Vandreferie i Kazakhstan

Bjerge, klitter og kløfter i Almaty-regionen

Gigantiske Kazakhstan er på størrelse med hele Vesteuropa. Bare lige for at få størrelsen på plads. Kazakhstan omtales ofte som steppelandet, og generelt er naturen en af landest største attraktioner. Vi udforsker utrolige nationalparker og dykker ned i kulturen. 

Priser fra

16.990 kr.

Max. 16 deltagere

9 dages rejse

Start din rejse her

Kazakhstan byder på enorme mængder af natur! Rejsen er tilrettelagt, så vi oplever nogle af de flotteste nationalparker på vores vandreture. 

Charyn Canyon strækker sig langs floden af samme navn og bliver ofte kaldt Kazakhstans svar på USA's Grand Canyon. Vi vandrer i de smukke omgivelser. I Altyn Emel-nationalparken oplever vi spændende bjergformationer i violet, blåt, rødt og hvidt.

Og vi bestiger de syngende sandklitter. Afhængig af vindstyrke og vindretning kan sandet spille som et orgel eller lyde som en tromme. Og de symfoniske lyde afsluttes med en formidabel udsigt fra toppen af klitterne.

En dag er sat af til at vandre ved Kolsay-søerne. Det er en meget flot vandring på 6-8 timer, og vi har madpakke med. En anden vandring bringer os til Kaindy-søen, hvor vandet er så krystalklart, at man kan se de fine grannåle på bunden af søen.

Rejsen begynder og slutter i den tidligere hovedstad Almaty, som ofte kaldes landets kulturelle centrum. Almaty er en rummelig by. Her bor mange nationaliteter, og på en byvandring får vi den centralasiatiske stemning ind på livet.

5 gode grunde til at rejse til Kazakhstan med Viktors Farmor:

 • Udforsk den flotte og naturrige Almaty-region - æblernes hovedstad
 • Oplev flere af Kazakhstans storslåede nationalparker
 • Vandr gennem de syngende sandklitter
 • Se Grand Canyons lillebror - nationalparken Charyn
 • Besøg de naturskønne og helt klare søer Kaindy og Kolsay

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse

  Vi flyver fra Kastrup med kurs mod Kazakhstan.

 • Dag 2

  Almaty: Den tidligere hovedstad

  Vi lander i Almaty om morgenen og kører til hotellet, hvor der er tid til et hvil. Sidst på formiddagen tager vi på rundtur i Almatys historiske centrum. Almaty er Kazakhstans tidligere hovedstad. Navnet betyder æblernes by, fordi egnen har mange æblelunde.

  Panfilov er en mindepark for den særlige Panfilov-brigade, der havde mange ofre under 2. Verdenskrig. Vi ser også den rigt udsmykkede Ascension (Himmelfart) katedral. Den hører også til blandt de smukkeste ortodokse kristne kirker i det ellers muslimske Centralasien.

  Vi når også et besøg på musik-museet, der blandt andet byder på instrumenter fra det 17. århundrede. Bazaren er et godt sted at få den centralasiatiske stemning ind på livet og om ikke andet, så skærpes appetitten måske af en gåtur gennem bazaren.

  Måltider: Morgen, frokost og aftensmad

  Overnatning: Almaty

 • Dag 3

  Et vandfald, en sø og en gylden mand

  Vi kører til byen Issyk, som pludselig blev kendt, da man i 1969 fandt en grav for en skytisk prins, sandsynligvis fra det 3. eller 4. århundrede. I graven var der 4.000 objekter af guld og et skelet – deraf navnet ”Golden man”!

  Men det er slet ikke fortidsgrave, vi går efter. Det er derimod naturparken Alatuauski, hvor vi går cirka 1½ time til et vandfald, hvor vi tager en picnic-frokost. Derpå kører vi en smule videre og slutter dagen med at vandre ca. 2 timer omkring søen, hvis forholdene tillader det. Vandreturen kræver god form og balance.

  Tilbage i Almaty er der middag på hotellet.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Almaty

 • Dag 4

  Til naturparken Altyn Emel

  Vi starter dagen på Republikpladsen med uafhængighedsmonumentet og nationalmuseet, hvor vi ser statuen af den gyldne mand. Herefter går vi en tur ad de travle gader Panfilov og Jibek Joly.

  Fra Almaty kører vi mod nord, og efter 60 km passerer vi søen Kapchagai, der er 140 km lang, men kunstigt anlagt i kraft af en opdæmning af en flod. Projektet blev sat i værk i Sovjet-tiden, og tog lang tid, for der var mange problemer. Men i dag er søen Kapchagai et yndet udflugtsmål om sommeren, og en by med casinoer og forlystelser er vokset op ved bredden.

  Vi kører dog videre, for målet er naturparken Altyn Emel, som er et unikt område med såvel flade sletter som høje bjerge. Derfor er der en rig flora og fauna.

  Sidst på dagen indkvarteres vi i et gæstehus i en mindre by, Bashi. Middag i gæstehuset.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gæstehus i Bashi

 • Dag 5

  De syngende klitter

  Den store nationalpark Altyn Emel ligger på et område, der svarer til ca. en tiendedel af Danmarks areal. Det udgør et overgangsområde mellem gold steppe og vulkanske bjerge.

  Første stop er de berømte syngende sanddyner. Afhængig af vindstyrke og vindretning kan sandet spille som et orgel eller lyde som en tromme. Ved at gå på toppen af sanddynerne kan man komponere sin egen musik afhængigt af vindforholdene. Også fra toppen er en formidabel udsigt, hvor Ili-floden kan skimtes i det fjerne, violette bjerge med snedækkede bjergtoppe i baggrunden og kløfter, der gennemskærer landskabet.

  Vi kører videre til Aktau- og Katutau-bjergene, hvor der er spændende og smukke bjergformationer i violet, blåt, rødt og hvidt. Katutau er en kæmpe blok af vulkansk sten. Vi vandrer cirka 20 minutter her, inden vi fortsætter til Aktau, hvor vi spiser picnic ved indgangen til en kløft. Bagefter vandrer vi cirka 2 timer i bjergene, men der er ikke større stigninger.

  Middag om aftenen i vort gæstehus i Bashi.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gæstehus i Bashi

 • Dag 6

  Lillebroderen til Grand Canyon

  Vi sætter kurs mod en ny oplevelse – denne gang i nationalparken Charyn. Her findes Kazakhstans svar på Grand Canyon. Nå ja, Charyn Canyon er mindre, men meget imponerende. På vejen stopper vi i Zharkent, som er en lille by kun 30 km fra grænsen til Kina. Her spiser vi frokost på en lokal restaurant.

  Fra Zharkent kører vi små 2 timer, så drejer vi fra hovedvejen og kører off-road til ”Slotsdalen”, som er et unikt område i nationalparken. Vi vandrer cirka 2 timer gennem den storslåede kløft, indtil vi når floden Charyn. Efter vandreturen er der afgang mod Kolsay-søerne.

  Vi er sent fremme og indkvarteres på et gæstehus, hvor der også venter middag.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gæstehus ved Kolsay-søerne

 • Dag 7

  Kolsay-søerne

  Kolsay-søerne ligger højt i Tien Shan-bjergene, den bjergkæde der afgrænser Kazakhstan og Kirgisistan fra Kina. Kolsay består af tre søer med vandfald i mellem. Højdeforskellen mellem de 3 søer er 700 m. Her bor næsten ingen mennesker, men derimod er her en overflod af nåleskov, champignon og svampe.

  Dagen er sat af til at vandre til den midterste af søerne. Det er en meget flot vandring på 6-8 timer i alt, det kræver god kondition og balance. Vi har madpakke med.

  Ønsker man ikke at gå med, kan man blive ved gæstehuset og tage en kortere gåtur herfra. Man kan også leje en båd og sejle på Kolsay-søen.

  Middag på gæstehuset.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gæstehus ved Kolsay-søerne

 • Dag 8

  En magisk sø

  Vi checker ud fra gæstehuset, og dagens kortere vandring går til søen Kaindy. Søen blev dannet som følge af et jordskælv i 1911, som var så kraftigt, at en kløft blev blokeret, og skoven af nåletræer i kløften sat under vand. Vandet i Kaindy-søen er så koldt, at nåletræerne er velbevarede under vand – og vandet så klart, at man kan se nålene gennem det.

  Efter udflugten til Kaindy er der frokost, og resten af eftermiddagen bruger vi på at komme tilbage til Almaty, hvor vi indkvarteres på hotel og går til middag.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Almaty

 • Dag 9

  Hjemrejsen

  Transfer til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kazakhstan

 • Pas og visum

  Fra 1. januar 2017 visumfri i indtil 30 dage for danske statsborgere.

  Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal indeholde mindst to blanke sider.

  På flyet udfyldes en indrejseseddel, som skal gemmes til udrejsen. Hav altid dit pas på dig, da kontrol kan forekomme.

 • Vaccination

  Der kræves ingen vaccinationer. Det er en god idé at være vaccineret mod stivkrampe og hepatitis (leverbetændelse). Spørg egen læge eller se Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Betalingsmidlet er ”Tenge” i Kazakhstan. Kursen svinger meget, så den aktuelle kurs kendes først på stedet. Det anbefales at medbringe USD/EURO i kontanter. Kreditkort kan kun bruges enkelte steder. Det er nødvendigt at veksle, det hjælper lokalguiden og rejselederen med. Start f.eks. med at veksle USD/EURO 50.

  Prisniveauet er lavt, og generelt er det meste billigere udenfor storbyerne.

 • Rejsetype

  Rejsen Kazakhstan og Kirgisistan og Rejsen 4 stan-lande er en Viktors Farmor adventurerejse.

  Læs mere om adventurerejser her.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Hoteller

  Der benyttes overalt turistklasse hoteller med toilet og bad til værelserne. På nogle ture overnattes i gæstehus eller telte og her deler man toilet og bad – se nærmere i dagsprogrammet.

 • Telefoni og wi-fi

  En dansk mobiltelefon kan i storbyerne bruges til at ringe hjem eller sende SMS - evt. kan man sende e-mails via wi-fi, hvis hotellerne tilbyder denne service.

  Udenfor storbyerne er forbindelsen ofte dårlig og wi-fi findes slet ikke.

 • Elektricitet

  Langt de fleste steder er  der 220 volt og her behøver vi ikke bruge adapter.

  Dog er det forskellige hoteller og guest  houses, vi bruger, og visse steder kan det være nødvendigt at benytte en adapter, da der stadig benyttes stik med "tykkere ben", end dem vi kender fra Europa.

 • Mad og drikke

  Man bør ikke drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Isterninger i drikkevarer bør undgås.

  Man får serveret te de fleste steder og kaffe er ikke altid muligt at få, så medbring evt. din egen instant kaffe.

  Måltiderne er ofte enkle, så suppler evt. selv med snack/kiks/frugt.

 • Drikkepenge

  Hvis man får båret sin kuffert til sit værelse giver man et lille beløb svarende til 1 USD/ 400 Tenge (afhængig af kursen) Det er normalt at lægge 10% på beløbet ved restaurantbesøg. Stuepigerne sætter også stor pris på en lille erkendtlighed svarende til ca. 1USD/400 Tenge. Drikkepenge betales helst i lokal valuta. Drikkepenge til lokale guider og chauffører betales af Viktors Farmor

 • Foto

  Vil man fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde, lufthavne samt politi og soldater. På visse hellige steder er det forbudt at fotografere.

  På rejsen "Kazakhstan vandreferie" Ønsker man at fotograferer i moskeen i Zharkent koster det et gebyr på Tenge 500,- 

 • Påklædning

  Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og koldt om aftenen især i ørkenområder. Det kan være meget varmt midt på dagen.

  Og der er desuden også meget forskel på temperaturen i Almaty og i bjergene/ved søerne.

  Medbring gerne kasket eller solhat. Husk gode travesko. Solbriller, da lyset kan være meget skarpt. Lange bukser og tynde langærmede skjorter anbefales ved søerne p.g.a insekter.

  Skal du rejse med på Kazakhstan vandreferie anbefaler vi at du medbringer dine vandrestøvler i håndbagagen (eller rejs i dem) for det tilfældes skyld, at bagagen skulle nå senere frem.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Jeres bagage køres rundt og på selve vandreturene skal I blot have jeres dags-rygsæk med.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  Powerbanks og e-cigaretter skal altid pakkes i håndbagagen.

 • Klima

  Kazakhstan har kontinentalt fastlandsklima og har pga. sin enorme størrelse store variationer i temperaturer fra -40 til +40 grader C. Middeltemperaturen i juli ligger mellem 19 og 26 grader C. Omkring Almaty er der generelt varmere om sommeren.

 • Særlige forholdsregler

  Landet har hvad vi vil kalde for undertrykkende styre. Men det er ikke noget, man mærker som turist. Befolkningen er venlig og imødekommende, men vil i de fleste tilfælde ikke tale om styret og deres daglige problemer. Selvom befolkningen er muslimer, er det ikke forbudt at drikke øl og spiritus.

 • Ændringer i programmet

  Man kan komme ud for ændringer i programmet undervejs på turen. Seværdigheder kan være under restaurering, eller de kan være midlertidigt lukkede af andre årsager. Det er forhold, vi ikke kan tage højde for, og som vi derfor må anmode om en vis overbærenhed overfor.

  Selvom vi har fået bekræftet hotelbookinger flere gange, kan man godt risikere, at der alligevel er overbooket på et af hotellerne, og at man derfor får anvist et andet hotel end det aftalte. Det plejer dog ikke at give anledning til problemer. Man skal blot vide, at det kan forekomme.

 • Tidsforskel

  Kazakhstan er 4 timer foran Danmark, når vi har sommertid.

 • Pakkeliste

  Gode vandresko/støvler og praktisk tøj

  Lange bukser og langærmet skjorter til vandreturen ved søerne

  Toiletpapir og håndsprit

  Spary mod myg og flåter

  evt. sø-sygepiller, hvis du har tendens til køresyge.

  Solcreme

  Evt. power-bank til tlf - husk den altid skal pakkes i håndbagagen.

  Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  Resorb (salt/sukker opløsning)

  Compeed

  evt. øjendråber

  Vækkeur

  Solbriller, kasket eller hat

   

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

 • Vandreferie

  Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler. Vandringen på dag 7 ved Kolsay søerne er dog med sværhedsgrad 3 støvler. Flere af vandreturene kræver god balance.

  Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kazakhstan.