Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Sydkorea rundrejse

Templer, neonlys og utæmmet natur

Vi kommer vidt omkring på denne rundrejse i det alsidige Sydkorea: Fra det moderne Sydkorea med neonoplyste gader i Seoul til det traditionelle i den gamle kejserby Gyeongju. Og det er blot et par af højdepunkterne. 

Priser fra

29.990 kr.

Max. 22 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Den moderne storby Seoul byder på farver, mennesker, hektiske markeder og højhuse. Omvendt rummer byen også gamle historiske paladser. Og vi kommer helt ned i tempo på en nat i et tempel. 

Vi besøger adskillige smukke helligdomme og oplever Sydkoreas rige natur på køreture og til fods. Korea-krigen hører vi om ved grænsen til Nordkorea, og vi udforsker naturligvis også Sydkoreas unikke køkken. Endelig møder vi koreanerne, der byder os velkommen i deres spændende land.

5 gode grunde til at rejse til Sydkorea med Viktors Farmor:

 • Overnat i et aktivt tempel mellem skovklædte bjerge
 • Udforsk Koreas unikke og smagfulde køkken
 • Oplev både Seouls neonoplyste gader, det rolige liv på landet og storslået vild natur
 • Opdag kejsergrave og templer i den historiske hovestad Gyeongju 
 • Besøg den stærkt bevogtede grænse til Nordkorea

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra København

  Fra Danmark sættes kursen mod Korea. Afrejse er som udgangspunkt fra København, med mindre der står ud for rejsens dato på hjemmesiden, at afrejse er fra Billund.

  Måltider: På flyet

 • Dag 2

  De første indtryk af Seoul

  Efter et flyskifte fortsætter vi til Koreas hovedstad Seoul, hvor vores lokalguide står klar til at byde os velkommen i lufthavnen. 

  Hvis vi ankommer tidligt på dagen, kan det være, at vi tyvstarter lidt på morgendagens sightseeing i løbet af formiddagen, indtil vores værelser er klar. Derefter er resten af dagen fri til at slappe af ovenpå rejsen og få de første indtryk af Seoul. Vi spiser middag sammen på hotellet eller en nærliggende restaurant.

  Måltider: På flyet og middag

  Overnatning: Seoul

 • Dag 3

  Seouls kejserpalads og hyggelige bydele

  I dag er Seoul en topmoderne storby med 10 mio. indbyggere. Men Sydkoreas sprudlende hovedstad har været beboet i 6.000 år, og overalt i byen kan man se beviser på dets imponerende historie. Blandt de funklende neonlys og moderne skyskrabere gemmer sig hyggelige gyder med traditionelle huse og små butikker. Her og der ses smukke templer, og på byens museer fremvises fantastiske levn fra Koreas oldgamle kultur.

  Vi bruger hele dagen til at udforske byen med Seouls moderne offentlige transportsystem. Det er både hurtigt, effektivt og let, og så giver det et godt indtryk af hverdagslivet i storbyen. Vi starter vores byrundtur ved det 600 år gamle Gyeongbokgung palads, hvorfra kejseren og hans administration regerede landet, indtil japanske styrker angreb paladset i 1592. Vi går en tur i paladset og de omkringliggende parker og får et indblik i de overdådige omgivelser, kejserens familie i sin tid omgav sig med. Hvis tiden tillader det, besøger vi også det nærliggende Museum for Folkehistorie, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.

  Efter frokost fortsætter vi til det hyggelige område Bukchon, hvor omkring 900 af de traditionelle hanok-huse er bevaret. Her oplever vi en helt anden side af Seoul og får et indtryk af, hvordan byen må have set ud for 100 år siden. Vi fortsætter til et andet hyggeligt område, Insadong, der er kendt for sine gallerier, kunstmuseer og små butikker. Her er der mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd.

  Dagen slutter i bydelen Hongdae, der ligger tæt på et af Seouls store universiteter. Så her får vi et godt indtryk af den moderne, koreanske ungdomskultur. Det er ikke ualmindeligt at se håbefulde unge bands spille K-pop på gaden med drømmen om at blive morgendagens næste stjerner. Vi fuldender dagen med en ægte koreansk barbeque-middag serveret med den populære lokale drink somek.

  Måltider: Morgenmad, frokost og middag

  Overnatning: Seoul

  OBS. Rækkefølgen af sightseeing i Seoul kan ændres pga. lukkedage ved nogle seværdigheder. Eksempelvis besøger vi på turen i marts 2025 Changdeok-paladset på dag 3 og Gyeongbokgung paladset på dag 4. Indholdet af turen er det samme. Det er blot rækkefølgen, der er ændret. 

 • Dag 4

  Seouls madmarked og neonlys

  Igen i dag fører metroen os rundt til en række af Seouls seværdigheder. Vi tager blandt andet turen til toppen af Seoul N Tower, hvorfra vi kan nyde synet af byen langt under os. Her får vi for alvor en fornemmelse af, hvor stor Seoul er.

  Vi fortsætter til det meget smukke Changdeok palads, der ligeledes er på UNESCOs liste. Paladset blev bygget i slutningen af 1300-tallet under Joseon-riget og er omgivet af en flot have. Efter den japanske ødelæggelse af Gyeongbokgung paladset i 1592, blev Changdeok Seouls vigtigste palads og kejserens officielle hjem helt frem til 1872.

  Helt andre oplevelser venter os på det store og altid hektiske madmarked Gwangjang, hvor vi får en introduktion til de mange eksotiske ingredienser, der indgår i Koreas unikke køkken. Her ligger friske fisk og grønsager til skue side om side med madboder, der lokker med alle mulige snacks og lokale retter. Undervejs smager vi en række forskellige populære former for gademad.

  Fra markedet fortsætter vi til kanalen Cheonggyecheon, der er et af de bedste byfornyelsesprojekter i Seoul i mange år. Her har man revet en hævet motorvejsbro ned og skabt et hyggeligt miljø langs den lille kanal, der hurtigt er blevet et populært mødested blandt de lokale. Aftenen slutter i hjertet af Seoul, hvor de travle shoppinggader ligger badet i neonlysets skær. Herfra går turen tilbage til hotellet, hvor resten af aftenen er fri til egne eventyr.

  Måltider: Morgenmad og smagsprøver på markedet

  Overnatning: Seoul

 • Dag 5

  Bambusskov og overnatning i et tempel

  Vi forlader storbyen og kører sydpå mod byen Damyang. Det er en længere køretur, der giver et godt indtryk af Korea udenfor storbyen. 

  Vi gør holdt ved bambusskoven Juknokwon, hvor høje slanke bambus skaber en stemning, man ikke finder i andre skove. Efter en lille gåtur mellem bambusserne fortsætter vi mod templet Baekyangsa, hvor vi indlogeres for natten. Templet ligger forrygende smukt mellem skovklædte bjerge, og der hviler en fantastisk ro over stedet. At få lov til at bo i et aktivt tempel er et privilegium, der normalt er forbeholdt pilgrimme. Derfor forventes det også af os, at vi opfører os respektfuldt overfor templets munke.

  Resten af dagen følger vi livet i templet og nyder de skønne omgivelser. Vi deltager blandt andet i aftenceremonien, og vi spiser i templet. Natten tilbringes på madrasser i kønsopdelte fællesværelser med plads til ca. 4 i hver. Forholdene er spartanske, men oplevelsen af at bo på et gammelt tempel midt i den vilde natur opvejer til fulde den manglende komfort.

  Måltider: Morgenmad, frokost og middag

  Overnatning: Baekyangsa tempel

 • Dag 6

  Morgen i templet, historisk landsby og fugletur

  Dagen starter tidligt i Koreas templer, så vi står tidligt op for at deltage i morgenceremonien. Vi får også serveret morgenmad i templet, hvor vi følger formiddagens aktiviteter. Der bliver måske også tid til en gåtur i nationalparken på egen hånd, hvis du foretrækker det. Efter frokost i templet siger vi farvel til munkene og kører mod Naganeupseong, der er en af Koreas bedst bevarede historiske fæstningsbyer. Dele af de gamle mure står stadig, hvor de i århundreder har beskyttet byen mod piratangreb, og langs byens små gader ligger historiske stråtækte bygninger. Men dette er ikke kun et museum. Folk bor stadig i mange af husene, hvilket giver byen en helt anden stemning end typiske museumsbyer.

  Vi fortsætter til Suncheon Bay, hvor vi går en tur i vådområdet på udkig efter fuglelivet. Hættetraner, lille skestork og svaner er blot nogle af de fuglearter, der gør stop her på deres migrationsruter.

  Sidst på dagen indlogerer vi os på vores hotel i Suncheon, inden vi spiser middag sammen. 

  Måltider: Morgenmad og frokost i templet samt aftensmad

  Overnatning: Suncheon

 • Dag 7

  Klippekyster og storbyliv i Busan

  Vi fortsætter langs sydkysten til Koreas næststørste ø, Geoje. Blandt koreanere er Geoje bedst kendt for sin smukke natur, der varierer fra bølgende, grønne marker til dramatiske klippekyster. Vi følger kysten og nyder scenerierne på vej mod udsigtspunktet Windy Hill; der prydes af en vindmølle i historisk, europæisk stil. Vi besøger også klippekysterne ved Sinseondae Observatory, inden frokosten nydes på en lokal restaurant.

  Fra Geoje fører en 8,2 kilometer lang bro- og tunnelforbindelse os tilbage til fastlandet og Koreas næststørste by, Busan. Her besøger vi FN-kirkegården, hvor 2.300 faldne fra Korea-krigen ligger begravet. Vi overnatter i Busan denne aften, og efter indlogeringen er aftenen fri til at udforske den hektiske storby på egen hånd.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Busan

 • Dag 8

  Fiskemarked og Koreas gamle kejserby

  Efter en stille og rolig morgenmad på hotellet kigger vi nærmere på Busan. Vi starter på Haeundae Beach, der er en smuk halvmåneformet strand med indbydende gyldent sand. Stranden er utrolig populær blandt koreanere, og på travle feriedage syder stranden af liv. Fra stranden er der ikke langt til Nurimaru APEC House; et moderne byggeri opført til at huse et topmøde i 2005. De politiske ledere er for længst taget videre, men bygningens historie er i sig selv spændende, og udsigten over havet er forrygende.

  Efter frokosten på en lokal restaurant fortsætter vi til Busans altid hektiske fiskemarked, Jagalchi. Markedet er en særdeles farverig affære, hvor fisk, skaldyr og alle mulige andre skabninger fra havets dyb er lagt til skue for potentielle købere. Alt er dugfrisk, og fisk fra dette marked vil senere på dagen blive serveret på fiskerestauranter overalt i Korea. Vi besøger også byens film-distrikt, BIFF Plaza, hvor man hvert år afholder en stor filmfestival.

  Helt andre oplevelser venter forude, når vi lægger Busan bag os og kører til Gyeongju, der var Koreas hovedstad i over 1000 år under Stilla-dynastiet fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr. Denne ældgamle kulturby kaldes ikke ”museet uden vægge” for ingenting. Rundt om hvert hjørne gemmer der sig templer, Buddha-statuer, pagoder, gravmæler eller andre uvurderlige skatte fra Koreas rige historie. Byens historiske områder er UNESCO-fredede som en vigtig del af verdens kulturarv, og nye fund bliver stadig gjort i arkæologiske udgravninger i området. Efter indlogeringen på vores hotel i Gyeongju er resten af dagen til fri disposition. En fin gangsti fører langs søbredden og er et godt sted at strække benene på en gåtur.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Gyeongju

 • Dag 9

  Gyeongju

  Vi har hele dagen til at dykke ned i Gyeongjus historie. Blandt de mange højdepunkter er templet Bulguksa, der er et af de vigtigste templer i den koreanske buddhisme. Templet ligger smukt omgivet af fyrtræer lidt udenfor byen og huser adskillige af Sydkoreas nationalskatte, herunder stenpagoderne Dabotap og Seokgatap samt to forgyldte bronzestatuer af Buddha.

  Fra Bulguksa kører vi op i bjergene bag templet til det mere end 1300 år gamle buddhistiske huletempel Seokguram, der huser en række flotte og meget gamle skulpturer. Deriblandt en af Koreas mest berømte Buddhastatuer, der sidder i meditationsstilling midt i det runde tempelrum. Både Bulguksa og Seokguram betragtes som mesterværker indenfor buddhistiske kunst, hvilket har sikret dem en plads på UNESCOs kulturarvsliste.

  Herefter nyder vi en god frokost på en lokal restaurant, inden vi besøger Silla-dynastiets gamle gravhøje i Tumuli Park. Silla-dynastiet regerede i mere end 1000 år fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr., og de var det første dynasti, der havde held til at forene hele halvøen. Derfor anser mange koreanere Silla-dynastiets periode som en guldalder i Koreas historie. Hele 23 kongegrave er fundet ved Tumuli Park, og mange af dem har vist sig at indeholde fantastiske skatte. Nogle af disse skatte oplever vi på Geyongju National Museum. Vi besøger desuden Østasiens ældste observatorium, Cheomseongdae, inden turen går tilbage mod hotellet efter en oplevelsesrig dag.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Gyeongju

 • Dag 10

  Skovtempel, historisk landsbyidyl og koranske masker

  Vi forlader Gyeongju efter morgenmaden og kører mod Andong. Det er en flot køretur, der fører os igennem frodige landområder med rismarker. Dagens første mål er det buddhistiske Hainsa tempel, der ligger omgivet af skovklædte bakker i Gaya National Park. Templet huser en enestående litterær skat bestående af mere end 80.000 gamle træblokke med buddhistiske skrifter.

  Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden eftermiddagen byder på et besøg i landsbyen HaHoe, der er et levende frilandsmuseum. Byen har en tusind år lang historie, og når man går i de idylliske gader flankeret af traditionelle stråtækte huse eller langs den bugtende flod, er det let at føle sig adskillige århundreder tilbage i tiden. Byen er UNESCO-fredet som en vigtig del af verdens kulturarv. HaHoe er dog en levende by med beboere, der stolt fører årtusindgamle håndværkstraditioner videre.

  I HaHoe besøger vi også det fine, lille maske-museum, hvor vi får en introduktion til Koreas rige kultur indenfor masker. 

  Dernæst går turen det sidste stykke til hotellet i Andong, hvor vi spiser middag sammen. 

  Området omkring Andong har i århundreder har været hjemsted for konfucianismen i Korea. Denne oldgamle kinesiske filosofi, der fokuserer på hierarki og harmoni, er stadig meget indflydelsesrig i Østasien, og koreanerne selv kalder Andong for hovedstaden for den koreanske folkesjæl.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Andong

 • Dag 11

  Bjerglandskaber i Seoraksan nationalparken

  Fra Andong fortsætter vi mod nationalparken Seoraksan, der byder på nogle af de smukkeste bjerglandskaber i Sydkorea. Her hæver forrevne klippeformationer sig over skovklædte bjergskråninger og skaber et landskab, der er som taget ud af en eventyrfilm. Varme kilder pibler op af undergrunden, mens vandfald andre steder sender kaskader af vand gennem skoven. Stier snor sig på kryds og tværs til flotte udsigtspunkter, og med held får vi måske øje på nogle af de fugle, der lever i parken.

  Vi tager en vandretur i nationalparken og udforsker den smukke natur. De, der ikke har lyst til vandreturen, kan tage med kabelbane op til udsigtspunktet Gwongeumseong Fortress, hvorfra der er et fantastisk vue ud over de klippefyldte landskaber (ca. 15 USD - ikke inkluderet i rejsens pris).

  Vi har én overnatning ved Seoraksan nationalparken.

  Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

  Overnatning: Seoraksan national park

  OBS: På rejserne 21. marts 2024 og 10. oktober 2024 bliver programmet dag 11 og 12 byttet rundt, så I besøger grænsen til Nordkorea først og Seoraksan bagefter. Dette skyldes, at DMZ-museet er lukket om mandagen. 

 • Dag 12

  Grænsen til Nordkorea og tilbage til Seoul

  Efter morgenmaden kører vi mod Seoul. Men inden vi kommer så langt, stopper vi ved den såkaldte DMZ (demarkationsgrænsen), der er ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea og den kolde krigs sidste udpost. Her mærkes konsekvenserne af den officielt uafsluttede Koreakrig allerstærkest. Krigen mellem Nord- og Sydkorea er officielt stadig pågående, der hersker blot våbenhvile. Det fornemmer man tydeligt ved grænsen, der er den mest bevogtede grænse i hele verden. Vi besøger Goseong Unification Tower, hvorfra vi kan kigge ind i Nordkorea, og vi hører meget mere om konflikten på DMZ museet. 

  Vi er fremme i Seoul sidst på eftermiddagen. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen på en god restaurant.

  Måltider: Morgenmad og afskedsmiddag

  Overnatning: Seoul

 • Dag 13

  Seoul på egen hånd og afrejse

  Dagen er fri til at udforske Seoul på egen hånd, indtil det er tid at køre mod lufthavnen. Mulighederne er mange, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med råd og vejledning. Besøg eksempelvis det store tempelkompleks Jogye-sa eller pladset Changdeokgung. Du kan også genbesøge nogle af de områder, vi besøgte først på rejsen. Det kunne være Insadong med sine små butikker og gallerier eller den historiske bydel Bukchon, hvis labyrint af smågyder er fyldt med traditionelle hanok-huse. Du kan også opleve moderne arkitektur ved Dongdaemon Design Plaza eller få luftet kreditkortet i byens shoppinggader og markeder. Seoul byder desuden på adskillige fine parker samt et væld af museer om alt fra Korea-krigen over traditionel medicin til moderne kunst. Især nationalmuseet er besøg værd. Eller hvad med en tur til bydelen Gangnam for at se, hvordan Seoul mere velhavende indbyggere lever?

  Check out fra værelserne er ved middagstid, men vi kan stille kufferterne i receptionen. Vi mødes på hotellet på det aftalte tidspunkt og kører mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad

 • Dag 14

  Ankomst til Danmark

  Vi ankommer til Danmark midt på formiddagen.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Sydkorea

 • Pas og visum

  Danske statsborgere kan opholde sig 90 dage visumfrit i Sydkorea på turistrejser. Passet skal være gyldigt i hele rejsens varighed. Man kan blive bedt om at fremvise returbillet ved ankomst til landet.

  Man bør altid have en kopi af sit pas på sig og opbevare sit pas i hotellets sikkerhedsboks eller et andet sikkert sted.

 • Vaccinationer

  Der er ikke krav om vaccinationer udover de almindelige vaccinationer mod stivkrampe og difteri samt hepatitis A. Andre vaccinationer kan være en god ide, hvorfor man altid bør kontakte sin egen læge eller en tropemedicinsk klinik for at få de mest opdaterede informationer baseret på ens egen sygdomshistorie.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Tidsforskel

  Sommer: 7 timer forud for DK

  Vinter: 8 timer forud for DK

 • Trafik

  I Sydkorea kører man i den højre side af vejen. Vejene er fine, og koreanerne er generelt hensynsfulde i trafikken. Dog bør man som forgænger altid orientere sig grundigt i trafikken, da det hænder, at knallerter kører op på fortovet og over for rødt. Mangle lokale benytter sig af de offentlige transportmidler i Sydkorea, der er moderne og effektive.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Valuta

  Sydkorea bruger Valutaen WON, som forkortes til KRW.  Det er let at veksle euro eller amerikanske dollars i lufthavnen, og der kan hæves penge i automater på internationale kreditkort som Visa og MasterCards. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort, men det er altid en god ide at have lidt penge i den lokale valuta også til mindre indkøb i små butikker. 

   

 • Prisniveau

  Prisniveauet i Sydkorea er generelt lavere end i Danmark men højere end i dele af Sydøstasien. Traditionelle koreanske ting og mad er væsentligt billigere end i Danmark, mens vestlige varer som tøj kun er lidt billigere. Der er 10% moms på alle varer. Nogle gange er momsen medregnet i den viste pris, mens den i andre tilfælde lægges til prisen. Som regel er det tydeligt markeret, om momsen er indregnet i prisen.

 • Elektricitet

  Der benyttes samme to-benede 220 V stik som i Danmark. Dog er der steder, der stadig benytter de gamle 100 V stik, der ligner de amerikanske. Også andre stik kan forekomme, så det er en god idé at medbringe en universaladapter for en sikkerheds skyld.

 • Internet og telefoni

  Trådløst internet er et hit i Sydkorea, og det bliver mere og mere udbredt på caféer og offentlige steder. Nogle steder er wifi gratis, mens det andre steder er mod betaling. Så det er en god idé at spørge på caféen eller hotellet omkring dette.

  Det kan være dyrt at benytte mobildata på smartphones i Sydkorea. En mulighed kunne være at anskaffe sig et midlertidigt sim-kort, så man både kan ringe lokalt og benytte sig af internettet til lokale priser. Dette kan især være at fortrække på landet, hvor gratis wifi kan være svær at finde. Flere leverandører udbyder dette. Deriblandt EG sim (link http://www.egsimcard.co.kr/), som er både billigt og nemt, da det er optanket med et vist beløb på forhånd. Det kan med fordel bestilles inden rejsen, og man kan vælge at få det leveret til sit hotel. Ældre mobiler kan til tider have svært ved at fungere optimalt på det lokale netværk.

 • Åbningstider

  Mange restauranter og butikker har åbent til langt ud på aftenen. Nogle har sågar åbent døgnet rundt.

  Posthuse har normalvis åbnet fra 9.00 til 18.00

  Banker har almindeligvis åbent fra 9.30 til 16.00

 • Drikkevand

  Man bør ikke drikke vandet i hanerne i Sydkorea. Kildevand på flaske er billigt og let tilgængeligt. På nogle restauranter får man en flaske filtreret vand, når man bestiller mad. Disse er normalt sikre at drikke.

 • Drikkepenge

  At give drikkepenge er ikke så udbredt i Sydkorea, som det er tilfældet i mange andre lande. Det sagt, så er det blevet kutyme at give drikkepenge på bedre restauranter, og hvis servicen har været god. Man kan også komme ud for, at nogle hoteller og restauranter tilføjer 10% servicegebyr på regningen. Desuden forventer chauffører og lokalguider drikkepenge, men drikkepenge til guider og chauffører er som altid inkluderet i rejsens pris. 

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Påklædning

  Afslappet påklædning er accepteret i Korea, om end de fleste koreanere går meget op i at være pænt klædt på. Dog bør kvinder undgå at vise for meget barm og mave, da dette kan tiltrække uønsket opmærksomhed.

  Vær også opmærksomt på, at det er meget uhøfligt at træde ind i traditionelle hoteller og lokales hjem med fodtøj på eller bare tæer. Strømpesokker er i orden – helst uden huller.

 • Fotografering

  Det er generelt helt i orden at tage billeder i offentligheden, med mindre skilte dikterer noget andet. Dog er det altid god skik at spørge om tilladelse, hvis man ønsker at fotografere personer.

 • Attitude/Etikette

  Koreanere er et venligt og imødekommende folkefærd, og man føler sig meget velkommen i Sydkorea. Man skal dog ikke forvente, at de lokale kan tale særlig godt engelsk på trods af mange års undervisning i skolen. Det skal man dog ikke lade sig skræmme væk af, og man kan komme langt med fagter og meget enkelt tale.

  Den koreanske kultur er fyldt med uskrevne sociale regler for den korrekte etikette. Men de lokale er meget forstående overfor turister, og hvis man blot er høflig og smilende, så er de meget overbærende overfor småfejl.

 • Corona og hygiejne

  Hygiejne-standarden er generelt høj i Sydkorea. Også må små, lokale spisesteder. 

  I Sydkorea havde man allerede inden corona-pandemiens udbrud kultur for at bære maske, for at beskytte sig selv og andre i fald af eventuelle sygdomssymptomer. 

 • Kriminalitet

  Kriminaliteten er generelt lav i Sydkorea, og ting som lommetyverier forekommer sjældent. Dog bør man altid udvise almindelig sund fornuft.

 • Klima

  Sydkorea har et tempereret klima med fire distinkte årstider. Vintrene fra december til februar er normalvis lange og kolde, mens somrene fra juli til august er varme og fugtige. Sydkoreas monsunsæson rammer typisk i juli og august. I denne periode oplever Sydkorea en markant forøgelse i nedbør. Rundt regnet falder to tredjedele af Sydkoreas årlige nedbør i sommerperioden. Gennemsnitstemperaturen i Sydkorea er 23°C om sommeren og -2°C om vinteren.

  Forår fra marts til juni og efteråret fra september til november er generelt de mest komfortable perioder at rejse til Sydkorea i. Her er dagene generelt tørre og behageligt varme. Men aftener og nætter kan være kølige, så det er en god ide at medbringe en god fleece eller jakke.  Det sagt, kan der være stor forskel fra område til område samt fra måned til måned.

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvordan er maden i Korea?

  Det koreanske køkken er helt unikt og uden tvivl et af de mest eksotiske aspekter ved at rejse i Korea. Det kan nogle måder minde om det japanske og kinesiske køkken, men det er helt sit eget og fyldt med smagsnuancer og ingredienser, man ikke finder andre steder. På vores rejser smager vi en række forskellige retter. Men trænger man en dag til noget lidt mere velkendt, bugner Korea af restauranter med mad fra hele verdenen.

  Hvor lang er flyveturen til Korea?

  Vi bruger en række forskellige flyselskaber på rejserne til Korea. Typisk flyver vi med enten et europæisk selskab eller et selskab fra Mellemøsten. Er rejsen med et europæisk selskab, vil rejsen starte med en kort flyvning til en europæisk storlufthavn, hvor vi skifter fly og fortsætter de sidste cirka 10 timer til Korea. Flyver vi via Doha, Dubai eller Istanbul, bliver rejsen brudt op mere halvvejs. 

  Mærker man konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea?

  Når vi besøger den stærkt bevogtede grænse mellem de to lande, er man ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem de to lande. Det samme gælder, hvis man læser lokale aviser eller snakker med lokale om forholdet mellem de to lande. Men ellers mærker man ikke noget til de politiske spændinger på en rejse i Sydkorea. Tværtimod føler man sig utrolig sikker.

  Hvor mange penge bør jeg have med hjemmefra?

  Der er rig mulighed for at hæve penge på kreditkort i Sydkorea, så der er ingen grund til at bære rundt på en masse kontanter. Hvor mange won, du får brug for, er meget individuelt. Men start for eksempel med at veksle eller hæve et beløb svarende til ca. 1000 kr., og så hæve flere undervejs, hvis der bliver brug for det.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Se alle fordele og rabatter her.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Bemærk

  Der er indlagt flere vandreture. Sydkorea er et bjergrigt land, og ved flere af templerne og nationalparkerne skal man gå en del op og ned for at få det fulde udbytte.

  Enkelte aftener spises på hotellerne, hvis det skønnes smartest efter f.eks. en lang køredag.

  Udbuddet af vegetarretter på koreanske restauranter er langt mere begrænset end i Europa eller Nordamerika. Mange steder har de slet ikke vegetarretter på kortet. Fisk og skaldyr er dog ganske udbredt i Korea. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Sydkorea