Hvad søger du?

Start din rejse her

Undervejs besøger vi afsidesliggende landsbyer, mærker den hektiske stemning i Delhis travle gader og oplever overdådige stentempler med erotiske motiver i Khajuraho.

Vi bor godt på 4- og 5 stjernede hoteller og safarilodges, og rejsen er med helpension. Så det er bare at læne sig tilbage og nyde safari i absolut verdensklasse med rig mulighed for at se flere af de fantastiske dyr, der gemmer sig i Indiens jungler. 

OBS. Safarikørslerne i nationalparkerne skal bestilles i rigtig god tid, da der kun er et meget begrænset antal pladser hver dag. Derfor vil bestillinger af rejsen mindre end 6 uger inden afrejse være på forespørgsel. Det betyder, at vi skal forhøre os om plads på safarikørslerne, inden vi kan bekræfte bestillingen.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor

 • Udforsk 3 af Indiens mest dyrerige nationalparker
 • Kom med på 8 safarikørsler og øg chancen for at se tigere og mange andre dyr
 • Besøg Kanha National Park, der siges at have inspireret Kipling til Junglebogen
 • Oplev hverdagen i afsidesliggende landsbyer
 • Se erotiske templer i Khajuraho - en af Indiens mange ukendte arkitektoniske skatte

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

10 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
12. nov. 23
19.990 kr
Garanteret

Prisen inkluderer

 • Fly København-Delhi og Nagpur-København
 • Indenrigsfly fra Delhi til Khajuraho
 • Indenrigsfly fra Nagpur til Delhi
 • Overnatning på 4 og 5-stjernede hoteller og safarilodges:
  - 1 nat i Delhi
  - 1 nat i Khajuraho
  - 2 nætter ved Bandhavgarh National Park
  - 2 nætter ved Kanha National Park
  - 1 nat ved Pench National Park
  - 1 nat i Delhi
 • Helpension
 • Al transport i bus med aircondition
 • 8 safarikørsler i firehjulstrækkere i nationalparken ifølge program. 4-5 passagerer i hver jeep.
 • Alle udflugter ifølge program
 • Alle entreer og nationalpark-afgifter ifølge program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider

Ingen hokus-pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 3.900 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Visum. E-visa over nettet koster p.t. 25USD (Visumansøgning lavet af Viktors Farmor (900 kr.))

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Fra Danmark flyver vi mod Indien.

Måltider: Mad på flyet

Efter et flyskifte lander vi i Delhi først på dagen. Hvis vi ankommer op ad formiddagen, kører vi direkte til hotellet, hvor der er mulighed for at hvile lidt, inden det er tid at se nærmere på Indiens hektiske hovedstad. Hvis vi lander tidligt om morgenen, kan vi ikke checke ind på hotellet endnu. Derfor tager vi hul på sightseeingen allerede på vej fra lufthavnen til hotellet.

Delhi er en oplevelse for alle sanser. Det er også en by fuld af kontraster. I New Delhi ligger prægtige historiske bygninger langs brede, lige boulevarder, og store parker med gravmæler for fortidens herskere ligger som fredsfyldte oaser midt i myldret. I den gamle bydel derimod, breder gaderne sig som en labyrint mellem faldefærdige huse. Cykeltaxaer kæmper sig vej mellem fodgængere, scootere og hellige køer, alt imens gadehandlere tilbyder deres varer til forbipasserende. Kvinder i farvestrålende sarier lyser op i gadebilledet, og man ved næsten ikke, hvor man skal fæstne blikket for at få det hele med.

På dagens byrundtur ser vi blandt andet parken Raj Ghat, hvor Gandhi blev begravet, og vi går en tur gennem Old Delhis gader til Indiens største moské. Vi mærker også stemningen i et lokalt sikh-tempel og besøger det moderne Lotus Tempel, der er indviet til bahai-religionen.

Måltider: Morgenmad på flyet, frokost og aftensmad

OBS. På rejsen 5. februar flyver vi til Khajuraho sidst på eftermiddagen efter byrundturen i Delhi og har to nætter der.

Fra Delhi flyver vi via Varanasi til den lille by Khajuraho dybt inde i hjertet af det centrale Indien.

Forbavsende få turister finder vej til dette afsidesliggende hjørne af landet, trods byen gemmer på en enestående arkitektonisk skat. Fra omkring år 950 e.Kr. og to århundreder frem opførte chandela-dynastiet her mægtige stentempler og udsmykkede dem med overdådige dekorationer. Nogle dekorationer viser geometriske mønstre, fabeldyr eller figurer i hverdagssituationer, som de udspillede sig på disse kanter for 1.000 år siden. Men det er først og fremmest de mange erotiske motiver, der tiltrækker sig opmærksomhed på Khajurahos templer. Man er ikke i tvivl om, hvad figurerne foretager sig, og man må tage hatten af for den fantasi, stenhuggerne er gået til opgaven med. Vi besøger en række af de smukkeste templer, og vi har god tid til at udforske de gamle helligdomme. For vi sover denne nat i Khajuraho.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag begynder vores safari for alvor, når vi lægger Khajuraho bag os og kører til Bandhavgarh National Park. Det tager omkring 6 timer at køre de 255 km. Men det er en spændende tur gennem små landsbyer, der giver et godt indtryk af livet på landet i Indien.

Vel fremme i Bandhavgarh indlogeres vi på vores komfortable safarilodge, inden vi tager på den første safari i nationalparken. I firehjulstrækkere kører vi gennem tropiske skove og over åbne enge mellem stenede bakker på udkig efter det rige dyreliv. Makak-aber og grå langurer ses ofte langs hjulsporet, og på himlen er der registeret mere end 240 fuglearter. Her og der græsser hjorte, mens de holder et vågent øje med bevægelser mellem træerne. Med god grund, for Bandhavgarh har en ualmindelig høj koncentration af tigere. Foruden tigere er Bandhavgarh også hjem for læbebjørne og leoparder, om end det kræver stort held at se disse sky dyr.

Tilbage på lodgen venter os en god middag, mens natten sænker sig over Indien. Dernæst kommer en lokal ekspert og fortæller om nationalparkens natur og dyreliv.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen byder på to safarikørsler i Bandhavgarh på udkig efter skovens tigere og andre dyr. Én i det tidlige morgengry og én i eftermiddagslysets bløde skær. Dette højner chancerne betydeligt for at se tigerne, der er mest aktive i de kølige timer først og sidst på dagen. Der er naturligvis ingen garantier for, hvad vi ser, når man har med vilde dyr at gøre. Men Bandhavgarh er et af de steder i verden, hvor chancerne for at se vilde tigere i fri natur er allerstørst. Koncentrationen af tigere er høj, parken er relativ lille, og chaufførerne har en rigtig god fornemmelse for, hvor tigerne holder til.

De varme timer midt på dagen bruges på safarilodgen. Her der mulighed for at slappe af og nyde omgivelserne. Vi besøger også en lokal landsby og får et indblik i hverdagen i denne afsidesliggende del af Indien.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Flere store naturoplevelser venter forude, når vi sætter kurs mod Kanha National Park. Turen tager omkring 6 timer, så der er god tid til at nyde landskaberne og de små landsbyer, vi passerer igennem. Meget liv foregår udendørs i Indien, og der er ofte masser at kigge på undervejs.

Vel fremme ved Kanha indlogeres vi på vores safarilodge, inden den første safari i Nationalparken venter. Kanha var et af de oprindelige ni tiger-reservater, der i 1973 blev oprettet i et forsøg på at redde det stærkt truede kattedyr. Ikke alle parker klarede opgaven lige godt. Men Kanha er en af projektets succeshistorier, og i dag har parken en god bestand af tigere. De er dog langt fra de eneste dyr, der holder til i Kanhas dybe skove.

Tilbage på lodgen står middagen klar, og bagefter vises en dokumentarfilm om Kanhas natur.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I det tidlige morgengry kører vi igen ind i Kanha Nationalparken for at opleve skoven vågne. Kanha er en af kronjuvelerne blandt Indiens nationalparker. Her hæver lave bjerge sig over dybe skove og åbne enge, der er hjem for et ualmindeligt rigt og varieret dyreliv. Leoparder, hyæner og jackaler jager mellem træerne, vildsvin roder i skovbunden og en række hjorte- og antilopearter græsser i lysningerne. Deriblandt en stærkt udryddelsestruet underart af barasingha-hjorten, der har fundet et sidste fristed i Kanha. Med held ser vi måske også en gaur, der er Asiens svar på bisonoksen. Eller påfugle, der spankulerer rundt i morgensolen, og på himlen søger parkens mere end 300 fuglearter efter føde.

Tilbage på lodgen venter morgenmad og nogle timers afslapning. En oplagt bog at læse ville være Rudyard Kiplings ’Junglebogen’, der netop menes at være inspireret af Kanhas dybe skove og åbne enge.

Eftermiddagen byder også på en cirka 2 timer lang gåtur med en lokal naturguide på udkig efter fugle, inden det igen er tid at sætte sig til rette i firehjulstrækkerne og trille ind i nationalparken på eftermiddagens safari.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Kanha efter morgenmaden og kører de cirka 185 kilometer til Pench National Park, hvor vi indlogeres på endnu en komfortabel safarilodge.

Pench er bestemt ikke blandt Indiens mest besøgte nationalparker. Faktisk er det de færreste indere eller turister, der har hørt om denne park. Men det gør ikke noget. For naturen er uberørt, og dyrelivet er rigt. Nationalparken er domineret af tropisk skov med et stort netværk af bække og små floder nær de sydlige skråninger af Satpura-bakkerne. Andre dele af parken er mere stenede, og når tørken for alvor sætter ind omkring april, tørrer floden ud og efterlader isolerede vandhuller kaldet ’dohs’, hvor parkens dyr kommer for at drikke.

Hjorte, antiloper og aber ses ofte i Pench, der også er hjem for mere end 300 forskellige fuglearter. Deriblandt næsehornsfugle og en række forskellige rovfugle. Ulve og vilde hunde jager også i parken, om end de sjældent ses. Det samme gør jackaler, leoparder og tigere. Så der er nok at kigge efter, når vi triller ud på vores første safari Pench denne eftermiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Morgenen starter med endnu en spændende safari i Pench, inden vi sætter kurs mod storbyen Nagpur, hvorfra vi flyver til Delhi. Vel fremme bliver vi indlogeret på et hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Efter et flyskifte lander vi i København senere samme dag.

Måltider: Mad på flyet

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien

Download FAQ

Der kræves visum til et besøg i Indien.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder (regnet fra indrejsedato), være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

Man kan også vælge at sende et ansøgningsskema samt sit pas til Indiens ambassade i København. Ved denne fremgangsmåde kan man søge visum, når som helst. Det koster pt. 640 kr.

Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

Rejesen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det er vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til 3-4 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

En frokost koster typisk 10-50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 10-20 kr. Vin er dyrt. Kaffe/te alt mellem 1 og 5 kroner. 1 flaske vand (1.5 liter) 3-5 kr.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

Specielt for Tigersafari i Indien

Når solen går, ned bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. 

Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde, badetøj

- Kasket eller solhat

- Myggespray

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Salttabletter

- En rulle toiletpapir eller Kleenex

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

Hvem flyver vi med til Indien?

Det varierer fra rejse til rejse. Men på rejserne til Delhi flyver vi typisk med Finnair eller LOT, der begge har gode forbindelser. På tigersafarierne er Qatar Airways oplagt, da de flyver direkte fra Nagpur til Doha, mens turen til Sydindien som regel foregår med Emirates.

Er rejserne til Indien fysisk krævende?

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

Hvornår er det godt at rejse til Indien?

Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.