Hvad søger du?

Start din rejse her

Foruden at besøge de verdensberømte seværdigheder rejser vi nemlig også væk fra de gængse turistruter og oplever nogle af Indiens mindre kendte højdepunkter. I Khajuraho oplever vi byens templer prydet med erotiske motiver. Vi udforsker også mogulen Akbars forladte paladsby Fatehpur Sikri, går i Buddhas fodspor gennem Sarnath, og vi spiser frokost med pilgrimmene i sikhernes funklende gyldne tempel i Amritsar. Dertil kommer naturligvis hverdagslivet med gadehandlere, hektiske markeder og kvinder i farverige sarier.

Således har rejsen alt det, man forbinder med Indien – og meget mere. Vi har meget at glæde os til.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor

 • Oplev verdensberømte seværdigheder samt mindre besøgte områder af Nordindien
 • Mød fire af Indiens store religioner ved nogle af deres vigtigste helligdomme
 • Mærk den helt særlige stemning ved sikhernes gyldne tempel i Amritsar
 • Oplev hverdagslivet med lokale på en togrejse
 • Med to indenrigsflyvninger får vi mere tid til de store oplevelser 

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

12 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
18. okt. 23
19.990 kr
Garanteret
En kvinde ønsker at dele værelse
14. jan. 24
19.990 kr
Ledig
25. jan. 24
19.990 kr
Garanteret
28. feb. 24
19.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København – Delhi t/r
 • Fly Varanasi – Amritsar via Delhi
 • Fly Amritsar – Delhi
 • Tog Agra – Jhansi
 • 10 nætter på gode hoteller
  - 1 nat i Delhi
  - 2 nætter i Agra
  - 2 nætter i Khajuraho
  - 1 nat i Allahabad
  - 1 nat i Varanasi
  - 2 nætter i Amritsar
  - 1 nat i Delhi
 • Halvpension (oftest morgenmad og middag)
 • Al transport i deluxe a/c bus ifølge program
 • Alle entréer og udflugter nævnt i programmet
 • Engelsktalende lokal guide
 • Dansk rejseleder
 • Alle skatter og afgifter
 • Drikkepenge til guide og chauffør

Ingen hokus pokus: se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 4.300 kr.)
 • Visum. E-visa over nettet koster p.t. 25USD (Visumansøgning lavet af Viktors Farmor (900 kr.))
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver mod Indien. Rejsen er fra København med mindre anden lufthavn er angivet i feltet Bemærkninger ud for rejsens dato på hjemmesiden. 

Efter et flyskifte lander vi i Delhi først på dagen. Hvis vi ankommer op ad formiddagen, kører vi direkte til hotellet, hvor der er mulighed for at hvile lidt, inden det er tid at se nærmere på Indiens hektiske hovedstad. Hvis vi lander tidligt om morgenen, kan vi ikke checke ind på hotellet endnu. Derfor tager vi hul på sightseeingen allerede på vej fra lufthavnen til hotellet.

Delhi er en oplevelse for alle sanser. Det er også en by fuld af kontraster. I New Delhi ligger prægtige historiske bygninger langs brede, lige boulevarder, og store parker med gravmæler for fortidens herskere ligger som fredfyldte oaser midt i myldret. I den gamle bydel derimod, breder gaderne sig som en labyrint mellem faldefærdige huse. Cykeltaxaer kæmper sig vej mellem fodgængere, scootere og hellige køer, alt imens gadehandlere tilbyder deres varer til forbipasserende. Kvinder i farvestrålende sarier lyser op i gadebilledet, og man ved næsten ikke, hvor man skal fæstne blikket for at få det hele med.

På dagens byrundtur ser vi blandt andet parken Raj Ghat, hvor Gandhi blev begravet, og vi kører en tur i rickshaw gennem Old Delhis gader til Indiens største moské. På vej tilbage til hotellet, kører vi forbi de storslåede regeringsbygninger og mindesmærket India Gate i Delhis nye bydel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Delhi fra morgenstunden og kører de knap 200 km til byen Fatehpur Sikri fra stormogulernes storhedstid. Stormogulerne var de islamiske herskere, der regerede i omkring 200 år og blandt andet stod bag umådeligt flot arkitektur. Et af de mest prægtige eksempler er Fatehpur Sikri. Det var stormogulen Akbar, der midt i 1500-tallet lod Fathepur Sikri opføre som en ny hovedstad. I 1571 kunne Akbar flytte ind i den prægtige paladsby med hele sit følge. Men trods byens design var nøje gennemtænkt og enorme summer var brugt på byggeriet, boede Akbar har kun i 14 år. Allerede i 1785 flyttede han hovedstaden tilbage til Agra små 23 km længere mod øst.

Og Agra er netop vores næste stop. Agra var hovedstad i et kæmpe rige fra 1526 til 1658. Dengang var Agra kendt som en af de smukkeste byer i Indien, og især stormogulen Akbar gjorde byen til et vigtigt kulturelt og økonomisk centrum. Men det var en anden hersker, Shah Jahan, der skænkede byen sit verdensberømte bygningsværk; Taj Mahal. Taj Mahal gemmer vi til i morgen. Ved ankomsten indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter og spiser middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Taj Mahal er én stor kærlighedserklæring til en kvinde ved navn Mumtaz Mahal. Hun var prinsesse af persisk afstamning og blev stormogul Shah Jahans tredje hustru – og hans favorit. Hun fulgte ham overalt i hans enorme rige og fødte 14 børn. Men den sidste fødsel overlevede hun ikke, og Shah Jahan var ude af sig selv af sorg. Ifølge en populær fortolkning lukkede han sig inde i et år, og da han kom ud igen, havde han besluttet, at Mumtaz Mahal skulle have et gravmæle, hvis lige ikke tidligere var set. Resultatet blev Taj Mahal, opført i hvidt marmor med indlæg i sort, rødt og grønt marmor. Vi ser Taj Mahal tidligt om morgenen, når bygningen ligger badet i det bløde morgenlys.

Fra Taj Mahal fortsætter vi til Agra fort. Den monumentale fæstning har en rig historie, og de smukke bygninger indenfor murene fortæller historien om byens storhedstid. Fra de gamle mure har vi et fantastisk vue over byen og ikke mindst Taj Mahal, der ligger lidt længere nede ad floden.

Traditionen for at lave udskæringer i marmor er holdt i live i Agra, siden Taj Mahal blev bygget, og vi besøger et af byens arbejdende værksteder, hvor vi kan se det flotte kunsthåndværk i marmor. Senere besøger vi Mother Teresa Missionary of Charity Home og hører om Mother Teresas store arbejde i Indien. Dagen slutter ved Yamuna-floden, hvor vi ser Taj Mahal fra den anden side. Et meget smukt syn i solnedgangens skær.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter en tidlig morgenmad bliver vi kørt til togstationen, hvorfra eksprestoget sydpå afgår ved 8-tiden. Togrejser er altid en spændende oplevelse i Indien, og over de næste timer kan vi slappe af og nyde hverdagslivet i toget og landskaberne, der glider forbi i en lind strøm udenfor vinduerne. Lidt om middag triller vi ind på stationen i Jhansi, hvor en bus står klar til at køre os mod Khajuraho.

På vejen gør vi stop i den lille by Orcha. I dag er Orcha et lille og afsides sted. Men fra 1531 og 100 år frem, blev denne del af Indien regeret herfra, og smukke stentempler ligger spredt rundt i landskabet som minde om et riges svundne storhedstid.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Khajuraho dybt inde i hjertet af det centrale Indien, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende to nætter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Forbavsende få turister finder vej til dette afsidesliggende hjørne af landet, trods Khajuraho gemmer på en enestående arkitektonisk skat. Fra omkring år 950 e.Kr. og to århundreder frem opførte chandela-dynastiet her mægtige stentempler og udsmykkede dem med overdådige dekorationer. Nogle dekorationer viser geometriske mønstre, fabeldyr eller figurer i hverdagssituationer, som de udspillede sig på disse kanter for 1.000 år siden. Men det er først og fremmest de mange erotiske motiver, der tiltrækker sig opmærksomhed på Khajurahos templer. Man er ikke i tvivl om, hvad figurerne foretager sig, og man må tage hatten af for den fantasi, stenhuggerne er gået til opgaven med.

Vi besøger en række af de smukkeste templer i løbet af formiddagen. Herefter er resten af eftermiddagen fri til at udforske Khajuraho og byens øvrige templer på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har en længere køretur for os, når vi sætter kurs mod Allahabad. Turen tager os gennem landlige distrikter og gennem mindre byer. Rigtig meget hverdagsliv foregår udenfor i Indien, så det er værd bare at læne sig tilbage og nyde de landlige scenerier fra bussen.

Først på eftermiddagen ankommer vi til Allahabad, hvor vi indlogeres på vores hotel for natten. Dernæst er det tid at kigge nærmere på denne storby, hvor turister er en sjældenhed. Vi besøger blandt andet Akbar Fort, der blev bygget af stormogulen Akbar i 1583. Fortet ligger ned til Yamuna-floden, så Akbar kunne kontrollere trafikken på floden.

Helt andre politiske kræfter hører vi om på vores næste stop, der er Anand Bhavan. Dette fine, historiske hus blev købt af Nehru-familien i 1930erne, og det har fungeret både som bolig og som politisk hovedkvarter.

Vi slutter ved pilgrimsstedet Sangam, hvor det grønne vand fra Yamuna-floden løber sammen med det brune vand fra Ganges-floden. Nogle påstår, at der er en 3. flod her også; den mytiske flod Sarawati, som ingen har set, men som siges at løbe under jorden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter en stille og rolig morgenmad kører vi de ca. 120 km til Varanasi, hvor vi ankommer til vores hotel over middag. Her er der mulighed for at slappe lidt af eller få de første indtryk af den hellige by på egen hånd.

I årtusinder har Varanasi været et vigtigst pilgrimsmål for hinduer, og byens gader vrimler med pilgrimme, handlende, hellige mænd, tiggere, rickshawchauffører og andet godtfolk, der alle prøver at kæmpe sig vej gennem mylderet. Her og der tygger hellige kør drøv i vejkanten, mens sælgere højlydt prøver at få de forbipasserendes opmærksomhed gennem den voldsomme støj. Varanasi er en by, hvor alle sanser arbejder på højtryk. Det er voldsomt og kaotisk. Men Varanasi er en fantastisk by, der ikke ligner noget andet sted i verden.

Sidst på dagen kører vi ned til floden for at overvære en religiøs ceremoni, der tiltrækker tusindvis af mennesker. Mange sætter olielamper ud i floden, og når mørket sænker sig, og lysene driver af sted, opstår en næsten magisk stemning langs floden. Det er på aftener som denne, at Varanasi viser sig fra sin smukkeste side.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Men også morgenerne i Varanasi er stemningsfulde. Så vi står tidligt op for at opleve livet langs Ganges-floden i det tidlige morgengry. Nogle vasker tøj. Andre beder. Men langt de fleste kommer for at vaske deres synder væk i det hellige vand i håbet om en god genfødsel i næste liv. Det bedste udsyn fås fra vandet, så vi sejler ud på floden i små både og nyder synet af de mange pilgrimme samt Varanasis gamle bygninger, der ligger badet i morgensolen. Måske får vi også øje på røgen fra nattens ligbål. Rigtig mange hinduer bliver brændt langs Ganges-floden i Varanasi, når de er døde. Det er en stor ære og den sikreste vej til nirvana. Efter sejlturen går vi en lille tur gennem Varanasis labyrintiske gamle bydel, inden en velfortjent morgenmad venter tilbage på hotellet.

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører til den lille by Sarnath lidt udenfor Varanasi, hvor vi møder en anden af Indiens store religioner; buddhismen. For mere end 2500 år siden holdt Buddha sin første prædiken på netop dette sted, hvilket anses som starten på buddhismen som religion. I dag er Sarnath en relativ lille by. Men rundt om i de støvede gader ligger buddhistiske templer og ruiner, der alle leder op til den lille park, hvor Buddha holdt sin berømte prædiken.

Tilbage i Varanasi er der et par timer fri til shopping eller udforskning på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver til Delhi. Her skifter vi fly og fortsætter til Amritsar, hvor vi indlogeres på vores hotel.

Måltider: Morgenmad og middag

Vi har oplevet fantastisk muslimsk arkitektur i Agra, hinduernes hellige by Varanasi og den buddhistiske pilgrimsby Sarnath. Nu gælder det en anden af Indiens store religioner, sikhismen. Sikhismen er den femtestørste religion i verden. Den er udviklet så sent som i 1500-tallet, og er nært knyttet til regionen Punjab, hvor Amritsar ligger. Langt de fleste sikher bor i denne del af landet, og især mændene kendes let i gadebilledet på deres turbaner og lange skæg.

Vores første besøg er den lille park Jalianwala, hvor man mindes en massakre i 1919. Der var folkestrejke i Amritsar i protest mod nye, britiske love. Den 13. april var der indkaldt til folkemøde. Den britiske general Dyer ankom med 150 mand og åbnede ild uden varsel. Mere end 1000 mennesker blev dræbt.

Derpå fører en lokal guide os på lille en byvandring i Amritsars travle gader mod dagens absolutte højdepunkt; Det Gyldne Tempel. Beklædt med 750 kg forgyldte kobberplader ligger Det Gyldne Tempel midt i en lille sø med spejlblankt vand omgivet af hvidkalkede bygninger. Dette er den vigtigste helligdom i sikhismen, da det er her, sikhernes hellige bog opbevares. Vi tager os god tid til at nyde det smukke tempel, der næsten synes at flyde på vandet, og vi ser naturligvis også den hellige bog. Men den største oplevelse er næsten stemningen i det store tempelkompleks. Pilgrimme fra nær og fjern valfarter hertil, og hver dag bespises op mod 25.000 pilgrimme i det enorme folkekøkken ved siden af templet. Køkkenet drives udelukkende ved hjælp af donationer og frivillige køkkenhjælpere. Alle er velkomne. Også os, så vi spiser frokosten i folkekøkkenet side om side med pilgrimmene.

Ud på eftermiddagen kører vi til grænsebyen Wagah. Her opføres dagligt et indisk-pakistansk skuespil, når flagene tages ned. Det er faktisk en begivenhed, som gennem årene er blevet mere og mere populær, og i dag er der bygget store tribuner, så tusindvis af tilskuere kan heppe deres egne vagtposter frem. Stemningen er som til landskamp i Parken, og soldaterne skridter linjerne af i bedste Monty Python stil. Man skulle tro, det kendte Ministerium for Gakkede Gangarter fra Monty Python-serien i TV blev udviklet efter studietur til Wagah. Ceremonien tager en times tid, hvorpå vi kører tilbage til Amritsar, hvor vi spiser middag på en lokal restaurant.

Så er dagens kræfter måske ved at være brugte, men hvis vi holder ud lidt endnu, kan vi være med til at lægge en bog i seng. Fra restauranten er der ikke langt til Det Gyldne Tempel, der nu er flot oplyst. Vi lukkes ind, og venter på, at klokken bliver 22. Så er det nemlig sengetid for Den Hellige Bog. Den hentes i templet hver aften, pakkes ned i en palankin og bæres til sit leje for natten. Så er dagen slut, både for sikher og skandinaver, og vi kører tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen går vi på en guidet byvandring i den gamle bydel af Amritsar. Derpå er der tid på egen hånd, for eksempel til en tur gennem Amritsars bazarer.

Ud på eftermiddagen flyver vi til Delhi, hvor dagen slutter med afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Afrejsetidspunktet svinger fra tur til tur, og det kan ske, at vi skal rejse så tidligt om morgenen, at det ikke er muligt at spise morgenmad på hotellet inden afrejse. Efter et flyskifte lander vi i København samme dag på grund af tidsforskellen.

Måltider: Morgenmad hvis muligt og mad på flyet

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien

Download FAQ

Der kræves visum til et besøg i Indien.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder (regnet fra indrejsedato), være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til 3-4 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

En frokost koster typisk 10-50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 10-20 kr. Vin er dyrt. Kaffe/te alt mellem 1 og 5 kroner. 1 flaske vand (1.5 liter) 3-5 kr.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

Specielt for Tigersafari i Indien

Når solen går, ned bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. 

Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde, badetøj

- Kasket eller solhat

- Myggespray

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Salttabletter

- En rulle toiletpapir eller Kleenex

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

Hvem flyver vi med til Indien?

Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

Er rejserne til Indien fysisk krævende?

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

Hvornår er det godt at rejse til Indien?

Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.