Hvad søger du?

Start din rejse her

Der er alligevel store variationer i kultur og samfund i de to lande. Farvenuancer i sort, hvidt, lilla og grønt kæmper mod hinanden i bjerglandskaberne. Og mens kazakherne er blevet mere europæiserede og russiske gennem tiden, er kirgiserne nærmere kinesere og tyrkere.

Rejsen begynder i Kazakhstans tidligere hovedstad Almaty – æblernes by, der ligger svalende og skyggefuld ved foden af bjergene. Vi rejser straks ud i bjergene, bor i gæstehuse og oplever nogle af kæmpelandets flotte nationalparker med ørne og smukke bjergsøer.

I Kirgisistan er naturen ikke mindre storslået, og der er solskin mere end 200 dage om året. Temperaturerne i lavlandet kan nå op på 40 grader. I bjergene, som udgør 90 procent af landet, omkring 20 grader.

Du kan glæde dig til at bo i filttelt blandt nomader og besøge en familie, der jager med ørne. Blandt højdepunkterne er De Syv Tyres Kløft og det næsten blodrøde Broken Heart Bjerget. Måske taber du selv dit hjerte til disse smukke lande.

5 gode grunde til at rejse til Kazakhstan og Kirgisistan med Viktors Farmor

 • Oplev adventure udenfor alfarvej
 • Nyd Almaty-regionen i Kazakhstan og Issyk-Kul søen i Kirgisistan
 • Sov en nat i en traditionel kirgisisk jurte (et telt lavet af filt), som er både behagelig om sommeren og varm om vinteren
 • Opdag smukke søer, golde stepper og vulkanske bjerge
 • Overvær jagt med ørne

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

11 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
29. jun. 23
17.990 kr
Ledig
5. aug. 23
17.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København – Almaty og retur Bishkek-København
 • Al transport beskrevet i programmet
 • Overnatninger på hotel, pension, gæstehuse og i jurter
  - 1 nat i Almaty
  - 2 nætter ved Altyn Emel
  - 2 nætter ved Kolsey
  - 1 nat Karakol
  - 1 nat i Djety Oguz
  - 1 nat ved Bokonbaevo
  - 1 nat i Bishkek
 • Helpension i Kazakhstan og Kirgisistan
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansktalende rejseleder
 • Drikkepenge til guide og chauffør

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.900 kr.)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum til Kazakhstan (pt. ikke nødvendigt)
 • Visum til Kirgisistan (pt ikke nødvendigt)

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Flyrejse København-Almaty

Vi ankommer til Almaty, Kazakhstans tidligere hovedstad. Navnet betyder æblernes by, opkaldt efter de mange æblelunde.

Vi indkvarteres på hotellet, og efter et hvil begynder vores byrundtur i Panfilov Park, der er en mindepark for den særlige Panfilov-brigade, der havde store ofre under 2. Verdenskrig.

Vi ser den rigt udsmykkede Zenkov Katedral. Den hører også til blandt de smukkeste ortodokse kristne kirker i det ellers muslimske Centralasien.

Vi afslutter dagen på den Grønne Bazar med at se på lokale produkter som filt, kød, grøntsager mm. Efter sightseeing er der aftensmad på en lokal café, før vi vender tilbage til vores hotel.

Måltider: Afhængig af ankomsttidspunkt - Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi starter dagen med at få et indtryk af landets historie, folk og nomadekultur på Statens Historiske Museum og den Republikanske Plads.

Efter frokost kører vi mod øst til den store nationalpark, Altyn Emel Natur Park, der ligger knap 4 timer fra Almaty. Dagens køretur er på 250 km.

Vi bruger resten af dagen på at opleve parken, der ligger på et område svarende til ca. en tiendedel af Danmarks areal. Det udgør et overgangsområde mellem gold steppe og vulkanske bjerge.

Om aftenen overnatter vi i et gæstehus.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi tager på en heldagstur til ”Singing Dunes”. En unik sandformation med de berømte syngende sandklitter. Ved bare en lille smule blæst vil fygningen og bevægelse af de relativt store sandkorn frembringe en hvislende eller ”syngende” lyd.

Afhængig af vindstyrke og vindretning kan sandet spille som et orgel eller lyde som en tromme. Ved at gå på toppen af sandklitterne kan man komponere sin egen musik. Fra toppen af klitterne er der en formidabel udsigt, hvor Ili-floden kan skimtes i det fjerne. Der er violette bjerge med snedækkede bjergtoppe i baggrunden, og kløfter gennemskærer landskabet.

Vi spiser picnic i området og fortsætter til Aktau og Katutau bjergene, et meget naturskønt sted. Vi ser den storslåede natur i disse bjerge, der samtidig udgør grænsen op mod det bjergrige Kirgisistan. Her er spændende og smukke bjergformationer i violet, blåt, rødt og hvidt. Nogle af de vulkanske formationer har form som dyr eller menneskelignende figurer.

Efter udflugten tager vi til Basshi landsbyen og overnatter igen i gæstehuset.

Dagens køretur er på ca. 100 km.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Tidligt om morgenen begynder køreturen mod Charyn kløfterne. Disse imponerende kløfter rummer grønne dale med nåletræer og tusind år gamle asketræer. Vi ankommer omkring frokost, og efter spisning kan vi gå lidt rundt i dalen.

Derefter fortsætter vi til Kolsay Søerne. Dagens køretur er på ca. 435km.

Indkvartering to nætter i gæstehus.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

En dag med store naturoplevelser. Efter morgenmaden tager vi på trekking langs den første af de i alt 3 søer. Det er en flot tur, med både op og nedstigninger i ujævnt terræn. Vi spiser picnic undervejs. Vi oplever det grønne højland med smukke søer. Området kaldes også perlen af det nordlige Tien-Shan. Den bjergkæde, der afgrænser Kazakhstan og Kirgisistan fra Kina.

Her bor næsten ingen mennesker, men naturen er smuk og er vi (meget) heldige får vi et glimt af stenbukke, måske ulve eller bjørne.

Herefter tager vi tilbage til gæstehuset, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Efter morgenmaden krydser vi grænsen til Kirgisistan og tager til byen Karakol. Den hed indtil 1991 Prezhevalsky, navngivet efter en af de største russiske opdagelsesrejsende på disse kanter. Den ligger ved Issyk Kul søens østligste ende og var tidligere et militært øvelsesområde med torpedoafskydning og rekreationsområde for den sovjetiske Røde Hær.

I dag er de fleste indbyggere lokale kirgisere blandet op med kinesiske muslimer, der også har deres egen Dungan-moske i byen.

Vi vil ankomme om aftenen, hvor vi indkvarteres på hotel. Dagens køretur er på ca. 300km.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Om morgenen tager vi på lidt sightseeing i Karakol. Vi ser Dungan moskeen, Prezhevalsky Museet (bemærk ligheden med en tidligere sovjetisk diktator). Vi ser den Ortodokse kirke bygget og restaureret af det russiske mindretal, der stadig findes i byen. Efter byrundturen fortsætter vi til de smukke bjergdale lige udenfor Karakol.

Vejen til vores jurtecamp går gennem Djeti Oguz Kløften (De Syv Tyres Kløft). Her hører vi legenden om kløften med de særprægede røde stenformationer. Herfra kan man også se Broken Heart Bjerget, der rummer en myte om ulykkelig kærlighed.

Kort før ankomst til jurtelejren kan vi slentre en tur langs den rivende flod, hvor vi passerer en række gamle træbroer. Så kommer vi ind i den smukkeste dal, hvor kirgisiske nomader har deres lejre med heste og får og bor i filttelte (jurter) hele sommeren. Vi kan smage på den kirgisiske drik, Kumys. En alkoholisk drik, som bl.a. består af gæret hoppemælk.

Kirgisernes telte er sammenklappelige boliger lavet af filt, lædersnor og træ uden brug af søm. Nomaderne kan pakke deres jurter ned eller opstille dem på ca. 1 time. Jurten transporterer de ved hjælp af 3-4 heste. I nat sover vi i disse jurter. Det er både behageligt om sommeren og stadigvæk varmt om vinteren at sove i jurte.

Efter indkvartering i lejren tager vi på en lille vandretur eller let hiking.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Om morgenen kører vi mod Bokonbaeva landsbyen. I denne by midt på Issyk Kuls sydlige søbred får vi lejlighed til at opleve filtarbejde og se hvordan filttæpper bliver fremstillet.

Der er mulighed for at se jagt med ørne. En kirgisisk familie fortæller om livet som ørnejægere, hvor de træner ørne og falke, som de slipper løs i bjergene. Ørnen finder selv sit bytte, som ørnejægeren bagefter skal forsøge at vriste fra den til gengæld for en godbid. Det er en særlig oplevelse at se dette samspil mellem de majestætiske fugle og mennesker, der har fundet sted i måske årtusinder.

Vi spiser aftensmad og overnatter hos en lokal familie.

Dagens køretur er på ca. 160 km.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Tidligt om morgenen rejser vi mod Bishkek, Kirgisistans hovedstad. Byen hed tidligere Frunze navngivet efter en lokal militærkommandant. I dag er navnet Bishkek udledt af den særlige rørepind, Pisjpek, man bruger til at fremstille Kumys.

Dagens køretur er på ca. 270 km. På vejen kommer vi forbi Boom Gorge, hvor vi stopper og tager smukke landskabsbilleder. Når vi ankommer til Bishkek indkvarteres vi på hotel, hvorefter der er en lille rundvisning i hovedstadens centrum. Her ser vi b.la. Ala Too Pladsen.

Vi spiser afskedsmiddag og går til ro på vores på hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Det er blevet tid til at vende næsen mod Danmark igen. Vi kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Afhængig af afrejse-tidspunkt.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kazakhstan og Kirgisistan

Download FAQ

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Fra 1. januar 2017 visumfri i indtil 30 dage for danske statsborgere.

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal indeholde mindst to blanke sider.

På flyet udfyldes en indrejseseddel, som skal gemmes til udrejsen. Hav altid dit pas på dig, da kontrol kan forekomme.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

For danske statsborgere gælder flg.:

Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Visumfri i op til 60 dage.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Der kræves ingen vaccinationer. Det er en god idé at være vaccineret mod stivkrampe og hepatitis (leverbetændelse). Spørg egen læge eller se Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Som i de fleste andre oversøiske lande anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. 

Du bør tale med egen læge eller en special-klinik rejsemedicin generelt.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der anbefales.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Betalingsmidlet er ”Tenge” i Kazakhstan. Kursen svinger meget, så den aktuelle kurs kendes først på stedet. Det anbefales at medbringe USD/EURO i kontanter. Kreditkort kan kun bruges enkelte steder. Det er nødvendigt at veksle, det hjælper lokalguiden og rejselederen med. Start f.eks. med at veksle USD/EURO 50.

Prisniveauet er lavt, og generelt er det meste billigere udenfor storbyerne.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Betalingsmidlet i Kirgisistan er Som (KGS). 11 som er ca 1 krone. Det anbefales, at tage USD (min. 20 USD sedler) eller EURO (min. 50 Euro sedler) med og veksle, da Som ikke kan købes i Danmark. Der kan veksles i banker eller på vekselkontorer. USD og EURO skal være nye sedler uden bukkede hjørner mv.
Medbring gerne både små sedler til drikkepenge samt større sedler til at veksle, da de giver den bedste kurs.
I Bishkek og flere af de større byer findes hæveautomater til Visa og Mastercard.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Rejsen Kazakhstan og Kirgisistan og Rejsen 4 stan-lande er en Viktors Farmor adventurerejse.

Læs mere om adventurerejser her.

Bemærk

Rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, Kazakhstan og Kirgisistan og rejsen 4 stan-lande er Viktors Farmor adventurerejser.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Der benyttes overalt turistklasse hoteller med toilet og bad til værelserne. På nogle ture overnattes i gæstehus eller telte og her deler man toilet og bad – se nærmere i dagsprogrammet.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

En dansk mobiltelefon kan i storbyerne bruges til at ringe hjem eller sende SMS - evt. kan man sende e-mails via wi-fi, hvis hotellerne tilbyder denne service.

Udenfor storbyerne er forbindelsen ofte dårlig og wi-fi findes slet ikke.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Langt de fleste steder er  der 220 volt og her behøver vi ikke bruge adapter.

Dog er det forskellige hoteller og guest  houses, vi bruger, og visse steder kan det være nødvendigt at benytte en adapter, da der stadig benyttes stik med "tykkere ben", end dem vi kender fra Europa.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Der er 220 volt. I Kirgisistan bruger man de fleste steder stik, som ligner vores egne. 

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Man bør ikke drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Isterninger i drikkevarer bør undgås.

Man får serveret te de fleste steder og kaffe er ikke altid muligt at få, så medbring evt. din egen instant kaffe.

Måltiderne er ofte enkle, så suppler evt. selv med snack/kiks/frugt.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Hvis man får båret sin kuffert til sit værelse giver man et lille beløb svarende til 1 USD/ 400 Tenge (afhængig af kursen) Det er normalt at lægge 10% på beløbet ved restaurantbesøg. Stuepigerne sætter også stor pris på en lille erkendtlighed svarende til ca. 1USD/400 Tenge. Drikkepenge betales helst i lokal valuta. Drikkepenge til lokale guider og chauffører betales af Viktors Farmor

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Får man sin kuffert båret til sit hotelværelse, gives der et mindre beløb, f.eks. svarende til ca. 5 kroner. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor. På restauranter og hoteller kan man give lidt ekstra, hvis man har været tilfreds.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Vil man fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde, lufthavne samt politi og soldater. På visse hellige steder er det forbudt at fotografere.

På rejsen "Kazakhstan vandreferie" Ønsker man at fotograferer i moskeen i Zharkent koster det et gebyr på Tenge 500,- 

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Hvis man vil fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde og lufthavne.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og koldt om aftenen især i ørkenområder. Det kan være meget varmt midt på dagen.

Og der er desuden også meget forskel på temperaturen i Almaty og i bjergene/ved søerne.

Medbring gerne kasket eller solhat. Husk gode travesko. Solbriller, da lyset kan være meget skarpt. Lange bukser og tynde langærmede skjorter anbefales ved søerne p.g.a insekter.

Skal du rejse med på Kazakhstan vandreferie anbefaler vi at du medbringer dine vandrestøvler i håndbagagen (eller rejs i dem) for det tilfældes skyld, at bagagen skulle nå senere frem.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og aften, men ofte er det varmt midt på dagen. Der bliver brug for en tyk trøje og en vindjakke, og evt halstørklæde eller ”buff”. Bishkek er både varm og fugtig i sommerperiode. I bjergene er der mere køligt. Shorts bør gå ned til knæene.

Hvis din rejse til Kirgisistan indeholder besøg i moskeen og/eller den Russisk ortodokse kirke skal kvinder have langebukser/lang nederdel, overdel med lange ærmer og tørklæde med og mændene skal have lange bukser på.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Jeres bagage køres rundt og på selve vandreturene skal I blot have jeres dags-rygsæk med.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Powerbanks og e-cigaretter skal altid pakkes i håndbagagen.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Kazakhstan har kontinentalt fastlandsklima og har pga. sin enorme størrelse store variationer i temperaturer fra -40 til +40 grader C. Middeltemperaturen i juli ligger mellem 19 og 26 grader C. Omkring Almaty er der generelt varmere om sommeren.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Kirgisistan er en del af et bjergrigt område på mellem Kasakhstan og Kina. Tien Shan-bjergkæden er den næst­højeste i verden efter Himalaya. Den har flere toppe over 7000 meter og bærer sne året rundt. På grund af afstanden fra havet og i læ af Pamir- og Himalayabjergene, der ligger mod syd og sydøst, er det en temmelig tør region i betragtning af dens højde. Klimaet varierer med højderne, men typisk tempereret fastlandsklima med kolde vintre og varme somre. Vores rejser ligger kun i sommermånederne, hvor temperaturen om dagen ligger på 15-35 grader, og om natten 0-20 grader. 

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Landet har hvad vi vil kalde for undertrykkende styre. Men det er ikke noget, man mærker som turist. Befolkningen er venlig og imødekommende, men vil i de fleste tilfælde ikke tale om styret og deres daglige problemer. Selvom befolkningen er muslimer, er det ikke forbudt at drikke øl og spiritus.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Man kan komme ud for ændringer i programmet undervejs på turen. Seværdigheder kan være under restaurering, eller de kan være midlertidigt lukkede af andre årsager. Det er forhold, vi ikke kan tage højde for, og som vi derfor må anmode om en vis overbærenhed overfor.

Selvom vi har fået bekræftet hotelbookinger flere gange, kan man godt risikere, at der alligevel er overbooket på et af hotellerne, og at man derfor får anvist et andet hotel end det aftalte. Det plejer dog ikke at give anledning til problemer. Man skal blot vide, at det kan forekomme.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Kazakhstan er 4 timer foran Danmark, når vi har sommertid.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Kirgisistan er fire timer foran Danmark, når vi har sommertid. Kirgisistan bruger ikke sommertid, som vi gør.

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Gode vandresko/støvler og praktisk tøj

Lange bukser og langærmet skjorter til vandreturen ved søerne

Toiletpapir og håndsprit

Spary mod myg og flåter

evt. sø-sygepiller, hvis du har tendens til køresyge.

Solcreme

Evt. power-bank til tlf - husk den altid skal pakkes i håndbagagen.

Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

Resorb (salt/sukker opløsning)

Compeed

evt. øjendråber

Vækkeur

Solbriller, kasket eller hat

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Solbriller, kasket eller hat
 • Solcreme med høj faktor
 • Læbepomade og ansigtscreme pga den tørre luft
 • Evt. paraghurt
 • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • En lille flaske håndsprit (fås på apoteker eller hos materialist
 • Lommelygte
 • Papirlommetørklæder / toiletpapir
 • Badetøj, håndklæde og badesandaler, hvis man ønsker at bade
 • Gode vandresko/støvler
 • Lunt og varmt tøj samt evt. hue og vanter, da der kan være meget koldt/nattefrost ved Sun Kul søen. 
 • Evt. piller, øreplaster eller akupressur armbånd mod transportsyge. Det er især vejene til og fra Song Kul, der er mindre gode
 • Alle skal medbringe lange bukser og desuden skal kvinderne også medbringe overdel med lange ærmer samt tørklæde til besøgene i Moskeen og den Russisk ortodokse kirke
 • Håndklæde og sæbe
 • Evt. ridehjelm / cykelhjelm til rideture

Praktiske oplysninger Kazakhstan

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Hvem flyver vi med?

Vi flyver med Turkish Airlines via Istanbul.

Der findes ingen direkte rute mellem København og Bishkek.

Hvor mange deler man jurte med?

I er ca. 4 personer, der deler en jurte. I jurten er der almindelige senge med dyner, puder og betræk.

Der er fælles bade og toiletter bygninger.

Det er en helt speciel oplevelse at overnatte i disse store filttelte.

Får man højdesyge?

Rejsen er bygget således op så man ganske langsomt vænner sig til højderne.

Drikker man vand nok og sørger for at få sin søvn, bør man ikke få problemer.

Hvilken type køretøj kører vi i?

Rejsen tilbagelægges i minibusser, da almindelige turistbusser ikke kan køre i de områder, vi kommer.

Det betyder også at rejselederen ikke på sædvanlig vis kan informere under køreturen. Der gives informationer og samles op på dagens begivenheder, når gruppen er samlet.

Hvor fysisk krævende er rejsen?

Du skal være i almindelig god fysisk form. Det vil sige at du er vant til at gå ture og evt. cykle.

Vi er i naturen og går kortere ture på til tider ujævnt terræn.

Der er længere vandreture indlagt ved Son Kul søen – men her kan man evt. vælge at nyde dagen omkring søen.

Der er mulighed for at tage på rideture (ca. 100 kr/time). Vi deler os ind i grupper afhængig af erfaring. Husk lange bukser og lukkede sko.

Vejforholdene kan til tider være hårde for ryggen, så turen er ikke egnet for folk med dårlig ryg. Desuden kræves det, at man kan sidde i skrædderstilling, da man ved nogle af måltiderne sidder på jorden på tæpper. Taburetter kan dog ofte lånes.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

På nogle af rejserne er vi over 3000 meters højde. Har man ikke erfaring med, hvordan man reagerer på højder, anbefaler vi, at man taler med egen læge.

Højdesyge findes i flere varianter og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage.

På "Kirgisistans bjerge og nomader" starter vi i Bishkek, der ligger i 1200 meters højde, og har ikke oplevet problemer med højdesyge, da vi rejser ”op” i mindre etaper.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Hotellerne kan ikke sammenlignes med europæisk standard. Man må være i besiddelse af en vis overbærenhed, hvad angår el og strøm. Strømsvigt kan forekomme, og vand- forsyningen kan også svigte af og til. Serviceniveauet på hotellerne er ikke, som vi er vant til i Europa.

Eneværelser er ikke muligt i jurtene. Her bor man op til 4 personer sammen. Toilet og bad findes i en særskilt bygning.

Ved indkvartering hos private familier er det oftest sådan, at 2-3 værelser deles om et toilet/badeværelse. 

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Kaldenummer til Kirgisistan er 00996.
Husk at slå mobildata fra, da det kan være meget dyrt at bruge mobildata.

Gratis wifi findes på alle overnatningssteder, undtagen i jurte camps. Forbindelsen er dog ikke altid lige god.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Vi anbefaler at købe drikkevand på flaske.

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Med forbehold for ændringer.

Øl: 150 Som/14 DKK
Sodavand: 100 Som/9 DKK
Juice: 120 Som/11 DKK
Kaffe: 150 Som/14 DKK
Vand: 50 Som/5 DKK
Flaske vin: 1.200+ Som/110+ DKK
Glas vin: 250 Som/23 DKK

Praktiske oplysninger Kirgisistan

Filttæpper, filthatte, puder og vægtæpper er noget af det, der kan købes som souvenirs i Kirgisistan. Ligeledes broderede sengetæpper og lædervarer. Der må ikke udføres genstande fra Kirgisistan, som er mere end 30 år gamle.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kazakhstan eller Kirgisistan.