På sporet af Egypten

En rejse gennem Egyptens rige historie

Den 4. november 1922 stødte man under udgravninger i Kongernes Dal i det sydlige Egypten på en trappe med 12 trin. Trappen førte ned til en forseglet dør med navnet på en farao, ingen tidligere havde hørt om: Tutankhamon. Det skulle vise sig at blive det største arkæologiske fund nogensinde.

Priser fra

19.990 kr.

Max. 20 deltagere

12 dages rejse

Start din rejse her

På denne rejse ser vi barnekongen Tutankhamons fantastiske skat, og vi rejser 5000 år tilbage i tiden til dengang, pyramiderne knejsede blanke og nybyggede på Gizaplateauet. Vi opdager kontrasten mellem det moderne, hektiske Cairo og det smukke og landlige Luxor, hvor man fortsat pløjer markerne med okser – præcis som man kan se det på billederne i de gamle grave.

Vi skal også til Aswan – Egyptens sydligste og smukkest beliggende by, hvor vi sejler rundt om granitøerne i en felukka – det fartøj der i hundreder af år er blevet brugt til at besejle Nilens vande og fjerne lande. Og vi mærker historiens vingesus ved Philae-templet, der blev reddet fra oversvømmelse i sidste øjeblik.

I årtusinder har Nilens livgivende vand givet grobund for civilisationer, der har blomstret og gået til grunde langs dens breder. På denne rejse dykker vi ned i Egyptens rige historie og oplever en perlerække af templer, grave og pyramider, der fortæller historierne om faraonernes storhedstid, gudernes betydning og kulturens kreative udtryk.

5 gode grunde til at rejse til Egypten med Viktors Farmor:

 • Oplev mange UNESCO-beskyttede steder som Pyramidekomplekset i Giza med Cheops-pyramiden - den eneste af Antikkens Syv Vidundere, som stadig findes
 • Nyd 4 nætter i Luxor med god tid til fordybelse i områdets templer og grave
 • Træd i de gamle egypteres fodspor i ruinbyen Deir el-Medina – hjemsted for arbejderne af de kongelige grave i Kongernes dal
 • Sejl på Nilen, og oplev Aswan fra vandsiden
 • 2 indenrigsflyvninger giver mindre transporttid og flere oplevelser

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Cairo

  Vi flyver fra Danmark til Cairo, hvor vi hentes i lufthavnen og køres vores hotel. 

  Måltid: Mad på flyet

  Overnatning: Cairo

 • Dag 2

  Et af oldtidens syv vidundere

  Allerede i dag får vi det første indtryk af Det Gamle Egyptens storslåede civilisation. Vi starter dagen i Sakkara lidt udenfor Cairo, som i sin tid var en del af gravbyerne for oldtidshovedstaden Memphis. Området er fyldt med grave, og det er her, vi finder de ældste pyramider i Egypten. Deriblandt trinpyramiden, som blev bygget for mere end 4.600 år siden, hvilket gør den til et af verdens ældste fritstående stenmonumenter. Denne pyramide var forstudiet, der gjorde det muligt at bygge de langt mere berømte pyramider på Giza-plateauet opført at faraonerne Keops, Kefren og Mykerinos.

  Vi skal besøger en af de gamle vizirers grave og hører om, hvad det var, der drev oldtidens egyptere til at lægge så meget energi i deres begravelse. Men ikke kun mennesker, også hellige dyr blev mumificeret og begravet. I Sakkara går vi derfor under jorden til et af de mest fascinerende steder - de labyrintiske gange i Seraperum, hvor man begravede de hellige tyre, der blev tilbedt i templet i Memphis.

  Vi besøger naturligvis også de berømte pyramider, der er det eneste tilbageværende af oldtidens syv vidundere samt et af Egyptens mest kendte vartegn. I dag ligger pyramiderne i Giza, der er i udkanten af Cairos pulserende liv. Men da de blev opført for mere end 4.500 år siden, strakte ørkenen sig fra pyramiderne i alle retninger. Det er stadig et mysterium, hvordan det har kunne lade sig gøre at udføre så imponerende byggerier i oldtiden. Men de viser tydeligt, hvor vigtig overgangen til dødsriget var for de gamle egyptere. Mens vi er i Giza, skal vi også se den næseløse Sfinx, som med sin løvekrop og faraos hoved ligger og troner med pyramiderne i baggrunden.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Cairo

 • Dag 3

  Det Egyptiske Museum, Det islamiske Cairo, Khan el Khalili-bazaren

  I centrum af Cairo ligger Det egyptiske museum – hvor tusindvis af uvurderlige genstande fra Egyptens oldtid har været opbevaret siden muset blev opført i 1902. Et nyt museum er under opførelse, og mumierne og flere genstande er allerede flyttet. Men det, der er tilbage, er fortsat overvældende. Vi ser nogle af de vigtigste genstande, der giver et enestående indblik i livet og troen på livet efter døden i oldtidens Egypten. Særligt imponerende er Tutankhamon-samlingen, der rummer genstande fra den eneste intakte kongegrav, der til dato er fundet i Egypten. Mest imponerende er dødsmasken og den inderste kiste, lavet af 110 kg rent guld. Disse ting kan muligvis være flyttet til det nye museum, vi ved ikke, hvornår flytningen sker.

  Men guldmasken var blot ét blandt mange fund i Tutankhamons grav, der er udstillet på museet. Egentlig var Tutankhamon ikke nogen særlig vigtig eller magtfuld farao. Men i modsætning til de øvrige faraograve i Kongernes Dal, var hans grav uberørt og ikke plyndret af gravrøvere, da den blev opdaget. Derfor gav den et enestående indblik i de skatte selv en uanselig farao blev stedt til hvile med – og man kan kun forestille sig de rigdomme, der fulgte mere magtfulde faraoner til dødsriget.

  Efter museet spiser vi frokost, inden vi tager videre til Den islamiske del af byen. Den er på mange måder unik, fordi den i modsætning til andre hovedstæder i Mellemøsten ikke blev brændt ned af mongolerne.

  Vi ser to arkitektonisk meget smukke bygningsværker: Qalawun complex og Mosque/Madrasa of Sultan Barquq

  Qalawun Compleks består af et mausoleum, en madrasa (koranskole) og et hospital, bygget i 1283-85 af den femte Mamlūk-sultan, Qalawun. Hospitalet, nu i ruiner, var en af de mest bemærkelsesværdige bygninger i Mamlūk-æraen. Mausolet og madrasaen er velbevarede.

  Mosque-Madrasa of Sultan Barquq er et religiøst kompleks i det historiske middelalderdistrikt i Cairo. Den blev bestilt af Sultan al-Zahir Barquq som en skole for religiøs undervisning i de fire islamiske skoler, bestående af en moske, en madrasa, et mausoleum og en khanqah (en forsamlingsbygning beregnet til religiøs læring).

  Vi slutter dagens program med at besøge Khan el Khalili-bazaren, hvis labyrint af snørklede gyder flankeret af butikker, boder og karavanestationer har været centrum for Cairos handelsliv siden 1300-tallet. Det har ikke ændret sig, og bazaren byder på alt fra krydderier, kunsthåndværk og farverige lanterner til små caféer, hvor man kan få sig et glas sød arabisk te og mærke stemningen blandt de lokale handlende.

  Eller man kan nyde en kop stærk kaffe på den selvsamme café, hvor den nobelprisvindende forfatter Naguib Mahfouz sad og fik inspiration til flere af sine bøger.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Cairo

 • Dag 4

  Fra Cairo til Luxor

  Fridag i Cairo. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen.

  Vi flyver fra Cairo til Luxor. Det sparer en masse tid fremfor at køre med bus eller tog, som vi i stedet kan bruge på at opleve mere. Ved ankomsten til Luxor bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, hvor vi har fire overnatninger.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Luxor

 • Dag 5

  Luxors gudetempler

  Den egyptiske hovedstad har ligget forskellige steder gennem den mere end 5000 år lange kulturhistorie. Med kroningen af Ahmose i år 1550 f.Kr bliver hovedstaden flyttet fra Memphis til Theben – det der i dag er Luxor, og hermed begyndte Egyptens anden store guldalder at spire. På østbredden af Nilen blev der opført storslåede paladser og templer til gudernes ære. Vestbredden af Nilen blev viet til de døde.

  Denne periode er kendt som Det Nye Rige, og i de århundreder, der fulgte, regerede mere end 30 faraoner fra det nye religiøse og politiske centrum, Theben, som vi i dag kender som Luxor. Og det var nu ved Theben, at faraoerne brugte deres energi og penge.

  Det står klart, når vi i dag besøger to af de prægtigste tempelkomplekser i hele Egypten; Karnak templet og Luxor templet. Templerne er dedikeret til gudetriaden Amun-Ra, Mut og Khonso, der her blev æret med monumentale bygningsværker, overdådige søjlegange og gigantiske statuer prydet med hieroglyffer, symboler og relieffer. Templerne er begge arkitektoniske mesterværker, der viser de gamle egypteres fantastiske evner som arkitekter og stenhuggere. Men de er også tydelige understregninger af, hvor vigtigt det var at være på god fod med guderne. De to templer er forbundet med den såkaldte ”sfinx-allé”, som er en tre kilometer lang vej mellem templerne, der i sin tid var prydet med 600 sfinx-statuetter.

  Efter dagens oplevelser, er der mulighed for at gå en tur i den farverige bazar. Du kan besøge en tæppehandler, gå på jagt efter gamle sølvsmykker eller bevæge dig helt ned i den lokale del af bazaren, hvor der sælges grøntsager, køkkengrej og farverige tekstiler.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Luxor

 • Dag 6

  Kongernes dal og en kvindelig farao

  1000 år efter pyramidernes opførsel var mange af de storslåede gravmonumenter på Gizaplateauet for længst blevet plyndret, og man var nu gået over til en ny teknik. I dybeste hemmelighed blev grave hugget dybt ind i de bløde sandstensklipper i bjergene her på Nilens Vestbred. På plateauet neden for bjergene blev der opført overdådige templer, hvor man tilbad den guddommelige, afdøde farao.

  Det oplever vi i dag, når vi krydser Nilen og udforsker Luxors vestbred. Kongegravene blev udsmykket med vidunderlige malerier og magiske formler, der skulle sikre kongens passage til underverdenen. Gravene er op til 100 meter lange og hugget direkte ud i klippevæggen i det, vi i dag kender som Kongernes Dal. Udefra ser de ikke ud af meget, men de er imponerende flotte indvendigt. Vi får mulighed for at gå ind i tre af kongegravene, hvor vi hører om faraonernes vigtigste, sidste rejse gennem dødsriget og om alle de ritualer, der knyttede sig til en faraos død og livet efter døden. For de der ønsker at besøge flere grave, kan det tilkøbes på stedet.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant

  I forbindelse med gravene lod faraoerne også storslåede templer opføre, hvor undersåtterne kunne komme og ære dem.

  Farao blev betragtet som gudens søn på jorden. Og gudernes søn kunne naturligvis kun være en mand. Med enkelte undtagelser. En af de få kvindelige faraoner lod opføre et imponerende gravmonument – i dag kendt som Dronning Hatshepsuts Tempel. Her beretter hun om, hvorfor og hvordan netop hun var udvalgt til at blive gudens repræsentant på jorden, og om hvordan hun i stedet for at gå i krig som sine mandlige forgængere sendte en videnskabelig ekspedition ned langs Afrikas kyst. Vi får historien om en stærk kvinde og en jaloux stedsøn, som prøvede at slette hende fra historien efter hendes død. Andre historier knytter sig til de to mægtige statuer kendt som Memnon-kolosserne, som vi gør holdt ved på vej tilbage mod Nilen

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Luxor

 • Dag 7

  Dagligdagen i Oldtiden

  Vi ved en masse om den egyptiske religion og om de næsten guddommelige faraoner. Men den virkelig spændende historie er, hvordan almindelige mennesker levede på den tid. På denne dag besøger vi Deir el Medina – den by hvor håndværkerne, der lavede det smukke kongegrave, boede.

  Udgravninger i byen har givet et fantastisk billede af hverdagslivet omkring det 18. – 20. dynasti (ca. 1550-1080 f.Kr.). Både med hensyn til huse, tøj, smykker, kønsroller, levestandard, jura og kost.

  Her skal vi høre om historiens første strejke og vi skal se en af de grave håndværkerne byggede til sig selv, når de havde fri.

  Fra håndværkerbyen er der ikke langt til Ramses III’s (1184-1153 f.Kr.) gigantiske gravtempel, der med sine omkring 7.000 kvadratmeter er en magtdemonstration, der ikke er til at tage fejl af. Og skulle man alligevel tvivle, fortæller de særdeles velbevarede relieffer om faraos mange fortræffeligheder. Krigens historie er altid blevet fortalt med et særligt tvist af slagets sejrherre.Farverne i loftet her mere end 3000 år senere er stadig tydelige.

  Herfra går turen tilbage mod Luxor og de levendes verden.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Luxor

 • Dag 8

  Krokodilletemplet og hemmelige opskrifter

  Vi siger farvel til Luxor og følger Nilen sydpå i bus til den hyggelige ørkenby Aswan.

  På vejen stopper vi og ser to spændende templer: Det første er Kom Ombotemplet, hvor man tilbad krokodilleguden, og hvor vi hører om, hvordan oraklet arbejdede bag scenen, og hvor almindelige mennesker kom og fik guddommelig lægehjælp i templet. I templet gemmer sig noget helt specielt; et krokodillemuseum. Her ser vi nilkrokodillerne udstillet i mange forskellige afskygninger. Krokodillen blev hyldet i Oldtiden, da den symboliserede vandguden Sobek, som var ansvarlig for at holde jorden frugtbar.

  Vi besøger også Edfutemplet, der er Egyptens bedst bevarede tempel fra græsk-romersk tid – ca. 300 år før vor tidsregning. Edfu templet er tilegnet guden Horus, der oftest portrætteres som en falk eller et menneske med falkehoved. Horus havde mange opgaver, og han var blandt andet beskytter af faraonerne.

  Bemærk vi ikke benytter hestevognene ved Edfutemplet. Templet er i gåafstand fra bussen. 

  Sidst på dagen ankommer vi til Aswan.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

   

  Overnatning: Aswan

 • Dag 9

  Sejltur på Nilen og halv fridag

  I dag skal vi opleve Aswan området fra vandsiden, når vi tager på tur rundt med sejlbåd. Det er omkring Aswan, at Nilen viser sig fra sin smukkeste side. Her brydes den store flod af en række øer og klippeskær, og på den modsatte side af floden hæver ørkenens gyldne klitter sig som en mur af sand. Fra båden kan vi rigtig se effekten af Nilen, hvor daddelpalmerne står frodigt langs bredden, og vandet føres fra floden til de nærliggende marker og landsbyer. Lokale felukka-både med deres karakteristiske trekantede sejl krydser ind og ud mellem klipperne og øerne, hvoraf Elephantine er den mest kendte. På klippesiden af Elephantine ser vi ”Nilometeret”, som i Det gamle Egypten blev brugt til at måle vandstanden i Nilen og forudsige mængden af den kommende høst. Der er en vidunderlig ro over at sejle, og vi kan bare læne os tilbage og nyde de skønneste udsigter fra sejlbåden over de gyldne sanddyner, det frodige bælte og øernes klippesider, mens vi langsomt glider ned ad Nilens rolige vand.

  Tilbage på land kan de som har lyst besøge et lille parfumeri. Her fortælles der om vigtigheden af parfume i Oldtidens Egypten, og der er mulighed for at dufte nogle af de naturlige aromaer f.eks. lotus, som de anvendte dengang, eller prøve nogle af de mere velkendte dufte, som bruges i dag.

  Resten af eftermiddagen er sat af til, at I kan slappe af, hvis I har lyst til det, eller gå ud og opleve Aswan på egen hånd.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Aswan

 • Dag 10

  På egen hånd i Aswan eller udflugt til Abu Simbel

  Dagen er sat af til en velfortjent fridag. Men kan man slet ikke få nok af Egyptens mange fantastiske templer, så er der ét tempel man må unde sig selv at købe en ekstraudflugt til: Abu Simbel templet beliggende i ørkenen 300 km. syd for Aswan. Her skuer de enorme statuer af Ramses den anden ud over Nassersøens vande. Ramses var en af Egyptens mest kendte faraoer. Både fordi han var en dygtig krigsherre, men også fordi han stod for konstruktionen af mange af landets templer og bygninger. Èn ting er den arkitektoniske genistreg, der blev udført, da man opførte templet i det 13. århundrede f.Kr. Noget mindst lige så imponerende er den gigantiske, internationale redningsaktion, der blev igangsat, da man byggede Aswan-dæmningen og flyttede templet i 1968.

  Udflugten, der koster fra 120 EUR., afhængigt af antallet af deltagere, skal bestilles gennem din rejseleder og betales på dagen for udflugten. Det tager ca. fire timer at køre til Abu Simbel fra Aswan.

  Der er dog også rigeligt at tage sig til i Aswan, hvis man vælger at blive i byen. Man kan slentre en tur gennem byens bazar. UNESCO har Aswan på listen over kreative byer på grund af det fine, traditionelle håndarbejde som skabes af de lokale i området.

  Eller find en god café med udsigt over Nilen og nyd de vidunderlige udsigter over floden, og skibene, der glider forbi

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Aswan

 • Dag 11

  Philae templet og den ufuldendte obelisk

  Vi sejler ud til Philætemplet – Egyptens smukkest beliggende tempel på en ø i Nilen. I årtusinder er pilgrimme valfartet til dette sted for at ofre til gudinden Isis, der var en vigtig gudinde både i Det gamle Egypten og senere i den romerske periode. Selv længe efter at romerriget officielt var konverteret til kristendommen, blev Isis tilbedt ved Philae. Men med konstruktionen af Aswan-dæmningen i 1960erne begyndte vandet omkring tempeløen at stige så kraftigt, at det truede med at oversvømme templet fuldstændigt. På det tidspunkt var den eneste måde at besøge Philae at leje en båd og sejle rundt mellem de halvt oversvømmede ruiner. Men vandet blev ved med at stige, og alt håb syntes ude for de gamle bygninger. Lige indtil UNESCO trådte til i sidste øjeblik og lancerede et storstilet redningsprojekt. Mellem 1972 og 1980 skilte man ganske enkelt hele templet ad i småstykker og flyttede det til en anden ø, der lå 20 meter højere i landskabet. Her blev alle brudstykkerne samlet igen med en sådan præcision, at det i dag er umuligt at se, at templet nogensinde har stået et andet sted.

  Tilbage i Aswan besøger vi den ufuldendte obelisk, som giver os en bedre forståelse af det store arbejde der ligger bag fortidens templer. Aswan var i oldtiden hjemsted for Egyptens fineste granitbrud. Her hentede man sten til templer, statuer og obelisker. I de gamle stenbrud, hører vi om teknikken og ser den ufærdige obelisk, der blev efterladt i stenbruddet, fordi der var opstået en fejl i stenen.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Aswan

 • Dag 12

  Hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen i Assuan og flyver via Cairo tilbage til København.  

  Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Egypten

 • Pas og visum

  Visum kræves for alle EU-statsborgere ved indrejse. Visum koster 25 USD, og er inkluderet på alle Viktors Farmors rejser til Egypten. 

  For indrejse i Egypten kræves desuden at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

 • Forsikring

  Danskere i Egypten er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort. Vi opfordrer dig derfor til at tegne en rejseforsikring, før du rejser til Egypten. Gennem Gouda forsikring kan vi hjælpe med at tegne både en afbestillings- og en rejseforsikring.

 • Vaccination

  Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod hepatitis A, difteri samt stivkrampe ved rejser til Egypten. Viktors Farmor anbefaler altid, at man taler med egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd omhandlende vaccinationer. Medbring evt. dagprogrammet, hvorpå rejseruten er indtegnet, da anbefalingerne ofte tager udgangspunkt i rejselængde samt hvor i landet, at man befinder sig under sin rejse.

  Alle COVID-19 restriktioner for indrejse i Egypten er ophævet med virkning fra 18. juni 2022.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Valutaen i Egypten er egyptisk pund (LE). 100 LE koster ca. 22 DKK. Du kan veksle både USD eller EUR i banker og på det fleste hoteller i Egypten. Derudover kan du bruge dit kreditkort på det fleste restauranter, og der er også en del hæveautomater, hvor du nemt kan hæve penge.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Hotelstandard

  Mange større byer i Egypten er moderne, men det er vigtigt at huske, at Egypten stadig er et økonomisk udfordret udviklingsland. Det betyder, at tingene ikke altid er ligeså strømlinede og effektive som i Danmark. Service og håndværk lever ikke altid op til topstandard, og det er ikke usædvanligt at opleve små udfordringer som en dryppende vandhane, en sprunget pære eller et løbende toilet. Det gælder også for 4- og 5-stjernede hoteller. De hoteller, som vi samarbejder med på vores rejser er velrenommerede turistklassehoteller, som er nøje udvalgt for deres kvalitet og serviceniveau, men det kan stadig forekomme, at nogle faciliteter ikke altid lever op til de samme standarder, som man kunne ønske sig. 

 • Måltider

  Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Egypten har et rigt og velsmagende køkken. Typisk er det med indflydelse fra bl.a. Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina og Grækenland. Retterne er smagt til med friske og stærke krydderier, og især er sidstnævnte meget kendetegnene for maden i Egypten.

  På vores rejser i Egypten er inkluderede måltider en vigtig del af oplevelsen. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle restauranter kan imødekomme større grupper. De større steder betyder, at man ikke kan forvente de samme små intime settings, som man måske ellers kunne forvente, men vi har stadig valgt restauranter, der kan give vores gæster en smagfuld og autentisk kulinarisk oplevelse.”

 • Telefoni og internet

  Den internationale landekode i Egypten er +20. Skal man ringe fra Danmark til Egypten, taster man dette. Skal man ringe fra Egypten og til Danmark, så tastes den danske landekode, som er +45. Det er dyrt at bruge sin telefon i Egypten til at foretage eller modtage opkald samt at sende sms eller bruge data. Vi anbefaler, at man tjekker med sit mobilselskab om dækning og priser i Egypten.

 • Elektricitet

  Ligesom i Danmark bruger Egypten 220 volt. Dog kan stikkene opleves at være lidt tyndere end i Danmark, og vi anbefaler derfor, at man medbringer et adaptersæt.

 • Drikkevand

  Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

 • Drikkepenge

  Det er typisk at lægge omkring 5-10% i drikkepenge på restauranter, hoteller og i taxier. Og der kommer ofte en service charge udover, som nogle gange er lagt med i regningen.

  Drikkepenge til lokalguide og chauffør er inkluderet i prisen på rejsen.  

 • Alkohol

  Generelt kan øl, vin og alkohol købes på stort set alle hoteller samt restauranter. Dog er det oftere dyrere end i Danmark. På lokale restauranter kan vi godt være ude for, at det stærkeste, der serveres, er cola og te. Lokal øl er ganske udmærket, men den lokale vin er ikke videre imponerende.

 • Foto

  Du skal ikke tage billeder eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger eller militære anlæg, da det er strafbart i Egypten.

  Droner er også forbud i landet. Det anbefales derfor ikke, at man pakker den med i sin bagage, da den kan blive konfiskeret, eller man risikerer bødestraf og eventuel fængselsstraf.

 • Påklædning

  Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.

 • Indkøb

  Shopping i Egypten byder både på moderne butikker, de sædvanlige souvenirbutikker samt autentiske og eksotiske basarer, som findes overalt i både små og store byer. Leder man efter ægte egyptisk handels-stemning, så anbefaler vi klart sidstnævnte. Besøg til disse baserer er derfor selvfølgelig også en del af rejserne til Egypten med Viktors Farmor. Er man god til at prutte med prisen, så kan man her gøre sig nogle rigtig gode kup! Man kan b.la. købe bemalede papyrus, vaser, lanterner, vandpiper og ikke mindst krydderier, så man efter hjemkomst til Danmark har mulighed for lave nogle af de utrolig smagfulde Egyptiske retter, som man helt sikkert kommer til at savne.

 • Prisniveau

  Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Dog skal man være indstillet på, at øl og vin er dyrere end herhjemme. En lokal flaske vin kan koste omkring 120-170 kroner.

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen.

 • Tidsforskel

  Egypten veksler mellem sommer- og vintertid, derfor kan der være forskydninger. Generelt er tidsforskellen den samme, men nogle gange skal uret skrues en time frem, når du ankommer til Egypten.

 • Ofte stillede spørgsmål

  Kan man drikke vand direkte fra hanen i Egypten?

  Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

  Skal man klæde sig på en bestemt måde i Egypten?

  Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.           

  Hvad skal jeg pakke i kufferten?

  Der er generelt solrigt i Egypten året rundt. Faktisk er Egypten en af de mest sol-sikre destinationer at besøge. Det er derfor en god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepomade med solfaktor, solhat og solbriller. Rejser man i sommerhalvåret, er det en god idé at have let tøj med til dagtimerne, da temperaturen kan nå op på 40 grader flere steder i landet. Skal man besøge kystområderne skal man dog huske at pakke en trøje, da der her kan blæse. Rejser man i vinterhalvåret er det meget vigtigt at pakke varmere tøj, da temperaturerne bliver ca. 10-15 grader koldere om aftenen/natten. Derudover anbefaler vi også, at man medbringer myggespray.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Egypten.