Den store New Zealand-rejse

23 dage med vild natur, uhøjtidelige kiwier og et rigt dyreliv

Rejs med på vores store rundrejse i New Zealands fortryllende landskaber. Rejsen fører dig igennem majestætiske fjorde, vulkanske områder, storbyer som Auckland og til søs, hvor vi spejder efter pingviner og søløver. Og så har vi god tid!

Priser fra

59.990 kr.

Max. 20 deltagere

23 dages rejse

Start din rejse her

Norske fjorde. Schweiziske alper. Klippekyst i Bretagne. Bakkedrag i Somerset. Thailandske strande. Filippinsk regnskov. Sikke mange steder at skulle besøge. Det er faktisk nemmere at tage til New Zealand. Her får du det hele – og i tilgift en afslappet atmosfære. Det lægger an til en uforglemmelig rejse. 

Kiwierne, som de kalder sig selv, tager tingene, som de kommer, og der er altid plads til en vittig bemærkning. Ikke så underligt, for de bor i en natur, hvor alt lykkedes under skabelsen. En rejse om på den anden side af kloden til kiwiernes land er stærkt befordrende for øjne, humør – og mave.

Med udgangspunkt i den største by Auckland går rundrejsen til højdepunkter på både Nordøen og Sydøen.

På halvøen Coromandel sejler vi ud for at se den smukke kyst med Cathedral Cove fra vandsiden. I den idylliske Kaikoura sejler båden ud for at se hvaler og delfiner. Og i Doubtful Sound forstår vi, hvorfor fjorden regnes som et af verdens naturvidundere, når vi er på krydstogt.

Aftenerne har også magi. En af dem er helliget Maori-kultur. Vi ser en optræden, der med humor og selvironi fortæller om Maori og viser danse og sange, vi spiser lækker mad fra en hangi (nedgravet ovn), og slutter af med i mørket at gå ud og se selvlysende larver – glow worms.

Vi tilbringer to dage i den skønne natur omkring Queen Charlotte-fjorden. Vi bor på en lodge og har naturen for os selv. Vi besøger også en lokal landbo-familie, vi tager på vinsmagning, og så skal vi ikke glemme maden. Den er fremragende i New Zealand.

5 gode grunde til at rejse til New Zealand med Viktors Farmor:

  • Nyd hele to dage i det naturskønne Marlborough Sound
  • Rejs med på en prisbelønnet udflugt med pingviner, søløver, sæler og fugle
  • Sejl på fjorden Doubtful Sound omkredset af uberørt og ubeskrivelig smuk natur
  • Opdag Maori-kulturen og termisk aktivitet i Rotorua
  • Sigt ud mod Sydøens højeste bjerge fra Lake Pukaki

Dagsprogram

  • Dag 1og2

    Udrejse til New Zealand

    Fra København sætter vi kursen mod New Zealand. Vi flyver først til Singapore, hvor vi ankommer dag 2 om morgenen lokal tid. Efter et par timer i Singapore, fortsætter vi mod Auckland, hvor vi lander ved midnatstid. Vi indlogeres på vores hotel i Auckland for natten. 

    Måltider: Mad på flyet.

  • Dag 3

    Auckland

    Vi er fløjet langt for at komme over på den anden side af kloden, så vi bruger to hele dage i Auckland til at få sjælen med. Der er rig mulighed for at slappe af ovenpå rejsen, men dagene giver også mulighed for at få de første indtryk af New Zealand.

    Med sine 1,3 millioner indbyggere er Auckland den største by i New Zealand, og selv om byen kan bryste sig af at være verdens største polynesiske by, så er flertallet af indbyggerne af europæisk afstamning. I 1840 underskrev briterne og mange maori-høvdinge en traktat, hvis ordlyd kan fortolkes – og bliver det den dag i dag. Men under alle omstændigheder indrettede briterne sig på New Zealand, og Auckland blev den nye hovedstad. En position byen holdt indtil 1865, hvor Wellington blev hovedstad, fordi byen ligger mere centralt i forhold til Nord- og Sydøen.

    I dag er Auckland en moderne storby med en smuk beliggenhed ud til en stor bugt omgivet af grønklædte bakker af vulkansk oprindelse. Byen bugner af folkeliv og oplevelser, og med et pas til de lokale hop on hop off-busser i hånden, er der alle muligheder for at udforske de mange seværdigheder. To dages buspas er inkluderet i rejsens pris, men aktiviteter på dag 3 og 4 er på egen hånd og ikke inkluderet.

    Vi mødes igen denne aften for at spise middag sammen.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Auckland

  • Dag 4

    Auckland

    Vi har endnu en dag til at nyde Auckland, og buspasset er også gyldigt i dag. Et godt bud kunne være at besøge Kelly Tarltons Underwater World, hvor du kan komme tæt på hajer, rokker og pingviner. Auckland byder desuden på flere fantastiske museer, og menukortene på byens mange restauranter og caféer afspejler New Zealands store kulturelle mangfoldighed. En anden mulighed er at se byen fra søsiden på en af de mange sejlture, der udbydes fra havnen. Trænger benene til at blive rørt, går der en 16 km sti fra kyst til kyst gennem Auckland og omegn. Man kommer gennem forskellige bydele, men også parker og natur med flotte udsigter. Mulighederne er mange, og rejselederen kommer gerne med flere forslag til udflugter og oplevelser.

    Denne aften spiser vi sammen på en restaurant med byen nok flotteste udsigt. Restauranten er indrettet i toppen af tårnet Sky Tower, hvorfra vi har en forrygende udsigt over byen lyshav 190 meter under os. Restauranten roterer, så udsigten skifter hele tiden.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Auckland

  • Dag 5

    Coromandel i kysten

    Vi forlader Auckland efter morgenmaden og kører til Coromandel kysten. Coromandel halvøen har subtropisk klima og vegetation, og den er et yndet udflugtsmål for folk fra Auckland. På vej dertil standser vi for at se kauri træer. Maorierne brugte kauri til kanoer, og europæerne brugte træet til skibsmaster. Engang stod der kæmpe kauri træer overalt i den nordlige del af New Zealand, men der blev drevet rovdrift på de. I dag er de fredede, nogle af dem tusinde år gamle og op til 50 meter høje.

    Ved Hahei skifter vi til båd. Vi skal se den smukke kyst fra søsiden. Vulkansk aktivitet har skabt den unikke kystlinje, blandt andet kommer vi forbi Cathedral Cove, en ”triumfbue” skåret ud af klippen af tidens tand. Sejlturen varer en time, og undervejs underholdes vi med fortællinger om Maori samfund her på kysten.

    Efter sejlturen kører vi til vort hotel i Whitianga. Her har vi en enkelt overnatning.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Whitianga

  • Dag 6

    Til Rotorua

    Vi kører langs Bay of Plenty, et navn, der egentligt siger alt. James Cook fandt på navnet, fordi egnen her var rig på - alt. Så kører vi ind i landet, til Rotorua, centrum for Maori-kulturen – og for landets termal-industri.

    I udkanten af Rotorua finder vi Te Puia, og allerede ved indgangen til dette kultur-sted får vi en fortælling fra Maoriernes mytiske verden. Porten er 12 monumentale udskæringer af træ, der peger mod himlen og repræsenterer 12 vogtere. Maoriernes tradition overleveres mundtligt fra generation til generation, og erhvervet som guide bliver i familien, nedarves fra far til søn.

    Historierne om Maoriernes ankomst til New Zealand og deres nybygger-liv udrulles for os med fortællinger og med en flot udstilling. Vi ser også, hvordan der undervises i træskæring og vævning på den nationale ”Carving and Weaving School”.
    Kiwi fuglen er ikke nem at få øje på, for den er primært et nattedyr. Men i Te Puia kan vi se kiwi, og en specialist i fugle er klar til at opklare spørgsmål. Kogende mudderpøler og geyseren Pohutu, der springer op mod 30 gange om dagen, er andre oplevelser.

    Vi indkvarterer os på vort hotel, og gør os klar til en begivenhedsrig aften. Vi skal til velkomstfest á la Maori. Først er der show med Maori-sange og dans. Så serveres middagen: Hangi!

    Der går et stort forarbejde forud for en hangi. Først graves et hul i jorden. Der lægges sten ud, og et bål gør dem brandvarme. Maden sættes over stenene, det hele dækkes til, jord kastes over, og så får maden lov at simre i timevis. Når den tages ud, er den mør og – ja, lige til at spise.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Rotorua

  • Dag 7

    Geotermik og art nouveau

    Fra Rotorua kører vi mod syd, og når snart frem til Wai-O-Tapu, New Zealands mest farverige, geotermiske attraktion. Nøglen til de særprægede landskaber, vi ser her, ligger under jordoverfladen. Tydeligt afmærkede stier gør det muligt at gå rundt og se, hvad vulkansk aktivitet gennem tiderne har skabt, for eksempel ”Champagne pool” og ”Artist´s palette”.

    Næste stop er ved Huka Falls. Vandfaldene ligger langs Waikato floden, og i det sidste af dem drøner 220.000 liter vand i sekundet. Kløften langs floden er smuk, så vi tager en vandring på 45 minutter til Taupo Bungee Jump. I stedet for at springe ud i elastik, hopper vi i stedet på bussen igen og kører til Taupo, hvor vi holder frokost-pause.

    Om eftermiddagen går turen videre til Napier.

    Byen ligger smukt ved Hawke´s Bay, og det er den største eksport-havn for uld og tømmer langs hele New Zealands østkyst. Omegnen er én stor plantage med vin, pærer og æbler. I 1931 blev Hawke´s Bay ødelagt af et jordskælv. Napier blev genopbygget i 1930erne, og har i dag en flot koncentration af art deco-huse fra den periode.

    Og én ting til: New Zealands svar på Den Lille Havfrue – det er Pania of the Reef. Skulpturen står i Napier, og er en af de mest fotograferede attraktioner i hele landet.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Napier

  • Dag 8

    Dannevirke

    Efter morgenmaden tager vi på byvandring for at se på Napiers rige arkitektoniske arv, inden vi kører mod hovedstaden Wellington. Undervejs tager vi et stop i Dannevirke.

    Den newzealandske regering lokkede bl.a. danskere hertil for at udnytte deres viden indenfor landbrug. De første danske udvandrere kom i 1872 efter en lang rejse på skibene ”Høvding” og ”Ballerat”. De måtte vandre til fods fra Napier, og da de kom frem til deres nye hjemstavn, måtte de til at rydde skov, før de kunne begynde som landmænd. Der er stadig danske stednavne og en skandinavisk klub i Dannevirke. Og ved indkørslen til byen pryder en viking skiltet med ordene: Welcome to Dannevirke. Ingen tvivl om, at de værner om deres rødder, selv om indvandringen nu ligger flere generationer tilbage. Vores ankomst passer sikkert med, at vi tager en frokost i cafeen på hovedgaden.

    Vi er i Wellington sidst på eftermiddagen og har to overnatninger.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Wellington

  • Dag 9

    Hovedstaden Wellington

    Wellington har været hovedstad siden 1865. Den ligger på indersiden af et udslukt vulkankrater og har en charmerende atmosfære med træhuse bygget op i etager.

    På en rundtur ser vi blandt andet katedralen St. Paul og parlamentet. Sidstnævnte bygning er jordskælvssikret efter alle kunstens regler, så demokratiet kan fungere i værst tænkelige tilfælde. Vi får en guidet rundvisning i parlamentet. Bagefter kan vi gå til det imponerende Te Papa nationalmuseum, der har en fejende flot udstilling om New Zealands kultur.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Wellington

  • Dag 10

    Over Cook-strædet til Sydøen

    Vi forlader Nordøen og sejler over Cook strædet til Sydøen. Først sejler vi i åbent farvand, men efter en times tid dukker Arapawa øen op, og hele indsejlingen langs forrevne bjergsider i Queen Charlotte Sound er meget smuk.

    I Picton skifter vi båd. Vi skal med vandtaxa til vort næste hotel. Det ligger meget naturskønt og er et perfekt sted at udforske Marlborough Sounds fra.

    Tæt ved hotellet går vandrestien Queen Charlotte Track, som er 71 km lang og et yndet mål for dedikerede vandrere. Man kan tage vandringer på mellem 2 timer og en halv dag og nyde den uspolerede natur i Marlborough Sounds. Stednavnene fortæller en del om, hvad man vil opleve: Black Rock Lookout, Misteltoe Bay, James Vogel Nature Track, og så videre.

    Vi har to nætter på dette sted.

    Måltider: Morgenmed, middag.

    Overnatning: Marlborough Sounds

  • Dag 11

    Ud i naturen

    Dagen er på egen hånd. Men vores rejseleder tager til den nærliggende nationalpark og vandrer en tur her. Entreen er ikke inkl. i rejsens pris.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Marlborough Sounds

  • Dag 12

    Vin og hvaler

    Efter morgenmaden starter vandtaxaen atter og sejler os tilbage til Picton. En bus er klar, og vi sætter kurs mod Blenheim – og en vinsmagning.

    Vin fra New Zealand nåede de europæiske borde engang i 1990erne, og kvaliteten var forbløffende. Især for sauvignon blanc hvidvine fra Marlborough området. I dag produceres ¾ af New Zealands vin i Marlborough, og vinen er anerkendt som værende i verdensklasse. Kombinationen af sol, jord og klima er perfekt. De første vin-planter blev sat så sent som 1973 af et lille firma ved navn Brancott Estate. Vi besøger et lokalt vinhus og smager et udvalg af deres vine, inden vi fortsætter til frokost på en restaurant ved siden af. Når vi bryder op, er der 2 timers kørsel til Kaikoura, og når vi er fremme, kører vi direkte til havnen.

    Kaikoura er New Zealands hovedstad for hval-safari. De høje bjerge bag byen fortsætter deres lodrette fald ned i vandet, som hurtigt bliver dybt, og det medfører, at farvandet tæt på kysten er et overdådigt spisekammer for hvaler. Kaskelothvaler kommer forbi Kaikoura hele året. Afhængigt af årstid kan man også se blåhval, pukkelhval og grindehval. På en typisk hval-safari spotter man også delfiner, sæler og albatros. Såvel verdens største delfin, Orca, som verdens mindste, Hector, færdes omkring Kaikoura. Ofte får safari-skibene følge af springende delfiner.

    Hval-safari ved Kaikoura er sat i system af de lokale Maori. De kender farvandet og er rigtig gode til at finde frem til kaskelothvalerne. Godt vejr er vigtigt. Derfor kan vi risikere, at vores hval-tur aflyses, for passagerernes sikkerhed kommer i første række. Pladser på hvalsafari er bestilt denne eftermiddag, men det er ikke muligt at betale for disse på forhånd. Derfor er hvalsafarien ikke inkluderet i rejsen pris. Den koster 165 newzealandske dollars, der betales direkte til bådsfirmaet inden hvalsafarien.

    Måltider: Morgenmad, frokost.

    Overnatning: Kalkoura

  • Dag 13

    Pandekageklipper

    Vi skal tværs over Sydøen - til den barske Westcoast. Og ordet barsk går mest på stedets kultur, der er bundet op på guldminer, kulminer og skovhugst gennem de seneste 100 år. Naturen er grøn og frodig. Med passende stop undervejs er vi ved Det Tasmanske Hav om eftermiddagen, og vi går en lille tur til Pancake Rocks, som er en ganske særlig formation af klipper, skabt for mere end 30 millioner år siden. Vind, vand, salt og erosion har formet klipperne, så de ligner stakke af pandekager. Under de rette vindforhold bliver oceanets bølger kastet ind mod klipperne og sendt lodret i vejret. Det er de såkaldte Blowholes, som er meget spektakulære.
    Dagen slutter i byen Greymouth, hvor vi indkvarteres. Middag på hotellet.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Greymouth

  • Dag 14

    Guldgravere

    Greymouth er den største på vestkysten af sydøen. Byen har 14.000 indbyggere, og det lyder jo ikke af så meget. Men det er faktisk halvdelen af alle dem, der bor på vestkysten. Så vestkysten er rå og øde.

    New Zealand oplevede også et ”gold rush” i forrige århundrede. Omkring 1860 strømmede guldgravere til Vestkysten, på jagt efter den store klump, der ville gøre dem rige. Oftest foregik jagten på guld i flodsengene, og på 3 år i begyndelsen af 1860erne blev der faktisk fundet 20.000 kg. guld. Selv om guldjagten blev sat i system med miner, er dette resultat aldrig overgået.

    Vi besøger Shantytown, hvor to små gader med gamle bygninger giver et godt indtryk af guldfeberen i hele New Zealand. Der er en tur med damptog, og i det viktorianske teater vises historien om George Dobson som 3D film. Man kan også selv prøve lykken som guldgraver - udstyret med si. Men uanset hvor godt det måtte gå med at vaske guld, så kører vi videre til Hokitiki, centrum for jade-industrien i New Zealand. Det er sikkert her, vi tager frokost-pausen, og måske lidt ekstra tid til gå på jagt i de mange smykke-butikker.

    Midt på eftermiddagen når vi frem til Fox Glacier, hvor vi har en overnatning.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Fox Glacier

  • Dag 15

    Til Queenstown

    Vi starter dagen ved den billedskønne sø Lake Matheson, hvor Sydøens høje bjerge på en klar dag reflekteres i søens blanke vand.

    Dernæst fortsætter vi med passende stop til Queenstown, der ligger smukt ved Wakatipu-søen, med bjergene The Remarkables i baggrunden.

    Dagens oplevelse bliver en safari på vand. Floden Haast løber gennem et unikt landskab, og det oplever vi på en times tur i jet-båd op ad floden. Båden er specialbygget til sit formål, den er overdækket og giver et glimrende udsyn på området Te Wahipounamu, der er på verdensarvslisten. Skipperen kommenterer, hvad vi ser, så vi får historier om ikke blot landskabet, men også om, hvordan små samfund overlever i dette øde hjørne af New Zealand. Turen har vundet priser for sit oplevelsesrige indhold.

    Ud på eftermiddagen når vi frem til Queenstown. Byen kaldes også verdens ”Adventure-hovedstad”, og man er ikke i tvivl om, hvad der menes med dét, når man går rundt i gaderne. Der er alle mulige tilbud: Bungy-jump, jet-båd, paragliding, faldskærmsudspring. I den opfindsomme ende er der tilbud om at være sin egen pilot i 8 minutter, på et fly spændt ud i wirer mellem to lodrette klippesider.

    Og unge eventyrere fra hele verden samles i Queenstown for at prøve fristelserne. Sidst på dagen kan man se dem på Internet-cafeerne. Så sendes der rapporter til hjemlandet om dagens bedrifter.

    Indkvartering og middag i Queenstown, hvor vi har to overnatninger.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Queenstown

  • Dag 16

    Med dampskib på Wakatipu-søen

    En god del af dagen er til fri disposition i Queenstown. Vi vil dog anbefale en tur med gondolen til Bob´s Peak, et udsigtspunkt med et storslået vue over Queenstown, Wakatipu-søen og bjergene The Remarkables.

    Vi mødes igen sidst på eftermiddagen for at stå til søs på Wakatipu-søen. Turen er med det 100 år gamle dampskib TSS Earnslaw. Vi krydser søen og stiger af ved Walter Peak High Country Farm. Her venter en buffet med helstegt lam, fisk, salater og årstidens grøntsager. Til dessert er der new zealandske oste, hjemmelavede desserter, te og kaffe. Og til allersidst ruller værterne sig ud med en demonstration af, hvordan en fårefarm fungerer. Både når der skal klippes får, og når fårehundene går i aktion.

    Det er mørkt, når vi sejler tilbage over Wakatipu-søen. I dampskibets salon lægger pianisten op til fællessang. Man kan også vælge stilheden og stjernerne fra skibsbroen. Uanset hvad er det en magisk hjemtur, mens lysene fra Queenstown langsomt kommer nærmere.

    Måltider: Morgenmad og middag.

    Overnatning: Queenstown

  • Dag 17

    Til The Fiordlands

    Navnet klinger af Norge, og det kunne da også være de norske fjorde, vi opholdt os i. Men det er New Zealand og et af de flotteste naturområder på den sydlige halvkugle. Fiordland har status som verdens naturarv, især på grund af de to fjorde Milford Sound og Doubtful Sound. Førstnævnte er efter vores mening ved at blive en smule overrendt af besøgende, derfor vælger vi en heldagsudflugt til Doubtful Sound.

    Men først skal vi til Te Anau, hvilket i sig selv er en flot tur gennem Sydøens vilde natur. Vi forlader Queenstown efter morgenmaden og er fremme ved hotel i Te Anau ved frokosttid. Resten af dagen er der tid på egen hånd i Te Anau. Vi har 2 nætter i Te Anau.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Te Anau

  • Dag 18

    Doubtful Sound

    Doubtful fjorden er 40 km lang og den dybeste i New Zealand. Der er ingen byer langs bredderne. Kun uberørt, og ubeskrivelig smuk natur. Fra de stejle klipper falder mere end hundrede vandfald. Der er gode chancer for at se delfiner, pingviner og sæler.

    Selve turen til fjorden er også spektakulær. Først skal vi med bus fra Te Anau. Så sejler vi over Manipuri søen, hvorpå vi skal med bus over passet Wilmot. Først da er vi fremme ved Doubtful Sound, hvor vi sejler i 3 timer på en katamaran.

    Vi er tilbage i Te Anau sidst på eftermiddagen.

    Måltider: Morgenmad, middag.

    Overnatning: Te Anau

  • Dag 19

    Skotske Dunedin og øl

    Vi bruger dagen på at køre fra Te Anau til Dunedin.

    I Dunedin er indbyggerne stolte af deres skotske rødder. Maori-stammer kom hertil for flere hundrede år siden, og i 1848 grundlagde skotske udvandrede en by, som de kaldte New Edinburgh. Snart blev det ændret til Dunedin, som er det keltiske navn for Edinburgh. 13 år senere blev der fundet guld på sydøen, og Dunedins lykke som hovedby var gjort.

    Fortidens storhed skinner igennem med store katedraler, en banegård i flamsk arkitektur, Larnach slottet fra 1800-tallet og mange ny-gotiske bygninger. Vi får præsenteret byen på en rundvisning til fods.

    Ingen besøgende bør forlade Dunedin uden at have smagt den lokale stolthed: Speight´s øl. Så det gør vi.

    Siden 1876 har bryggeriet lavet Speight´s ale fra den samme bygning i Rattray Street. På den guidede tur kommer vi til at se, føle og smage ingredienserne til en vellykket øl. Og vi smager selvsagt også det færdige produkt. Besøget slutter i bryggeriets Ale House med en 2 retters middag.

    Måltider: Morgenmad, middag

    Overnatning: Dunedin

  • Dag 20

    Pingviner og søløver

    Formiddagen er på egen hånd i Dunedin.

    Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Otago halvøen. Denne udflugt har vundet flere priser for kvalitet og originalitet. På 5 timer kommer vi rundt til nogle steder, der giver optimale muligheder for at opleve søløver, pingviner og sæler på tæt hold.

    Kompetente guider kan gøre os klogere på de dyr, vi ser. De garanterer, at vi kan betragte de forskellige dyr på kort afstand, blandt andet fra skjulte observations-pladser. Udflugten inkluderer blandt andet en sejltur til en albatros-koloni, der ligger spektakulært ved et fyrtårn. Ved en flot strand besøger vi en lille koloni af blå pingviner, som man gør et stort arbejde for at bevare. I denne lille koloni har man lavet små reder til dem, og de tæpper, der ligger hen over sivene, er ikke affald. Næh, det er løbere, som pingvinerne elsker at gå på. På hele udflugten er vi på udkig efter de mange forskellige fugle, der findes på Otago halvøen, og naturen er storslået. Udflugten er et at rejsens absolutte højdepunkter. Middagen har vi med - i form af en picnic.

    Måltider: Morgenmad, middag (picnic).

    Overnatning: Dunedin

  • Dag 21

    Mystiske klipper og hyggelige Christchurch

    Vi forlader Dunedin fra morgenstunden og sætter kursen mod en af Sydøens hyggeligst byer; Christchurch. På vejen gør vi stop for at opleve de mystiske Moeraki Boulders. Her ligger store, runde kampesten, nogle op til 2 meter høje, spredt rundt på stranden. De er dannet for op til 4 millioner år siden. I maoriernes mytologi er det vandkar, der blev skyllet i land, da den store kano Araiteuru, der bragte forfædrene til Sydøen, kæntrede.

    Vi stopper også i den hyggelige by Oamaru, hvis flotte victorianske bygninger fortæller om byens rolle i Sydøens historie, og vi oplever livet på landet i New Zealand, når vi kigger indenfor hos en lokal familie på deres gård på landet.

    Dagens mål er Christchurch, der er den ældste og den største by på Sydøen. Der var herfra mange af de legendariske ekspeditioner til Antarktis i sin tid udgik. For eksempel stævnede Robert Scott ud herfra i sin jagt på at blive det første menneske person på Sydpolen. I dag er byen dog mere kendt for sine mange flotte haver, hvilket har givet den sit lokale kælenavn; The Garden City.

    Ved ankomsten til Christchurch indlogeres vi på vores hotel for natten. I 2011 og 2012 ramte en serie kraftige jordskælv byen. Men den er siden blevet genopbygget, og Christchurch er igen et både hyggeligt og smukt bekendtskab, der let lader sig udforske til fods. Eller find en hyggelig café og nyd folkelivet i byens charmerende centrum.

    Vi afslutter dagen med afskedsmiddag i Christchurch.

    Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

    Overnatning: Christchurch

  • Dag 22

    Danmark kalder

    Hjemrejsen begynder, men inden vi stiger ombord på vort fly sidst på eftermiddagen bruger vi et par timer på at opleve Antarctic Center. Det er et interaktivt museum, der fortæller historien om Antarktis, og ikke uden grund, for Christchurch har været udgangspunkt for ekspeditioner til og forskning om Antarktis. Museet er indrettet både informativt og oplevelsesmættet, og er en fin afrunding af rejsen. Når vi er færdige går vi direkte over i afgangsterminalen, der ligger lige ved siden af og flyver mod Danmark.

    Måltider: Morgenmad

  • Dag 23

    Hjemkomst til Danmark

    En fantastisk rejse er slut, når vi lander i Danmark.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til New Zealand

  • Pas og visum

    Der er ikke visumpligt ved rejser, som er kortere end tre måneder.

    Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder udover opholdet.

    Inden indrejse skal et ankomst-kort udfyldes. Det udleveres på flyet.

    Der skal også laves NZeTA min. 72 timer før men gerne ca. en uges tid før afrejse. Det koster pt. 12 + 35 NZD.

    Det gøres på dette link:

    https://nzeta.immigration.govt.nz/

    Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Vaccinationskrav er der ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

  • Valuta

    Møntfoden hedder New Zealand Dollar (NZD). Der går 458 kr. på 100 NZD. Alle større kredit kort kan bruges i New Zealand.

  • Hoteller

    Mange hoteller har et vaskeri med tørretumbler, så man selv kan vaske og tørre for en billig penge. Oftest sælges vaskepulver fra receptionen.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Ved selvvalg fra New Zealand ringer man 0045 + det danske nr. Ved selvvalg fra Danmark til New Zealand trykkes 0064 + nr. Der er god mobil dækning i New Zealand. Men det kan være en dyr fornøjelse at ringe derfra til Danmark.

    Prisen varierer fra selskab til selskab, check den aktuelle pris hos dit telefonselskab inden rejsen. Sms koster typisk mellem 2,50 kr. og 4,00 kr. at sende fra New Zealand, og ofte er det gratis at modtage sms.

    Internet. De fleste hoteller har adgang til internet.

  • Elektricitet

    Der er 230 og 240 volt. Danmarks elstik er ikke brugbare så medbring adapter/ stikkonverter, eller køb den dernede.

  • Drikkevand

    Vandet kan drikkes fra hanen

  • Prisniveau

    En frokost (snack eller sandwich) koster 5-10 NZD. En frokost på café 10-25 NZD. En kop cappuccino: 3:50-4:50 NZD. Et frimærke til Danmark: 2 NZD.

  • Drikkepenge

    I New Zealand forventes ikke drikkepenge for normale tjenesteydelser. Man kan runde op, hvis man synes man har fået god service, men det er ikke forventet.

  • Import

    New Zealand værner om sit landbrug og sit miljø. Visse ting er det derfor forbudt at indføre. Det gælder kød, frugt og honning. Disse forbud håndhæves strengt. Viktors Farmor anbefaler, at man ikke medbringer madvarer overhovedet, heller ikke pulverkaffe og lignende. Det kan give lang ventetid i tolden, hvis der findes madvarer i kufferten. I øvrigt er New Zealand jo et veludviklet land, hvor man kan købe stort set de samme madvarer som i Danmark.

  • Bagage

    Al fodtøj tjekkes i lufthavnen for om det er rent og uden jord. Rens derfor omhyggeligt jeres fodtøj og læg det tilgængeligt i jeres kuffert.

    Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Klima

    New Zealand ligger lige så tæt på Ækvator som på Antarktis. Det betyder at vejret varierer meget med kolde vintre og varme somre, men generelt regner det meget. Sydøen er generelt både koldere og vådere end Nordøen. Det mest behagelige tidspunkt for en rejse til New Zealand er i deres sommerperiode, som ligger fra november til april.

    Temperaturerne i denne periode ligger i gennemsnit mellem 14-23oC. New Zealand ligger som sagt tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, derfor kan solen være ret stærk, så medbring solcreme.

  • Infrastruktur

    Der er generelt gode og brede veje, men de snor sig, så man skal regne med længere transporttid end ved tilsvarende strækninger i Danmark.

  • Tidsforskel

    New Zealand er normalt elleve timer forud for dansk tid. Når New Zealand har sommertid øges tidsforskellen til 12 timer, hvilket sker i tidsrummet fra kl. 02.00 den 1. søndag i oktober til kl. 02.00 på den 3. søndag i marts.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Myggestift og middel mod kløe

    - Sololie

    - Regntøj

    - Gode vandresko eller –støvler

    - Lille turrygsæk

    - Kikkert

    - Fotokopi af pas (opslaget med foto)

    - Evt. fotokopi af flybillet

    - Hat/kasket

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til New Zealand.