Colombia fugle- og naturrejse

Fra sneklædte Andestinder til frodig Amazonasregnskov

Colombias natur har næsten det hele – lige fra de snedækkede tinder højt oppe i Andesbjergene til den dampende regnskov langt ude i Amazonas. Landet rummer en ufattelig diversitet af natur og dyreliv og er et fantastisk sted at tage på fugletur.

Priser fra

45.990 kr.

Max. 15 deltagere

18 dages rejse

Start din rejse her

Vi kan opleve en af verdens største fugle, den majestætiske andeskondor, som har sit hjem højt oppe i Andesbjergene. Vi møder også nogle af verdens mindste fugle, de farvestrålende kolibrier, som vi kan se over hele landet. Der findes ikke mindre end 158 forskellige arter af kolibrier i Colombia. Med knap 2000 fuglearter er Colombia faktisk det land i verden med flest fuglearter. Det svarer til næsten 20 procent af alle verdens fugle!

Hele 87 fuglearter i Colombia er endemiske. De findes med andre ord kun i Colombia. Den enorme diversitet skyldes hovedsageligt landets utroligt komplekse geografi og klima, hvor Andesbjergene spiller en stor rolle.

Andesbjergene udgør klodens længste bjergkæde, og i Colombia deler den sig i tre “fingre”, der på dramatisk vis splitter landskabet op mellem høje bjerge og dybe dale, der løber nord-syd gennem landet. Mod øst falder bjergene ud mod Amazon- og Orinoco-lavlandene og mod vest ned til kystlandskaberne. Den vestlige “finger” af Andeskæden er lavest og vådest, den centrale og østlige kæde har derimod snedækkede tinder på over 5000 meters højde.

Rejsen har fokus på fuglene, men vi ser også efter andre dyr og spændende planter. Vi krydser alle tre “fingre” af Andesbjergene, kommer helt ned i Amazonregnskoven, og undervejs oplever vi storslåede bjerglandskaber med sneklædte vulkaner og vidtstrakte paramo-områder med alpin vegetation, bjergregnskove og lavlandsregnskove, floder og søer - samt spændende og anderledes kultur. Vi kører bl.a. gennem nogle af landets bedste kaffedistrikter.

Colombia regnes for et af verdens biodiversitets-hotspots. Landet rummer over 450 forskellige arter af pattedyr, over 620 arter af padder, over 520 arter af krybdyr - og et svimlende antal sommerfugle på over 3000 arter!

Læg dertil over 50.000 forskellige plantearter, hvoraf 30% er endemiske. Så Colombia udgør i sandhed en af vor klodes biologiske skatkamre, og med landets slogan, “The only risk is wanting to stay”, har Colombia i flere år forsøgt at sætte gang i turismen til deres latinamerikanske paradisland.

De er godt klar over, at landet har haft et blakket ry på grund af narkobaroner og guerillaer. Men de tider er forbi. Med et langt sejt træk har landet de sidste 10 år ryddet op, så Colombia i dag har en lavere kriminalitetsrate end mange andre lande. Vi vil gerne vise jer Colombias skønhed, natur og gæstfrihed. Og á propos sloganet: Skulle du få lyst til at blive – så har vi altså købt returbilletten!

5 gode grunde til at rejse til Colombia med Viktors Farmor:

 • Oplev et utal af forbløffende og farverige fuglearter
 • Nyd den prægtige Amazonasflod og regnskov
 • Udforsk de enestående naturområder i 1500-4000 moh. i de varierende Andesbjerge
 • Lad dig betage af vidunderlige kolibrihaver rundt om i landet
 • Gå på udkig efter et lek for den ikoniske klippehane i den lille naturskønne by Jardin

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse til Bogota

  Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet. Vi ankommer til Bogota og indkvarteres på et hotel.

  Måltider i flyene.

  Overnatning: Bogota

 • Dag 2

  Bogotá og Parque La Florida

  I udkanten af Bogota ligger en lille naturperle, Parque La Florida, som vi besøger om morgenen.

  Parken er en del af et større grønt netværk af parker i Bogota, som huser et forbløffende rigt fugle- og dyreliv. Disse parker udgør resterne af, hvad der engang var et vidtstrakt netværk af naturlige søer og vådområder, og Parque La Florida er et af de mest spændende områder, hvor der lever flere sjældne endemiske fugle.

  Vi kører videre til "Jardín Encantado" med sine smukke kolibrier.

  Vi spiser frokost i bjergene, inden vi ud på eftermiddagen vender tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og frokost.

  Overnatning: Bogota

 • Dag 3

  Chingaza National Park

  I dag sætter vi os i bussen meget tidligt om morgenen, så vi får mest muligt tid til at nyde dagens mål – Chingaza, en af Colombias mest ikoniske nationalparker.

  Den store Nationalpark blev oprettet i 1977 og er på hele 76.600 ha. Den er beliggende i den østlige Andeskæde, som er den tørreste af de tre Andeskæder i Colombia. Højdeforskellene i parken er store, fra 800 – 4020 moh og spænder fra skovklædte bjergsider til storslåede paramo-vidder. Her er 40 gletsjersøer.

  Parken huser et utroligt rigt og særpræget fugle-, dyre-, og planteliv med mange endemiske arter. Vi bruger meget af dagen i parken og da vi kommer op omkring 4000 moh. Er det godt at huske uldundertrøje og lange underbukser i dag!

  På vej hjem besøger vi the Hummingbird Observatory i Calera, hvor vi har mulighed for at se over 10 forskellige arter af de smukke kolibrier ganske tæt på. Vi vender først tilbage til vores hotel sidst på dagen.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Bogota

 • Dag 4

  Til Leticia i Amazon-regnskoven

  I dag flyver vi ned i den fantastiske Amazon-regnskov. Den colombianske del af Amazon-regnskoven grænser op mod det nordlige Ecuador og Peru og mod det nordvestlige Brasilien.

  Leticia, hvortil vi flyver, er en lille jungleby, som er beliggende ved bredden af den mægtige Amazonflod allerlængst ude i den colombianske regnskov - nærmest bare et stenkast fra grænserne til Peru og Brasilien. Området huser et ubeskriveligt rigt fugle- og dyreliv med mange vigtige naturområder.

  I alt findes der over 750 forskellige fuglearter i den colombianske del af Amazon-regnskoven, hvoraf mange er sjældne og kun findes her. Så der er ingen tvivl om, at vi vil komme til at se mange spændende, sjældne, imponerende og flotte fugle de næste dage, hvor vi skal udforske regnskoven.

  Ved ankomsten til Leticia bliver vi indkvarteret på vores hotel for en enkelt nat. Vi får en sen frokost på hotellet og har lidt fritid til at gå på opdagelse i Leticia på egen hånd, inden vi samles hen på eftermiddagen og går til Santander parken, hvortil tusinder af fugle kommer ved solnedgang for at overnatte i parkens træer. Bagefter har vi middag på vores hotel.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Leticia

 • Dag 5

  Amazon-regnskoven

  Vi er oppe inden solopgang og ude for at opleve naturen vågne og spejde efter fugle.

  Vi kommer tilbage til hotellet for sen morgenmad og derefter tjekker vi ud og sejler i båd ud på Amazonfloden mod Marasha reservatet, som er hjem for mange af Amazon-regnskovens spændende dyre- og plantearter. Afhængigt af flodens vandstand sejler vi eller vandrer vi ind i reservatet, hvor vi skal overnatte på en lille lodge langt ude i junglen. Marasha-lodgen er beliggende helt fantastisk smukt ved en lille sø helt omgivet af regnskov. Her står naturoplevelserne ganske enkelt i kø, da her er så meget spændende - fugle, dyr, planter, lugte og lyde - at det næsten ikke lader sig beskrive! Efter aftensmad sejler vi ud i natten for at spejde efter nataktive dyr.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Marasha reservatet

 • Dag 6

  Amazon-regnskoven

  Vi tilbringer hele morgenen med at søge efter fugle og dyr i de skønne omgivelser i Marasha reservatet.

  Efter frokost tjekker vi ud og sejler til den lille by Puerto Nariño. Undervejs spejder vi efter fugle og dyr ved floden specielt omkring Korea-og Mocagua-øerne. Ved ankomst til Puerto Nariño tjekker vi ind på vores hotel for de næste to nætter. Puerto Nariño er en meget bemærkelsesværdig lille by. Ikke alene ligger den langt ude i regnskoven, men indbyggerne har også bestemt sig for at byen skal være økologisk bæredygtig. Det vil sige, at motoriserede biler er bandlyste (undtagen ambulance og skraldebil), man har et ambitiøst program for recycling, genbrug og kompostering af organisk affald, regnvandet bliver indsamlet og elektricitet kommer fra byens energieffektive generator, der slukker ved midnat! De fleste af byens godt 6000 indbyggerne er fra Tikuna, Cocoma eller Yagua stammen og deres fælles projekt om at skabe en økologisk bæredygtig by har betydet at stedet er blevet en magnet for økoturisme.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Puerto Nariño

 • Dag 7

  Amazon-regnskoven

  For dem som har lyst, kan vi gå en meget tidlig morgentur og opleve dagen begynde i landsbyen. Efter morgenmad besøger vi det nærtliggende Wochine skovreservat, hvor vi vandrer i regnskoven, inden vi vender hjem til vores hotel for at holde frokostpause.

  Midt på eftermiddagen tager vi så ud at sejle på Amazonfloden, og sætter kursen mod Tarapoto søen, Igarapehuazú kanalen og den nærliggende Chepetén sø samt Zancudillo området. Blandt alle de spændende dyr og fugle, som holder til ved regnskovens søer og laguner, håber vi især at opleve den sjældne floddelfin, boto’en. Den lever udelukkende i ferskvand og har, siden den blev adskilt fra de øvrige delfinarter for ca 15 millioner år siden, udviklet sig markant anderledes på en række områder for at tilpasse sig livet i floderne. For eksempel er boto’ens nakkehvirvler ikke sammenvoksede som hos havdelfiner, så de kan bøje sig helt op til 90 grader, hvilket er praktisk, når man skal sno sig mellem træer i de oversvømmede regnskove. De bruger ekkolokalisering, så de kan finde deres bytte i mudret vand. Deres næb er langt og tyndt og egner sig godt til at hapse fisk mellem sammenfiltrede grene og rode efter krebsdyr og snegle i bundmudderet.

  Her lever også søkøer, men de er sværere at se, men vi ser helt sikkert verdens største åkande, den imponerende Victoria Regia, hvis blade kan blive over to meter i diameter! Når solen nærmer sig horisonten vender vi tilbage til Puerto Nariño og en dejlig aftensmad.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Puerto Nariño

 • Dag 8

  Fra Amazonas til Medellín

  Afhængigt af hvornår vores fly afgår, er der mulighed for lidt fuglekiggeri i landsbyen inden morgenmaden, hvis man står tidligt op. Herefter forlader vi Puerto Nariño og sejler tilbage til Leticia, mens vi spejder efter flere spændende fugle og dyr langs Amazonfloden. Efter frokost i Leticia er det tid at tage afsked med Amazon-regnskoven.

  Vi bliver kørt til byens lille lufthavn og flyver via Bogotá til Medellin, som er beliggende midt i Andesbjergene omgivet af smukke bjerglandskaber med høje bjergtoppe til alle sider. Byens beliggenhed i 1500 meters højde over havet giver den et behageligt klima, og de lokale har givet den kælenavnet “La Ciudad de la Eterna Primavera” – Byen med evigt forår!

  Byen var førhen kendt og berygtet for omfattende guerilla- og narkoaktiviteter, men gennem de sidste 25 år har byen undergået en kæmpe forvandling, og regnes i dag for en af Sydamerikas mest moderne og fredelige storbyer for turister.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Overnatning: Medellín

 • Dag 9

  La Romera og til Jardin

  Tidligt om morgenen forlader vi vores hotel medbringende en solid morgenmadspakke og vores første stop bliver The Romera Ecological Park, en lille skovklædt park i bjergene uden for Medellin, hvor mange spændende fugle holder til.

  Her tilbringer vi formiddagen, og derefter kører vi mod sydvest - til den vestlige Andeskæde, hvor vi har tre nætter, inden vi vender tilbage til den centrale Andeskæde. Undervejs spiser vi frokost ved en lille hyggelig restaurant.

  Vores mål er den charmerende lille by Jardin, som putter sig i bjergene midt i et af Colombias bedste kaffedistrikter. Byen regnes for en af de smukkeste byer i det vestlige Andes med små maleriske gader og farvestrålende huse. Den flotte køretur tager mellem tre og fire timer, men vi gør holdt flere smukke steder undervejs.

  Vi har tre nætter i Jardin.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jardin

 • Dag 10

  Jardin

  I dag er der tid til afslapning. Om morgenen besøger vi en privat have og forsøger at spotte klippehanen.

  Resten af dagen er til fri disposition.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Jardin

 • Dag 11

  The yellow-eared parrot bird reserve

  I dag tager vi meget tidligt afsted op i bjergene og medbringer picnic morgenmad og frokost.

  Vi skal besøge The Yellow-eared Parrot Bird Reserve, som blev oprettet i 2006 for især at beskytte den stærkt udryddelsestruede gulørede parakit og Colombias nationaltræ, den sjældne cera-vokspalme, som papegøjen er helt afhængig af, da den lever og bygger rede i palmerne. Derudover yder parken også beskyttelse til den endemiske og sjældne kolibri: dusky, som også kaldes glittering starfrontlet – på dansk gyldengrøn inka - samt en endemisk art af passionsfrugtplanten.

  Parken ejes af Fundatión ProAves, som er Colombias største natur NGO, hvis formål er at arbejde for beskyttelse af en lang række truede fugle og dyr. De har haft fantastiske resultater med arbejdet for den gulørede parakit. Man troede egentligt, at den smukke fugl var uddød, men en lille bestand på under 100 individer blev genopdaget i 1999. Takket være et utrolig dedikeret arbejde for at bevare bestanden og dens levesteder ved vokspalmen er bestanden i dag oppe på over 1500 individer.

  En del af den gode historie er nok også, at det lykkedes at få den lokale befolkning engageret i arbejdet med at bevare arten. Dette er bl.a. kommet til udtryk ved at papegøjen i 2009 blev indføjet i Jardins byvåben skjold.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jardin

 • Dag 12

  Fra Jardin til Manizales

  Før morgenmad tjekker vi ud fra vores hotel og kører ud i de ud i de fantastiske Andesbjerge.

  Vi spiser morgenmad i et privat hus, hvor familien fodrer områdets fugle med frisk frugt. Mange smukke fugle kommer derfor til haven og vi får rig lejlighed til at nyde fuglene tæt på.

  Herefter forlader vi den vestlige Andeskæde, krydser dalen og sætter kursen mod byen Manizales i den centrale Andeskæde, hvor vi har to overnatninger.

  I dag har vi turens længste køretur, nemlig omkring fire og en halv time. Med storslåede udsigter og indlagte stop undervejs, hvor vi spejder efter fugle og dyr, bliver det en oplevelsesrig dag. Befolkningen her tilhører Paisa-gruppen, som har overvejende spanske rødder. Paisa’erne har i lange perioder levet isoleret i bjergene og har udviklet deres egen kultur og typiske dialekt. Nyere DNA analyser har endvidere påvist, at gruppen er speciel, da de bærer mange gener fra indianske kvinder. De første spanske mandlige indvandrere giftede sig nemlig især med kvinder fra den oprindelige indianske befolkning.
  Senere spanske indvandrere til området (som også især bestod af mænd) indgiftede sig i denne gruppe, så paisa’erne har i dag et overvejende europæiske udseende på trods af den store genetiske arv fra indianske kvinder. Paisa’erne regnes for dygtige og flittige bønder, og da vi befinder os i et af Colombias gode kaffedistrikter udgør dyrkningen af kaffe en vigtig indtægtskilde for mange af de lokale paisa-bønder, og undervejs ser vi mange kaffefarme på bjergsiderne.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Manizales

 • Dag 13

  Los Nevados National Park ved vulkanen Nevado del Ruiz

  I dag er vi på heldagstur til Los Nevados National Park, som er beliggende i den højeste del af de centrale Andesbjerge.

  Køreturen derop vil tage os igennem et fascinerende skift i landskabstyper: Fra skovklædte bjergskråninger til højest oppe det egentlige paramo landskab (Sydamerikas parallel til europæisk alpint landskab). Paramo landskabet er helt åbent, og hvis der er skyfrit, er der fri udsigt til den storslåede stratovulkan Nevado del Ruiz, der med sine 5300 meter over havet er dækket med evig sne og gletsjere.

  Vulkanen er Colombias næstmest aktive vulkan, som sidst var i udbrud i 2013. Vi kommer helt op i 3950 meters højde, så det varme tøj skal med i dag, da det bliver koldt! Helt heroppe håber vi selvfølgelig på at se mange af de arter, som er tilpasset livet i de høje Andesregioner. Paramo landskabet er magisk og surrealistisk med små farvestrålende blomster, særprægede og fløjsagtige Frailejon planter fra Espeletia-slægten, der er endemisk til paramo-vegetation i Colombia, Venezuela og Ecuador.

  Vi stopper mange steder og nyder den enestående natur med de fantastiske åbne vidder, medens vi spejder efter fugle, bla ved gletchersøen Laguna negra.

  På vej tilbage besøger vi Termales del Ruiz Hotel, der er kendt for sine utroligt mange og næsten overnaturlige smukke og farvestrålende kolibrier, der kommer til stedets kolibri-have, hvor der er opsat en del foderstationer. Her kan vi også bade i de varme kilder og slappe af, inden vi sidst på dagen vender tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Manizales

 • Dag 14

  Manizales via Rio Blanco Reservatet til Otún Quimbaya Sanctuary

  Vi forlader hotellet meget tidligt om morgenen og kører til Rio Blanco Reservatet lidt udenfor Manizales.

  Rio Blanco Reservatet er privatejet af det lokale vandværk og er bare omkring 3500 ha stort. Men da det er beliggende langs en højdegradient, der strækker sig fra 2.240 - 3.700 meter over havets overflade, rummer reservatet mange forskellige økosystemer. Det betyder, at her er en usædvanlig høj artsdiversitet af fugle, dyr og planter. Her er observeret 362 forskellige fuglearter, hvoraf 13 er endemiske, og det er et af de få steder i verden, hvor man kan være heldig at se hele fem forskellige arter af myre-pitta’er, som kommer til myre-pitta foderstationerne.

  Vi spiser frokost i området og derefter sætter vi kursen mod Otún Quimbaya Sanctuary ved Pereria, hvor vi bliver indlogeret i en simpel lodge inde i reservatet.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Otún Quimbaya Sanctuary

 • Dag 15

  Bjergregnskov i Otún Quimbaya Sanctuary

  Otún Quimbaya Sanctuary er beliggende på de vestlige skråninger af den centrale Andeskæde. Området er dækket af bjergregnskov mellem 1600 – 2255 moh. I 1996 blev 489 ha af skoven udnævnt til Santuario de Fauna y Flora Otún Quimbaya, da her er en meget høj biodiversitet med flere meget sjældne og endemiske arter.

  Vi står tidligt op og bruger formiddagen i Otún Quimbaya Sanctuary. Vi vandrer på stierne i denne magiske bjergregnskov, mens vi holder udkig efter fugle og dyr og nyder den smukke skov. Stedets bjergregnskove er hjem for mere end 200 arter af fugle og mange dyr, bl.a to sjældne abearter.

  Den truede og endemiske caucapenelopehøne (cauca guan) er relativ nem at se i reservatet. Man troede faktisk, at denne fugl var uddød, indtil man her genopdagede en sund bestand i 1990. Det er også et af de bedste steder at se fregatfrugtkrage (red-ruffed fruitcrow).

  Om eftermiddagen fortsætter vi ind i bjergene mod den lille by, Salento, hvor vi har en enkelt overnatning. Salento blev grundlagt helt tilbage i 1850 og er således en af områdets ældste byer. Med sine kun godt 4000 indbyggere er det en charmerende lille by med mange små kunsthåndværkbutikker og hyggelige restauranter.
  Vi spiser afskedsmiddag i Salento.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Salento

 • Dag 16

  Den ikoniske Cocra dal - Bogota

  Vi står igen tidligt op og begiver os afsted mod den berømte Cocora dal. Dalen blev fredet i 1985 og er i dag en del af Los Nevados National Park. Navnet Cocora stammer fra Quimbaya indianerne og betyder vandstjerne. Det var navnet på en Quimbaya prinsesse, som var datter af høvding Acaime.

  Cocora dalen rummer et storslået og unikt landskab med en imponerende bestand af den sjældne cera-palme (Ceroxylon quindiuense), som også er Colombias nationaltræ. Det er verdens højeste palme, som kan blive op til 60 meter højt. Her er et rigt fugleliv, og stedet er hjem for den imponerende Andes kondor og ikke mindre end 300 andre fuglearter.

  Vi vandrer i smukke omgivelser ad stier ind i dalen til området med de fantastiske cera-palmer, hvor vi giver os god tid til at gå omkring og nyde det betagende syn og spejde efter fugle.

  Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Pereira og flyver vi Bogotá, hvor vi har én overnatning.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Bogota

 • Dag 17

  Fri formiddag i Bogota

  Formiddagen er til fri disposition i Bogota.

  Hjemrejsen mod Danmark begynder om eftermiddagen. Vi har en teknisk mellemlanding i Cartagena.

  Måltider: Morgenmad samt måltid på flyet

 • Dag 18

  Hjemkomst

  Vi ankommer til Danmark.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Colombia

 • Pas og visum

  Colombia kræver ikke visum fra danske statsborgere i de første 90 dage i landet. Passet må ikke udløbe inden for 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé, at have en ekstra kopi af passets informationsside med, og opbevare den et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod: smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Colombia hedder Colombian Peso og forkortes COP. 1000 COP svarer til ca. 2 kroner. Kreditkort (kun Visa og Mastercard) kan bruges på restauranter, hoteller og i mange turistbutikker. Der er hæveautomater i større byer. Generelt får man en lidt bedre kurs ved at hæve penge end ved at veksle.
  Vælger man at veksle penge, anbefales det at medbringe US Dollars, og helst i 20, 50 eller 100 US Dollars-sedler.

 • Hoteller

  Der er ikke elkedel på værelserne. Der er hårtørrer på ca. halvdelen af hotellerne på rundrejsen, men ikke på fugle- og naturrejsen.

  På rejsen Colombia fugle- og naturrejse

  Vi bor på velvalgte hoteller og lodges. Listen herunder skal dog tages med forbehold, men giver en idé om hvilken slags hoteller og lodges, vi benytter:

  Sabaneta: La extremadura
  Jardin: Hacienda Balandu el. Hosteria La Valdivia
  Manizales: Recinto del Pensamiento
  Salento: Mirador del Cocora el. Salento Real
  Otun Quimbaya Reserve: Otun Quimbaya Lodge el. Reserve
  Pereira: Sazagua el. Sonesta el. Hacienda Castilla
  Leticia: Waira Hotel
  Marasha Reserve: Marasha Reserve Lodge
  Puerto Nariño: Waira Selva
  Bogotá: Estelar de la Feria el. Casa Real 93
  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt kunne klare at gå på trapper.

  Der er 2 længere vandreture på ca. 3 timer, hvor det kræver ekstra god form for at kunne deltage. For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for at vælge en kortere rute på ca. 1 time eller blive tilbage og vente på resten af gruppen.  

 • Telefoni og internet

  Internet og Wi-Fi

  På mange af hotellerne er  der gratis wi-fi – nogle steder på værelserne, andre steder kun i lobbyen. Hastigheden er dog sjældent imponerende.  

  Mobiltelefon

  Det er temmelig dyrt at ringe og sende sms til udlandet fra Colombia, så kontakt din teleudbyder og for priser og nærmere information. 

 • Elektricitet

  Der er 110 volt (i lysnettet), som dog ikke behøver at volde problemer i de nyere opladere til kamera mm (se tekst på opladeren). Der bruges stik med to eller tre smalle flade ben, så medbring adapter.

 • Mad og drikkevand

  Colombia er ikke kendt for et varieret køkken. Det er ofte kylling, fisk  eller oksekød, der bliver serveret og med pommes frites eller ris til. Kaffe af den bedste kvalitet drikker man overalt, og man kan købe billige og gode øl, mens chilenske vine ofte er at finde på vinkortene.

  Vandet fra hanerne kan flere steder drikkes, men smager af klor.  Det anbefales, at man køber mineralvand på flaske.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10-15 % på regningen, hvis ikke det er pålagt allerede (I så tilfælde står der typisk "propina voluntaria" på regningen.)

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 10 kr. Et glas vin fra 35 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 8 kr.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Når man modtager flybilletterne skriver vi også hvor mange kilo, man må have med, og det er typisk 20 kg.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Vejret er lunt det meste af tiden, som på de bedste danske sommerdage. Colombia har typisk tropisk klima med høje temperaturer året rundt i lavlandet.

  I Amazonas' regnskove er der ca. 26. grader, og der falder op mod 280 mm. regn i februar.

 • Tyveri

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

  På byrundturen i Bogotá til fods anbefaler vi, at man bliver sammen i gruppen.

 • Særligt for fugle- og naturrejsen

  De fleste steder har vi ud over vores lokalguide en lokal ekspert med, der har indgående kendskab til det specifikke sted, som vi besøger. Vores lokalguide medbringer et teleskop hele turen rundt. Flere steder kommer vi højt op i Andesbjergene, mellem 3000 – 4000 moh. Og da vi satser på at være på lokaliteten ved solopgang kan det være koldt, og vi anbefaler at medbringe det uldne undertøj, en god hue eller sjal og et par handsker. I Amazonregnskoven er der enkelte steder, hvor der er voldsomt med myg, så vi anbefaler at medbringe et par tynde langærmede skjorter og godt med effektiv myggebalsam.

  Husk weekendtaske (sportstaske) til Marasha-Puerto Narino. Det drejer sig om 4 dage/3 nætter hvor man ikke kan medbringe sin kuffert. Den bliver stående på hotellet i Leticia indtil man kommer tilbage hertil og rejser videre.

  Gummistøvler er uundværlige i Marasha regionen. De kan lejes eller købes billigt i Leticia, så medmindre man er glad for sine egne gummistøvler, er der ingen grund til at tage gummistøvler med fra Danmark.

  Vandrestøvler bliver man glad for at medbringe.

  Siddeunderlag/pude til at sidde på i bådene i Amazonas kan være en god idé at medbringe, da der ikke er hynder i bådene. 

  Morgenmaden på mange af dagene er simpel og tages med i bussen på vej til dagens udflugtsmål. Hav evt. müsli/energibarer med hjemmefra til at supplere med.

  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres. 

  Vi står ofte tidligt op på denne tur for at have de bedste betingelser for at se fugle.

 • Husk at supplere pakkelisten med

  - Insektspray / Myggebalsam

  - Regnslag

  - Sollotion med høj faktor

  - Solbriller

  - Kasket eller solhat

  - Badetøj og håndklæde

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Evt. sportssandaler

  - Vandrestøvler/sko

  - Evt. vandrestave

  - Varm trøje el. jakke.

  -Gerne lag på lag tøj som kan tages af og på. Vi befinder os imellem 0 og 3.000 meter på rejsen så temperaturen svinger.

 • Transport

  Colombia har ikke haft turisme i mange år, og vejene er ikke nær så gode som man måske er vant til fra andre latinamerikanske turistlande. Der kan være jordskred eller strejker som ydermere forlænger køretiderne i programmet. Busserne kan variere af standard, men vi stræber altid efter at have de bedste busser. Måske mikrofonen svigter eller et af sæderne ikke kan lænes tilbage; bær over med det, du er i Colombia!

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Colombia.