Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Andalusien: Maurernes maleriske byer

Rundrejse til Alhambra, Cordoba, Sevilla og Ronda

Flamenco, sherry, tapas, paella, hvide landsbyer, Alhambra, Granada, Sevilla. Listen over Andalusiens magiske tiltrækning er lang. Og på denne rundrejse får vi det hele med.

Priser fra

12.990 kr.

Max. 20 deltagere

8 dages rejse

Start din rejse her

Andalusien ligger helt mod syd i Spanien og rummer både det sydspanske temperament og den arabiske indflydelse. Hovedparten af den Iberiske halvø var domineret af de såkaldte mauriske emirer og kaliffer i over 700 år, og det præger arkitektur og kultur. Ikke mindst i Alhambra, måske verdens smukkeste palads og haveanlæg.

Vi præsenteres for Alhambra på en rundvisning, og inden da har vi fundet gemte pragtbygninger i Granadas snoede gader og nydt et traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Sevilla er kendt ikke blot for Barberen, men også for operaen Carmen, der udspilles omkring tyrefægterarenaen. Vi har to nætter i Sevilla og ser det berømte jødiske kvarter med de smalle gader, verdens største gotiske katedral og flamenco.

Andre af Andalusiens charmerende byer som Córdoba, Cádiz og Ronda har deres egne verdenskendte ikoniske attraktioner at byde på.

Vi dykker godt ned i Andalusien med de smukke, blomsterdekorerede patioer, livlige torve med hyggelige cafeer, paladserne, springvandene og hertil et helt fantastisk landskab med langstrakte sletter, høje bjerge og dybe dale.

Undervejs bor vi på små lokale hoteller med autentisk spansk og andalusisk stemning. Vi går tæt på lokalkulturen og hører beretninger fra landets storslåede islamiske kulturarv, nyder gastronomi og lokal vin, ikke mindst Sherry, når vi besøger det spanske Sherry-distrikt. Tapas er en uundgåelig del af en rejse i Andalusien, og til slut siger vi adios med en veltillavet paella.

5 gode grunde til at rejse til Andalusien med Viktors Farmor:

 • Oplev et af verdens skønneste paladser, Alhambra
 • Slap af med god tid i det eventyrlige Sevilla
 • Kom med til et smukt flamenco-show
 • Mærk den andalusiske stemnning med tapas, vin og sherry
 • Bo på udvalgte hoteller med ægte spansk atmosfære, f.eks. et hotel indrettet i et tidligere kloster

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Malaga og det arabiske Spanien

  Ved ankomst til lufthavnen i Malaga mødes I med jeres danske rejseleder.

  Vi er i Andalusien, der er cirka dobbelt så stort som Danmark. Et maurisk område på den iberiske halvø, der i mere end 700 år var regeret af emirer og kaliffer som satte deres kulturelle, arkitektoniske og religiøse præg på hele den sydlige del af Europa frem til 1400-tallets slutning.

  Afhængig af flyets ankomst, kører vi fra lufthavnen direkte til Granada, hvorved dagens måltid bliver i Granada. Vi har to overnatninger i Granada.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Granada

 • Dag 2

  Hel dag i Granada med Alhambra

  Vi har en hel dag til at opleve den fantastiske mauriske by Granada.

  I dag skal vi besøge det legendariske Albaicin-kvarter med smukke og stærke mauriske karaktertræk: Smalle gader snor sig gennem kvarteret, vi finder ”gemte” pragtbygninger i kroge og hjørner, og ser de karakteristiske hvide huse med palmetræer og bougainvillea.

  Undervejs nyder vi et særligt traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

  Efter frokost på egen hånd besøger vi det raffinerede og storslåede Alhambra palads. De to fantastiske gårde: Løvegården og Myrtegården regnes blandt verdens smukkeste og mest harmoniske. Det prægtige palads er kendt i hele Spanien og Europa. Vi hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl. Husk at medbringe pas, det skal vises ved indgangen.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Granada

 • Dag 3

  Córdoba - kaliffens hovedstad

  Vi forlader Granada om morgenen og kører til Córdoba, der har det største antal UNESCOs verdensarvssteder i en enkelt spansk by. Byen var i 900-tallet de mauriske kaliffers hovedstad og Vesteuropas største by med en forfinet arabisk-inspireret civilisation. På turen kører vi forbi den gamle fæstning La Mota i byen Alcalá la Real, der spiller hovedrollen i bestseller-bogen 'Vindens Port'.

  Vi slentrer over den gamle romerske bro til Mezquita-Moskéen i Córdoba, der med sin katolske katedral inde i moskéen omgivet af mere end 800 søjler med rød-hvide dobbeltbuer er helt i særklasse. Det skal ses, før man tror det!

  Herefter fortsætter vi til andre af Córdobas helt særlige kendetegn, nemlig det jødiske kvarter med de maleriske små patioer - byhaver med blomsterdekorationer og udsmykning. Patioerne i Córdoba er forgængeren for de europæiske haver og stadig meget typiske for bymiljøet i Sydspanien.

  Der er fritid til at spise frokost i det gamle kvarter.

  Fra Córdoba fortsætter vi til Sevilla – Andalusiens hovedstad. Vores hotel ligger meget bekvemt tæt på den gamle, historiske bydel. Efter indkvartering går vi en kort spadsertur inden vi spiser aftensmad på nærliggende restaurant.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Sevilla

 • Dag 4

  Sevilla - Spaniens tapas hovedstad

  Vi er nu i den mest spanske af alle spanske byer. Som spanierne siger ”Byen med de helt specielle farver”. Vi skal rundt i Sevillas gamle bydel, med det legendariske jødiske og arabiske kvarter med det kongelige palads og verdens største gotiske katedral. Her ligger også den berømte Tobaksfabrik fra Bizets opera om “Carmen” og den spektakulære Plaza de España, som var hovedsæde for Verdensudstillingen i 1929. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge katedralen i Sevilla.

  Om aftenen samles vi til en af de mest romantiske og karakterfulde danse, der findes: Flamenco! Vi har valgt et lille lokalt sted med få turister, men megen og autentisk atmosfære.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Sevilla

 • Dag 5

  Et kunstpalads og de lokales Sevilla

  I dag skal vi på opdagelse i vores lokalkvarter. Vi starter med et besøg i det smukke Dueñas-palads, der rummer en enestående kunstsamling ejet af en Spaniens rigeste og kendteste aristokratiske familier, La Casa de Alba. Vi hører om hertuginden med verdensrekord i adelige titler og ser hvordan familien bor i overdådige, herskabelige omgivelser.

  I denne del af Sevilla findes byens ældste bar fra 1670, her ligger også et lokalt grøntsagsmarked og en af verdens største træstrukturer, Metrosol, der består af seks ”parasoller” i træ, inspireret af Katedralens hvælvinger. Herfra kan man nyde udsigten over byens tage.

  Frokost på egen hånd. Sidst på eftermiddagen mødes vi på hotellet og fortsætter fra Sevilla til Atlanterhavsbyen Cádiz. Efter en kort byvandring er der aftensmad på egen hånd. Der er flere små restauranter, der serverer "alt godt fra havet".

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Cádiz

 • Dag 6

  Fiskemarked, sejltur og besøg i en af landets berømte Sherry-byer

  Vi starter med et spændende besøg i det gamle fiskemarked i Cádiz. Ledsaget af en af byens lokale skal vi se fisk og skaldyr i lange baner. Herefter er der kort kaffepause eller tid til at snuse rundt på markedet inden vi tager færgen over bugten til kystbyen El Puerto de Santa María. Her skal vi besøge en af de lokale vinerier, Bodegas Gutiérrez Colosía.

  Sherry fremstilles efter gamle traditioner og processen er er helt anderledes, end en normal vinproduktion. Vi slutter besøget af med at en festlig 'Maridaje' hvor vi smager seks forskellige lokale sherry-typer tilsat seks forskellige tapas.

  Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Cádiz, hvor der er tid på egen hånd til shopping, bytur eller til at nyde et glas vin på en af byens hyggelige barer. Er du frisk, kan du tage en badetur og – hvis vejret tillader det – opleve en smuk solnedgang over Atlanterhavet. Aftensmad på egen hånd.

  Måltider: Morgenmad og frokost.

  Overnatning: Cádiz

 • Dag 7

  Gennem de hvide byer til Ronda

  Formiddagen byder på en lille bytur i smukke Cádiz, der er en af de ældste byer i Europa. Vi slentrer rundt i de gamle gader og der bliver tid til en kop kaffe på en af de mange fortovscaféer, inden vi kører med bussen op til Grazalema–bjergkæden og de maleriske ”Hvide Landsbyer”, der er så typiske for Andalusien. Det er et af de grønneste områder i Spanien med betagende bjerglandskaber. I Grazalema er der frokostpause.

  Vores endemål er Ronda – den romantiske by med den spektakulære kløft, der deler byen i to. Mange forfattere, kunstnere og ikke mindst tyrefægtere har slået sig ned i Ronda på grund af byens særlige atmosfære midt mellem smukke landskaber.

  Efter en inspirerende byvandring er der vin og tapas i en af de lokale restauranter. Her spiser vi som de lokale: Deler en masse spændende retter mellem os.

  Vi har en overnatning i Ronda eller nærliggende landsby.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ronda eller nærliggende landsby

 • Dag 8

  Appelsinens hemmelighed og Paella

  Vi siger Adiós til Ronda og kører tilbage mod Malaga. Afhængig af flyafgang er der et stop ved en lille citrusplantage. Her bliver vi underholdt med alt, hvad der er værd at vide om appelsiner og andre af de citrusfrugter, som er en vigtig del af den spanske økonomi og en betydelig C-vitaminindsprøjtning til hele Europa.

  Vi afslutter besøget med en afskedsfrokost på citrusplantagen, hvor den typiske Paella er på menuen med lokal vin til.

  Herefter kører vi til lufthavnen og tager flyet hjem fra et minderigt ophold i Andalusien.

  OBS: Har hjemrejseflyet afgang inden kl. 15:00, så er besøget på citrusplantagen og frokost ikke inkluderet i rejsen. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Spanien

 • Pas/Visum

  Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Spanien op til 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Inden afrejse til Spanien anbefales som minimum en vaccination mod difteri-stivkrampe. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  I Spanien bruger man EURO.
  På rejserne i Picos de Europa anbefales det at veksle til EURO hjemmefra, da der ikke findes hæveautomater i bjergbyerne. 

 • Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel imellem Danmark og Spaniens fastland.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejserne i Spanien egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du på kultur- og naturrejserne kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne i Spanien forventes det at du kan gå det angivne antal km og højdemeter på rejsen.

 • Strøm

  Strømmen i Spanien er som i Danmark, det er ikke nødvendigt at tænke på at huske en speciel adaptor. I Spanien benytter man følgende strømkilde: 220voltAC/50Hz.

 • Mobiltelefon

  Landekoden til Spanien er +34.

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

 • Foto

  Man kan tage billeder, nogenlunde som man vil i Spanien. Man bør dog være opmærksom på, at mange spaniere er dybt katolske, og at man på hellige steder bør undersøge om fotografering er tilladt. Man bør også spørge, før man fotograferer enkeltpersoner.

 • Drikkevand

  Man kan godt drikke vand fra hanen de fleste steder i Spanien, men det smager ikke særlig godt. Vil man være sikker på at undgå en maveinfektion, bør man købe vand på flasker, der fås i de fleste fødevarebutikker og kiosker.

 • Drikkepenge

  Det er normalt at give drikkepenge i Spanien. Der er lagt service oveni på restauranter, men alligevel er det almindeligt, at man runder op. På caféer og barer giver man som regel nogle småmønter. Man giver også lidt Euro til stuepiger og taxichaufføren, hvis han har ydet en eller anden form for service.

 • Prisniveau

  Kaffe og cola ca. 10 kr. En øl/vand koster ca. 20 kr. på restauranterne, og en vand ca. 5 kr. i kioskerne. Prisniveauet i Spanien er stadig lavt, og man får virkelig meget ud af lommepengene.  Prisniveauet i turistområderne er lidt højere, men rejser man rundt i Spanien og besøger lokalområderne er det billigt at handle eller gå ud at spise.

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end man til enhver tid kan bære den selv. Bagagen bliver kørt til hotellerne, så man ikke selv skal bære den rundt (på nogle rejser i Spanien benytter vi det samme hotel under hele rejsen).

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Klima

  Pyrenæerne

  I dette område har Spanien et alpint klima med milde somre, kolde vintre og kraftige vinde. Højde er en afgørende faktor for vejr og klima i Spaniens bjerge. Jo højere luftlag, jo lavere temperatur og mindre sæsonudsving. Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til ca. 5 grader. Da hele turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt, solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time. Specielt på årets første ture kan der ligge en del sne tilbage fra vinteren. I september og november er vejret ofte mere tørt og klart. I sommermånederne kan tordenbyger forekomme. I vintermånederne januar til marts er der mulighed for sne.

  Picos de Europa

  Juni til september er fantastiske til besøg i Picos de Europa. Sæsonen starter sent i bjergene, pga. sne, så i juni er sæsonen netop begyndt, men der er få turister. Alt er lysegrønt, det dufter af blomster -  og heste, køer og får kommer på græs. Floder og åer bruser af smeltevand fra vinteren. Vejret kan være ustabilt og temperaturen kan være svingende.

  Hen imod august og september er vejret ofte mere stabilt.

  Uanset om du rejser i juni eller august/september skal du forvente alt mellem 15 og 25 grader i dalen og køligere oppe i terrænet, dog ligger der sjældent sne i højderne på denne tid. Aftenerne og nætterne er typisk kølige. Vær opmærksom på, at vejret i bjergområder altid kan skifte hurtigt fra solskin til regn og tåge, og omvendt — og at du altid skal have tøj med i din rygsæk til eventuelt vejrskifte.

  Segovia

  Vejret i Segovia i maj og oktober ligger på op til omkring de 20 grader om dagen. Om natten kan temperaturen falde til under 10 grader. Klimaet i denne periode er generelt behageligt og med mellem 7-10 timers daglig sol.

  Vi anbefaler derfor at pakke til køligere forhold til om aftenen samt sommertøj til om dagen.

  Andalusien

  I den sydlige region af Spanien kan Middelhavsklimaet mærkes. Her er milde vintertemperaturer, mens sommeren er varm og tør. De bedste tider at besøge Andalusien på er marts til maj og oktober til november. Her er der lunt og behageligt med minimalt nedbør. I foråret kan man opleve den søde duft fra appelsintræernes blomster, når de springer ud, mens man i efteråret kan smage de solmodne, søde druer nærmest direkte fra vinstokken. I foråret er dagtemperaturen mellem 22-27 grader, mens det i efteråret er 20-32 grader – dog skal den høje temperatur ikke afskrække, da luftfugtigheden er lav, og det derfor ikke føles ubehageligt.

  Mallorca

  Fra marts til maj ligger temperaturen ved kysten på ca. 15-22 grader og der er risiko for et par byger, derudover er temperaturen altid køligere oppe på bjergene, så det anbefales at medbringe både tøj til kølige og varme dage. I oktober og november er der samme vejr situation som fra marts til maj. 

   

 • Vigtige informationer

  Til vandreturene bedes I tage jeres bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Er I vant til vandresko (ikke kondisko) kan de godt bruges især i Segovia, men ellers anbefales støvler. Terrænet er kuperet. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener samt regntøj.

  Husk på Picos De Europa at veksle til EUR hjemmefra, da vi ikke støder på hæveautomater i bjergene. 

  Det skal understreges, at bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne, så hav en lille dagtursrygsæk med til vand, madpakker og andre fornødenheder. 

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Regntøj
  • Evt. vådservietter & håndsprit
  • Kasket eller solhat + solbriller
  • Solcreme
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Evt. badetøj (Man ved aldrig hvornår muligheden byder sig)
  • Evt. spansk miniparlør
  • Vigtigt på vandreferier:
   • Lille dagtursrygsæk
   • Snacks, proteinbarer, sukker, nødder mv. som supplement til de ikke altid lige interessante spanske sandwiches.
   • Gode vandresko/støvler (på Picos-rejsen anbefales deciderede vandrestøvler)
   • Vandrestave
   • I dagtursrygsækken skal der være plads til dagens madpakke
   • En varm trøje, vanter og hue til de kolde morgener/aftner i bjergene
   • Kikkert

   Pak ikke en alt for stor kuffert, da der er begrænset plads i bus og taxaer. 

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

 • Sværhedgrader på vandreferier i Spanien

  Rejsen Kultur og vandring i Pyrenæerne og Kultur og vandring i Segovia har en sværhedsgrad på 1 støvle.

  Akkumulerede stigninger for Vandreferie i Segovia:

  - La Granja til Valsaín: 304m
  - Arevalillo til Pedraza: 400m
  - Castilnovo til Sepúlveda: 296m
  - Duratóndalen: 115m

  Frokoster på vandredagene er madpakker, som vi nyder i det fri.

  Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

  Rejsen Vandreferie i Andalusien og Vandreferie på Mallorca er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler.
  Vi går på meget forskelligt underlag på rejsen og vil også møde flere stigninger, med en del højdemeter. Det anbefales at medbringe vandrestave. 

  Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

  Picos de Europa
  Vandreferien i Picos de Europa har sværhedsgraden 3 støvler. Det betyder, at du skal være i god fysisk form og kunne gå mere end 10-12 km. dagligt. Der er moderate stigninger, og underlaget varierer fra grusstier til græs og mere stenede passager. Enkelte passager og ruter har en sværhedsgrad på kun 2 støvler. Der er flere muligheder undervejs for at afkorte vandringerne og f.eks. tage en taxa resten af vejen.

  Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Spanien.