Hvad søger du?

Start din rejse her

Istanbul har været hovedstad i det romerske, det byzantinske og det osmanniske rige, og byen er i dag en fascinerende blanding af fortid og nutid, gammelt og nyt, traditionelt og moderne. Museer, paladser, moskeer og kirker er unikke. Hagia Sophia er det flotteste eksempel på byzantinsk arkitektur. Det var verdens største katedral i 1000 år. Tyrkiet er et fascinerende land, og denne rejse til Istanbul pirrer alle sanser.

Ved siden af de fantastiske seværdigheder er der hele stemningen i byen. Pulsen er høj, og der er et vibrerende handels- og udeliv. Verdens største overdækkede bazar er i Istanbul. Vi besøger også Den Egyptiske Basar, hvor krydderier og dufte straks leder tankerne mod Østen. Man spiser godt i Istanbul. Beliggenheden på kanten mellem Vest og Øst har medført inspiration fra alle sider. Kebab, meze og friskfanget fisk er byens signaturretter. Der er en sejltur på Bosporus-strædet samt tid på egen hånd i denne port til Orienten.

5 gode grunde til at rejse til Istanbul med Viktors Farmor:

 • Gå på opdagelse i verdens største overdækkede bazar
 • Oplev Istanbuls skjulte juvel Rustem Pasha Moskéen
 • Få et smugkig ind i den tidligere lukkede verden på et besøg i sultanpaladset
 • Udforsk Hagia Sophia; det flotteste eksempel på byzantinsk arkitektur
 • Sejl på Bosporus-strædet, som skiller Europa og Asien fra hinanden

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

5 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
18. apr. 24
8.490 kr
Udsolgt
Afrejse fra både København og Billund
25. apr. 24
7.990 kr
Udsolgt
Afrejse fra både København og Billund
9. maj. 24
7.990 kr
Udsolgt
Afrejse fra både København og Billund
16. maj. 24
8.490 kr
Ledig
Afrejse fra både København og Billund
19. sep. 24
8.490 kr
Ledig
Afrejse fra både København og Billund
26. sep. 24
8.490 kr
Ledig
Afrejse fra både København og Billund
24. okt. 24
8.490 kr
Ledig
Afrejse fra både København og Billund
31. okt. 24
8.490 kr
Ledig
Afrejse fra både København og Billund

Prisen inkluderer

 • Fly fra København/Istanbul retur
 • Hotel med morgenmad
 • Halvpension undtagen dag 1 og 5
 • Sejltur i privatbåd på Bosporus-strædet
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide på dag 2, 3 og 4.
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide (ca. 75 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.200 kr.)
 • Afbestillingsforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Fra Danmark flyver vi mod Istanbul. Efter indkvartering på vores hotel, slentrer vi en tur for at få det første indtryk af byen.

Overnatning: Instanbul

I dag starter vi dagen med at besøge det imponerende Topkapi-palads, der i næsten 400 år (fra 1465 til 1853) var Osman-sultanernes officielle residens i Istanbul. I sin storhedstid kunne paladset huse mere end 4.000 mennesker. I 1924 blev paladset omdannet til museum.

Vi fortsætter til Den Store Bazar – verdens største overdækkede marked. Bazaren består af 62 gader og huser mere end 4.000 butikker. Bazarens mange butikker sælger alt – lige fra tøj og smykker til te og krydderier. Selvom bazarens historie begyndte allerede i 1455, så er den stadig det kommercielle centrum i Istanbuls gamle bydel.

Efterfølgende besøger vi Den Egyptiske Bazar, som med sine farver og dufte sender fantasien til det mystiske Østen. Duften af alle typer af krydderier fylder luften, og især mange spiselige produkter er til salg – herunder slik, tørret frugt, nødder og te. Bazaren kaldes også Krydderibazaren.

Senere besøger vi Rustem Pasha Moskéen. Moskéen bliver ofte beskrevet som en mindre udgave af Den Blå Moské – dog uden folkemængden. Med sit helt utrolig smukke indre er Rustem Pasha Moskéen i sandhed en af Istanbuls skjulte juveler.

Vi slutter dagen ved Galata-broen, hvor en helt speciel og stemningsfuld atmosfære spreder sig om aftenen. Her er der god mulighed for at finde et hyggeligt sted at spise aftensmad. 

Dagens program foregår primært til fods, og man skal derfor forvente at gå meget. Dog er der inkluderet transport i sporvogn fra hotellet om morgenen og til hotellet igen om eftermiddagen/aftenen. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Istanbul

Vi starter dagens sightseeing med at besøge Istanbuls nok bedst kendte bygning, nemlig Hagia Sophia. Hagia Sophia er et helt igennem unikt bygningsværk, som først blev bygget af Konstantin den Store og senere rekonstrueret af Justinian I i det 6. århundrede. Hagia Sophias enorme kuppel rejser sig 55 meter over jorden og dens diameter spænder over 31 meter. Vi nyder den majestætiske ro, som dette bygningsværk udstråler, samt beundrer de fine byzantinske mosaikker.

Derefter besøger vi Basilika-cisternen. Den kaldes også Det Sunkne Palads og er et underjordisk og enestående bygningsværk, som består af 336 dekorerede søjler, som alle står i vand. Basilika-cisternen, som er den største af Istanbuls cisterner, blev bygget i perioden fra 527 til 565 og er ca. 140 meter lang og 70 meter bred. Vi nyder det enestående bygningsværk og lærer meget mere om dets historie.

Senere besøger vi Sultan Ahmets Moske, som blev bygget mellem år 1609 og 1616. Moskéen er også kendt som Den Blå Moské, hvis navn stammer fra de storslåede blå kakler, som skinner i den indvendige del af moskéen. Moskéen har som den eneste moské i Istanbul seks minareter, hvilket på byggetidspunktet var det samme antal som Al-Haram-Moskéen i Mekka.

Efter besøget i Den Blå Moské slentrer vi rundt om den antikke hippodrom, som var skueplads for væddeløb med stridsvogne og centrum for det byzantinske folkelige liv.

Dagens sightseeing afsluttes på Museum of Turkish and Islamic Arts, som bl.a. huser en imponerede samling af tyrkiske tæpper.

Dagens program foregår primært til fods, og man skal derfor forvente at gå meget. Dog er der inkluderet transport i sporvogn fra hotellet om morgenen og til hotellet igen om eftermiddagen/aftenen. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Istanbul

I dag oplever vi Istanbul fra vandsiden. Ombord på en privatbåd skal vi sejle på Bosporus. Bosporus er et stræde, som skiller Europa og Asien fra hinanden. Strædet spænder over 36 km mellem Sortehavet og Marmarahavet.

Efter sejlturen, som varer ca. 2 timer, går vi i land ved den charmerende tidligere fiskerlandsby Anadolu Kavaği. Efter lidt tid i landsbyen sejler vi tilbage.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at udforske Istanbul.

Vi mødes om aftenen til fælles aftensmad.

Der er inkluderet transport i sporvogn fra hotellet om morgenen og til hotellet igen om eftermiddagen/aftenen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Istanbul

I dag er formiddagen på egen hånd. Her kan man altid spørge rejselederen til råds, hvis man vil have lidt inspiration eller idéer.

Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvorefter vi flyver hjem til Danmark.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Tyrkiet

Download FAQ

Tyrkiet kræver ikke visum af danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 150 dage efter indrejse. Der skal være mindst 2 tomme sider i passet ved indrejse.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge.

Du kan orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Den gældende møntsort er Tyrkiske lire. Vi anbefaler, at man tager Euro med til veksling, da det kan være svært, at veksle danske kroner. Visa/Master-kort kan bruges mange større steder, men ikke i mindre forretninger, butikker og på markeder. 1 Lire svarer til ca. 25 øre, men valutakursen svinger en del pga. inflation, så det er vigtigt at tjekke den aktuelle kurs på rejsetidspunktet. 

Særligt for rejsen Vandreferie i Tyrkiet

Rejsen Vandreferie i Tyrkiet er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler. Dag 5 og 7 er lettere og minder om vores rejser med 2 støvler. Medbring fodtøj med en solid sål, som sidder godt fast på fødderne - vi vandrer af mindre stier på stenet og løst underlag. Der er passager med høje “trin” og stejle skråninger. 

Du skal kunne vandre med en dagstursrygsæk med vand, snacks, overtøj til evt. vejrskifte undervejs og hvad du ellers skal bruge i løbet af dagen. Din bagage transporteres mellem overnatningsstederne.

Det kan være koldt om natten fra slut oktober til april. Derfor er det en god ide at medbringe en lagenpose og noget varmt tøj at sove i til de første par nætter, hvor vi bor under simple forhold. Dagene er dog behagelige og varme. Omvendt kan det blive varmt i september - både om dagen og om natten.  

Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

Særligt for rejsen Vandreferie i Kappadokien

Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle. Dog er vandreturen på sidstedagen kategoriseret som 2 støvler.

Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her 

På trods af områdets nærhed til lande som Syrien, Iran og Irak er det helt fredeligt at færdes som turist. Det gælder også i forhold til de mange traditionelt praktiserende muslimer, som bor i området.
 

Det er vigtigt at medbringe:

Gode vandresko, der støtter anklerne

Det anbefales at medbringe:

 • Lille turrygsæk
 • Solbriller, kasket (tørklæde) og solcreme med høj faktor – solen kan være skarp
 • Vabelplaster
 • Tyndt regnslag eller regntøj
 • Evt. egen vanddunk
 • Trøje og tørklæde til evt. kølige aftener

Bemærk
Man skal være i almindelig god form og vant til at vandre.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

Telefoni. Telefon til Tyrkiet: Tryk 0090+ omr.nr. + abnnr. Fra Tyrkiet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

Mobiltelefon. Der er fin dækning, så der uden videre kan ringes eller sms´es med dansk mobiltelefon. Undersøg priserne ved din teleudbyder. Der kan købes lokale taletidskort.

Internet. Der er wi-fi på mange hoteller. Nogle af hotellerne har PC man kan benytte.

Der er 220 volt og danske el-apparater kan bruges og kameraer og mobiltelefoner kan oplades på hotellerne, hvis man medbringer en adapter.

Vand bør ikke drikkes fra hanen. Og selv om kildevandet i bjergene ofte er sundt og rent bør det kun drikkes fra dertil opsatte vandposter. Generelt bør mineralvand købes på hoteller og i butikker. Der er typisk elkedel på hotellerne.

Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

Det er forbudt at fotografere militær- og politiinstallationer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først.

En hovedret koster fra ca. 40 kroner og opefter. En øl ca. fra 20 kr. og en cola fra 8 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Der er subtropisk klima langs Tyrkiets Middelhavskyst. Det bevirker at klimaet i Istanbul er behageligt med varme somre og milde vintre. Der falder yderst sjældent sne. De største mængder regn falder i perioden november til februar. Med 118 mm i december som det højeste.

Tyrkiet er en time foran Danmark.

Husk at supplere pakkelisen med:

- Vækkeur

- Solbriller, kasket eller hat

- Solcreme

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- En lille flaske håndrens (fås på apoteker eller hos Matas)

- Lommelygte

- Papirlommetørklæder / toiletpapir

- Læbepomade

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om mulighederne for rejser til Tyrkiet.