Kultur og vandring i Nepal

Kulturelle højdepunkter og utrolige bjergområder

Kom med på vandring, og mød fascinerende nepalesiske og tibetanske kulturer i et af verdens smukkeste bjergområder. Rejsen kombinerer det bedste af Kathmandu-dalens kulturelle seværdigheder med syv dages vandring.

Priser fra

23.990 kr.

Max. 16 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Rejsen er lagt i foråret og efteråret og bringer os højst op i 2.650 meters højde. Derfor er temperaturen behagelig, så man kan sidde ude og se solen gå ned bag Himalaya-bjergene. Vi vandrer gennem grønne dale, langs brusende floder, risterasser, skove og små Gurung-landsbyer i det smukke Annapurna-område med fantastiske udsigter til Annapurna-bjergene, heriblandt ”Fiskehalebjerget”.

Undervejs bor vi på lokale bjerghoteller og i hyggelige homestays og får nærkontakt med landbefolkningen på de små markeder, hvor høsten netop er kommet i hus.

Efter syv dages vandring afslutter vi rejsen med god tid til at opleve omgivelserne ved Pokhara samt de vigtigste seværdigheder omkring Kathmandu med hundredevis af templer, pragtfulde stupaer og tusindvis af bedemøller.

5 gode grunde til at rejse til Nepal med Viktors Farmor:

 • Nyd fantastiske panoramaudsigter til Himalayas Annapurna-bjerge
 • Vandr gennem rododendronskove, og besøg hyggelige landsbyer i bjergene
 • Oplev Kathmandu-dalens hundredevis af templer samt pragtfulde stupaer
 • Mød den smilende og gæstfrie lokalbefolkning i bjerglandsbyerne
 • God tid i den hyggelige by Pokhara ved Phewa Tal-søen

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse mod Nepal og Himalaya

  Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

 • Dag 2

  Den hellige Swayambhunath stupa i Kathmandu

  Efter ankomst til Kathmandu lufthavn kører vi til vores hotel. Efterfølgende tager vi ud og udforsker Kathmandus gamle bydel med dens små gyder og skjulte hinduistiske og buddhistiske templer. I de lokale bazarer findes et bombardement af skarpe farver og dufte. Her sælges frugt, grøntsager og krydderier samt flotte messing-, bronze- og kobbervarer. Her er et herligt mix af mennesker, lige fra tibetanske kvinder med deres stribede forklæder og hellige mænd til handelsfolk fra Indien.

  Herefter besøger vi buddhisternes hellige Swayambhunath stupa, der ligger på en bakketop med flot udsigt over Kathmandu-dalen. Swayambhunath er over 2.500 år gammel og markerer det sted, hvor den legendariske patriark Manjushri opdagede lotussen i dalens urgamle sø. I mange århundreder har det været et vigtigt center for buddhistisk lære, og Buddhaens malede øjne stirrer ud mod alle fire verdenshjørner. Vi kan nyde udsigten og se pilgrimme vandre i retning med uret og drejer på bedemøllerne omkring stupaen.

  Vi har én overnatning på hotel i Kathmandu (1.300 moh).

  Måltider: Frokost og aftensmad

  Overnatning: Kathmandu (1.300 moh)

 • Dag 3

  Pokhara - vandretur og udsigt til Annapurna

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen flyver til Pokhara. Hvis vejret er klart, kan vi på flyrejsen se de sneklædte Himalaya-bjerge.

  Pokhara ligger ved den store, smukke sø, Phewa Tal, i en grøn og frodig dal i 800 meters højde. Fra byen er der udsigt til de berømte Annapurna bjerge med bl.a. Fiskehalebjerget, hvis stejle, ubesejrede tinde er blevet byens vartegn.

  Efter ankomst tager vi på en bådtur på søen. Herefter vandrer vi en tur op til World Peace Pagoda (1.102 m), hvorfra der er en flot panoramaudsigt til Annapurna bjergene og ned over søen Phewa Tal.

  Dagens vandring er på 5 km. og tager ca. 2 timer.
  Start: 791 m
  Slut: 791 m

  Efter check in på vores hotel, er der tid til at opleve byen på egen hånd, slappe af og nyde solnedgangen over Annapurna bjergene.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Pokhara

 • Dag 4

  Vandretur til Gurkha-landsby og overnatning i tehus

  Efter morgenmaden kører vi ca. 3 timer til Kimchee, hvor vores vandretur starter. Vi spiser frokost og begiver os efterfølgende let op ad bakke for til sidst at gå stejlt op ad trapperne til Ghandruk.

  Ghandruk er Nepals næststørste Gurung-landsby, og mange Gurung-mænd fra landsbyen har de seneste to hundrede år arbejdet som Gurkha-soldater i den britiske og indiske hær. Deres løn og pensioner har lagt fundamentet for en velstående landsby med store traditionelle huse og opdyrkede ris, majs, hirse og hvedemarker. Vi bruger eftermiddagen på at gå på opdagelse i byen med blandt andet et besøg i den buddhistiske gompa og Gurung museet, og vi klatrer også op til Baraha-templet ad stejle trapper og kigger ind i bygningen, der huser Annapurna Conservation Area Project. Endelig tager vi en lille afstikker til den gamle del af Ghandruk, kaldet Dana Gaon, der består af 100 smukke Gurung-huse med skiftertage og små gårde.

  Fra Ghandruk er der udsigt til bjergene Annapurna South (7219 m), Hiunchuli (6441 m), Gangapurna (7455 m), Annapurna III (7555 m) og Macchapuchhre (6993 m), også kaldet Fiskehalebjerget.
  Vi har resten af dagen fri på egen hånd i den smukke by. Der er tid til at nyde omgivelserne og udsigter samt opleve mere af den hyggelige by.
  Om aftenen kan vi nyde en fortryllende solnedgang, når dagens sidste lys skinner på Annapurna bjergene.

  Vi har overnatning i te-hus i Ghandruk. Et te-hus er i princippet et lille bjerghotel eller gæstehus. De er pæne og rene. Der er fælles bad/toilet forhold, og ikke altid varmt vand.

  Dagens vandring er på 4 km. og tager ca. to timer.
  Start: 1.550 m
  Slut: 1.950 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Ghandruk

 • Dag 5

  Vandretur - rhododendron og smukke vandfald

  Vi starter dagen med at vandre op til et udsigtspunkt med en fantastisk udsigt til Annapurna bjergkæden. Om foråret står rhododendron-skoven smukt, om efteråret er vejret klart. Vi kommer forbi et smukt vandfald. Vi krydser en bro og vandrer stejlt op til Bhaisi Kharka, hvor der er gode chancer for at se languraber i træerne. Her spiser vi frokost, hvorefter vi vandrer gennem rhododendron-skoven til Tadapani.

  Vi har én overnatning i te-hus i Tadapani.

  Dagens vandring er på 6 km. og tager ca. 4 timer.
  Start: 1.950 m
  Slut: 2.650 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Tadapani

 • Dag 6

  Vandretur og varme kilder

  Dagens vandring bliver lidt hård, da vi både skal vandre op ad - og en hel del ned ad - og med mange trapper. Men vi tager os god tid.

  Efter morgenmaden vandrer vi op til en bjergryg, hvorfra der er en enestående udsigt til Annapurna bjergene. Herfra vandrer vi ned til en flod, og op igen til landsbyen Jhinu Danda, hvor vi spiser en sen frokost. Om eftermiddagen kan vi vandre en kort tur til nogle varme kilder. Vi har én overnatning i lokalt te-hus.

  Dagens vandring er på 10 km., og tager ca. 5 timer.
  Start: 2.650 m
  Slut: 1.780 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jhinu Danda

 • Dag 7

  Vandretur og hængebro med smuk udsigt

  I dag vandrer vi over den nye 287 meter lange hængebro. Fra broen er der en flot udsigt ned til floden 135 meter under os samt til det omkringliggende landskab. Vi fortsætter mod Gurung landsbyen Landruk, hvor vi spiser frokost.

  Efter frokosten vandrer vi videre rundt om bjergsiden. Vi fortsætter ned til Tigu floden, en sideflod til Modi, og fortsætter op til Gurung landsbyen Tolka, hvorfra der er flotte udsigter til Annapurna South.

  Vi har én overnatning i te-hus i Tolka.

  Dagens vandring er på 10 km. og tager ca. 5 timer.
  Start: 1.780 m
  Slut: 1.790 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Tolka

 • Dag 8

  Vandring gennem skove til gurung landsby

  Vi starter dagen med at nyde den flotte solopgang, der lyser Annapurna Souths sneklædte tinde op, spiser morgenmad og fortsætter vores vandretur.

  Herefter vandrer vi gennem et mindre skovområde til Deorali, der ligger i 2150 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt til Annapurna South og Hiunchuli. Efter at have nydt udsigten vandrer vi gennem skove, og kan nyde udsigterne undervejs. Vi går gennem en rhododendron skov til landsbyen Pothana og ender i den charmerende landsby Dhampus. Fra Dhampus er der i klart vejr en storslået udsigt til Fiskehalebjerget.

  Vi har én overnatning i te-hus i Dhampus.

  Dagens vandring er på 12 km. og tager ca. 5 timer.
  Start: 1.790 m
  Slut: 1.755 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Dhampus

 • Dag 9

  Vandring i terasselandskab - te-plantager og kulturklub

  Dagens vandring går ned gennem skov og langs med opdyrkede terasser. Vi hilser undervejs på landbefolkningen, når vi passerer gårde og små landsbyer.

  Om eftermiddagen udforsker vi landsbyen. Lwang har te-plantager, hvilket er unikt for denne region af Nepal. Om aftenen møder vi den lokale kulturklub, der er en del af en organisation, som arbejder på at samle penge til lokale projekter. De synger og danser for os, og vi er velkomne til at danse med.

  Vi har én overnatning i homestay i Lwang. Der er fælles toilet/bad.

  Dagens vandring er på 8 km. og tager ca. 4 timer.
  Start: 1.990 m
  Slut: 1.280 m

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Homestay i Lwang

 • Dag 10

  Kort vandretur og tilbage til Pokhara med fritid

  I dag er det vores sidste vandredag. Efter en dejlig morgenmad med udsigt til bjergene vandrer vi ned til vores bus, der kører os til Pokhara, hvor vi tager afsked med vores vandreguide og bærere og siger tak for deres hjælp.

  Efter ankomst og check in på vores hotel, spiser vi frokost med udsigt ud over søen. Derefter er der tid til at opleve byen på egen hånd, slappe af og nyde solnedgangen over Annapurna bjergene.

  Vi har to overnatninger på hotel i Pokhara.

  Dagens vandring er på 3 km. og tager ca. 1,5 time.
  Start: 1.280 m
  Slut: 1.070 m

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Pokhara

 • Dag 11

  Tid på egen hånd i Pokhara

  Vi har dagen til fri afbenyttelse. Man kan f.eks leje en cykel og tage en tur langs søen. For de mere eventyrlystne er der mulighed for tandem paragliding. 

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Pokhara

 • Dag 12

  Fly til Kathmandu - gamle kongedømmer og buddhistisk helligdom

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for at flyve til Kathmandu. I klart vejr er det en utrolig flot flyvetur med udsigt til fire af verdens højeste bjerge over 8000 m, Daulagiri, Annapurna I, Manaslu og Shishapangma.

  Efter ankomst kører vi til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu, på den anden side af Bagmati-floden. Patan er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Ud over kongepladsen Durba Square findes omkring 200 små templer og klostre. Pladsen er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og Newar arkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage og træudskårne vinduer. Det er et meget stemningsfyldt sted. Efter at have udforsket Patan, spiser vi frokost og fortsætter efterfølgende til Pashupatinath templet, der er det vigtigste hinduistiske tempel i Nepal, og i det hele taget et af hinduernes helligste. Ved Bagmati floden, som er en biflod til Ganges, foretages dagligt ligbrændinger. De, som brændes ved floden, hvor asken efterfølgende hældes i vandet, får en hurtigere vej til Samsara, som er hinduernes version af paradis. Hos hinduerne genfødes mennesket mange gange, inden det gennem gode handlinger (karma) gør sig fortjent til forløsningen. Her er mange pilgrimme og hellige mænd fra både Nepal og Indien.

  Vi kører efterfølgende til Boudhanath stupaen, der er Nepals største og vigtigste buddhistiske helligdom. Omkring stupaen findes et stort område med mange klostre og templer, og i området bor der mange tibetanere.

  Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala (et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation). Basen består af tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt om muren er der 147 nicher med fire-fem bedemøller i hver. Pilgrimme går i urets retning og mumler det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen er Buddhas øjne malet, så de vender mod alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Kathmandu

 • Dag 13

  UNESCO verdenskulturarv paladset med de 55 vinduer

  For de, der har lyst, er der tidligt om morgenen mulighed for at tage på en 1 times flyvetur over Himalaya-bjergene med en fantastisk panorama-udsigt til adskillige 7-8.000 meter høje bjerge, her i blandt Mount Everest (prisen er p.t. 2.300 kr, og flyveturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark).

  Vi kører op til Changunaryan, der er UNESCO verdenskulturarv og et af de ældste tempelkomplekser i Kathmandu-dalen. Det er oprindeligt bygget i det 4. århundrede og er tilegnet Vishnu guden.

  Herefter fortsætter vi ned til Bhaktapur, som er en af de tre gamle byer i Kathmandu dalen. Bhaktapur blev grundlagt i det 9. århundrede og er formet som en konkylie. Den traditionsrige nepalesiske træ-udskæring er skabt i Bhaktapur. Byen er kendt for sine flot udskårne vinduespartier, og når man sammenligner med de andre kongebyer i dalen, er der ingen tvivl om, at Bhaktapur er den mest historisk autentiske. At gå rundt i byen er som at gå rundt i et levende museum. Bønder lægger kornet til tørre, pottemagere drejer deres hjul, og mennesker lever en tilværelse, der ikke har forandret sig synderligt i århundreder.

  Vi besøger Durbar pladsen med Paladset med 55 Vinduer. Nyatapola templet står majestætisk på 5 terrasser. På hver terrasse står to figurer. Når man træder fra en terrasse til den næste, møder man to nye figurer. De har ti gange så stor styrke som de to figurer, man lige har set på niveauet nedenfor. Nederst to stærke mænd. På næste niveau to elefanter. Så to løver. To grif fabeldyr. Og til sidst to gudinder.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i en af Kathmandus bedste restauranter. 

  Sidst på aftenen kører vi til lufthavnen, og vores hjemrejse starter lidt efter midnat.

  Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 • Dag 14

  Hjemkomst

  Vi er hjemme i Danmark om eftermiddagen.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Nepal

 • Pas og Visum

  Der kræves visum til Nepal, som ansøges efter anvisning fra Viktors Farmor. Pas skal være gyldigt ½ år efter udrejse. Passet bør altid medbringes eller opbevares i hotellers sikkerhedsbokse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccinationer

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.

  Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Påklædning

  Vær opmærksom på, at nepaleserne er konservative i forhold til tøj, især i de fjerntliggende områder og bjergområder. Du vil finde, at den måde, du klæder dig på, ofte vil afgøre graden af respekt, du modtager. Sørg for at medbringe tøj, der dækker skuldre og knæ. Du bør ikke gå i korte nederdele/bukser eller t-shirts uden ærmer. Husk at tage skoene af, inden du går ind i et tempel eller privat hjem.

  Der er stor forskel på dags- og natte-temperaturen, så sørg for at have varmt tøj til om aftenen og morgenen. Og gerne ski/uld-undertøj til om natten.

  Medbring dine vandrestøvler i håndbagagen (eller rejs i dem) for det tilfældes skyld, at bagagen skulle nå senere frem til Nepal.

 • Vandreferie

  Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler.

  Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Valuta

  Nepals valuta er Nepali Rupee (NPR). Der går ca. 6 danske kroner på 100 rupees. Der findes flere banker, vekselkontorer og pengeautomater i Kathmandu og Pokhara. Sørg for at medbringe Nepali Rupees til rejsen uden for disse to byer.

  Ønsker du at veksle overskydende rupee om til US dollars, når du forlader landet, er det vigtigt at gemme kvitteringerne fra banken.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes i byerne (ca. 2 kr). På vandreturen udleveres filtreret drikkevand. Medbring drikkedunk, eller genbrug plastikflaske fra mineralvand. 

 • Prisniveau

  I te-huse og restauranter koster en øl ca. 25-35 kr. og en mineralvand/sodavand ca. 8-10 kr. Et måltid mad i en restaurant i Pokhara og Kathmandu koster ca. 100 kr.

 • Klima

  I februar, marts, april og oktober, november er der om dagen behageligt varmt, ca. 15-25 grader, mens der om natten bliver ned til omkring 5-10 grader.
  I april måned vil man opleve at rododendron-træerne blomstrer.

 • Elektricitet

  Strømstyrken er 220 volt. Der bruges samme type stik som i Danmark. Spændingen kan svinge, og der kan forekomme strømafbrydelser.

 • Overnatning på vandreturen

  De fleste nætter overnatter vi i lokale te-huse. Et te-hus er i princippet et lille simpelt bjerghotel eller gæstehus. De er hyggelige, men der kan ikke forventes hotelstandard. Der er fælles bad/toilet forhold, og ikke altid varmt vand.

  Der er lagener, pude og tæppe. Medbring evt. lagenpose eller sovepose.

  Bemærk

  • Der forsøges så vidt som muligt at skaffe eneværelser i tehusene, men det kan ikke garanteres, at det altid er muligt. Derfor kan det være nødvendigt at dele værelse et par nætter. 
  • Der vil være fælles bad/toilet faciliteter i te-husene i Ghandruk, Tadapani, Jhinu Danda, Tolka, Pothana, og i home stay i Lwang.
 • Transport

  Nepal er et tredje verdensland med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Nepal. Livsstilen er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

 • Telefoni og internet

  Nepal har selvvalg fra Danmark. Tryk 00977 + omr.nr + abn.nr. Fra Nepal til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer.

  En dansk mobil kan som regel bruges i Kathmandu og Pokhara. Mange steder kan der købes et lokalt SIM kort til din mobil, hvilket gør det forholdsvist billigt at ringe hjem. Det er ligeledes billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i telefonkiosker, der findes i de fleste byer.  Her koster det ca.10 kroner pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

 • Tidsforskel

  Tidsforskellen + 4,45 timer.

 • Drikkepenge

  På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris.

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe smykker, ægte silketæpper, pashmina-tørklæder, læderjakker og bukser samt religiøse souvenirs i Kathmanduj og Pokhara. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen.

 • Foto

  Nepal er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget.

  Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Etikette

  Den venstre hånd anses for uren. Derfor bør du huske at bruge din højre hånd til at give, modtage, give hånd og spise (hvis der ikke er bestik). Du bør også bemærke, at kysse og holde hånd generelt ikke er acceptabelt, selvom du vil se nepalesiske mænd holde hinanden i hænderne (dette er et tegn på venskab eller 'broderskab' i stedet for seksualitet). Du bør også undgå at pege på og røre ved folk med dine fødder.

 • Toiletpapir/kleenex/vådservietter

  Toiletpapir, kleenex og vådservietter er altid gode at have med i tasken. Det sker, at der på restauranter o.lign. findes toiletter, hvor der ikke er papir. På mange overnatningssteder og offentlige toiletter står der affaldsspande til toiletpapir. Det må ikke smides i toilettet, da kloaksystemet i Nepal ikke er beregnet til det.

 • Småproviant

  Danske maver kan være "utålmodige". Tag lidt müsli barer, kiks, rosiner eller lignende med i tasken, som kan suppleres op undervejs. Vi har nogle køreture i bussen, hvor det måske er rart med lidt til maven.

 • Hold styr på maven

  Vi skal være 2 uger i en anderledes kultur mht. mad og drikke, og det sker, at nogen får problemer med maven. Så det kan være en god ide, at tage en effektiv "stopmedicin" med. Det kan købes på apoteket i håndkøb, eller efter samråd med lægen.

  Vask altid hænder inden et måltid/snack.

 • Bagage

  Medbring rygsæk eller sportstaske, ikke kuffert. På vandredagene er der bærere til at transportere bagagen fra overnatningssted til overnatningssted. Opbevar tøj/ting i vandtætte poser.

  Medbring en dagtursrygsæk til drikkevand, kamera, vind/regntøj og andre personlige fornødenheder til dags-vandringerne. I løbet af dagen er der ikke adgang til den øvrige bagage.

  Bagage, der ikke skal med på vandreturen, kan opbevares i Kathmandu. Medbring en taske her til – gerne med lås.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Kikkert
  • Kamera
  • Varmt tøj, fleece og åndbar regn/vindjakke
  • Vanter og hue
  • Varmt undertøj
  • Vandresko eller –støvler samt sokker
  • Evt. vabelplaster
  • Solbriller samt kasket eller solhat
  • Solcreme
  • Vækkeur
  • Dagstursrygsæk
  • Håndklæde
  • Sandaler eller klipklappere
  • Evt. lagenpose eller sovepose (sovepose kan lejes i Kathmandu)
  • Medicin mod maveinfektion og lignende (tal med egen læge)
  • Evt. salttabletter
  • Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
  • Sæbe og shampoo (kan også købes i Kathmandu)
  • Lommelygte (evt. pandelampe) + batterier (elektriciteten kan være ustabil)
  • Evt. vandrestave
  • Evt. drikkedunk
  • Evt. ørepropper
  • Evt. badetøj
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses efter bestilling af rejsen.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Nepal.