Hvad søger du?

Start din rejse her

Vi besøger det maleriske Svaneti, det historiske Tbilisi, vi besøger kirker og klostre og vi kommer helt tæt på den georgiske gæstfrihed, når vi spiser hos lokale familier. Vi stifter bekendtskab med det georgiske køkken og den georgiske vin, og vi introduceres til mange spændende egnsretter. Samtidig byder landet på store kultur- og naturoplevelser. I Imereti-området i det vestlige Georgien, ”Det Gyldne Skinds Land”, besøges Bagrati-katedralen i Kutaisi.

5 skønne vandringer, kulturelle højdepunkter og gastronomiske oplevelser venter os i Kaukasus i Svaneti-provinsen i det nordvestlige Georgien. I dette fantastiske bjergområde er der indlagt gode vandreture.

Georgien er et ældgammelt vinland. I landets frugtbare dale er der i omkring 8000 år dyrket druer til vinfremstilling. Der er mere end 500 druesorter, som kun findes i Georgien, og landet var et af de første lande i verden til at producere vin. Traditionen med vinfremstilling er en vigtig del af den nationale identitet.

Rejsen starter i Tbilisi, hvor vi får et indtryk af den gamle bydel med bl.a. Sioni Katedralen. Den georgiske kirke står side om side med en armensk kirke, en synagoge og en moské.

5 gode grunde til at rejse til Georgien med Viktors Farmor

 • Vandr med udsigt til Chalaadi-gletsjeren og Mestia-dalen
 • Udforsk bjerglandsbyen Usghuli
 • Kom på vandretur mod Shkhara-bjerget og til gletsjerporten
 • Besøg en lokal vinmager
 • Helpension rejsen igennem, så du smager de lokale specialiteter

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

11 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
16. jul. 24
Afventer pris
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København/Tbilisi t/r
 • 10 nætter på gode turistklasse hoteller og gæstehuse i delt dobbeltværelse
 • Helpension undtagen dag 3, hvor der er halvpension
 • Kørsel i bus
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide (ca. 300 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Afventer pris)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi sætter kurs mod Georgiens hovedstad, Tbilisi.

På de fleste rejser flyver vi med LOT og har en mellemlanding i Warszawa. Flyveturen til Warszawa tager ca. halvanden time og herefter ca. 3,5 timer til Tbilisi.

Tidlig ankomst til Tbilisi. Efter en kort nattesøvn tager vi på byvandring.

Vi besøger Tbilisis gamle bydel. Denne by har rigtig meget at byde på, og stemningen er helt parisisk i den indre by med små fortovsrestauranter under grønne træer. Alle interessante steder i den gamle bydel ligger tæt på hinanden, inden for få minutters gang. Vi starter med Metekhi kirken, hvorfra vi vil nyde den smukke udsigt over Gamle Tbilisi med farverige træbalkoner. Så går vi til synagogen, Freds Broen og Anchiskhati Kirken fra det 6. århundrede.

Den mest populære ret i Georgien er khinkali, som er okse-, lamme- eller svinekød, der formes til små kugler i en dej og koges i vand. Hos en lokal familie lærer vi, hvordan man tilbereder Khinkali, en traditionel Georgisk ret.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Tbilisi

Vi kører til Mtatsminda, hvorfra vi vandrer mod skildpadde-søen. Om sommeren er denne sø et populært afslapningsområde for beboerne i Tbilisi.

Derefter besøger vi det etnografiske museum med over 8000 genstande fra hele Georgien. Hver udstiller fremviser et bestemt område i Georgien.

Før aftensmad er der mulighed for at prøve de historiske svovlbade samt mulighed for at få massage efter dagens vandring (ikke inkluderet).

Middag på egen hånd i Tbilisi.

Dagens vandring er ca. 7,5 km og tager ca. 3 timer.

Vi skal ca. 200 højdemeter opad og 300 højdemeter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Tbilisi

Afgang mod Imereti provinsen, i det vestlige Georgien. På grund af klimaet i Georgien, behandler, producerer og opbevarer man vin på forskellige måder i øst og vest Georgien.

Vi spiser frokost hos en bonde, som laver lokale retter, blandt andet Mchadi: Majsbrød med aubergine og valnødder. Efter frokost kører vi til den smukke by Kutaisi, landets næststørste. Byen var i middelalderen hovedstad i kongeriet Georgien. Her ser vi Gelati Klosteret (1000-tallet) og Bagrati Katedralen (1100-tallet). Fra Bagrati Katedralen er der en flot udsigt over Kutaisi.

Indkvartering i gæstehuse i Kutaisi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Kutaisi

Vi starter dagen med at besøge et af de smukkeste paladser i Kaukasus, Dadiani Royal Palace. Paladset har tidligere huset Samegrelo-regionens herskere, men er i dag et historie og arkitektur museum.

Efterfølgende rejser vi til en af de gamle regioner i Georgien, som er kendt for meget lækre egnsretter og en helt anderledes måde at tilberede mad på. Georgierne foretrækker deres mad varm og krydret. De fleste retter er tilberedt med valnød, hvidløg og en masse urter og krydderier. Vi smager på den lækre ost Sulgini og andre traditionelle retter.

Så begiver vi os mod Svaneti regionen, der har landets højeste bjerge og gletsjere og ældgamle byer og traditioner. Området er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, fordi landsbyerne i regionen har bevaret deres unikke middelalderudseende. De næste par dage vil vi i hver landsby se mange 20-25 meter høje forsvarstårne, hvoraf de ældste er bygget i det 8.-9. århundrede.

På vores vej ser vi Enguri dæmningen, verdens tredjehøjeste betonbue dæmning.

Vi overnatter i Mestia på et lille familieejet hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Mestia

Vi kører til Mulakhi og begynder dagens vandretur tilbage mod Mestia. Efter lidt op ad bakke begiver vi os ned mod den smukke dal fuld af blomster og med udsigt til Chalaadi gletsjeren og Mestia-dalen med udkigstårne. Det er en behagelig vandretur på omkring 5 timer.

Efter vandreturen besøger vi det etnografiske museum i Mestia.

Dagens vandring er ca. 14 km og tager ca. 4-5 timer.

Vi skal ca. 320 højdemeter opad og 500 højdemeter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Overnatning: Mestia

En 3 timers køretur bringer os til Ushguli. Ushguli består af fire små landsbyer, som ligger i 2060-2200 meters højde. Det er en af Europas højest beliggende konstant beboede landsbysamfund. Her kan man virkelig se, hvordan natur, arkitektur og gamle traditioner kan smelte sammen i harmoni.

I Ushguli findes utrolig mange forsvarstårne, der giver en flot kontrast til de bagvedliggende sneklædte bjerge.

Tæt på Ushguli tager vi en kort vandretur på ca. 3 timer op til Queen Tamar's Tower.

Vi overnatter i beskedent gæstehus i Ushguli.

Dagens vandring er ca. 6 km og tager ca. 3 timer.

Vi skal ca. 250 højdemeter opad og 250 højdemeter nedad.

Dette er den hårdeste vandring på grund af terrænets stejlhed.

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Overnatning: Ushguli

Vi går en rundtur i Ushguli, og får et godt indtryk af dagliglivet i landsbyen. Her bor permanent ca. 200 mennesker. Under vores rundtur ser vi bygninger og forsvarstårne fra middelalderen. Vi besøger Lamaria Kirken fra det 12. århundrede, der har fine vægmalerier.

Vi vandrer mod Shkhara bjerget (5068 m) og op til gletsjerporten. Det er en skøn vandretur gennem dalen. Op- og nedstigning til gletsjeren er ikke specielt stejl, men foregår det sidste stykke ad meget stenede stier.

Undervejs stopper vi ved en lille café, hvor vi spiser vores frokostpakke. Her er det også muligt at købe drikkevarer og kage.

Efterfølgende kører vi til Mestia.

Dagens vandring er ca. 19 km og tager ca. 6 timer.

Vi skal ca. 530 højdemeter opad og 530 højdemeter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Overnatning: Mestia

Vi forlader Mestia og kører til landsbyen Gordi. Her skal vi opleve en fantastisk natur i den nærliggende Okatse kløft.

Vi starter med at vandre et par kilometer ud til klippekanten. Herfra går vi ad en 800 meter lang gangbro bygget direkte ind i klippevæggen og med fantastiske udsigter undervejs. Vi ender ved en udsigtsplatform, bygget så man står midt inde over den ca. 100 meter dybe kløft.

Vi kører videre og overnatter i Kutaisi.

Dagens vandring er ca. 5 km og tager ca. 3 timer.

NB: Det anbefales ikke at tage med på denne vandretur, hvis man lider af højdeskræk. Desuden er der mange trappetrin på denne vandring.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Kutaisi

Vi kører til landsbyen Kaspi for at spise frokost hos en lokal vinmager. Vi oplever de ældgamle vinkældre og smager på vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere ”kvevri”. Det påstås, at vinen kommer fra Georgien, hvor man har dyrket vin i omkring 8.000 år. Ordet vin kommer fra det georgiske ord gvino.

Efterfølgende besøger vi den pittoreske by Mtskheta. Mtskheta er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste, og det var her, kristendommen officielt blev indført i Georgien i 337. Mtskheta var hovedstad i næsten 800 år (4. århundrede f.Kr.- 5. århundrede e.Kr.) og er stadig et religiøst og kulturelt centrum for de kristne i Georgien.

Vi besøger også det smukt beliggende Jvari-kloster (500-tallet) og Svetickhoveli-katedralen (1000-tallet). Katedralen er kendt for sin sublime udsmykning og ligger ovenpå den første kristne kirke i Georgien, der blev bygget i 300-tallet.

Vi fortsætter til Tbilisi, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Tbilisi

Vi kører tidligt til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

For det meste ankommer vi via et stop i Warszawa.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Georgien

Download FAQ

Pas skal være gyldigt 60 dage efter hjemrejse. Der kræves pt. ikke visum til Georgien. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Malaria forekommer i den sydøstlige del af landet i perioden fra juni til og med oktober.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Møntfoden hedder Lari (GEL). 1 Lari svarer til ca. 2,60 danske kroner. Den bedste kurs fås ved at medbringe USD eller Euro og veksl efter ankomst. VISA-kort kan bruges de fleste steder.

Telefoni. Landekoden er 00-995

Internet. Der er internetadgang på næsten alle hoteller

220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke). Der er visse stik, de ”tykke” danske ben ikke passer i.

Det anbefales at drikke mineralvand fra flasker da bakteriefloraen er anderledes end vi er vant til fra Danmark.

Der gives ca. 10 % i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

På alm. restaurant: Et måltid mad koster ca. 15 GEL. På pænere restaurant fra 25 GEL. Lokal øl koster ca. 5 GEL, 7 GEL for importeret øl. Cola 3 GEL. Vand 2 GEL for lille flaske.

I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 5 GEL. En flaske vin fra 25 GEL.

Trafiksituationen er nogle gange kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, stenskred, problemer med køretøjer osv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Georgiens klima er meget varieret. Fra den varme fugtige kyst ved Sortehavet via det køligere alpine klima i Kaukasus til tørt steppeklima i det østlige. Det kan være ret varmt om sommeren, især i Tbilisi. Normalt sommertøj af bomuld, gerne til at tage på og af ”lag-for-lag” anbefales. Medbring evt. let regntøj.

Ved besøg i kirker bør kvinder have hovedet dækket af et tørklæde, og kjolelængden bør gå nedenfor knæene. Medbring et tørklæde til at svøbe om hals og hoved, da der kan være en del træk i bilerne. Mænd bør have lange bukser på i kirkerne. 

Sommertid: + 2 timer.
Normaltid: + 3 timer.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Lommelygte

- Insektspray

- Vådservietter

- Kasket eller solhat

- Lille dagtursrygsæk

- Gode vandresko eller –støvler

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det Ottende Liv af Nino Haratischwili. Gutkind Forlag.

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitsky. Lindhardt & Ringhof.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Georgien.