere om jainismen, inden vi kører videre mod Udaipur. 

  Med sin beliggenhed ved fem søer, er Udaipur en stærk kandidat til titlen som Indiens smukkeste og mest romantiske by. Søerne er kunstigt anlagt. Gravet ud med håndkraft efter ordre fra Mewar-dynastiet, der gjorde Udaipur til sin hovedstad i 1568. Mewar er et af de ældste kongedømmer i Indien, og et af de få, der aldrig blev besejret af stormogulernes islamiske hære. Udaipur kaldes ”Den Hvide By” på grund af de mange hvide facader, og kronen på værket er City Palace, Mewar-slægtens palads, med sin perfekte beliggenhed ned til vandet.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Udaipur

 • Dag 14

  Den Hvide By, Udaipur

  Vi har hele dagen til at nyde smukke Udaipur. Og vi starter udforskningen ved det såkaldte City Palace, hvorfra Mewar-slægten regerede. Det er et enormt palads med utallige gårdhaver, pavilloner, terrasser og mægtige sale – og det hele fuldendes af den forrygende udsigt over søen. 

  Vi fortsætter til templet Jagdish, der blev opført af Maharana Jagat Singh i 1651. Templet er et imponerende syn udefra med sine rige dekorationer. Men det er også værd at tage trappen op til hovedhelligdommen, der huser en række vigtige hellige skulpturer. 

  Andre oplevelser venter os i kulturhuset Bharatiya Lok Kala Mandal, hvis udstilling af blandt andet folkedragter, teaterdukker, masker, musikinstrumenter og malerier giver et indtryk af Rajasthans rige kultur. 

  Trænger man til en pause fra gadelivet i Udaipur, er det værd at søge mod søen eller byens haver. Vi besøger haven Sahelivon Ki Bari. Et smukt grønt område med springvand midt i byen. Haven blev anlagt i starten af 1700-tallet af den lokale maharaja Rana Sangram Singh som et fristed for paladsets royale kvinder. Især for hans dronning og de 48 hofdamer, hun fik med, da de giftede sig. 

  Vi slutter dagen af på bedst tænkelige vis med en sejltur på Pichola-søen for at nyde solnedgangen og udsigten over Udaipur. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Udaipur

 • Dag 15

  Med fly til Delhi

  Det er tid at tage afsked med Udaipur og Rajasthan. Så når tid er, går turen til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Delhi. Vi indlogeres på et hotel nær lufthavnen. Hotellet har både have og pool, så der er rig mulighed for at slappe af og fordøje de mange oplevelser. Skulle man ønske at tage ind til midtbyen på egen hånd, kan hotellet arrangere en taxa. 

  Vi mødes igen sidst på dagen for at spise middag sammen. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Delhi

 • Dag 16

  Hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen og begynder hjemrejsen. Efter et flyskift lander vi i København senere samme dag pga. tidsforskellen.

  Måltider: Morgenmad (med mindre vi kører til lufthavnen tidligt) og mad på flyet

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien.

 • Pas og visum

  Der kræves visum til et besøg i Indien.

  Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

  Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

  Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

  Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1250 kr. i administrationsgebyr plus de 25USD for selve visummet.

  Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Valuta

  Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

  Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

 • Specielt for Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya

  Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

  En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

  Læs mere om adventurerejser her.

  Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Specielt for Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar - Højdesyge

  På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

  Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

 • Måltider

  Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
  Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

  Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

 • Elektricitet

  Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

 • Drikkepenge

  På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

  Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 5-7 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer og måltider, man selv betaler. I forbindelse med de måltider, er er inkluderet i rejsens pris, er drikkepenge ikke inkluderet, så her er det også vigtigt at ligge lidt. Skopassere og andre, der yder en service, forventer også en skilling. Der er mange, der forventer drikkepenge i Indien, men beløbende er ikke store. Forvent at bruge ca. 100-150 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

  På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

   

 • Foto

  Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Påklædning

  Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

  På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

  De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

 • Prisniveau

  En frokost koster typisk 50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 40-50 kr. Vin er dyrt. Kaffe og te: Alt mellem 20 øre og 20 kroner. 1 flaske vand (1,5 liter) 3-5 kroner.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

  Specielt for Tigersafari i Indien

  Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

 • Tidsforskel

  Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Solbriller

  - Håndklæde, badetøj

  - Kasket eller solhat

  - Myggespray

  - Solcreme

  - Vækkeur

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Salttabletter

  - En rulle toiletpapir eller Kleenex

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Transport

  Transport i Indien er anderledes end i Danmark. Trafikken kan være  kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves derfor en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. 

  Afstandene i Indien er store, og der vil være en del køretid på alle rejser til Indien. Vi bruger gode busser. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at busserne i Indien ofte er ældre og derfor mindre komfortable end de busser, vi typisk bruger i Europa. 

  Særligt for Tigersafari i Indien:
  Bemærk at der i løbet er rejsen er lange køredage. Det gælder både på turene mellem nationalparkerne, der går gennem meget afsidesliggende områder af Indien. Men det gælder også i nationalparkerne, hvor vi kører på udkig efter dyrene i åbne jeeps. Benpladsen i disse jeeps er mere begrænset end i en almindelig bil, så rejsende med dårlige knæ eller hofter, vil måske finde dem ukomfortable i længden.  

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvem flyver vi med til Indien?

  Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

  Er rejserne til Indien fysisk krævende?

  Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

  Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

  Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

  Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

  Hvornår er det godt at rejse til Indien?

  Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

 • Værd at vide

  Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Særligt for rejsen til Spiti

  Rejsen til Spiti er en Viktors Farmor adventurerejse.

  Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.