Hvad søger du?

Start din rejse her

Når man er gået igennem slugten, står man få minutter senere i den storslåede hovedstad fra oldtiden: Petra. Det var herfra stammefolket nabatæerne kontrollerede handelen med røgelse og krydderier gennem århundreder.

Det magiske øjeblik bliver ikke ringere af, at byen var glemt i mange hundrede år. Først i 1812 lykkedes det schweizeren Johann Burckhardt at finde byen igen ved at forklæde sig og blande sig med de lokale. Vi har god tid til at udforske Petra, der på et tidspunkt har haft op mod 40.000 indbyggere, men blev delvist ødelagt af et jordskælv i år 363.

Vi oplever flere utrolige højdepunkter på denne rundrejse i Jordan. 

5 gode grunde til at rejse til Jordan med Viktors Farmor:

 • Viktors Farmor har 20 års erfaring med rejser i Jordan
 • Vi er din garanti for en tryg og velplanlagt rejse
 • Hav god tid til udforske verdensvidunderet Petra
 • Oplev Wadi Rum fra åbne pick-up trucks
 • Drikkepenge til guider og chauffør er inkluderet i prisen

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

8 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
4. maj. 23
11.990 kr
Garanteret
Direkte fly
17. sep. 23
11.990 kr
Ledig
1. okt. 23
11.990 kr
Udsolgt
5. okt. 23
12.990 kr
Garanteret
15. okt. 23
13.490 kr
1 plads
17. okt. 23
13.490 kr
Ledig
22. okt. 23
12.990 kr
Garanteret
5. nov. 23
11.990 kr
Ledig
En kvinde ønsker at dele værelse

Prisen inkluderer

 • Fly Kbh/Amman retur
 • Hoteller med halvpension
 • Alle udflugter og entréudgifter nævnt i programmet
 • Kørsel i bus
 • Kørsel i åbne pick-up trucks i Wadi Rum
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Visum til Jordan
 • Udrejseskat fra Jordan
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffører (ca. 350 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.900 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. forhøjelse af moms og turistskatter på afrejsetidspunktet

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vis alle dage
Fly fra Kastrup til Amman. Afhentning i lufthavnen og indkvartering. Afhængig af ankomsttidspunktet er der aftensmad efter ankomst.

Vi har to overnatninger i Amman.

Dagens program starter med, at vi besøger Citadelhøjen, der har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Amman blev oprindelig bygget på 7 høje, og Citadellet ligger flot på den ene af disse høje. Her er fin udsigt over den hvide by og også ned over det romerske teater.

Mange store civilisationer har sat deres præg på Citadellet, men det mest imponerende er det ufuldendte Herkules Tempel fra 2. årh e.Kr., med enorme fritstående søjler og fragmenter af en kolossalstatue liggende på jorden ved siden af.

Ved siden af Herkules Templet er der et lille, men meget interessant, arkæologisk museum. Siden 1920'erne har både jordanske og udenlandske arkæologer arbejdet på stedet, men en stor del af Citadellet er endnu ikke udgravet.

Vi begiver os herefter ned til det romerske teater enten til fods eller med bussen. I en sidebygning til teatret er der en lille udstilling med forskellige dragter, våben og husgeråd.

Efter at have beundret romernes flotte arkitektur tager vi på byvandring i det centrale Amman. Turen fører os bl.a. gennem bazaren, hvor vi får noget at vide om de forskellige nødder, krydderier, frugt og grønt. Vi holder frokostpause i den gamle bydel, hvor der er mange udmærkede lokale restauranter og også flere hyggelige folkloristiske caféer, som f.eks. Jafra Café, der serverer småretter.

Efter frokost tager vi til det nyindrettede Jordan Museum. Foruden vigtige arkæologiske fund, fortælles her bl.a. om beduinernes liv, den nabatæiske historie og Jordans geografi. Et særligt klimakontrolleret rum er viet til fundet af dødehavsrullerne. Disse religiøse tekstruller blev fundet af beduiner i 1947. De var i en hule i Qumran, der dengang hørte til Jordan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Amman og kører direkte til dagens højdepunkt; Jerash, der på bibelsk tid var kendt som Gerasa. Her har vi et imponerende et eksempel på en stor hellenistisk-romersk provinsby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og to amfiteatre.

Læs mere om Jerash her.

Vi fortsætter til borgen Ajlun. Den ligger i 1200 meters højde med fantastisk udsigt udover Jordan-dalen. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin på grund af den strategiske beliggenhed i kampene mod korsfarerne. En lille perfekt borg sammenlignet med de mere bastante korsridderborge i landet. Den har et helt andet arabisk design og var en station for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer af brevduer som symbol på dette.

Herefter kører vi til Madaba. Byens historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Det store Madaba-kort i Skt. Georgs-kirkens gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk, og i Det Døde Hav ses fragtbåde med korn eller salt. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.

Vi har én overnatning i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.
Mosaikhåndværket ser vi genoplivet i et af de mange værksteder på egnen.

Vi forlader Madaba og kører til Nebo Bjerget. Et gammelt kristent valfartssted, hvorfra Moses skuede ud over det forjættede land, inden han døde, hvilket er beskrevet i Biblen.

Herefter kører vi til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Stedet var en slags forstad til Petra, et knudepunkt for karavaneruterne mod nord og nord-vest. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais. Det viser, hvordan nabatæerne opsamlede regnvand til senere brug. Et godt bevis på, hvordan de var bevidste om de sparsomme vandressourcer i ørkenen.

Vi har to overnatninger på hotel i Wadi Musa, som er byen lige ved siden af Petra. Vi bor i gåafstand til indgangen til Petra, hvorfra man nemt kan tage sine egne ture ind til den lyserøde by

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så fremkommer byen pludselig for os med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.

Læs mere om Petra her

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det meste af dagen er afsat til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.

Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene eller vandre op til nogle af de andre bjerge.

Hen på eftermiddagen kører vi til Wadi Rum, et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Lawrence of Arabia rejste flere gange gennem Wadi Rum under den arabiske revolte mod osmannerne. En af Wadi Rums mest betagende klippeformationer har senere taget navn efter Lawrences berømte bog »The Seven Pillars of Wisdom« fra 1926, og storfilmen »Lawrence of Arabia« fra 1962 satte for alvor Wadi Rum på verdenskortet.

Vi overnatter i en stationær camp i hytter med senge samt bad og toilet. I vores camp har vi mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi udforsker Wadi Rum på en off-road tur. Mens vi bevæger os rundt i området, bliver det hurtigt indlysende hvorfor Wadi Rums klippeformationer, der henleder tankerne på det ydre rum, er blevet brugt som scene i en række Hollywood film. Efter et par timer rundt i åbne pick-up trucks, kører vi med bus tilbage til Madaba.

Undervejs begiver vi os ned til jordens laveste område, Det Døde Hav, og oplever hvordan temperaturen stiger i takt med at vi bevæger os ned i dalen. Der er mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Indkvartering i Madaba og afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Ammans lufthavn og begynder hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Jordan

Download FAQ

Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse.

Vores lokale partner i Jordan har i samarbejde med myndighederne i Jordan gennemført en række præventive tiltag, med henblik på at mindske risikoen for corona-smitte.

Herunder kan det nævnes at både hoteller, transportmidler samt de restauranter og turistdestinationer vi besøger, kun bliver delvist fyldt op, for at skabe god plads mellem de rejsende. Bussen bliver dertil sprittet af og rengjort dagligt.

Som i mange andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Med den øjeblikkelige situation i Mellemøsten, især Syrien og Irak, er et naturligt spørgsmål for mange: Er det sikkert at rejse til Jordan?

Viktors Farmor er ikke i tvivl: Ja, det er det.

Landet er homogent og fredeligt, og gæster oplever et ophold i landet som trygt. Desuden er myndighederne meget opmærksomme på sikkerheden. Jordan værner meget om sin status som et samfund i ro.

Der er store flygtningelejre i området ind mod Syrien, men vi kommer ikke i nærheden af disse steder. Vi har hvert år mange rejser til Jordan, og den dominerende tilbagemelding fra vore gæster er, at de følte sig helt trygge og sikre.

I øvrigt følges udenrigsministeriets vejledninger i tvivlstilfælde.

+2 timers forskel. 

Valutaen i Jordan hedder Jordanian Dinar (JOD). Der kan hæves penge med kreditkort i kontantautomater i lufthavnen samt mange steder i byerne. Kreditkort accepteres der ud over i vid udstrækning i restauranter og  butikker. Medbring evt. lidt USD, hvis der bliver brug for at veksle et mindre beløb sidst på opholdet i Jordan.
Hvis man er løbet tør for dinarer, kan man mange steder godt betale i dollars (men ikke i Euro). Vær dog opmærksom på, at små cafeer og butikker oftest kun tager imod jordanske dinarer.

Der bruges 220 volt. Der er fem forskellige standarder for stik i Jordan, så det er en fordel at medbringe en universaladapter. Du kan læse mere om Jordans stik her: https://www.power-plugs-sockets.com/jordan/.

Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun sweater eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Ved solnedgang falder temperaturen mærkbart ørkenen, og vinden rejser sig. Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air-conditioneret bus.

Kvinder bør ikke gå i shorts og solbluse i byerne. På turiststederne kan det godt gå an, dog bør shorts gå til knæene.

Husk gode travesko, evt.sandaler. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt, især i ørkenområderne. Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind og holde kasketten på plads, når man sidder oven på jeepen i Wadi Rum. På de fleste af hotellerne kan man få vasket tøj.

Det anbefales at medtage badesko til badning i Det Døde Hav, da stenene, man træder ud på, er meget skarpe.

Telefon til Jordan: Tryk 00962 + omr.nr. + abn.nr. Fra Jordan til Danmark trykkes 0045 + dansk abn.nr.

Mobil: I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort.
Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

Internet: Mange hoteller tilbyder wifi enten gratis eller mod betaling, og tilgængeligt i fællesområder (typisk omkring receptionen) og/eller på værelserne. Kvalitet og hastighed svinger meget. Nogle hoteller har også en computer i fællesområder, som kan benyttes gratis eller mod betaling.

Fotografering er tilladt de fleste steder i Jordan. Dog må der ikke fotograferes ved militære områder, lufthavne og grænseområder. Når man vil fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

Videooptagelser er ikke tilladt alle steder.

Bemærk!

 • Medbring ikke ekstra store kameralinser (f.eks. til fuglespotning), da disse kan blive beslaglagt af myndighederne ved indrejse. Et almindeligt kamera til turistformål giver ikke anledning til problemer.
 • Medbring ikke en stor kikkert. Den kan ligeledes blive beslaglagt af myndighederhe ved indrejse.
 • Medbring ikke en drone, da den vil blive konfiskeret ved ankomst.

På de fleste af hotellerne kan det lade sig gøre at få vasket tøj fra morgen til aften.

Kikkert og kameraudstyr skal på flyrejserne til/fra landet medbringes i håndbagagen.

På grupperejserne med dansk rejseleder er drikkepenge til chauffør og guide inkluderet i prisen.

Vælger man at ride fra indgangen af Petrakomplekset til indgangen af Siq’en (indgangskløften) forventer beduinerne ca. 3 JOD/4,5 USD i drikkepenge.

Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 5-6 kr (medbring evt. 1-dollarsedler til dette formål). Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge.

Det kan være svært at få fat i småpenge til drikkepenge og lignende.  Man kan veksle under små indkøb i byen eller ved drikkepengeskålen på toiletterne.

Det anbefales at købe mineralvand på flasker. Det kan fås overalt.

Et måltid mad på en restaurant koster 100-200 kr. En øl koster ca. 40-60 kr., en flaske vin over 200 kr. og en sodavand/mineralvand ca. 10-20 kr.

90 % af Jordan er ørken (den arabiske og den syriske ørken) med årlig regnmængde under 200 mm. Sommeren er varm og solrig og den mængde vand der falder i Jordan er hovedsagelig i de nordvestlige bjerge, hvor det varierer mellem 300 og 800 mm årligt. Regnen falder typisk som korte kraftige byger. Regnen falder hovedsageligt mellem november og marts.  Jordanfloden flyder sydpå til det Døde Hav, der er verden laveste punkt. Langs floden er sommeren varm og vinteren mild. Selvom det er varmt, gør den lave luftfugtighed at det  ikke nødvendigvis føles ubehageligt.

OBS! I maj og september er temperaturen ved Petra ca. 25-35 grader om dagen (tør varme), mens det er mindre varmt i de nordlige områder, f.eks. Amman, Madaba og Jerash. I december og januar er temperaturen i ca. 10-15 grader om dagen.

På sightseeingsdagen vandrer vi ca. 8-10 km. t/r. Først ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1.200 m gennem Siq’en til Skatkammeret. Og herfra videre ind i området med grave og templer. Der vil også være trapper, der skal forceres for at opleve gravene på nærmere hold. Men de kan også opleves på afstand, hvis man ikke kan klare trapperne.

Det er muligt at køre med lille el-bil gennem siq’en. Køretøjet er til 5 personer og det koster 15 dinarer pr. person (ca. 150 kr) for én vej og 25 dinarer pr. person (ca. 250 kr) for begge veje. Vælger man at køre med el-bil, vil der dog ikke være guidet sightseeing undervejs gennem Siq’en.

For at få det fulde udbytte af besøget i Petra anbefales det derfor, at man som minimum er i form til at kunne gå de 8-10 km. i løbet af dagen i et adstadigt tempo.

Vil man besøge det storslåede ”Monastery” eller den højtliggende offerplads, anbefales trappetræning hjemmefra.

Da vandet er ekstremt saltholdigt, må man kun opholde sig i det 5-10 minutter, og man skal afvaskes godt bagefter. Hvis man har sår eller større rifter, bør man lade være. Der kan evt. benyttes svømmebriller til beskyttelse af øjnene. Stærkt overvægtige kan komme i ”havsnød”, da de ikke kan få fodfæste på bunden på grund af den stærke opdrift. Smykker bør tages af, inden man bader i det meget salte vand

Supplement til pakkelisten:

 • Lommelygte (elektriciteten er ustabil)
 • Vækkeur
 • Småproviant, f.eks. kiks
 • En rulle toiletpapir eller kleenex
 • Vådservietter
 • En lille flaske håndrens (fås på apoteket eller hos Matas)
 • Evt. piller mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Sollotion med høj faktor og læbepomade (luften kan være meget tør)
 • Myggespray
 • Gode vandresko eller –støvler (især vigtigt på vandreferien)
 • Sandaler
 • Evt. vandrestav(e)
 • En lille dagtursrygsæk
 • Badetøj/håndklæde til Det Døde Hav
 • Kasket eller solhat
 • Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser
 • Varmt tøj og vindtæt jakke, især ved
  rejser i perioden november til februar

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Jordan