Hvad søger du?

Start din rejse her

Fortidens store civilisation kommer tæt på, når vi går gennem gamle pyramidegange dekoreret med magiske formularer, og når vi står foran Tutankhamons fantastiske dødsmaske i guld. Og så gemmer Cairo på en spændende islamisk bydel fra middelalderen, som vi udforsker sammen på denne rejse til Egypten.

Helt andre oplevelser venter i Cairos gamle kristne kvarter, hvor vi besøger den unikke hængende kirke, samt på øen Zamalek, der byder på fin botanisk have. Cairo er som en helt anden verden – men det til trods, ligger byens mange seværdigheder kun en kort flyvetur fra Danmark.

5 gode grunde til at rejse til Cairo med Viktors Farmor

 • Flyv direkte fra København på kun fire en halv time
 • Opdag både de kendte pyramider ved Giza og de endnu ældre pyramider ved Sakkara
 • Udforsk skattene på Det Egyptiske Museum
 • Oplev folkelivet, moskéerne og bazaren i den farverige gamle, muslimske bydel
 • Bo godt på øen Zamalek i Nilen, hvor der er mere ro end i Cairos centrum

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

5 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
18. jan. 24
9.990 kr
Garanteret
Direkte fly
2. maj. 24
10.490 kr
Ledig
Direkte fly

Prisen inkluderer

 • Fly København/Cairo retur
 • Hotelophold i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad og frokost)
 • Kørsel i bus med aircondition
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide
 • Visum til Egypten (p.t. 175 DKK)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.500 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver direkte fra København til Cairo; en tur på ca. 4½ time. Ved ankomst til Cairo får vi visum i lufthavnen, hvorefter vi køres til vores hotel for de næste 4 nætter. Allerede på køreturen til hotellet får man fornemmelsen af at være landet i en helt anden verden med et tydeligt orientalsk præg og et myldrende gadeliv på alle tider af døgnet. Vores hotel Golden Tulip Flamenco ligger i et grønt område på øen Zamalek i Nilen. Her er botaniske haver, flere kunstgallerier samt gode butikker og restauranter – og så er her mere ro end i hjertet af byen.

Måltider: Der serveres mad i flyet.

I dag besøger vi to pyramidefelter, Sakkara og Giza, som begge giver os et indtryk af Det Gamle Egyptens storslåede civilisation. Sakkara var et begravelsesområde for datidens hovedstad Memphis, og det er her, vi finder de ældste pyramider i Egypten. Den mest markante er farao Djosers trinpyramide, som blev bygget omkring 2700 år f.Kr., hvilket gør den til et af verdens ældste fritstående stenmonumenter.

Både pyramiden og de omgivende gårde og templer viser en byggeteknisk udvikling, som er helt unik på så tidligt et tidspunkt i historien. Gravkammeret ligger ikke inde i selve bygningsværket som i de senere pyramider i Giza, men derimod i jorden under pyramiden. Der er fundet mange gange og rum i pyramiden, men gravgodset er for længst stjålet af gravrøvere.

Trinpyramiden er en meget markant bygning. Men der er to mindre pyramider i Sakkara fra 5. dynasti, som også er interessante, selvom de udefra kun ligner et par store grusbunker. Det er Titi’s og Unas’ pyramider. Som regel er der mulighed for at komme ind i den ene af de to pyramider, hvor der er smukke motiver på væggene i de underjordiske gange.

Læs mere om Unas’ pyramide

Efter besøget i Sakkara kører vi til det mest berømte pyramideområde: Giza. Vi spiser en traditionel egyptisk frokost på en lokal restaurant nær pyramiderne, inden vi tager fat på eftermiddagens program. De tre ikoniske pyramider blev opført over en periode på blot seks årtier fra år 2589 f.Kr. og frem.

Keopspyramiden er den største og ældste af de tre pyramider. Desuden er den det eneste overlevende af oldtidens syv underværker, der blev beskrevet af grækeren Antipatros fra Sidon i det 2. århundrede f.Kr.

Til konstruktionen af pyramiden er der brugt mere end 2 millioner kalkstenblokke, som hver vejer omkring 2½ tons. På ydersiden har der været blankpolerede kalksten. Disse dækplader er i dag forsvundet, dels ved erosion og dels ved anvendelse til andre byggeformål. Inde i pyramiden er der brugt granitblokke på 50 tons hver til loftet over kongekammeret.

Vi ser også den mytiske Sfinx, som er en gigantisk figur af en løve med menneskehoved. Hovedet skulle forestille farao Khefren, der blev begravet i den næststørste af pyramiderne.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi starter dagens program med at besøge Sultan Hassans Moské, der er et af de mest imponerende bygningsværker i Cairo. Den blev bygget i 1360 e.Kr. under Mamelukperioden.  

Læs mere om mamelukkerne.

Moskéen består af en åben gårdhave med springvand i midten. Gården er omgivet af fire iwaner (et rektangulært rum, der er åbent på den ene side). Døråbninger i de fire hjørner af gården giver adgang til fire madrasaer (skoler), hvor de fire sunnimuslimske skoler i islamisk retspraksis blev undervist. Moskéen har to minareter bygget i Mameluk-stil.

Efter frokost på en lokal restaurant går vi til Al Mooaaz Street, hvor vi besøger Qalawun-komplekset bygget i 1285 af den femte Mameluk-sultan, Qalawun. Moskéen var ligeledes en af de smukkeste bygninger i Mamluk-æraen  

Sidste punkt i dagens program er et besøg i Cairos Khan el Khalili-bazar. Her befinder man sig i en sand labyrint af små smøger og gader, hvor farvestrålende varer frister fra boderne. Alt fra friske appelsiner og håndlavede sko til vandpiber og krydderier tilbydes, når vi går gennem bazaren. Lige siden 1300-tallet har den orientalske bazar været centrum for Cairos handelsliv. Mellem boderne med de farverige lanterner finder vi små tehuse, der indbyder til en pause. At sidde på et sådant tehus er en oplevelse i sig selv, og man får et indtryk af det hektiske liv, der udspiller sig i de travle gader. Hvis man ønsker at købe krydderier, tørrede frugter, udskårne skrin, orientalske lamper, bemalede papyrus m.m., er det her stedet. Selv hvis man ikke ønsker at købe noget, er et besøg i bazaren en stor oplevelse, der viser Cairos folkeliv fra sin mest forunderlige side.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag skal vi høre om det kristne Cairo. Vi besøger Den hængende kirke (Al-Muallaqa), der stadig er i brug og dedikeret til Jomfru Maria. Kirken daterer sig tilbage til det 5. århundrede e.Kr. Navnet har den fået, da den er bygget oven på en romersk port. Stejle trapper fører fra forpladsen til en facade fra det 19. århundrede. I hele det indre af kirken er der rundhåndet brugt ibenholt og elfenben. De indlagte mønstre er stærkt påvirket af de geometriske mønstre i islamisk kunst. 

Læs mere om Den hængende kirke. 

Næste punkt på programmet er et besøg på Det Egyptiske Museum, hvor mange uvurderlige genstande fra Egyptens oldtid har været opbevaret, siden museet blev opført i 1902.  Mest imponerende er barnekongen Tutankhamons dødsmaske, der er lavet af 11 kg guld. Hans grav blev fundet næsten intakt af den britiske arkæolog Howard Carter i 1922. Resten af genstandene fra Tutankhamons grav kan muligvis være flyttet til det nye museum, når vi besøger Egypten. Det er ikke afgjort, hvornår flytningen sker. Museet har også mange andre fantastiske skatte, der giver et enestående indblik i livet og troen på livet efter døden i oldtidens Egypten.

Tilbage på Zamalek afrunder vi dagen med en slentretur i den botaniske have Al-Andalus Park, og måske bliver der også tid til et besøg på et af de mange små kunstgallerier.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen fra morgenstunden, hvor hjemrejsen begynder. Vi flyver direkte fra Cairo til København, hvor vi lander ud på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Egypten.

Download FAQ

Visum kræves for alle EU-statsborgere ved indrejse. Visum koster 25 USD, og er inkluderet på alle Viktors Farmors rejser til Egypten. 

For indrejse i Egypten kræves desuden at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Danskere i Egypten er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort. Vi opfordrer dig derfor til at tegne en rejseforsikring, før du rejser til Egypten. Gennem Gouda forsikring kan vi hjælpe med at tegne både en afbestillings- og en rejseforsikring.

Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod hepatitis A, difteri samt stivkrampe ved rejser til Egypten. Viktors Farmor anbefaler altid, at man taler med egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd omhandlende vaccinationer. Medbring evt. dagprogrammet, hvorpå rejseruten er indtegnet, da anbefalingerne ofte tager udgangspunkt i rejselængde samt hvor i landet, at man befinder sig under sin rejse.

Alle COVID-19 restriktioner for indrejse i Egypten er ophævet med virkning fra 18. juni 2022.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Valutaen i Egypten er egyptisk pund (LE). 100 LE koster ca. 22 DKK. Du kan veksle både danske kroner, USD eller EUR i banker og på det fleste hoteller i Egypten. Derudover kan du bruge dit kreditkort på det fleste restauranter, og der er også en del hæveautomater, hvor du nemt kan hæve penge.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Egypten har et rigt og velsmagende køkken. Typisk er det med indflydelse fra bl.a. Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina og Grækenland. Retterne er smagt til med friske og stærke krydderier, og især er sidstnævnte meget kendetegnene for maden i Egypten.

Den internationale landekode i Egypten er +20. Skal man ringe fra Danmark til Egypten, taster man dette. Skal man ringe fra Egypten og til Danmark, så tastes den danske landekode, som er +45. Det er dyrt at bruge sin telefon i Egypten til at foretage eller modtage opkald samt at sende sms eller bruge data. Vi anbefaler, at man tjekker med sit mobilselskab om dækning og priser i Egypten.

Ligesom i Danmark bruger Egypten 220 volt. Dog kan stikkene opleves at være lidt tyndere end i Danmark, og vi anbefaler derfor, at man medbringer et adaptersæt.

Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

Det er typisk at lægge omkring 5-10% i drikkepenge på restauranter, hoteller og i taxier. Og der kommer ofte en service charge udover, som nogle gange er lagt med i regningen.

Drikkepenge til lokalguide og chauffør er inkluderet i prisen på rejsen.  

Generelt kan øl, vin og alkohol købes på stort set alle hoteller samt restauranter. Dog er det oftere dyrere end i Danmark. På lokale restauranter kan vi godt være ude for, at det stærkeste, der serveres, er cola og te. Lokal øl er ganske udmærket, men den lokale vin er ikke videre imponerende.

Du skal ikke tage billeder eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger eller militære anlæg, da det er strafbart i Egypten.

Droner er også forbud i landet. Det anbefales derfor ikke, at man pakker den med i sin bagage, da den kan blive konfiskeret, eller man risikerer bødestraf og eventuel fængselsstraf.

Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.

Shopping i Egypten byder både på moderne butikker, de sædvanlige souvenirbutikker samt autentiske og eksotiske basarer, som findes overalt i både små og store byer. Leder man efter ægte egyptisk handels-stemning, så anbefaler vi klart sidstnævnte. Besøg til disse baserer er derfor selvfølgelig også en del af rejserne til Egypten med Viktors Farmor. Er man god til at prutte med prisen, så kan man her gøre sig nogle rigtig gode kup! Man kan b.la. købe bemalede papyrus, vaser, lanterner, vandpiper og ikke mindst krydderier, så man efter hjemkomst til Danmark har mulighed for lave nogle af de utrolig smagfulde Egyptiske retter, som man helt sikkert kommer til at savne.

Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Dog skal man være indstillet på, at øl og vin er dyrere end herhjemme. En lokal flaske vin kan koste omkring 120-170 kroner.

Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen.

Egypten veksler mellem sommer- og vintertid, derfor kan der være forskydninger. Generelt er tidsforskellen den samme, men nogle gange skal uret skrues en time frem, når du ankommer til Egypten.

Kan man drikke vand direkte fra hanen i Egypten?

Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

Skal man klæde sig på en bestemt måde i Egypten?

Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.           

Hvad skal jeg pakke i kufferten?

Der er generelt solrigt i Egypten året rundt. Faktisk er Egypten en af de mest sol-sikre destinationer at besøge. Det er derfor en god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepomade med solfaktor, solhat og solbriller. Rejser man i sommerhalvåret, er det en god idé at have let tøj med til dagtimerne, da temperaturen kan nå op på 40 grader flere steder i landet. Skal man besøge kystområderne skal man dog huske at pakke en trøje, da der her kan blæse. Rejser man i vinterhalvåret er det meget vigtigt at pakke varmere tøj, da temperaturerne bliver ca. 10-15 grader koldere om aftenen/natten. Derudover anbefaler vi også, at man medbringer myggespray.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Cairo.