Hvad søger du?

Start din rejse her

Der bor kun 500.000 mennesker på Kap Verde. Men de bor godt. Der er udsigt til grønne bjergsider, hvide sandstrande og turkisfarvet hav – og til en tilværelse, der har hentet næring i Portugal, Brasilien og Afrika. Mange slaveskibe lagde til og provianterede inden den lange rejse over Atlanten. Og mange slaver undslap skibene og forblev på øerne. I dag er der en blanding af afrikansk og kreolsk stemning over Kap Verde, der er en selvstændig lilleputnation efter 400 års portugisisk kolonistyre.

De Kap Verdiske øer er vidt forskellige. Vi har valgt at koncentrere vandreferien om Santo Antaõ, hvor vi vandrer 6 dage i afvekslende landskaber. Øen Santo Antaõ er sparsomt beboet, og vi bor på små pensioner. Der kan forekomme enkelte indkvarteringer, hvor værelser deles om bad.

Vi har desuden en dag i den kulturelle hovedstad Mindelo, hvor middagen er med live-musik - hvilket er helt normalt på Kap Verde. Vi bor i alt fire nætter i Mindelo.

Vi har god tid på Saõ Vicente, hvor vi bl.a. går en lettere vandring og har tid ved den skønne badestrand.

Nysgerrig efter at vide mere om Kap Verde? Se en dokumentarfilm om øerne

5 gode grunde til at rejse til Kap Verde med Viktors Farmor:

 • Kom med på seks utroligt varierede vandringer på øen Santo Antão
 • Spis lækker og sund lokal mad - typisk med fisk og friske råvarer
 • Nyd vandreture på Santo Antâo næsten uden nogen andre turister
 • Hav god tid i den meget stemningsfyldte by Mindelo
 • Oplev den undervurderede ø Saõ Vicente med krystalklare strande

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

13 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
15. nov. 23
18.990 kr
Garanteret
En kvinde ønsker at dele værelse
12. jan. 24
19.990 kr
Ledig
7. feb. 24
19.990 kr
Ledig
1. jul. 24
Afventer pris
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly t/r København-Kap Verde
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Helpension dag 5 - 11 (halvpension dag 3+4)
 • 4 nætter i Mindelo og 6 nætter på Santo Antão
 • 2 nætter i Lissabon 
 • Transport på øerne
 • Bådtransport mellem øerne
 • Dansk rejseleder
 • Lokalguider
 • Drikkepenge til guider og chauffører
 • Ankomstskat (TSA) inkl., hvis rejsen er købt senest 30 dage før afrejse.

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.800 kr.)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver til Portugals hovedstad og indkvarterer os.

Vi skal med morgenfly til øen Saõ Vicente i Kap Verde. Vi indkvarteres på vores hotel i byen Mindelo, som er Kap Verdes kulturelle hovedstad.
Rejselederen gennemgår de kommende dage, og vi spiser middag sammen.

Vi har 3 overnatninger i Mindelo.

Måltider: Aftensmad

Kap Verde var ubeboede, da portugiserne opdagede øerne i 1500-tallet. Senere blev de knudepunkt for slavehandlen tværs over Atlanten, og mange slaver fra det afrikanske fastland undslap på Kap Verde. I dag er Kap Verde øerne selvstændige. Det har de været siden nellikerevolutionen i Portugal i 1974, der bragte en ende på Portugals status som kolonimagt i flere hundrede år.

Saõ Vicente er en af de nordlige øer på Kap Verde. Med det samme fornemmer vi, at vi er kommet udenfor Europa, for der er tydeligt afrikansk islæt over Kap Verde øerne.

Mindelo ligger i en bugt, og man kan sige, at hele Kap Verde´s sjæl kommer til udtryk i denne ene by. Sangerinden Cesaria Evora, der fik et internationalt gennembrud og vandt en Grammy, sagde engang: ”Dén, der ikke kender Mindelo, kender ikke Kap Verde!” Og hun vidste, hvad hun talte om, for hun var født i Mindelo. Og døde der.

Om formiddagen tager vi en byvandring i Mindelo. Vi ser det livlige fiskemarked og tager en kaffepause på en typisk Kap Verde-bar. De dyrker deres egen kaffe på øerne. Bagefter besøger vi et guitar atelier og hører om landets særlige musiktradition.

Om eftermiddagen er der lidt tid på egen hånd i Mindelo. På markedet kan man for eksempel finde den stærke chili – piripiri – som bruges i det kap
verdeanske køkken.

Om aftenen er der middag med live musik.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag giver vi lidt tilbage til øen, da vi samarbejder og omdanner affald til skatte:

Vi begynder dagen på Praça Estrela Markedet, hvor bydes varmt velkommen med et "Morabeza"!

Vi kører til det øde område Norte de Baia. En storslået panoramaudsigt forpurres af en kvalmende mængde affald på kysten, som er skyllet ind fra havet.

Sammen med andre passionerede indsamlere begynder vi en oprydning af arealet ved at indsamle stumper af plastik og brugte fiskenet, der alt sammen skader dyrelivet og miljøet.

Efter arbejdet på stranden er der mulighed for en forfriskende dukkert i havet.

Herefter besøger vi Salamanca og ser, hvordan brugte fiskenet bliver forvandlet til smukke håndlavede produkter, som produceres af lokale kvinder.

NB: Udflugten i dag varer i alt ca. seks timer, hvoraf ca. halvanden time går med at indsamle plastik og fiskenet på stranden.

Måltider: Morgenmad, frokost

Efter morgenmaden køres vi til havnen, hvor vi tager færgen fra Saõ Vicente til nabo-øen Santo Antão. Det er her vi skal vandre de kommende dage. Men først er der endnu en lille transfer i bil. Vi følger den gamle vej gennem øen, og fra tid til anden mødes vi af storslåede udsigter.

Vores vandring begynder fra et plateau inde på øen. Og så går det ellers nedad mod grønne dale. Bagagen køres til vort bestemmelsessted.

Dagens vandring er på ca. 3-4 timer. Fra Cha de Campanhia køres vi til den lille by Caibros og et gæstgiveri, hvor familien tager imod os med åbne arme. Værelserne er pæne og enkle, der er en lille butik, hvor man kan proviantere, hvis det er nødvendigt.

Middag i gæstgiveriets restaurant.

Dagens vandring: 10 km.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagens vandring er på ca. 5 timer hen over 2 smukke dalstrøg. Vi har pakket rygsæk til en enkelt overnatning. Resten af bagagen sendes i bil til det hotel, vi når på dag 6.

På dagens vandring vil vi sikkert møde lokale, og et par velvalgte ord på kreolsk vil sikkert hjælpe til at skabe lidt kontakt. Om ikke andet, så kan vi komplimentere dem for fodboldlandsholdet, som klarer sig fænomenalt i betragtning af Kap Verdes lidenhed!

Frokost får vi undervejs hos en lokal familie.

Ud på eftermiddagen er vi fremme ved vore værter – en familie, der byder på hjemmelavet middag.

Dagens vandring: 11 km. Højdemeter: 550 meter opad, 700 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi går langs kysten, ad stier, der er anlagt af slaver og trampet af æsler. Det er måske den mest spektakulære vandring på Kap Verde. Og i dag går vi den! Stierne går højt over Atlanterhavet, op og ned. Hver kurve afslører nye overraskelser.

Vi har en frokostpakke med, som vi nyder undervejs på den 6-7 timer lange vandring.

Vi kommer frem til kystbyen Ponta do Sol ud på eftermiddagen, indkvarteres – og finder igen vores bagage!

Middag på gæstgiveriet. Vi har 2 nætter i Ponta do Sol.

Dagens vandring: 21 km. Højdemeter: 800 meter opad, 900 meter nedad.

Har benene brug for en hviledag, kan man blive kørt til gæstgiveriet. Herfra kan man evt. gå gruppen i møde i eget tempo.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Formiddagen er sat af til en vandretur i landskabet omkring Ponta do Sol. Turen vil tage cirka 4-5 timer, og eftermiddagen er fri til at nyde den lille by, der har 2.000 indbyggere.

Den blev grundlagt af indvandrere fra Madeira i 1584 - og i øvrigt opkaldt efter den by på Madeira, tilflytterne kom fra. I dag lever Ponta do Sol mest af fiskeri og turisme. Man kan også vælge at pleje eventuelle ømme muskler denne dag.

Dagens vandring: 10 km. Højdemeter: 450 meter opad, 350 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag går vi op gennem ”heksedalen”. I al fredsommelighed. Vi går gennem små landsbyer og der vil sikkert være nysgerrige indbyggere, der vil høre, hvor vi kommer fra. Naturen er grøn og frodig, og der er ofte kig til havet.

Vi har frokostpakke med, og dagens vandring er på 3,5 timer.

Vi bor på pensionat i Vila das Pombas. Middag på pensionatet.

Dagens vandring: 9 km. Højdemeter: 400 meter opad, 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den mest grønne og tropiske dal på Santo Antão er nok Paúl, og netop Paúl vandrer vi gennem på en 3 timers tur. Midt i en mark med sukkerrør serveres den nationale ret catchupa som frokost.

Og senere på eftermiddagen kan vi overveje et besøg på et af dalens utallige destillerier. Det er grog, der fremstilles her. Grog blev oprindeligt fremstillet til den engelske flåde for at bekæmpe skørbug. Ideen var at blande alkohol med citronsaft.

Skønt få er vi nok til
at ta´ os en grog til

lyder det i ”Den er fin med kompasset”. Og i dag kan vi da også godt nappe en grog mere, for vi skal gå til vores pension, hvor middagen også serveres.

Dagens vandring: 7 km. Højdemeter: 250 meter opad, 350 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager færgen tilbage til Mindelo på Saõ Vicente, og fra dækket kan vi være heldige at spotte delfiner eller flyvefisk. Efter ankomst indkvarteres vi på vores hotel i Mindelo, hvor vi har én overnatning.

Herefter tager vi til stranden i Laginha tæt på Mindelo. Her nyder vi en frokost, og her er mulighed for at bade. Resten af dagen er til fri disposition, inden vi mødes til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til lufthavnen i Mindelo for at flyve via Lissabon. Her har vi en overnatning på et hotel nær lufthavnen. Afhængigt af ankomsttidspunkt i Lissabon er der mulighed for på egen hånd at se byen.

Måltider: Morgenmad

Vi flyver til Danmark.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Kap Verde

Download FAQ

Det anbefales, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemrejse. Der kræves ikke visum til Kap Verde, men derimod skal besøgende betale en skat på 3.400 Escudos Cape Verde (~31 euro), som skal betales senest 5 dage inden ankomst over nettet. Hvis du er tilmeldt inden 30 dage før afrejse, så sørger vi for denne skat, dvs. vi sender de nødvendige informationer til Kap Verde, og vi betaler skatten, som er inkluderet i rejsens pris. Melder du til senere end 30 dag før, så vil du selv skulle søge og betale den. Vi sender link til at søge og betale den. 

Vaccination mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse) anbefales.

Vaccination mod covid-19 er også nødvendigt for at deltage på rejserne i januar og februar 2022. 

Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Kap Verde øerne har deres egen valuta: Escudos Cape Verde (ECV).

1 euro svarer til 110 escudos. Escudos findes i 200, 500, 1000 og 5000 sedler og i mønter fra 1 til 200.

Der findes hæveautomater i større byer. Man kan også få vekslet på vekslekontorer eller i banker. Man kan veksle til escudos i lufthavnen i Lissabon, men til en dårlig kurs. I lufthavnen i Mindelo er der både vekselkontor og hæveautomat. Vi anbefaler, at man tanker op med Escudos Cape Verde her - for selv om der er bank i selve byen Mindelo, kan den være lukket, når vi kommer frem.

Køkkenet har - ligesom kulturen - hentet inspiration i Afrika og Europa. Med sin beliggenhed i Atlanterhavet er det klart, at fisk spiller en stor rolle. Men der er også traditionelle kødretter, for eksempel nationalretten cachupa, der kan garneres med hvadsomhelst: Majs, bønner, ris, kartofler, yams, cassava. Sværdfisk og tun findes ofte på menukortet, ligesom kylling, svinekød og æg.

Middagene er solide, forvent ikke gourmetmad. Morgenmaden er let, for eksempel hvidt brød, marmelade, banan, papaya, lille omelet. Til det lille energi-tilskud under vandringerne anbefaler vi at medbringe nøddemix, müslibarer, kiks, energisnacks og lignende. Pak det i hovedbagagen i en uåbnet pose. Hvis I er vant til stort morgenmåltid, så tag evt. boghvedegryn (fx fra Helsam) med hjemmefra. Så kan man hælde tevand på boghveden.  

220 volt med de samme stik, som vi bruger i Danmark.

Som en generel regel fraråder vi at drikke vand fra vandhanen. Køb vand på flaske, og vær opmærksom på, om kapslen er forseglet. Det skal "knække" når man vrider kapslen af første gang.

Kap Verde er et meget fattigt land, folk har altid levet nøjsomt, og der er knaphed på ressourcer. Vand er en selvfølge for os i Nordeuropa - men ikke i Kap Verde, hvor badevandet kan ryge for et par timer og strømmen kan gå. Brug derfor vand med omtanke. 
 

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. På Kap Verde er det kutyme at runde restaurant-regningen op, gerne op mod 10%. Det er vigtigt, at man giver et lille beløb, hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge lidt pr dag til stuepigen.

Der er mange farverige motiver i Kap Verde. Vis hensyn og respekt. Spørg om tilladelse før du fotograferer personer.

Et måltid på en god restaurant koster typisk 100-150 kroner, men man kan også finde måltider til 35-40 kr. En øl (f.eks. den lokale Strela) koster typisk 10 kr og en sodavand det halve. Vand på flaske koster 3-4 kr for 33 cl. Der fremstilles vin i Kap Verde, primært på øen Fogo. Vinen er ganske udmærket, og der er et væsentligt prishop, hvis man ønsker importerede vine.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er ikke elevator på hotellerne, så man skal selv bære kuffert op og ned af trapper.

Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end en gang.

Håndbagage
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Kap Verde øerne har tropisk klima, og det betyder, at der er varmt hele året rundt. Temperaturerne ligger mellem 19 og 30 grader Celcius året rundt. Januar er den "koldeste" måned, her ligger den gennemsnitlige temperatur på cirka 24 grader om dagen. Der er 8 timers sol om dagen. Regntiden er i august og september, hvor der kan falde en del regn, men ikke kontinuerligt.

93% af befolkningen er katolikker, og 5% er protestanter.

Kap Verde er 2 timer bagefter dansk tid. Om sommeren er man 3 timer bagefter.

Tidsbegrebet defineres anderledes i Kap Verde. Stemningen er afslappet, og det vil på godt dansk sige, at man ikke hænger sig i klokkeslet. På Kap Verde tager ting den tid, de nu tager, og man møder ikke nødvendigvis op til aftalt tid til et møde. Det er livsstilen, men hænger også sammen med en dårlig infrastruktur. Se det som en charme. Det er bedst at gå ned i gear, frem for at hidse sig op. Og sikkert også sundere for helbredet.

Det er dyrt at ringe fra Kap Verde. Til gengæld er der WiFi på en del hoteller efterhånden.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad: 3 støvler.

Et let underlag - som dem, man bruger til knæene ved havearbejde - er et godt underlag til frokosterne i det grønne.

Vandrestave er en særdeles god idé i det kuperede terræn.

Vi anbefaler "rigtige" vandrestøvler med solid ankelstøtte på denne vandreferie.

Har man tendens til søsyge, kan man overveje at tage søsygepiller med, da overfarten mellem øerne Sao Vicente og Santo Antao kan være urolig.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kap Verde.