Oman: Langs kysten til Salalah

En adventurerejse for naturelskere

Oman har meget at byde på: Bjerglandsbyer, der klynger sig til klipperne, farverige bazarer, imponerende borge, rigt fugleliv, ørkner, oaser, mennesketomme steppeområder, bizarre bjergformationer, wadi'er og kilometerlange sandstrande.

Priser fra

29.990 kr.

Max. 19 deltagere

15 dages rejse

Start din rejse her

På Omans kilometerlange sandstrande kommer de store havskildpadder for at lægge æg. Omanierne er ualmindeligt imødekommende og med rette stolte over deres flotte og varierende land.

På denne rejse overnatter vi bl.a. i en skøn ørken-camp og har flere nætter i selvopslåede telte, mens vi begiver os ned langs kysten fra Muscat til Salalah i firehjulstrækkere. Rejs med og oplev Omans mange nuancer og forskellige landskaber fra nord mod syd.

5 gode grunde til at rejse til Oman med Viktors Farmor:

 • Mærk den utrolige gæstfrihed blandt Omans befolkning
 • Besøg små kystbyer, hvor der sjældent kommer turister
 • Overnat i smukke omgivelser, bl.a. en nat i ørkenen
 • Bliv betaget af Omans dyreliv som f.eks. de store havskildpadder, ørkenens dromedarer og det rige fugleliv
 • Se eventyrlige forte, og vandr igennem skønne wadier

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra København

  Måltider: Som på fly

 • Dag 2

  Muscat

  Vi ankommer tidligt om morgenen til Muscat og indkvarterer os på et lille hotel beliggende ved strandpromenaden. Cornichen er tre kilometer lang. Med motiver fra landets historie og traditioner, der er hugget ind i granitplader.
  Vores bydel hedder Muttrah, den består af små bugter og små kvarterer. Husene er hvide og beige. Det er en arabisk drøm at gå rundt her. På cafeerne kan man nyde de nye omgivelser med kaffe, te eller mynthe-limejuice.

  Om formiddagen går vi forbi de gamle købmandshuse til suq´en, hvor sandeltræssæbe, røgelse og farverigt tøj skaber en stemning af 1001 Nats Eventyr.

  Eftermiddagen er til fri disposition. Se forslag her. 

  Måltider: Måltider på fly samt aftensmad

  Overnatning: Muscat

  Overnatning: Muscat

 • Dag 3

  Nizwa suq og fort samt besøg på Jabreen slot

  Vi kører først til den overvældende Grand Mosque med sin karakteristiske Swarovski-lysekrone og et af verdens største persiske tæpper, håndknyttet af kvinder med 1,7 milliarder knuder. Moskéen er verdens næststørste arealmæssigt og har plads til 20.000 bedende.

  Herefter begiver vi os mod Nizwa, den vigtigste og største by i den sydlige del af Jebel Akhdar-området (Omans største bjergkæde). Byen var i det 6. og 7. årh. Omans hovedstad. Den nyder i dag anseelse som hellig by.

  Et stort fort fra det 17. årh. rager op over byen tillige med en nyere moské. Fortet, der er bygget under Sultan Ibn Saif, anses for at være et af de smukkeste islamiske bygningsværker i landet.
  Denne suq er berømt for landets fineste beduinsmykker i sølv samt for kobberarbejder.

  Efter besøg i suq’en og på Nizwa Fort køres til fæstningen Jabreen (17. årh.), en flot restaureret bygning med bemalede trælofter og fint udskårne døre i cedertræ. Bygningens rum er møblerede, og man får en fin fornemmelse af det liv, der har udspillet sig på stedet. Vi har to overnatninger i Nizwa.

  Vi kører i alt ca. 180 km denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Nizwa

 • Dag 4

  Misfa og Bjergkæden Jebel Shams

  Vi kører ad en bjergvej til den lille landsby Misfa, der ligger smukt op ad bjergvæggen. For de, der har lyst, er der mulighed for at vandre gennem en slugt og op til landsbyen, en smuk tur på ca. en time. Her kan man på tæt hold studere falaj-vandingssystemet. På turen ses bl.a. daddelpalmer, granatæbletræer og bananpalmer.

  NB: I og omkring Misfa skal man klæde sig mere konservativt: Kvinder i tøj til anklerne og dækkede skuldre. Mænd i lange bukser og som minimum korte ærmer, gerne skjorte.

  Herefter kører vi ind til dagens picnicsted i Wadi Ghul. Bilerne kører så langt ind i wadien som muligt, der er huler i de stejle klipper, og vegetationen er frodig. Efter frokosten er der mulighed for en smuk vandring gennem wadien. Vi bliver samlet op af bilerne efter ca. 30 minutter. I wadien ligger en stor sten med petroglyffer, her er bl.a. afbilledet en kamelkaravane.

  De lokale, vi træffer her, er ofte beskæftiget med at væve de traditionelle tæpper i røde, sorte og brune farver. Det er stærke tæpper, vævet af gedehår. De er meget flotte. Og de lokale vil gerne sælge.

  Efter frokosten kører vi op i ca. 2.000 meters højde. Vi skal nyde udsigten fra Jebel Shams, Solens bjerg. Der er to udsigtspunkter, fra det ene kan vi se vores picnicsted i wadien. Efter et kort toiletstop kører vi retur til vores hotel. 

  Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

  Overnatning: Nizwa

 • Dag 5

  Wahiba Sands

  Vi begiver os mod Wahiba Sands, hvor vi har en overnatning i en ørkencamp i store telte med eget bad og toilet. Ved ørkenranden, i byen Mintirib, bliver der et ophold, da der skal lukkes luft ud af dækkene, før bilerne er klar til ørkenkørsel.

  Wahiba Sands strækker sig 180 km fra nord til syd og 80 km fra øst til vest. Her findes nogle af verdens største sandklitter af rødgyldent sand. De kan blive op til 100 m høje. Der ses spredte beduintelte og mange fritgående dromedarer.
  Vores chauffører er øvede i ørkenkørsel, det hænder alligevel, at en bil kører fast i sandet på vej til vores ørkencamp. Det tager vores erfarne chauffører med godt humør og ophøjet ro.

  Vi ser solnedgangen fra en sandbanke. Når solen er gået ned, nyder vi et godt måltid i campens restaurant. Bagefter kan man tage et spil skak eller synke ned i de store puder med en god bog. Der er flere nicher i campen, hvorfra man kan nyde aftenen og stjernehimlen, før vi går til ro. 

  Vi kører i alt ca. 250 km denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Wahiba Sands ørken-camp

 • Dag 6

  Wadi Bani Khalid

  Er man tidligt oppe, kan man nyde en smuk solopgang enten fra campen eller fra en af sanddynerne. Vi forlader ørkenen, får luft i dækkene og kører derefter nogle få km til Wadi Bani Khalid. På vejen dertil køber vi ind til picnic. Vi passerer flere små landsbyer i oaser i det golde landskab. 

  I wadi'en er der tid til en vandretur og eventuelt en dukkert ( her kræves badetøj, der dækker skuldrene og går til knæet - både for mænd og kvinder). Efter frokosten sætter vi kursen mod Rass Al Hadd. Her er der lejlighed til at se havfugle, blandt andet sodfarvet måge samt terner (bl.a bergius og bengalsk).

  Vi kører i alt ca. 250 km denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ras Al Hadd

 • Dag 7

  Dagsudflugt til Sur

  Vi besøger Sur, hvor vi bl.a. ser byens fyrtårn og skibsværftet. Det er her de traditionelle træbåde, dhows, bliver bygget.
  Vi ser også Sur Museum, et ganske lille museum, der udelukkende handler om træskibene, der i mange generationer er blevet fremstillet i Sur.

  Vi køber ind til picnic, som indtages ved byens fyrtårn.

  Vi tilbringer eftermiddagen på vores hotel, der ligger ved en dejlig sandstrand.

  Om aftenen tager vi på udflugt, her er der gode chancer for at se store havskildpadder lægge deres æg i sandet. 

  NB: Det kan variere fra tur til tur, om vi tager på denne udflugt dag 6 eller dag 7. Det kan også variere, om vi ser den om aftenen eller om morgenen. Uanset om vi er der aften eller morgen, er det en stor oplevelse at følge skildpadderne.

  Vi kører ca. 100 km denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ras Al Hadd

 • Dag 8

  Turen mod Salalah påbegyndes

  Efter morgenmaden pakker vi bilerne, nu begynder den lange,  spændende køretur langs det Indiske Ocean til Salalah.
  Dagen byder på en flot køretur, dels gennem ørken og dels på selve stranden, hvis tidevandet er tilstrækkelig lavt.

  Vi stiler efter at nå til Ras al Ruweis, det kommer dog helt an på vejforholdene. Noget af strækningen køres i sanddynerne, idet ørkenen Wahiba Sands på en stor strækning går helt ud til kysten. Det giver nogle fantastiske naturscenerier, det kan naturligvis også give problemer for bilerne. er det tilfældet, lukker vores chauffører igen luft ud af dækkene, så bilerne bedre kan køre i sandet.

  Vi camperer på stranden ved en af de mange små bugter.

  På denne del af kysten er der skyllet ganske meget plastik og en del fiskenet/fiskegrej på på stranden - det er formodentlig fra de mange fiskerbåde der sejler i havet her. Det er ikke smukt, men giver indblik i en anden side af Oman, som vi ellers ikke ser.

  Vi kører ca. 280 km. denne dag.

  Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

  Overnatning: Camping på stranden ved en af de mange små bugter

 • Dag 9

  Fiskerbyen Khaluf og campinghygge

  Vi skal igen på ørkenkørsel. Vi gør holdt i fiskerbyen Khaluf. Her køber vi friskfangede fisk til aftensmaden.
  Strandene omkring Khaluf er ofte et godt sted at spotte delfiner.
  Vi slår vores telte op i læ af klippeformationer på stranden i nærheden af Khaluf.

  Om aftenen samler vi brænde og tænder bål.

  Vi kører ca. 175 km. denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Camping på stranden i nærheden af Khalu

 • Dag 10

  Wadi Shuram og dolomitter

  Vi kører til Duqm, hvor der er mulighed for at spise frokost på en lille restaurant. Landskabet skifter, og vejen skærer sig igennem lave bakker og klipper. Her ses nogle af de ældste klippelandskaber i Oman. Sorte dolomitter giver en flot kontrast til den lyserøde sandsten og strandskallerne. Vejen går gennem en lille oase med palmer og rislende vand. Vi slår teltene op ved Ras Madraka. En fantastisk kombination af sorte klipper, hvidt sand og det blå hav.

  Vi kører ca. 325 km. denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ras Madraka

 • Dag 11

  Vadefugle, ørkenbyen Qahal og camping ved Shuwaimia

  På dagens køretur kommer vi til Khaur Dhiris, også kaldet "Three Palm Tree Lagoon", med flamingoer og andre vadefugle.
  Vi gør holdt i den lille ørkenby Qahal.

  Området omkring Qahal er kendt for dets laguner. Vi spiser picnic og går en tur langs en af disse laguner. Vi kører herefter gennem golde områder med mange løsgående dromedarer. Vi slår vores telte op på stranden nær landsbyen Shuwaimia.

  Aftensmaden spiser vi i Shuwaimia. Her dækkes op ud til gaden på omansk vis, det vil sige på et tæppe og med puder til at støtte ryggen. Foretrækker man at spise ved borde, er dette også en mulighed.

  Nogle af byens kvinder går med masker for ansigterne. Det er en stor kontrast at være her i forhold til det nordlige Oman, som vi er kommet fra. 

  Vi kører ca. 400 km. denne dag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Camping på stranden nær landsbyen Shuwaimia

 • Dag 12

  Wadi Shuwaymiyah og ankomst til Salalah

  Et spektakulært landskab venter os i dag. Vi starter dagen med kørsel ind i Wadi Shuwaymiyah. Her er imponerende naturscenerier i en kløft med stejle skrænter i hvid og gylden kalksten. Mod klipperne ses små palmelunde, der omgiver vandhuller med ferskvand. Vi tager en kort vandretur på et falaj-anlæg til en lille sø i klipperne, omgivet af frugtbar vegetation. Her er det muligt at tage en dukkert.

  Vi kører videre mod Salalah, hvor vi indkvarterer os på et hotel beliggende direkte på den hvide sandstrand. Her har vi tre overnatninger. Sidst på eftermiddagen kører vi ind til Salalah for at opleve suqen med dens små boder med bl.a. røgelse og myrrah.

  Vi spiser middag på en restaurant, før vi kører tilbage til hotellet. Her tager vi afsked med vore chauffører, idet dagsudflugterne fra Salalah foregår med bus i stedet for 4-hjulstrækkere.

  Ved hotellet kan man slappe af og gå ture langs stranden i det omfang tiden tillader det. I gåafstand er et vådområde med fugle. Her kan man være heldig at spotte skestorke, hejrer, ibisser og flamingoer. Langs stranden ligger også Al Baleed Archaeological Park med bl.a. et røgelsesmuseum.

  Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

  Overnatning: Salalah

 • Dag 13

  Heldagstur til fiskerbyen Taga og det antikke Sumhuram

  Vi køber ind til picnic, hvorefter vi kører til fiskerbyen Taqa. Vi ser  en begravelsesplads med smukke og meget anderledes gravsten ved gravmælet for Akhmed Bin Ali. 

  Vi kører herefter til ruinerne af det antikke Sumhuram, der engang var den vigtigste røgelseshavn, og som desuden udgjorde starten på røgelsesvejen gennem Wadi Hadramaut til Marib.

  Vi ser det lille, spændende museum i Sumhuram.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Salalah

 • Dag 14

  Udflugt til Mughsail-bugten - fra træ til røgelse

  Vi starter dagen med indkøb til picnic. Næste stop er ved Jobs/Ayubis grav. Her ses bl.a. en tavle, der skildrer profeterne i koranen.

  Vi kører herefter til Mughsail-bugten, hvor vind og vejr har formet de porøse kalkstensklipper til bizarre figurer.
  Vi forsøger at finde et røgelsestræ i området, hvor vi hører om hvordan man udvinder røgelsen. Røgelse fra Sydarabien var en mærkevare i oldtiden. Handelen med røgelse blomstrede især mellem det 7. århundrede før Kristus og det 2. århundrede efter. Karavanerne fragtede røgelse fra Oman og Yemen op til Middelhavet, sammen med myrra, krydderier, ædelstene, perler og silke, for en bred handelsvej mellem Indien og Europa gik gennem Den Arabiske Halvø. Røgelse blev anvendt i store mængder i datiden. For eksempel ved Jesu fødsel, ifølge Matthaus-evangeliet. Det satte Grundtvig på vers i 1845: ”Og Østens vise ofred´ der, guld, røgelse og myrra skær”. Røgelse er en harpiks, der udvindes af træet Boswellia sacra.

  Efterfølgende er der bade- og picnic-pause. 

  Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Salalah

 • Dag 15

  Hjemrejse

  Tidligt om morgenen går rejsen hjemad mod København.

  Måltider: Evt. morgenmad afhængigt af hjemrejsetidspunkt

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Oman

 • Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. 

  For rejsende på "Omans Højdepunkter" med Viktors Farmor i 2023 og 2024 fås visum ved ankomst. I skrivende stund (nov 2023) er man som dansk og norsk statsborger visumfri for rejser på op til 14 dage i Oman, hvis man opfylder en række krav, som du som gæst på Viktors Farmors grupperejse opfylder.

  For ophold på mere end 14 dage (F.eks. rejsen "Langs kysten til Salalah") køber man visum ved ankomst (eller digitalt før afrejse) et 30dages visum til pt. 20 rialer (ca. 400 DKK)

  Viktors Farmor oplyser før afrejse om nødvendige formaliteter og krav for at opnå visum. 

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Adventurerejser

  Rejsen Oman: Langs kysten til Salalah er en Viktors Farmor adventurerejse.

  En adventurerejse er en rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet. Der må udvises tålmodighed, når der skal luft i eller ud af bilerne samt tankes diesel på. Ofte er der kun en enkelt stander, og hver bil har en tank på op til 150 liter. Der holdes toiletstop med passende intervaller. 

  Læs mere om adventurerejser her.

 • Valuta

  Omanske rialer (OMR) kan somme tider fås i Forex. En rial svarer til ca. 20 danske kroner. Det er mest fordelagtigt at medbringe USD. Bed banken om at skaffe pæne og forholdsvis nye sedler.

  Det kan være vanskeligt at få vekslet gamle sedler med mærker eller stempler på. Ved ankomsten kan man veksle lidt i lufthavnen, men det er som regel ikke nødvendigt; kursen er ikke så fordelagtig, men man kan veksle tilbage til en rimelig kurs efter check-in på hjemrejsen mod forevisning af kvittering. 

  Man kan også veksle penge hos pengeveksleren i cornichen ved siden af Naseem Hotel. Det er samme kurs som i banken, men proceduren er knap så langsommelig, og desuden kan man få vekslet sidst på eftermiddagen. Flere steder (f.eks. ved indgangen til suq’en i Muscat) er der nu opsat hæveautomater (ATM) til visakort. Kreditkort kan anvendes på nogle hoteller og forretninger. De kan lægge gebyr på, enten 2% af beløbet eller 2-3 rialer.

  Man kan for det meste betale med kreditkort i supermarkeder, mens kontanter er nødvendige i mindre butikker og markeder. 

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Hoteller

  Oman er et olierigt land og derfor også et dyrt land at rejse i. Der er en række 5-stjerne hoteller i absolut topklasse i landet, men et langt spring til andre kategorier. Viktors Farmor prioriterer oplevelser højt på Oman rejsen, og vælger derfor ofte indkvartering på enkle turistklassehoteller, der ikke altid ligger i gåafstand fra bymidten i Sur og Nizwa. I Muscat, hvor vi har flest overnatninger, bor vi dog dejligt centralt på Cornischen.

  Alle hoteller er med eget bad og toilet, og vi sikrer, at dine overnatningssteder på rejsen lever op til dine forventninger til komfort og bekvemmelighed.

  Særligt og alene for turen "Oman: Langs kysten til Salalah" vil du opleve fire dage med overnatning i ørkenen. Her vil overnatningen foregå i små telte, hvilket tilføjer en unik og autentisk dimension til din rejseoplevelse. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en lygte eller pandelampe, så du kan få mest muligt ud af de mørke timer og skabe minder for livet under stjernerne.

 • Måltider

  Halvpension er inkluderet i turens pris. Med hensyn til middagsmaden plejer vi at gå på de små lokale spisesteder (mange af dem er indiske eller pakistan¬ske), hvor man får udmærket mad, eller vi spiser på hotellerne.

  Frokost fås for små penge, men vi gør ofte det, at vi køber ind til picnic, som vi så kan nyde i den wadi eller på den bjergtop, hvor vi nu befinder os ved frokosttid. De er meget renlige med maden i Oman, og det er sjældent, at der forekommer mavetilfælde.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Telefon til Oman: Tryk 00968 + omr.nr. + abnnr. Fra Oman til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. I Oman er der fin dækning. Det varierer meget, hvor meget det koster i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Det samme gælder MMS og SMS. Tjek din velkomst-sms fra din teleudbyder grundigt, når du lander i Oman og husk at slå data fra på din telefon.

  Internet. Der er wifi på de fleste hoteller. 

 • Elektricitet

  Der bruges 220 volt. Stikkene svarer til de engelske med 3 flade ben og sikring i selve stikket. Medbring derfor adapter.

  På "Langs kysten til Salalah" rejsen kan opladning af kameraer og mobiltelefoner kun lade sige gøre vha. USB-stik på dagene, hvor der camperes.

 • Drikkevand

  Vandet fra hanen kan drikkes, da det er afsaltet havvand. Vi anbefaler dog mineralvand, der kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man 3-400 Baisa (svarer til 4,5-6 kr). Når man selv køber måltider, rundes op med ca. 10 % På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Når man vil fotografere mennesker, bør man altid bede om tilladelse først. Det er imod traditionen at fotografere kvinder og unge piger, også selvom de er tilslørede.

 • Påklædning

  Løsthængende tøj og gerne tøj, der kan tages af og på 'lag for lag' anbefales. 

  Kvinder bør have kjole eller nederdel, der går ned over knæene, og der bør være korte ærmer i blusen. Kjoler og nederdele med slids bør også undgås. Stropkjoler, solbluser osv. kan kun benyttes på stranden. Kvinder kan udmærket gå i lange bukser. Man kan evt. have blusen løsthængende udenpå. Tørklæde til at svøbe om hals og hoved (der kan være meget vind).

  Mænd kan gå i shorts undtagen i Grand Mosque, Nizwa Souq, Muttrah Souq, LULU Hypermarkederne (hvor vi af og til provianterer) og på gåturen i Misfah. 

  Man skal naturligvis ikke gå i gennemsigtigt tøj.

  Selskabstøj er unødvendigt. Husk gode vandresko/støvler eller vandresandaler med mønster. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være meget skarpt.

  Ved besøg i Grand Mosque skal man være meget dækkende påklædt:

  • Kvinder med tørklæder (hår og hals tildækket) og bukser/kjole/nederdel til anklerne samt lange ærmer ned til håndleddene  
  • Mænd i skjorte – ikke t-shirts. Og i lange bukser – ikke shorts.

  Det er muligt at købe tørklæder ved indgangen.

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe ting som krydderier, lerkrukker, gamle kobberskåle, metervarer (de flotteste stoffer i bomuld og silke), uldne kashmir-sjaler, parfume, kufferter, sportstasker, t-shirts.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand fra 10 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr. Vin og øl kan kun fås meget få steder og koster som i Danmark.

 • Bagage

  Der må som regel medbringes 25 kg bagage i flyet (endelig kilobegrænsning afhænger af flyselskabet). Bagagen må ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv. Det er ikke således, at der altid står en person parat til at bære bagage, når man kommer til sit hotel. Af hensyn til pakning af bagage på bilerne i Oman anbefales det at pakke praktisk og let. 

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Toldfri varer: der må indføres en karton cigaretter og to liter spiritus ved indrejse. Den bør ikke bæres synligt i lufthavnen, og den bør drikkes på en diskret måde, dvs. ikke i overværelse af muslimer. Blade med letpåklædte damer må ikke medbringes (f.eks. ugeblade med undertøjsannoncer).

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  Powerbanks skal i håndbagagen. 

 • Klima

  Klimaet er behageligt, som på de bedste danske sommerdage. Der er ca 30 grader, men det er en tør varme. I Muscat, ved Ras el-Juneiz og langs Det Indiske Ocean kan der være køligt morgen og aften (vindjakke og trøje).

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme med høj faktor

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Lommelygte/pandelampe

  - Papirlommetørklæder/toiletpapir

  - Læbepomade

  - Håndsprit (Desinficerende gel)

  - Lommekniv/skræller til picnic

  - Halspastiller, maltbolcher el. lign. (luften kan være meget tør)

  - Ekstra batterier

  - God kikkert

  - Badetøj og –håndklæde (OBS: Bikinier er ikke tilladt på offentlige steder) 

  - Evt. myggespray til camps

  - Krus til the/kaffe i naturen

  - Evt. badesko (Til brug i wadierne, hvor underlaget kan være ujævnt)

  - Sko med mønster (profil)

   

  Særligt for rejsen "Oman: Langs Kysten til Salalah"

  - Skal-kuffert kan IKKE anvendes på denne rejse. Man skal pakke i en duffelbag eller en blød kuffert eller taske.

  - Sovepose 

  - Service til picnics samt aftensmåltiderne i de mobile camps: Tallerken, kop og bestik.

  - Eventuelt en oppustelig hovedpude eller lignende, hvis du ønsker dette til campingdelen. 

   

  Dette må du ikke medbringe: 

  Det er ikke tilladt at indføre eller bruge e-cigaretter i Oman. 

 • Besøg i private hjem

  Omanierne er meget gæstfri. Det hænder at gruppen oplever at blive inviteret til kaffe, dadler og helwa (en slags konfektmasse) i et privat hjem eller et beduintelt. Begge steder gælder følgende regler for god opførsel: Man tager sine sko af før man går ind.

  Man modtager mad/dadler/kaffe med højre hånd og spiser ligeledes med højre hånd. Hvis man hilser på en person af modsat køn, ser man ikke vedkommende i øjnene. Flere steder anses det for at være upassende, hvis en mand giver hånd til en omansk kvinde, så lad være med det. Giv i stedet et venligt nik.

  Man spiser gerne siddende på et tæppe på gulvet eller med en pude i ryggen op ad væggen. Det er vigtigt, at man ikke vender fodsålerne direkte imod en omani, da det kan opfattes negativt. Det er en uskik at dele kuglepenne ud til børnene.

  Hvis man gerne vil fotografere i private hjem, er det høfligst at vente til man har været der lidt og nydt deres kaffe eller te, og man bør altid spørge først.

 • Kørsel på 11-dages rejsen

  Fra dag 2 til dag 4 kører vi i en lille bus, der tager os rundt i Muscat og fra Muscat til Sur. Herefter fordeler vi os i behagelige firehjulstrækkere, og det er disse firehjulstrækkere, der tager os rundt i Oman og tilbage til Muscat på dag 9. Der er enten 3 eller 4 gæster pr. firehjulstrækker.

  Vi tilbagelægger ca. 1.600 km på 11-dages rundrejsen. 

  Hvor meget kører vi på denne tur?
  Vi kører gennemsnitligt et par timer om dagen – nogle dage mindre, nogle dage mere. Vi sørger dog altid for at holde flere pauser på de længere strækninger.

   

 • Værd at vide om 11-dages rejsen "Omans Højdepunkter"

  Hvor mange penge skal jeg budgettere med på rejsen?
  Turen er med halvpension, og derfor skal du som minimum budgettere med at købe et måltid pr. dag samt drikkevarer. På cafeer og i indkøbscentre kan man sagtens få et fint måltid inkl. drikkevarer for under 100 kr. Dertil kommer eventuelle souvenirs, og dette kan variere meget alt efter, om du planlægger at købe køleskabsmagneter eller persiske tæpper.

  Hvor meget går vi på rejsen?
  Som udgangspunkt er denne rejse ikke specielt fysisk krævende. Vi går af og til et par timer i roligt tempo, men oftest er det valgfrit om man f.eks. har lyst til at slappe af i skyggen med en kop kaffe eller om man har lyst til at udforske wadierne i eget tempo. Den mest krævende aktivitet på rejsen er nok vandreturen i Misfa, der tager cirka en time og går ned og op ad trapper. Hvis man ikke ønsker at deltage i denne gåtur, kan man sagtens køre med chaufførerne til opsamlingsstedet.

  På rejsen "Langs kysten til Salalah" er der yderligere to wadier, hvor det kan være lidt teknisk udfordrende at gå hele vejen. Vi skal samme vej tilbage, så ønsker man ikke at gå hele vejen kan man altid vende om.

  Hvordan bor vi i Wahiba Sands ørkenen?
  I Wahiba Sands bor vi i fine, arabiske telte med eget toilet og bad.

  Er der nogle retningslinjer for beklædning i Oman?
  Kvinders kjoler og nederdele bør gå ned over knæene og skuldrene bør være tildækket.

  I moskéen i Muscat skal hår og hals være tildækket og både håndled og ankler skal være dækkede. Man kan evt. leje en heldragt ved indgangen. Se mere i afsnittet ”Påklædning”

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Oman.