Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Steffen Dam

Steffen Dam har fra sin ungdom rejst meget, først på egne dannelsesrejser, og i de sidste 25 som rejseleder på kulturrundrejser.

Steffen Dam - rejseleder for Viktors Farmor

Det er blevet til mange lande på de fleste kontinenter. I Mellemøsten har han besøgt lande som Iran, Irak, Libanon, Jordan og Syrien, men især Tyrkiet, hvor han også har boet i et par år og dermed er kommet tæt på den gæstfri tyrkiske kultur. Og ikke mindst den utroligt spændende historie, hvor de fleste antikke kulturfolk på skift har regeret og efterladt sig enorme kulturskatte.

Mexico har Steffen oplevet på kryds og tværs gennem 30 år. Han har altid interesseret sig for maya-kulturen og studeret dens kalender- og skriftsystem grundigt. Det imponerer ham, når sprogforskere finder frem til, at mayaernes glyffer udgør et totalt skriftsystem. Herved har man været i stand til at tyde størstedelen af de tusindvis af skrifter, der findes.

Mayaerne opfandt også - selvstændigt - nullet i matematikken, cirka samtidig med grækerne, og siden araberne. Mayaernes arkitektur hører til det smukkeste i oldtidens verden, og er en kraftpræstation udført af et "stenalderfolk". Alt sammen viden, Steffen har opbygget gennem mere end 25 ture som rejseleder i Mexico.

Lande som Iran, Afghanistan og Pakistan blev gennemrejst flere gange i tiden inden Ayatollah Khomeini og krigene i Afghanistan. Men især Indien har han fattet kærlighed til, og har derfor rejst i landet fra vest til øst, og nord til syd adskillige gange over de forløbne 35 år. 

Han synes, at rejser er et stort privilegium og en kæmpe chance for at udvide medmenneskelig forståelse og tolerance, samtidig med at man ser sin egen tid og sit eget sted i et historisk og kulturelt perspektiv. Derfor er det altid vigtigt på rejser at inddrage landets og folkets nuværende leveforhold og kultur.

Viktors Farmors rejseleder Steffen Dam in action