Vandreferie ad Den Lykiske Vej

Nyd Tyrkiets vilde og frodige natur langs middelhavskysten

Storslåede udsigter over klippekyster og gyldne strande venter på denne fantastiske vandretur langs Tyrkiets dramatiske sydkyst. Vi opdager Tyrkiet fra nye vinkler! 

Priser fra

11.990 kr.

Max. 16 deltagere

8 dages rejse

Start din rejse her

Turen fører os ad små, naturskønne stier til glemte landsbyer, hvor ikke meget synes at have ændret sig i årtier, samt til en række spændende og mindre kendte ruinbyer, der fortæller historien om de gamle civilisationer, der blomstrede og forsvandt langs disse kyster.

Undervejs bor vi flere nætter på små pensionater, hvor vi oplever den hjertelige tyrkiske gæstfrihed og bliver budt på god, hjemmelavet mad. Andre nætter bor vi i små kystbyer, hvor fortovsrestauranter serverer lokale specialiteter i de lune aftener.

5 gode grunde til at rejse til Tyrkiet med Viktors Farmor:

 • Vandr ad små stier højt over kysten
 • Bo på hyggelige pensionater og hoteller
 • Oplev livet i meget afsidesliggende landsbyer
 • Udforsk romerske ruiner på Pataras gyldne sandstrand
 • Sejl over den sunkne antikke by Kekova til den bilfrie by Simena

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Kayaköy

  Fra Danmark flyver vi mod Tyrkiet, hvor vi skifter fly og fortsætter det sidste stykke til lufthavnen i Dalaman.

  Der er afrejse fra København medmindre anden lufthavn er angivet under "bemærkning".

  Fra Dalaman har vi en times kørsel til den lille by Kayaköv, der ligger i et fredeligt landbrugssamfund nær Fethiye.

  Efter indlogeringen mødes vi igen til en briefing om de kommende dagens vandring efterfulgt af en dejlig middag med lokale retter.

  Hvis tiden tillader det, går vi en lille tur rundt i den forladte græske landsby, Kayaköy, der ligger tæt på hotellet. Kayaköy – der tidligere var kendt som Levissi – kan spore sine rødder tilbage til 1300-tallet, og i starten af det 20. århundrede var den hjem for omkring 10.000 indbyggere. Både kristne og muslimer boede her side om side, som de havde gjort det i generationer. Men i 1923 blev indbyggerne tvunget til at forlade byen som resultat af krigen mellem Grækenland og Tyrkiet. Den historie hører vi mere om på stedet.

  Ankommer vi sent, gemmer vi turen til Kayaköy til i morgen.

  Måltider: Mad på flyet og aftensmad

  Overnatning: Kayaköy

 • Dag 2

  Nyd udsigten til Ölüdeniz Beach og gåtur til Faralya

  Der er mulighed for en lille gåtur til Kayaköv, inden vi for alvor starter vores vandretur ad Den lykiske vej. Det er en flot tur, vi har i vente i dag. Først sætter vi kurs mod landsbyen Ovacık, der ligger på en bjergside med udsigt over stranden Ölüdeniz. Med sit dybblå vand og lyse sand indrammet af grønklædte bjerge, er Ölüdeniz uden tvivl blandt de flotteste strande i Tyrkiet.

  Vi fortsætter sydpå over bjergryggen Baba Dagi i 1.989 meters højde. Undervejs belønnes vi af den ene smukke udsigt over kysten efter den anden. Vi passerer gennem fyrreskove og fjerntliggende landsbyer ned til landsbyen Faralya, som ligger på et lille plateau over den fjord-lignende dal kendt som Butterfly Valley. Dalen er et smukt syn med sine stejle kalkstensklipper, der fører ned til vandet, og som navnet antyder kan vi i sommermånederne være heldige at opleve en overflod af sommerfugle flagre omkring i den lune luft.

  Vi tager os god tid til at nyde udsigten over dalen, inden vi fortsætter til et lille guesthouse Indkvarteringen er relativ simpel, men vi har egne værelser med bad og toilet. De rustikke forhold opvejes dog til fulde af de smukke omgivelser og den forrygende udsigt. Det er det perfekte sted til at opleve solnedgangen med udsigt over Butterfly Valley og kysten.

  Dagens vandring er ca. 13 km, varighed ca. fem timer.

  Vi skal ca. 600 højdemeter op, hvoraf den største stigning vil være fra morgenstunden.

  Måltider: Morgenmad og aftenmad

  Overnatning: Faralya

 • Dag 3

  Fantastiske udsigter og afsidesliggende landsbyer

  Efter morgenmaden og et sidste kig ud over den forrygende udsigt, fortsætter vi vores vandring.

  Dagens rute starter forsigtigt op ad bakke gennem en fyrreskov, hvilket fører os til et område med landbrugsjord og åbne marker. Disse erstattes dog snart af spektakulære terrasser beliggende på bjergsiderne. Langt under os kan vi se små landsbyer samt havet, og er luften klar kan vi måske skimte fjerne øer.

  Vi bevæger os nedad mod landsbyen Kabak. Herfra fortsætter vi ad gamle stier ind i en blind dal, hvorfra stien snor sig opad gennem nåleskove til den lille landsby Alinca. Også denne landsby ligger spektakulært på klipperne over kysten, så det er det perfekte sted at holde en lille pause, mens vi nyder udsigten og landsbylivet omkring os. De flotte udsigter følger os på resten af dagens vandring, der fører os ad små stier højt over kystens billedskønne bugte.

  Dagens mål er landsbyen Gey, hvor vi indlogeres i et traditionelt landsbyhus. Denne nat er forholdene simple med fælles toilet og badefaciliteter. Derudover er antallet af værelser begrænset. Vi kan derfor ikke garantere enkeltværelser denne nat, da det med stor sandsynlighed vil være nødvendigt at dele værelse med en anden i gruppen af samme køn. Men det er en spændende oplevelse at opleve hverdagslivet i en typisk, afsidesliggende tyrkisk landsby. Her mærker vi virkelig den særlige tyrkiske gæstfrihed, og vi kan se frem til en god, hjemmelavet middag efter dagens vandring.

  Dagens vandring er ca. 20 km, varighed ca. 7 timer.

  Vi skal ca. 850 højdemeter op. Turen er relativt stejl på flere strækninger, og terrænet er stenet. Især om morgenen samt lige inden frokost.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gey

 • Dag 4

  Dramatiske kyster og ruinbyen Sidyma

  Flere smukke kystlandskaber venter os, når vi bryder op denne morgen og fortsætter mod byen Bel. Herfra går stien gennem åbne landskaber og fyrreskove, inden den fører os støt nedad til ruinbyen Sidyma.

  I romertiden var Sidyma en lille men blomstrende by, der blandt andet beskrives af antikke forfattere som Alexander Polyhistor og Plinius den Ældre. Byen kan dog meget vel være betydeligt ældre, men de levn vi ser i dag, stammer fra romertiden og den senere byzantinske periode. Sidyma er især kendt for sine meget velbevarede og udsædvanlige grave, der ligger spredt rundt i landskaberne. Ruinbyen er ikke noget stort sted, men beliggenheden i naturen giver ruinerne en særlig stemning.

  Fra Sidyma bliver vi transporteret cirka 30 minutter i bus til Patara, hvor vi tilbringer de kommende to nætter på et komfortabelt hotel. Aftensmaden er denne aften på egen hånd, så der er mulighed for at prøve af at Pataras lokale spisesteder.

  Dagens vandring er ca. 12 km

  Der er ca. 260 højdemeter opad og 640 højdemeter nedad.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Patara

 • Dag 5

  Romersk og kristen historie ved Patara Beach

  Vi bruger dagen på at udforske området ved Patara. Fra Dilikkemer følger vi akvædukternes rute til Patara beach. Turen fører os over frugtbare marker og gennem fyrreskove med smukke udsigter mod kysten. Målet er den sydlige ende af Patara Beach, hvor der er mulighed for at tage en dukkert i det varme vand og slappe lidt af i vandkanten. Vi skal også udforske de omfattende ruiner, der ligger næsten helt nede ved stranden. Her fortæller søjlerækker, gamle gader flankeret af mure og ikke mindst et velbevaret amfiteater historien om en antik by, hvor blandt andet Sankt Nicolas blev født.

  Vi tager os god tid til at nyde stranden og ruinerne, inden turen går tilbage til hotellet.

  Dagens vandring er ca. 8 km

  Vi skal ca. 400 højdemeter opad.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Patara

 • Dag 6

  Opstigning til Mount Felen og transfer til havnebyen Kaş

  Dagens rute tager os over vandløb og gennem smukke bjerglandsbyer. Vi fortsætter opad, til vi når en højderyg ved navn Mount Felen, hvor vi belønnes af en forrygende udsigt mod de højere bjerge inde i landet samt kysten nedenfor. På ruten passerer vi Phellos - en smukt beliggende oldtidsby bygget i det 4. århundrede f.Kr. 

  Her bliver vi hentet i bus og kørt til ned til Kaş, der er en af de smukkeste havne på den tyrkiske riviera. Byen ligger med en dramatisk baggrund af kalkstensklipper, og midtbyens netværk af små gyder er et fantastisk sted at slappe af på de mange caféer og restauranter, der breder sig ud på brostensbelagte gader.

  Ved ankomsten til Kaş indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter, hvorefter resten af dagen er fri til at nyde byen på egen hånd.

  Dagens vandring er ca. 16 km

  Vi skal ca. 700 højdemeter opad.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Kaş

 • Dag 7

  Historiske Simena og Den sunkne by i Kekova-bugten

  En spændende dag venter, når vi fra morgenstunden igen spænder vandrestøvlerne og begiver os mod den gamle havneby Aperlae. Her står vi til søs og fortsætter med båd for at opleve den sunkne by Kekova. Tilbage i antikken og den byzantinske periode var dette en driftig havneby, hvor skibe lagde til med varer fra nær og fjern. Men adskillige jordskælv ændrede kystlinjen, og dele af byen blev oversvømmet. I dag kan vi sejle over de sunkne gader og gennem vandet ane resterne af byen under os.

  Vi nyder også en barbecuefrokost om bord, inden vi fortsætter med båden til landsbyen Simena, der må være blandt de smukkeste beliggende landsbyer langs kysten. Byen er kun tilgængelig til fods eller med båd, så der er ingen veje. Mange folkeslag har op gennem historien forelsket sig i områdets skønhed, og på bjergskråningerne omkring Simena har man fundet gamle sarkofager, romerske bade og ruiner af bygninger. Højt over byen rejser resterne af en gammel middelalderfæstning sig, hvorfra man har en forrygende udsigt over havet.

  Vi vandrer op til borgen, hvor vi foruden udsigten finder et fint antikt amfiteater med plads til omkring 300 personer. Teateret er skåret ud af klipperne og er et vidunderligt sted at sidde og nyde de smukke omgivelser og byens spændende historie. Herefter vender vi tilbage til Kaş og nyder vores sidste aften sammen.

  Dagens vandring er ca. 10 km

  Vi skal ca. 100 højdemeter opad.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Kaş

 • Dag 8

  Hjemrejse

  I dag er der tid på egen hånd, indtil vi kører mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad og mad på flyet

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Tyrkiet

 • Pas og visum

  Tyrkiet kræver ikke visum af danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 150 dage efter indrejse. Der skal være mindst 2 tomme sider i passet ved indrejse.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge.

  Du kan orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Den gældende møntsort er Tyrkiske lire. Vi anbefaler, at man tager Euro med til veksling, da det kan være svært, at veksle danske kroner. Visa/Master-kort kan bruges mange større steder, men ikke i mindre forretninger, butikker og på markeder. 1 Lire svarer til ca. 25 øre, men valutakursen svinger en del pga. inflation, så det er vigtigt at tjekke den aktuelle kurs på rejsetidspunktet. 

 • Vandreferie

  Særligt for rejsen Vandreferie i Tyrkiet

  Rejsen Vandreferie i Tyrkiet er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler. Dag 5 og 7 er lettere og minder om vores rejser med 2 støvler. Medbring fodtøj med en solid sål, som sidder godt fast på fødderne - vi vandrer af mindre stier på stenet og løst underlag. Der er passager med høje “trin” og stejle skråninger. 

  Du skal kunne vandre med en dagstursrygsæk med vand, snacks, overtøj til evt. vejrskifte undervejs og hvad du ellers skal bruge i løbet af dagen. Din bagage transporteres mellem overnatningsstederne.

  Det kan være koldt om natten fra slut oktober til april. Derfor er det en god ide at medbringe en lagenpose og noget varmt tøj at sove i til de første par nætter, hvor vi bor under simple forhold. Dagene er dog behagelige og varme. Omvendt kan det blive varmt i september - både om dagen og om natten.  

  Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

  Særligt for rejsen Vandreferie i Kappadokien

  Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle. Dog er vandreturen på sidstedagen kategoriseret som 2 støvler.

  Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

  Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her 

  På trods af områdets nærhed til lande som Syrien, Iran og Irak er det helt fredeligt at færdes som turist. Det gælder også i forhold til de mange traditionelt praktiserende muslimer, som bor i området.
   

  Det er vigtigt at medbringe:

  Gode vandresko, der støtter anklerne

  Det anbefales at medbringe:

  • Lille turrygsæk
  • Solbriller, kasket (tørklæde) og solcreme med høj faktor – solen kan være skarp
  • Vabelplaster
  • Tyndt regnslag eller regntøj
  • Evt. egen vanddunk
  • Trøje og tørklæde til evt. kølige aftener

  Bemærk
  Man skal være i almindelig god form og vant til at vandre.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Telefon til Tyrkiet: Tryk 0090+ omr.nr. + abnnr. Fra Tyrkiet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. Der er fin dækning, så der uden videre kan ringes eller sms´es med dansk mobiltelefon. Undersøg priserne ved din teleudbyder. Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. Der er wi-fi på mange hoteller. Nogle af hotellerne har PC man kan benytte.

 • Elektricitet

  Ligesom i Danmark bruges der 220V. Man skal som udgangspunkt ikke bruge adapter i Tyrkiet. Dog er det altid en god idé at tage en universaladapter med. Så er man på den sikre side.

 • Drikkevand

  Vand bør som grundregel ikke drikkes fra hanen.

  På rejsen Vandreferie ad Den Lykiske Vej kan vandet drikkes de fleste steder, da det ofte kommer fra nærliggende kilder. Hvis du ikke er komfortabel med at drikke vandet fra hanen, kan det være en god idé at medbringe en drikkedunk med vandfilter. Under vandreturene kan der gå noget tid mellem stederne, hvor det er muligt at købe vand. 

 • Drikkepenge

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Det er forbudt at fotografere militær- og politiinstallationer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 40 kroner og opefter. En øl ca. fra 20 kr. og en cola fra 8 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Der er subtropisk klima langs Tyrkiets Middelhavskyst. Det bevirker at klimaet i Istanbul er behageligt med varme somre og milde vintre. Der falder yderst sjældent sne. De største mængder regn falder i perioden november til februar. Med 118 mm i december som det højeste.

 • Tidsforskel

  Tyrkiet er en time foran Danmark.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Et sjal eller tørklæde ift. besøg til moskéer

  - En pung med plads til sedler

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås på apoteket eller hos Matas)

  - Lommelygte

  - Papirlommetørklæder / toiletpapir

  - Læbepomade

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Tyrkiet.