Hvad søger du?

Start din rejse her

Vi kaster os ud i mylderet i Tokyos neonoplyste gader, og vi nyder roen i Kyotos templer og klassiske haver, hvor gruset rives i sirlige mønstre. Vi besøger shogun-gravene i Nikko, der ligger smukt mellem gamle træer, og vi udforsker naturen omkring Fuji-bjerget.

Helt andre sider af Japan oplever vi i små landsbyer med stråtækte huse nær bjergbyen Takayama, der i sig selv er hyggelig med sine små gader flankeret af træhuse. Historiens vingesus mærker vi i Hiroshima samt ved Japans største originale samuraiborg i Himeji. Vi spiser sågar frokost med en pensioneret sumobryder og besøger tempeløen Miyajima, hvor hjorte går rundt i gaderne med største selvfølgelighed.

5 gode grunde til at rejse til Japan med Viktors Farmor

 • Oplev alle Japans største seværdigheder - både de kendte og de mindre kendte
 • Forlad de gængse ruter og besøg bjergbyen Takayama og Kanazawa med japansk havekunst
 • Kom ud i naturen og oplev livet væk fra storbyerne
 • Bo 2 nætter på traditionel vis med sivmåtter på gulvet og futonmadrasser
 • Spis på lokale restauranter, hvor vi sidder på gulvet og spiser med pinde

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

14 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
22. okt. 23
41.990 kr
Udsolgt
Afrejse fra Billund
17. mar. 24
42.990 kr
Ledig
Direkte fly
8. apr. 24
42.990 kr
Ledig
Direkte fly

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Tokyo og Osaka - Danmark
 • 11 nætter på gode turistklasse- og førsteklasses hoteller i delt dobbeltværelse.
 • Halvpension med besøg på hyggelige lokale restauranter eller ryokan i Takayama (Dog kvartpension på dag 11)
 • Kørsel i bus og tog ifølge program
 • Alle udflugter og entréudgifter i henhold til program
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguider
 • Drikkepenge til guide og chauffør (ca. 350 kr.)
 • Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 5.700 kr.)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Oplevelser og udflugter dag 11 i Kyoto

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra København mod Tokyo. Flyrejsen er fra København med mindre anden lufthavn er angivet i feltet Bemærkninger ud for rejsens dato på hjemmesiden. For eksempel er rejsen 22. oktober 2023 fra Billund. 

Måltider: Mad på flyet

Vi lander i lufthavnen i Tokyo og kører til vort hotel.

Tokyo er en af verdens mest moderne hovedstæder. Når man står i dens centrum, er det svært at forestille sig, at byen nærmest var udslettet i 1945. Tokyo er samtidigt en by fuld af kontraster. Vi har forestillingen om neonlysene, højhusene og superhurtig metro, men Tokyo rummer også fredfyldte templer og velfriserede haver og parker.

Vi efterlader kufferter på hotellet og tager på opdagelse i Tokyo. Med bus kommer vi til bydelen Asakusa, hvor Senso-ji templet er et af hovedstadens trækplastre. Det første tempel på stedet blev bygget i år 648, så det er Tokyos ældste tempel, og der er meget livligt omkring det, blandt andet leder gaden Nakamise, fyldt med boder og handlende, hen til templets indgang. Senso-ji blev ødelagt under 2. verdenskrig. At det blev genopbygget er for japanerne et symbol på genfødsel og fred.

Om aftenen spiser vi velkomstmiddag på en lokal restaurant nær ved hotellet.

Måltider: Morgenmad på flyet, middag.

Overnatning: Tokyo

Et billede, der er uløseligt forbundet med Japan, er sumo! Store, tykke, næsten nøgne mænd i livtag med hinanden. Det er nationalsporten i Japan, og vi har i dag sat to pensionerede sumo-brydere stævne på en restaurant. De fortæller om den livsstil, der hører sumo-bryderne til, om deres dagligdag, om op- og nedture som bryder – og om tilværelsen, når man har trukket sig tilbage fra ringen. Vi spiser frokost på sumo-bryderne, og menuen er – selvfølgelig – et typisk sumo-måltid.

Over frokost går vi på mere traditionel sightseeing i Japans hovedstad. Byrundturen i dag foregår med metro, så vi får en fornemmelse af hverdagen i Tokyo. Vi ser Meiji-helligdommen, som er Tokyos mest populære sted til for eksempel bryllupper, og guiden forklarer om de traditioner, der knytter sig til et besøg i helligdommen. Vi fortsætter til gaden Takeshita , der giver et indtryk af japansk ungdomskultur, og vi kommer også omkring den østlige del af parken ved kejserpaladset. Rækkefølgen af sightseeing i Tokyo kan ændres, afhængigt af trafik og tid. Vi når også et besøg i observationstårnet Tokyo Skytree. Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Overnatning: Tokyo

Med bus tager vi til Nikko, der ligger i bjergene nord for Tokyo. Fra året 1616, da den første Tokugawa-shogun døde, begyndte byggeriet af mausoleerne i Nikko. De er på UNESCOs liste over verdens kulturarv i dag. ”Shogun” er mere end en TV-serie med Richard Chamberlain! Shogun var den reelle hersker i Japan i mange hundrede år. Kejseren var en kransekagefigur, shogun’en var generalen, der ledede landet. Det forstår man, når man ser de smukke mausoleer i Nikko.

Frokosten er inkluderet på en lokal restaurant, så vi har god tid til at nyde dette helt specielle sted, inden turen går tilbage til Tokyo.

Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Overnatning: Tokyo

Vi hentes af en bus, der kører os fra Tokyo til nationalparken Hakone, der har geotermisk aktivitet foruden meget skønne landskaber. I Hakone besøger vi det rekonstruerede Hakone Checkpoint, hvor samuraier i Edo-perioden holdt skarp kontrol med hvem, der passerede. Fra checkpointet vandrer vi ad den gamle cypres-allé, der dengang var en del af Tokaido-hovedvejen.

Men Hakone byder på en ting til: Udsigten til det ikoniske Fuji-bjerg. Den får vi fra Ashisøen, hvor vi sejler. Og skibet er såmænd også specielt: Det er en gengivelse af et pirat-skib! På en tur i en svævebane ser vi de vulkanske landskaber under os.

Vi overnatter i smukke omgivelser i området omkring Hakone.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Hakone

I dag kører vi med ”Shinkansen”; hurtigtoget der forbinder de store byer i Japan. Et morsomt syn på banegården er de meget kunstneriske bento-bokse. Det er ”madpakker” der sælges på alle stationer, men de er langt fra ens. Hver station har sin egen, udsmykkede udgave af bento-boksen. Så skifter vi til ordinært tog og kører langs Hida-floden mellem bjergene op til de nordlige Japanske Alper. Vi stiger af toget i Takayama, en charmerende by med en historisk bykerne, der vidner om tidligere tiders samuraier. Takayama leverede dygtige snedkere og tømrere til kejserne, og derfor er der en lang tradition for træskærer-arbejde i byen.

Indkvartering på et ryokan. Ryokan var herberg, der dukkede op langs Japans veje i 1600-tallet. Den dag i dag er ryokan stadig populære i Japan. Trods mange er indrettet i moderne bygninger er indretningen klassisk japansk med sivmåtter (tatami) på gulvet og futon-madrasser på vores værelser. En del ryokans har også et har onsen; et kønsopdelt kæmpestort badekar, som traditionen tro anvendes uden tøj på. 

Også dagens middag er en klassisk japansk affære, når vi nyder et traditionelt japansk måltid.

Vi har to nætter i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Takayama

Efter en fælles morgenmad tager vi på marked. Morgenmarkedet Miyagawa blev oprindeligt etableret for at de lokale bønder kunne afsætte deres varer, og den dag i dag er det mest landbrugsprodukter, der er til salg. Her kan vi se frugter og grøntsager, der er typiske for Japan og det japanske køkken. Efter markedet går vi til et lille museum, der udstiller de kunstfærdige flåder, der bygges og anvendes i forbindelse med Takayama-festivalen. Festivalen finder sted hvert forår og efterår og er en af Japans største.

Midt på dagen er der tid til på egne hånd at opleve den gamle bykerne med købmandshuse fra Edo-perioden. De bruges stadig som sådan, dog i dag med varer som kimonoer, sjaler, trækunstværk og meget andet. Her er også cafeer. I Takayama er der muligheden for at smage det lækre Hida-oksekød til frokosten.

Om eftermiddagen ser vi Jinya, som oprindelige var den stedlige lensherres (daimyos) og senere Tokugawa- shogunatets hovedkvarter (1692-1871); den er landets eneste tilbageværende administrationsbygning fra Edo-perioden.

Efter besøget tager vi til sake-smagning på et af byens bryggerier, efterfulgt af aftensmad inde i byen, før vi sidst på dagen vender tilbage til vort hotel i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag 

Overnatning: Takayama

Om morgenen kører vi med bus til Kanazawa, en by, der primært blev kendt, fordi landets rigeste lensherre residerede her. I det 17.århundrede var Kanazawa en by med betydning som Kyoto og Tokyo. Undervejs standser vi i byen Shirakawago, der ligger i et pittoresk landskab. Shirakawago er kendt for sine landbohuse, gassho-zukuri. De er flere hundrede år gamle og konstrueret med stejle tage, der ligner hænder og arme i bøn. De kan dermed modstå selv kraftigt snefald om vinteren, og de store loftsrum blev tidligere bl.a. brugt til at kultivere silke-orme.

I Kanazawa stopper vi i Higashi distriktet. Her kan man være heldig at møde geishaer den dag i dag, på vej til at underholde en gæst med musik, sang og dans. Vi vil sikkert også se mange eksempler på guldornamentering. Det er byen kendt for. Der er bladguld på alt – tøj, køkkenmaskiner, madvarer og meget mere.

I dag findes en af Japans flotteste haver i Kanazawa: Kenroku. Vi besøger selvfølgelig haven, og slutter dagen af i daimyo’ens private have omkring borgen, hvorfra han regerede by og egn.
Indkvartering på hotel, og middag tæt på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Kanazawa

Vi tager hurtigtoget til Kyoto. Japans tidligere hovedstad - og kejserens by fra år 794 frem til 1868 - er et must på enhver rejse til landet. Kyoto rummer mere end 2000 religiøse bygninger foruden paladser, parker og prægtige bygninger. Ikke så sært, at byen er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Frokosten bliver en bento-boks undervejs - for egen regning, men rejselederen bistår gerne med at købe boksen. På denne måde bliver der mere tid i Kyoto.

Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde Kyoto på egen hånd. Kyoto er en god by at udforske til fods, og den er let at finde rundt i. Der er masser at se, og næsten uanset, hvilken vej man tager, falder man over noget spændende. Hvis du har lyst, kan du følge med rejselederen på en tur med bybus til det berømte Gyldne Tempel. Vi mødes igen om aftenen for at spise middag sammen på en restaurant i Kyoto.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Kyoto

Først ser vi Kiyomizu templet. Den store sal munder ud i en veranda, hvorfra der er fantastisk udsigt over Kyoto. Der er 13 meter ned fra verandaen, og tidligere kunne man tage springet på de 13 meter. Det hed sig, at hvis man overlevede, så ville ens ønsker gå i opfyldelse. Vi er tilbage i Edo-tiden i det 17. og 18. århundrede. 234 spring blev ført til protokols. 85,4 % overlevede! I dag er den slags selvsagt forbudt. 

Vi går gennem Higashiyama kvarteret, som er det ”gamle” område i Kyoto. I de hyggelige gader holder mange kunsthåndværkere til, men der er også gader med private hjem og beundringsværdige haver.

Dagens sightseeing har inkluderet frokost, og efter den ser vi Nanzen templet, der spiller en stor rolle i zen-buddhismen. Vi ser filosof-stien, som er en 2 km lang sti med kirsebærtræer som tag. Stien er særlig flot om foråret, men det er også en hyggelig gåtur om efteråret. Det kan dog være, at vi ikke går hele vejen på efterårsturene. Stien ender ved templet Ginkaju-ji, hvor vi endnu engang stifter bekendtskab med en minutiøst anlagt japansk have.

Om aftenen tilbyder rejselederen en gåtur i byens mest kendte område: Gion, hvor man kan være heldig at få et glimt af en geisha, en kvinde uddannet i de traditionelle japanske kunstarter såsom dans og musik, på vej til job. I gågaden Hanamikoji dori ligger mange smukke træhuse. De er smalle. Det skyldes, at ejendomsskatten engang blev opkrævet pr facademeter. Derfor byggede man smalt, men med forlængelse bagud.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Overnatning: Kyoto

Vi har sat dagen af til at opleve Japan på egen hånd. Rejselederen har forslag til forskellige aktiviteter: Man kan tilbringe dagen med at udforske Kyoto på egen hånd. Med op mod 2.000 templer, er der masser af helligdomme og tilhørende japanske haver at vælge imellem, hvis man har lyst til det.

Måske falder man over et te-hus, hvor man kan tage en lille forfriskning. Eller man kan besøge paladset Nijo-jo, hvor skiftende shoguns havde deres Kyoto-residens fra begyndelsen af 1600-tallet og indtil landets øverste magt formelt blev givet tilbage til kejseren i 1867. Byens madmarked er også en rigtig spændende oplevelse. 

Har man lyst til en udflugt, kan man tage med rejselederen til Nara, hvor sika-hjortene går frit omkring mellem byens gæster. I Nara ser vi Kofukuji-templet og har mulighed for at besøge dets skatkammer indeholdende en lille samling af træ-statuer, hvoraf nogle stammer helt tilbage til det 8. århundrede. Vi ser også Todai-templet, verdens største træbygning, som rummer en 15 meter høj buddha-statue. Begge templer blev opført første gang i det 8. århundrede, da Nara var landets hovedstad. Turen til Nara er ikke inkluderet i prisen. Indgang til skatkammer og templet koster tilsammen ca. 100 kr.

Måltider: Morgenmad.

Overnatning: Kyoto

To timer i hurtigtog bringer os fra Kyoto til Hiroshima. Verdens første atombombe faldt over Hiroshima i august 1945. Bomben ødelagde stort set alt i en radius af 2 kilometer. Men fra ruinerne er genopstået en by, der i dag står som synonym med fred. Ødelagte monumenter som Hiroshima borg er blevet genopbygget, og midt i byen afspejler Peace Memorial Park byens intentioner om aldrig at glemme historien. Vi sætter bagagen fra os på vores hotel i Hiroshima og tager på sightseeing.

Fra Hiroshima er der en kort sejltur til den lille ø Miyajima, som har været et helligt sted i Shinto-religionen fra langt tilbage i tid. Japanerne selv mener, Miyajima er blandt de 3 smukkeste steder i deres land. Det skyldes ikke mindst den smukke, orange torii-port, der står i vandet ud for øens hovedtempel. 

I Peace Memorial Park ser vi blandt andet statuen af pigen Sadako, der fik at vide, at hvis hun foldede 1000 papir-traner, ville hun blive helbredt for sin strålesyge. Hun nåede det ikke, men den dag i dag kan man folde en papir-trane ved Children´s Peace Monument. Museet i parken fortæller historien om 6. august 1945, og der er tid til at gå gennem museet i sit eget tempo.

Vi spiser aftensmad sammen. Menuen er okonomiyaki, en for for japansk madpandekage opfundet af rådsnare husmødre i Hiroshima i kølvandet på 2. Verdenskrig.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Hiroshima

Vi tager morgentog fra Hiroshima, og efter cirka halvanden time står vi af på stationen i Himeji. Højt over byen ligger borgen, der er den største og flotteste af Japans originale borge. Himeji borgen er brugt som kulisse til TV-serien ”Shogun” og til film som James Bond ”You only live twice” og Akira Kurosawas ”Kagemusha” og ”Ran”. Borgen er ikonisk for Japan. Ved siden af borgen ligger Kokoen, en nyere japansk have anlagt efter principper fra Edo-perioden; billetten indbefatter adgang til både borgen og haven. I Himeji er der tid til frokost på egen hånd

Om eftermiddagen bliver vi hentet af en bus, der kører os gennem Japans næststørste sammenhængende beboede område med bl.a. byerne Kobe og landets tredjestørste by Osaka. Turen ender ved vores hotel lige ved Kansai Lufthavn, anlagt på en menneskeskabt ø ud for Osaka-bugtens østside. Når vi er indkvarteret, er det tid til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Tokyo

OBS: På rejsen den 3. - 16. april flyver vi hjem fra Haneda-lufthavnen ved Tokyo i stedet for Osaka, da flyet fra Osaka er blevet annulleret. Det betyder, at vi tager toget fra Himeji tilbage til Tokyo, hvor vi indlogeres nær lufthavnen. Hjemrejsen er som planlagt den 16. april om formiddagen med ankomst i Danmark samme dag om aftenen. 

Vi kører til lufthavnen for at begynde hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad og mad på flyet.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Japan.

Download FAQ

Danske statsborgere er visumfri i 90 dage ved besøg i Japan. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Man skal være forberedt på at afgive biometriske data i form af fingeraftryk og foto, udover interview, i immigrationen ved ankomst.

Unødvendige ud over den almindelige stivkrampevaccination, da man kan komme ud for et uheld overalt. Se evt. på Statens seruminstituts hjemmeside.

Japan er 8 timer foran Danmark (v. sommertid 7 timer).

Som alt i Japan er trafikken velordnet og reguleret og vejsystemet meget udbygget. Men da japanerne er ligeså glade som danskerne for at køre i bil og de har forholdsvis meget mindre plads til at gøre det på, kan der på trafikerede ruter og tæt på de store byer forekomme trafikpropper.

Den japanske valuta er yen. 1 yen er 0,06 kroner – eller lidt mere konkret: 1000 yen er 60 kroner. Yen findes i sedler som 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000, og i mønter som 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen.

Den foretrukne betalingsform er stadig kontant. Der er dog flere og flere steder, der accepterer kreditkort, især i de store byer, hvor store forretninger og restauranter normalt tager imod kreditkort-betaling. Der er som oftest muligt at hæve penge i pengeautomater i 7-11 og andre kiosker. Pengeautomater i banker og på gaderne tager sjældent imod udenlandske kreditkort. 

Dollars accepteres i banker og store hoteller. Medbring eventuelt nogle USD eller EUR i kontanter.

Priser i Japan ligger lidt over danske. I 2016 har man beregnet forskellen til at være 4,34%.

Et par eksempler på priser:

 • En flaske vand i butik(1,5 liter): 8-9 kroner.
 • En flaske vand på restaurant (0,3 l): 6-7 kr.
 • En øl i butik:  18-20 kroner
 • En øl på restaurant: 25 kr.
 • Et måltid på alm. restaurant: 50 kr
 • En menu på god restaurant: 250 kr.

100 V. Stik har to flade og tæt-siddende ben (som i Nord- og Sydamerika). Adapter kan købes i stormagasiner eller hos isenkræmmere.

Internet

Der er Wi-Fi på mange af hotellerne.

Telefon

Danske smartphones virker som regel, men almindelige mobiltelefoner virker oftest ikke i Japan. Ved opkald til Japan fra Danmark trykkes 0081+områdenummer uden det første 0 + abn. nr.
Man kan også købe KDDI telefonkort til 1000, 3000 eller 5000 ¥ (Kan købes i de fleste døgnkiosker samt i visse stormagasiner). Man skraber et felt og følger anvisningerne på kortet. Danmarks landekode er 0045.

Bankerne er åbne mandag-fredag 9:00-15:00, og hæve-automater på post-kontorer alle dage 9:00-17:00.

Almindelige forretninger er åbne 10:00-20:00, stormagasiner 10:00-20:00 og døgnkiosker i princippet altid.

Vandet i hanerne smager ikke godt. Mineralvand kan købes overalt.

De fleste steder er hotellerne af vestlig standard. Værelserne er dog ofte forholdsvis små. Undtagelsen er nætterne på ryokan, hvor vi sover på traditionel vis på futon på gulvet. Her sidder vi også på gulvet og spiser ved lave borde. 

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Bruges ikke. Hvis man har lyst, kan man fra Danmark medbringe nipsting, postkort eller lignende til at forære til folk, man kommer til at kende, som f.eks. vores chauffører eller guiden.

Her er ingen særlige påbud eller forbud, så man kan gå i det tøj, man går i derhjemme. Der er heller ingen særlige forholdsregler i forbindelse med at besøge templer. Dog, i så vidt omfang det overhovedet er muligt, så medbring fodtøj, der ikke skal snøres, da man altid efterlader sine sko ved indgangen til huse, templer og mange andre steder, heriblandt visse hoteller og restauranter. Nogle af dagene skal vi have skoene af og på mange gange!

I tilfælde af våde paraplyer, så efterlades disse også, med mindre, der er poser til formålet ved indgangsdøren. Det er rart at have både et par vandresko og et par sandaler med blød sål at skifte imellem. Kan man lide det, kan man medbringe lidt ”pænt” tøj til middagene.

Det kan være køligt om aftenen og natten i Takayama, så det er værd at overveje at medbringe et sæt skiundertøj eller som minimum en varm trøje eller fleeze. 

Tilladt næsten overalt på de store turistattraktioner. Og hvis billetmanden eller kvinden, der serverer teen smiler stort til os, kan vi nok også få lov at tage billeder af dem. Men spørg først.

Der kan være restriktioner, bl.a. på nogle museer, hvor lysfølsomme genstande er udstillet, eller hvor folk nødigt vil gå glip af indtægten ved at sælge postkort og kataloger. Visse steder må man gerne tage billeder uden blitz. Kig altid efter skilte med kamera-symbol.

Japan er et service-land og folk, vi møder, vil som regel stå på pinde for, at vi skal have det godt. Derfor er de, der skal hjælpe os også yderst følsomme overfor kritik, og de vil føle sig personlige skyldige, hvis de har indtrykket af, at en middag eller en udflugt ikke falder i god jord. Det betyder, at vi ikke skal diskutere en sag støjende eller vise utilfredshed i situationer, hvor vi f.eks. er ved at blive betjent på en restaurant, eller hvor nogen er ved at forklare os noget, for selvom sagen ikke har noget med dem at gøre, vil de tro det. Til gengæld kan man med smil og et glimt i øjet opnå en næsten uudtømmelig velvilje og hjælpsomhed fra de flestes side.

Forekommer så godt som aldrig. Pas dog på med åbne tasker i de større byer, hvor der er andre turister!

Det bedste tidspunkt at besøger Japan er april og maj samt oktober og november.

Hvordan er vejret typisk?

De bedste tidspunkter at rejse til Japan er i perioderne fra marts til maj samt oktober til november. I disse perioder er klimaet mildt med temperaturer i Tokyo og Kyoto mellem 10 og 23 grader. Sne kan dog forekomme i bjergene omkring Takayama samt ved Fuji. Så medbring en god fleecetrøje eller let jakke for en sikkerheds skyld.

Hvornår springer kirsebærblomsterne ud?

Det præcise tidspunkt varierer lidt år for år alt efter klimaet. Men typisk er sidste uge af marts og starten af april det bedste tidspunkt at se dem i Tokyo og Kyoto. De springer typisk ud en uge eller to senere i Takayama samt ved Fuji og lidt tidligere i Hiroshima.

Hvornår kan man se efterårsfarver?

Efterårsfarverne er på sit højeste i Kyoto i november. I bjergene begynder bladene at skifte farve lidt tidligere.

Kan jeg hæve penge i Japan?

Ja. Det er sjældent et problem at hæve penge på kreditkort i Japan. Det til trods for, at langt de fleste hæveautomater i Japan ikke tager udenlandske kort. Det er heller ikke muligt at betale med udenlandske kort ret mange steder steder. Så det er vigtigt at have kontakter på dig. Heldigvis tager hæveautomaterne i de allestedsnærværende 7-11 udenlandske kort. Så her kan du hæve kontanter, som du kan bruge til at betale med. Der er også hæveautomater i lufthavnene, der tager udenlandske kort.

Hvor mange penge, skal jeg tage med?

Det er meget rart at have lidt yen med hjemmefra, så du ikke behøver at skulle hæve som det første ved ankomsten til Japan. Hvis du medbringer 15.000 til 20.000 yen, har du i hvert fald til et stykke tid. Derefter kan du hæve flere penge i 7-11 i løbet af rejsen.

Hvordan kommer jer rundt i Japan

Især på Den Store Japanrejse bruger vi en række forskellige transportmidler. Vi kører i bus, metro, tog, og vi sejler med færge. Nogle steder har vi vores egen private bus. Andre gange foregår transporten med offentlige transportmidler. 

I Japan er det skik, at man tager skoene af, inden man går ind i templer, huse og sågar nogle restauranter. Derfor er det en god ide at have sko med, der er lette at få af og på. 

Vi spiser jævnligt på små, lokale restauranter. Her skal vi som regel tage skoene af ved indgangen, og vi sidder på gulvet. En del restauranter har dog hul i gulvet under bordene, hvor vi kan have benene. Så vi behøver ikke at sidde på knæ under hele måltidet.

Langt de fleste måltider i Japan spises med pinde, og nogle lokale restauranter har ikke knive og gafler. Vil du være sikker på at kunne spise med kniv og gaffel, kan det anbefales at medbringe bestik fra Danmark. 

Morgenmaden på hotellerne vil ofte indeholde japansk mad. Det vil sige, at fisk til morgenmad ikke er ualmindeligt.

På vores rejser i Japan bruger vi som oftest forskellige lokalguider i løbet af rejsen. Nogle lokalguider er med i et par dage, andre har vi kun fornøjelsen af en halv dag. Vi har derfor ikke den samme lokalguide fra start til slut på rejsen, som det er tilfældet på mange af vores andre rejser. 

På Den Store Japanrejse kører vi med de hurtige Shinkansen-tog. Det er en stor oplevelse. Men det er desværre ikke tilladt at medbringe kufferter ombord. Derfor bliver kufferterne fragtet fra hotel til hotel med kurer-service i disse situationer. Der kan gå en dag eller to, før du bliver genforenet med din kuffert. Derfor er det en god ide at medbringe en mindre taske eller dagtursrygsæk, hvor du kan pakke fornødenheder til en overnatning uden adgang til kufferten.  

Hotelværelser i Japan er ofte mindre end tilsvarende værelser i Europa. Dette skyldes, at plads er en mangelvare i japanske storbyer.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Japan.