Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Kirgisistans bjerge og nomader

Udforsk den storslået natur og enestående kultur

”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog. Og for kirgiserne har ordsproget været alvorligt ment, for der kunne være langt imellem besøgende i deres telte. De var nemlig nomader, og det helt særlige for Kirgisistan er, at denne livsform varede indtil midten af det 20. århundrede. 

Priser fra

Afventer pris

Max. 19 deltagere

12 dages rejse

Start din rejse her

På denne rejse får vi indtryk af nomadernes liv. I dag er mange kirgisere semi-nomader. Vi overnatter hos kirgisiske familier. Spiser frokost i et hjem og middag i et andet og inviteres måske på te i et tredje. Nomadernes boliger, jurter, er sammenklappelige telte lavet af filt, lædersnor og træ. Vi overnatter i jurte tre gange på rejsen.

Kirgisistan ligger godt beskyttet af store bjergkæder - Pamir-bjergene mod syd og Tien shan bjerne mød øst - der er verdens næsthøjeste bjergkæde med flere toppe over 7000 meter. Kirgisistans historie går langt tilbage. Det nationale epos ”Manas” fortæller om frihedskampen mod kineserne i det 9. århundrede. Digtet er på næsten en halv million vers og er dermed et af de længste digte i verden.

I Kirgisistan er der solskin mere end 200 dage om året. Naturen er storslået. Du kan for eksempel glæde dig til at opleve Broken Heart Bjerget og De Syv Tyres Kløft.

Andre højdepunkter er bl.a. besøget hos en familie, der træner ørne og falke til jagt, samt Issyk Kul søen. Det er verdens andenstørste bjergsø med klart, blåt vand. Det kirgisiske køkken er en oplevelse i sig selv, som ofte skylles ned med den lokale alkohol Kumys, gæret hoppemælk.

5 gode grunde til at rejse til Kirgisistan med Viktors Farmor:

 • Nyd storslået bjergrig natur med søer og alpine blomster
 • Oplev et landsbyliv som for 100 år siden med små husmandssteder
 • Se nomadelivet, hvor heste og får drives op på sæteren 
 • Overnat i jurte ved Son Kul-søen helt tæt på stjernerne
 • Bad i Centralasiens højeste bjergsø

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afgang fra København

  Flyrejse fra København til Bishkek

 • Dag 2

  Ankomst og byrundtur i Bishkek

  Allerede første dag starter vi med en tur rundt i byen. Vi kommer bl.a. omkring Victory Square, Oak Park med stenskulpturer, Old Square, parlamentet, White House og rådhuset. På førstedagen besøger vi også Asian Bazar, der er et farverigt marked med frugt-, grønsags- og kødboder. Her er mulighed for at se og købe filtede sko og hynder, tørklæder og meget andet. Der er tid til at gå rundt på egen hånd.

  Om aftenen besøger vi en restaurant, der serverer nationalretter. Retterne kan eksempelvis være manti (ligner store ravioli), kuurdak (friteret kødstykker serveret med kartofler) og lagman (krydret nudelsuppe). Er der tid efter aftensmaden, kan vi slentre en tur til pladsen Ala Too, hvor farverige springvand hele tiden skifter retning og kulør. Et meget underholdende syn.

  Vi overnatter på tre-stjernet hotel.

  Måltider: frokost og aftensmad

  Overnatning: Bishkek

 • Dag 3

  Burana Tårnet og Chon Kemin

  Første punkt på dagen er Burana-tårnet, der stammer fra det 11. århundrede. Burana-tårnet ligger i Balasagun, der var en vigtig by på Silkevejen, hvor mange karavaner gjorde holdt på deres vej fra Kina til Middelhavet.
  Området er et open-air museum med bl.a. Balbals, der er små krigere hugget ud i sten. Når en berømt kriger døde i krig i 600- til 700-tallet, sørgede folket for at rejse en Balbal i hans minde.

  Herefter kører vi til landsbyen Chon Kemin. Denne landsby ligger i en nationalpark omkranset af bjerge.

  Man kan også på forhånd (informeres til rejselederen en af de første dage) booke en ridetur i dalen. Alt efter ankomsttidspunktet varer turen 1,5 til 2 timer.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Gæstehus i Chon Kemin

 • Dag 4

  Issyk Kul Søen - petroglyffer og strandbadning

  Vi kører via den smukke Kok-Moinok kløft til Issyk Kul Søen. På begge sider af kløften ses røde og gule sandstensbjerge i flotte formationer. Issyk Kul Søen er den største bjergsø i det centrale Asien. Issyk Kul er 180 km lang og 60 km bred og ligger i 1.600 m.o.h. I mere end 1500 år betragtede de lokale søen som et helligt sted. Først i 1800-tallet begyndte man at bade og fiske i søen.
  Ved indgangen til Issyk Kul-regionen vil vi se jurter ved landevejen, hvor lokale sælger honning, røgede fisk fra søen og kumys - den gærede hoppemælk, der er nomadernes "nationaldrik".

  Vi ankommer til Cholpon Ata før frokost og ser de berømte petroglyffer (helleristninger) skabt for 2000 år siden. Ved siden af disse stenbilleder ser man, hvordan andre sten er blevet placeret i en cirkel for at afgrænse et offersted til guderne.

  Hvis tiden tillader det besøges også det lille Kulturhistoriske Museum i Cholpon Ata. Samlingen er bred med arkæologiske fund, kunsthåndværk, musikinstrumenter og andre bemærkelsesværdige ting fra Kirgisistans kultur og historie.

  Efter frokost kører vi videre til et moderne resort. Resten af dagen går med afslapning og badning ved stranden. Om sommeren er vandet ca. 22 grader.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Resort ved Issyk Kul Søen

 • Dag 5

  Karakol

  Næste morgen kører vi til byen Karakol. Vejen dertil løber langs den smukke strækning på nordsiden af søen. Undervejs gør vi holdt ved en gamle gravhøj fra 5. til 1. årh. f. Kr. Skyterne var det oprindelige folk i området. De er bl.a. kendte for at blive begravet med deres værdifulde smykker og seletøj af sølv, og gravene har derfor været udsat for gravrøvere.

  For enden af Issyk Kul søen ligger regionshovedstaden Karakol, som er en gammel by fra den russiske Zars tid.
  I udkanten af byen ligger et museum og et gravsted for den store russiske opdagelserejsende Nikolai Prezhevalsky fra 1800-tallet. Han lagde navn til byen helt op til 1991, hvor den blev omdøbt til Karakol. Vi besøger museet og mindeparken

  Vi spiser frokost i Karakol og indkvarteres på et lille pensionat.
  Om eftermiddagen kan vi slentre en tur i byen.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Pensionat i Karakol

 • Dag 6

  Søndagsmarked, tyrekløften og overnatning i jurter

  Vi starter dagen tidligt med at besøge et af de bedste dyremarkeder i Centralasien, nemlig Karakols søndagsmarked. Landsbyboere fra det østlige Kirgisistan drager hver søndag til Karakol for at sælge deres dyr. Nogle har rejst i flere dage, for at nå hertil. Markedet er delt i to områder, et for får og geder; et andet for heste, kvæg og kameler. Blandt de tæt tøjrede husdyr går kirgiserne rundt for at undersøge og forhandle. De prøver heste med et kort trav eller vurderer vægten af ​​fedtet på bagsiden af ​​et fedthalefår med deres håndflader. Dette er det kirgisiske liv på landet i sin usminkede form. Markedet, som er bemærkelsesværdigt roligt i betragtning af al den aktivitet, der foregår, er et fantastisk sted at gå rundt, tage billeder og se morgenen udfolde sig.

  Herefter besøger vi højdepunkterne i Karakol: Den ortodokse kirke og Dungan moskéen. Kirken er fra 1800-tallet og bygget i træ. Den huser fine, gamle ikoner fra den tid. Dungan moskeen blev bygget af kineserne som en gave til det kirgisiske folk. Moskéen er bygget efter kinesiske traditioner, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er brugt et eneste søm.
  Efter besøget kan vi købe ind til vores første ophold i jurter.

  Vejen til vores jurtecamp går forbi klippeformationen Broken Heart og gennem kløften Djeti Oguz. Det betyder De Syv Tyres Kløft. Her går vi op til et udsigtspunkt og hører legenden om kløften med de særprægede, røde stenformationer.

  Kort før jurtecampen er der mulighed for at vandre en tur langs den rivende flod, og vi passerer en række gamle træbroer. Så kommer vi ind i den smukkeste dal, hvor kirgisiske nomader har deres lejre med kvæg, heste, får og bor i filttelte (jurter) hele sommeren.

  Kirgisernes telte er sammenklappelige boliger lavet af filt, lædersnor og træ uden brug af søm. Nomaderne kan pakke deres jurter ned eller opstille dem på ca. 1 time. Jurten transporterer de ved hjælp af 3-4 heste. I nat sover vi i en camp af jurter.

  Efter ankomst bliver der mulighed for at vandre en tur op til et vandfald. Turen tager ca. to timer.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Juerte ved Jety Oguz

 • Dag 7

  Møde med kirgisisk familie og kvindekooperativ

  Turen fortsætter langs sydsiden af Issyk Kul Søen. Det er en smuk tur med de sneklædte bjerge på den ene side og den blå sø på den anden. Vi gør holdt og får mulighed for at bade i søen.

  På vejen til Kochkor besøger vi en kirgisisk familie, der stadig bruger ørne til jagt. De fortæller om livet som ørnejægere, og hvordan de træner ørne og falke, som de tager med op i bjergene om vinteren.

  Herfra kører vi videre langs søen og via en grøn dal til landsbyen Kochkor. Vi besøger en kvindeorganisation. Her viser kvinderne os, hvordan de laver filttæpper og giver os mulighed for selv at deltage i produktionen. Vi besøger også deres lille butik og museum. Her har husets beboere samlet kunsthåndværk fra de omkringliggende landsbyer. Der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs fra byens kvinder og se nærmere på filttæpper, trævugger, sølvdekorationer og nationalkostumer mm.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Private familier i Kockur

 • Dag 8

  I jurtecamp ved Son Kul Søen

  Vi starter dagen med at købe drikkevarer til de to dages ophold i jurter ved den smukke bjergsø Son Kul.

  Vi kører gennem høje og meget forskelligartede bjerge samt græsmarker med heste, får og køer, indtil vi når frem til søen Son Kul, der ligger 3.000 m.o.h., der ligger omgivet af bjerge. Nomader kommer hver sommer til denne sø, der er langt fra civilisationen. På græsgangene ved søen har de heste, køer og får.
  Om eftermiddagen ankommer vi til vores jurte camp, hvor vi bor 2 nætter.

  Man kan vælge at gå en lille tur i området - eller bade i søen. Vandet kan godt være koldt, selv for vikinger. Resten af dagen er fri til afslapning. Hos nomaderne kan der lejes heste til en ridetur langs søen eller mellem jurterne og kvæget.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jurte ved Son Kul Søen

 • Dag 9

  Son Kul Søen

  Son Kul Søen ligger meget smukt, og naturen omkring søen er ganske urørt. Vi vandrer op på en bakketop for at nyde det flotte panorama ud over søen. Her finder vi også mere end 2000 år gamle petroglyffer.

  De gæstfrie nomader inviterer os måske på kumyz - gæret hoppemælk. De er nysgerrige for at høre, hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Et traditionelt ordsprog i Kirgisistan lyder, at ”gæster er sendt af Gud”. Vi får indtryk af nomadernes traditioner for besøg og lærer, hvad der er god skik.

  Om eftermiddagen er der igen mulighed for at leje en hest og ride en tur langs søen.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Jurte ved Son Kul Søen

 • Dag 10

  Gennem bjergene

  Om morgenen kører vi op til bjergpasset Kara Keche i 3364 meters højde (De højeste bjergpas i Europa er omkring 2800 m). Efter at have nydt udsigten, kører vi langs med søen og op over Moldo-Ashuu passet (3.346 m). Efter at have passeret toppen kan vi nyde den smukke kørsel ned til bunden af bjerget, hvor de lokale kirgisere henter kul.

  Vi fortsætter mod landsbyen Kyzyl Oi og har undervejs udsigt til de smukkeste farverige bjerge. Vi spiser picnic undervejs.

  Vi ankommer til Kyzyl Oi sidst på eftermiddagen og kan slentre omkring og mærke stemningen og landsbylivet.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Private værelser hos familier i Kyzyl Oi

 • Dag 11

  En kirgisisk kæmpe

  Vi kører tilbage til Kirgisistans hovedstad Bishkek. Turen er lang, men vejen går langs den brusende flod Kokomeren og gennem højtliggende sletter med flotte udsigter til bjerge og kløfter.

  Første stop bliver den lille by Kojomkul, som ligger 25 km fra Kyzyl Oi. Her blev den legendariske kæmpe Kojomkul født i 1889. Han blev 2 meter og 30 cm høj og havde en karriere som legendarisk bryder helt frem til sin død i 1955. Han var bomstærk og kunne løfte store tunge sten, som endnu ligger i haven foran det lille lokale museum, oprettet til hans ære.

  Hans grav har fået næsten mytisk status, da de lokale også oplevede ham som byens beskytter mod jordskælv og andre ulykker. I Bishkek står en statue foran det gamle stadion, hvor han bærer på sin hest.

  Efter besøget kører vi videre ind i Suusamyur-dalen og op til Too Ashuu-tunnelen i 3400 meters højde. Efter at have passeret den 2,5 km lange tunnel kører vi ned ad snoede bjergeveje og hårnålesving til dalen på den anden side og videre mod Bishkek.

  Vi spiser frokost i Bishkek og har tid på egen hånd indtil afskedsmiddagen om aftenen. Overnatning på tre-stjernet hotel.

  Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Bishkek

 • Dag 12

  Ankomst København

  Vi kører tidligt om morgenen ud til lufthavnen.

  ”Chon Rachmat – Ak Jol” (Tak for nu – god flyvetur).

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kirgisistan

 • Pas og visum

  For danske statsborgere gælder flg.:

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Visumfri i op til 60 dage.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. 

  Du bør tale med egen læge eller en special-klinik rejsemedicin generelt.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der anbefales.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Ofte stillede spørgsmål til vores rejser til Kirgisistan

  Hvem flyver vi med?

  Vi flyver med Turkish Airlines via Istanbul.

  Der findes ingen direkte rute mellem København og Bishkek.

   

  Hvor mange deler man jurte med?

  I er ca. 4 personer, der deler en jurte. I jurten er der almindelige senge med dyner, puder og betræk.

  Der er fælles bade og toiletter bygninger.

  Det er en helt speciel oplevelse at overnatte i disse store filttelte.

   

  Får man højdesyge?

  Rejsen er bygget således op så man ganske langsomt vænner sig til højderne.

  Drikker man vand nok og sørger for at få sin søvn, bør man ikke få problemer.

   

  Hvilken type køretøj kører vi i?

  Rejsen tilbagelægges i minibusser, da almindelige turistbusser ikke kan køre i de områder, vi kommer.

  Det betyder også at rejselederen ikke på sædvanlig vis kan informere under køreturen. Der gives informationer og samles op på dagens begivenheder, når gruppen er samlet.

   

  Hvor fysisk krævende er rejsen?

  Du skal være i almindelig god fysisk form. Det vil sige at du er vant til at gå ture og evt. cykle.

  Vi er i naturen og går kortere ture på til tider ujævnt terræn.

  Der er længere vandreture indlagt ved Son Kul søen – men her kan man evt. vælge at nyde dagen omkring søen.

  Der er mulighed for at tage på rideture (ca. 100 kr/time). Vi deler os ind i grupper afhængig af erfaring. Husk lange bukser og lukkede sko.

  Vejforholdene kan til tider være hårde for ryggen, så turen er ikke egnet for folk med dårlig ryg. Desuden kræves det, at man kan sidde i skrædderstilling, da man ved nogle af måltiderne sidder på jorden på tæpper. Taburetter kan dog ofte lånes.

 • Rejsetype

  Bemærk

  Rejsen Kirgisistans bjerge og nomader, Kazakhstan og Kirgisistan og rejsen 4 stan-lande er Viktors Farmor adventurerejser.

  En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

  Læs mere om adventurerejser her.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Højdesyge

  På nogle af rejserne er vi over 3000 meters højde. Har man ikke erfaring med, hvordan man reagerer på højder, anbefaler vi, at man taler med egen læge.

  Højdesyge findes i flere varianter og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage.

  På "Kirgisistans bjerge og nomader" starter vi i Bishkek, der ligger i 1200 meters højde, og har ikke oplevet problemer med højdesyge, da vi rejser ”op” i mindre etaper.

 • Valuta

  Betalingsmidlet i Kirgisistan er Som (KGS). 11 som er ca 1 krone. Det anbefales, at tage USD (min. 20 USD sedler) eller EURO (min. 50 Euro sedler) med og veksle, da Som ikke kan købes i Danmark. Der kan veksles i banker eller på vekselkontorer. USD og EURO skal være nye sedler uden bukkede hjørner mv.
  Medbring gerne både små sedler til drikkepenge samt større sedler til at veksle, da de giver den bedste kurs.
  I Bishkek og flere af de større byer findes hæveautomater til Visa og Mastercard.

 • Hoteller og overnatning

  Hotellerne kan ikke sammenlignes med europæisk standard. Man må være i besiddelse af en vis overbærenhed, hvad angår el og strøm. Strømsvigt kan forekomme, og vand- forsyningen kan også svigte af og til. Serviceniveauet på hotellerne er ikke, som vi er vant til i Europa.

  Eneværelser er ikke muligt i jurtene. Her bor man op til 4 personer sammen. Toilet og bad findes i en særskilt bygning.

  Ved indkvartering hos private familier er det oftest sådan, at 2-3 værelser deles om et toilet/badeværelse. 

 • Telefoni og internet

  Kaldenummer til Kirgisistan er 00996.
  Husk at slå mobildata fra, da det kan være meget dyrt at bruge mobildata.

  Gratis wifi findes på alle overnatningssteder, undtagen i jurte camps. Forbindelsen er dog ikke altid lige god.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt. I Kirgisistan bruger man de fleste steder stik, som ligner vores egne. 

 • Drikkevand

  Vi anbefaler at købe drikkevand på flaske.

 • Prisniveau for drikkevarer

  Med forbehold for ændringer.

  Øl: 150 Som/14 DKK
  Sodavand: 100 Som/9 DKK
  Juice: 120 Som/11 DKK
  Kaffe: 150 Som/14 DKK
  Vand: 50 Som/5 DKK
  Flaske vin: 1.200+ Som/110+ DKK
  Glas vin: 250 Som/23 DKK

 • Drikkepenge

  Får man sin kuffert båret til sit hotelværelse, gives der et mindre beløb, f.eks. svarende til ca. 5 kroner. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor. På restauranter og hoteller kan man give lidt ekstra, hvis man har været tilfreds.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde og lufthavne.

 • Indkøb

  Filttæpper, filthatte, puder og vægtæpper er noget af det, der kan købes som souvenirs i Kirgisistan. Ligeledes broderede sengetæpper og lædervarer. Der må ikke udføres genstande fra Kirgisistan, som er mere end 30 år gamle.

 • Påklædning

  Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og aften, men ofte er det varmt midt på dagen. Der bliver brug for en tyk trøje og en vindjakke, og evt halstørklæde eller ”buff”. Bishkek er både varm og fugtig i sommerperiode. I bjergene er der mere køligt. Shorts bør gå ned til knæene.

  Hvis din rejse til Kirgisistan indeholder besøg i moskeen og/eller den Russisk ortodokse kirke skal kvinder have langebukser/lang nederdel, overdel med lange ærmer og tørklæde med og mændene skal have lange bukser på.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Kirgisistan er en del af et bjergrigt område på mellem Kasakhstan og Kina. Tien Shan-bjergkæden er den næst­højeste i verden efter Himalaya. Den har flere toppe over 7000 meter og bærer sne året rundt. På grund af afstanden fra havet og i læ af Pamir- og Himalayabjergene, der ligger mod syd og sydøst, er det en temmelig tør region i betragtning af dens højde. Klimaet varierer med højderne, men typisk tempereret fastlandsklima med kolde vintre og varme somre. Vores rejser ligger kun i sommermånederne, hvor temperaturen om dagen ligger på 15-35 grader, og om natten 0-20 grader. 

 • Tidsforskel

  Kirgisistan er fire timer foran Danmark, når vi har sommertid. Kirgisistan bruger ikke sommertid, som vi gør.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solbriller, kasket eller hat
  • Solcreme med høj faktor
  • Læbepomade og ansigtscreme pga den tørre luft
  • Evt. paraghurt
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • En lille flaske håndsprit (fås på apoteker eller hos materialist
  • Lommelygte
  • Papirlommetørklæder / toiletpapir
  • Badetøj, håndklæde og badesandaler, hvis man ønsker at bade
  • Gode vandresko/støvler
  • Lunt og varmt tøj samt evt. hue og vanter, da der kan være meget koldt/nattefrost ved Sun Kul søen. 
  • Evt. piller, øreplaster eller akupressur armbånd mod transportsyge. Det er især vejene til og fra Song Kul, der er mindre gode
  • Alle skal medbringe lange bukser og desuden skal kvinderne også medbringe overdel med lange ærmer samt tørklæde til besøgene i Moskeen og den Russisk ortodokse kirke
  • Håndklæde og sæbe
  • Evt. ridehjelm / cykelhjelm til rideture
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kirgisistan.