Hvad søger du?

Start din rejse her

I Kyoto oplever vi traditionelle kvarterer, markeder, haver og smukke templer. Vi går også en tur i bambusskoven og nyder en have, der har tilhørt en japansk filmlegende. Også udenfor Kyoto venter store oplevelser. Vi besøger en hyggelig landsby samt et topmoderne museum gemt i bjergene nær Kyoto, og vi drikker te blandt grønne te-marker.

I Japans første hovedstad Nara går hjorte frit omkring blandt fantastiske templer. Deriblandt verdens største samt verdens ældste trætempel.

5 gode grunde til at rejse til Japan med Viktors Farmor

  • God tid til at udforske de historiske byer Kyoto og Nara
  • Besøg en perlerække af såvel berømte som mindre kendte templer
  • Gå ad gamle pilgrimsruter i bjergene
  • Overnat i et tempel på det buddhistiske bjerg Koya-san 
  • Bad i en varm kilde omgivet af Japans smukke natur

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

12 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
12. nov. 23
29.990 kr
Få pladser
Hjemkomst morgen d. 24. nov.

Prisen inkluderer

  • Fly København - Osaka og Osaka - København
  • 10 nætter på gode turistklasse- og førsteklasses hoteller i delt dobbeltværelse:
    - 4 nætter i Kyoto
    - 3 nætter i Nara
    - 1 nat i Koya San
    - 1 nat ved Kawayu Onsen
    - 1 nat på lufthavnshotel ved Osakas lufthavn Kansai
  • Halvpension jvf. program med besøg på hyggelige lokale restauranter
  • Kørsel i bus og tog ifølge program
  • Alle udflugter og entréudgifter i henhold til program
  • Dansk rejseleder
  • Engelsktalende lokalguider
  • Drikkepenge til guide og chauffør

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

  • Eneværelsestillæg (Fra 5.800 kr.)
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Oplevelser og udflugter på egen hånd dag 5 i Kyoto

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Fra Danmark flyver vi mod Japan. Afrejse er fra København, med mindre der ud for datoen på hjemmesiden står, at afrejse er fra Billund. 

Efter et flyskifte lander vi først på dagen i Osakas moderne lufthavn, der ligger på en kunstig ø ud for kysten. Her står en bus klar til at køre os mod Kyoto, der ligger omkring en times kørsel fra lufthavnen.

I udkanten af Kyoto gør vi stop i bydelen Arashiyama, hvor vi spiser frokost på en lokal restaurant. Dernæst er det tid at strække benene ovenpå flyveturen med en gåtur gennem Kyotos berømte bambusskov. Der er er altid mange mennesker i bambusskoven, men det tynder lige så stille ud, jo længere væk fra hovedgaden i Arashiyama, vi kommer. Vi går gennem skoven til en ganske særlig have. Haven var tidligere ejet af den japanske skuespiller Okochi Denjiro, der i filmens ungdom blev berømt for sine samuraifilm. Under optagelserne blev han dybt fascineret af samuraiernes verden og lod en overdådig villa i klassisk stil opføre i bjergene udenfor Kyoto. Efter hans død i 1962 blev villaens have åbnet for offentligheden, og vi kan derfor nu få lov at nyde hans fredsfyldte oase. Vi fuldender besøget med en kop grøn macha-te i haven, mens vi nyder udsigten over Kyoto og bjergene, inden vi går tilbage gennem bambusskoven mod bussen.

Vi slår lige et hurtigt smut ned til floden for at nyde udsigten, inden vi sætter kurs vores hotel i centrum af Kyoto, hvor dagen slutter med middag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad på flyet, frokost og aftensmad

OBS: På rejsen 12. november 2023 ankommer vi først over middag, hvorfor frokost er på flyet. 

En spændende dag venter, når vi udforsker Kyotos gamle gader og templer på en heldags byvandring. Vi starter i området Higashiyama, hvis labyrint af gyder er flankeret af små butikker, tehuse, templer og klassiske restauranter. Intet andet sted i Kyoto synes det traditionelle Japan at være så velbevaret som her. Gadelivet og omgivelserne er en stor oplevelse i sig selv, men kvarteret gemmer også på en række fantastiske kulturskatte. På vejen passerer vi eksempelvis Japans største traditionelle tempelport, der fører ind til Chion-in-templet. Templet springer vi over denne gang, for lige ved siden af ligger en af Kyotos bedst bevarede hemmeligheder.

Shoren-in blev oprindelig grundlagt som privat villa for lederen af en buddhistisk sekt, og bygningerne minder mere om et klassisk japansk hus end et tempel. Her er sivmåtter på gulvet og papirvægge med fantastiske malerier fra 1700 og 1800-tallet, og fra verandaen kan vi nyde den smukke klassiske have.

Fra Shoren-in fortsætter vi gennem en populær park og et livligt shinto-tempel til det gamle geisha-kvarter Gion. Det var her samuraierne tidligere lod sig underholde af geishaer på de små spisesteder, og området har bevaret meget af sin traditionelle charme. I hjertet af området besøger vi det gamle zen-buddhistiske tempel Kennin-ji, hvis haver og bedehaller er en smuk introduktion til denne gren indenfor den japanske buddhisme.

Gåturen slutter med en forestilling på en moderne geisha-skole i Gion, hvor et par af eleverne giver smagsprøver på de klassiske geisha-kundskaber. 

Vi slutter dagen med en aftengåtur gennem Gion. Det er ved aftentid, når mørket sænker sig, og papirlanternerne tændes i de helt små gyder, at Kyoto viser sig fra sin smukkeste side. Med held ser vi måske en geisha eller to på vej mod deres aftaler på Gions traditionelle restauranter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kyoto er i dag en stor by med omkring 1,5 millioner indbyggere. Men det er forbløffende hvor hurtigt menneskemængderne forsvinder, når man søger mod bjergene omkring byen.

Det oplever vi i dag, når vi tager lokaltoget til den lille by Kurama, der ligger i en smal bjergdal en halv times kørsel nord for Kyoto. Herfra fører en snoet sti op gennem skoven. På vejen passerer vi flere små helligdomme, der ligger mellem træerne, inden vi når templet Kurama-dera. Templet i sig selv er måske ikke så imponerende, men beliggenheden omgivet af tæt skov på toppen af bjerget giver templet en følelse af ro, man ikke finder inde i byen.

Vi fortsætter til fods over en lille bjergkam og ned i nabodalen. En tur på en times tid ad en god men til tider stejl sti. Målet er den lille, hyggelige by Kibune, hvis hovedgaden flankeres af små traditionelle restauranter og overnatningssteder. Vi spiser frokost i byen, inden vi fortsætter de 2 kilometer ad vejen tilbage til et lille trinbræt, hvorfra vi kan tage toget til Kyoto.

Vores mål er et af Japans mest forunderlige templer; Fushimi-Inari, der for foden af bjergene i den sydlige ende af Kyoto. Templet er viet til shinto-gudinden Inari, der er beskytter af rishøst, afgrøder og i det moderne Japan: forretningslivet. Så det er vigtigt at være på god fod med Inari, og der er altid livlig aktivitet i templet. Over tid har både privatpersoner og virksomheder donereret store orange torii-porte til templet. Det er blevet til flere tusinde, der nu flankerer en sti, der snor sig mere end 4 kilometer op ad bjergsiden. Så langt går vi ikke, men vi går langt nok til, at folkemængden tynder ud, så vi kan opleve dette unikke sted.

Vi er tilbage på hotellet sidst på dagen, hvorefter aftenen fri til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad og frokost

Bemærk at stien til Kurama-dera nogle steder kan være stejl, og der er sektioner med trapper. Vandresko er en god ide i dag. 

Hele dagen er fri til at nyde Kyotos mange muligheder på egen hånd. Byen er let at finde rundt i, og modsat mange andre japanske storbyer er Kyoto en rigtig god by at gå rundt i. Det gyldne tempel Kinkaku-ji og shoguns gamle palads Nijo er oplagte mål. Det samme er en gåtur ad den populære Filosoffens sti, der snor sig langs en lille kanal i det nordvestlige hjørne af byen. Er man så heldig at have besøgt disse på en tidligere tur til Kyoto, bugner byen af mindre kendte templer og haver. Hvis shopping trækker mere, er der rig mulighed for det i hjertet af byen. Helt andre oplevelser venter på Kyotos farverige madmarked, Nishiki, hvor alt fra bambusskud til friske skaldyr faldbydes fra de små butikker, og når benene bliver trætte, er man aldrig langt fra en café eller en lille restaurant. Mulighederne er uendelige, og rejselederen hjælper naturligvis hellere end gerne med at sammensætte den perfekte dag.

Måltider: Morgenmad

Det er tid at forlade Kyoto og sætte kurs mod Nara med bus. Men inden vi når så langt, venter der os tre meget forskellige og spændende oplevelser. Første stop er helligdommen Byodo-in i den lille by Uji. Hovedbygningen er næsten 1000 år gammel og giver et sjældent indblik i, hvordan templer så ud i Kyotos tidlige år.

Vi fortsætter ind i bjergene øst for Kyoto, hvor det topmoderne MIHO Museum ligger skjult i smukke omgivelser. Museet er også hovedkvarter for den nyreligiøse gruppe Shumeikai, hvis grundlægger lod det opføre for at dele sektens store kunstsamling med offentligheden. Samlingen er internationalt anderkendt og rummer historiske effekter fra både Asien og Vesten. Men det er næsten i lige så høj grad de moderne bygninger og beliggenheden i naturen, der imponerer.

Vejen snor sig gradvist ud af bjergene mod den lille landsby Wazuka, der ligger omgivet af grønne temarker. Vi gør stop og smager på den lokale produktion, inden vi fortsætter mod Japans første hovedstad Nara, hvor vi har 3 overnatninger. Vi ankommer til Nara sidst på dagen. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Helt andre oplevelser venter i dag, når vi tager toget fra Nara ind til Japans næststørste by Osaka. Osaka er en moderne storby med alt, hvad der hører sig til af skyskrabere, travle forretningsfolk og neonoplyste shoppinggader. Blandt japanere er Osaka især kendt for sine gadekøkkener, og folk rejser gerne langt for at opleve byens særlige madkultur.

Første stop er Osakas enorme borg, der har spillet en meget central rolle i Japans historie. Borgen blev desværre ødelagt ad flere omgange op gennem historien. Men den blev genopbygget i 1931 og er i dag igen et formidabelt syn. Vi kigger også indenfor, hvor der huses et museum om borgens historie.

Det kan være svært at få en ide om, hvor stor Osaka er, før man ser byen ovenfra. Derfor tager vi turen op i den moderne skyskraber Umeda Sky Building for at nyde udsigten. Bygningens dramatiske arkitektur er en oplevelse i sig selv, og den er blevet et uofficielt varetegn for Osaka.

Vi afslutter dagen i shopping- og restaurantområdet Dotombori, hvis funklende neonhav er om muligt endnu vildere end Tokyos. Her spiser vi aftensmad, inden toget fører os tilbage til Nara.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Nara er et forunderligt sted. Byen blev Japans første hovedstad i år 710, og det var herfra landet blev regeret indtil år 794, hvor hovedstaden blev flyttet til Kyoto. I dag er Nara en relativ lille by af japanske standarder. Men byen rummer fantastiske templer, smukke pagoder, rige museer og ikke mindst et stort parkområde i hjertet af byen, hvor hjorte går frit omkring og tigger om godbider fra forbipasserende.

Vi starter dagen med en guidet gåtur til byens absolutte mesterværk Todai-ji. Helligdommen er verdens største trætempel og huser en enorm Buddha og andre religiøse effekter. Vi kigger os også lidt rundt i parken, hvorefter resten af dagen er fri til at udforske Nara på egen hånd.

Der er mange muligheder. Mellem træerne i det store parkområde fører små stier flankeret af stenlanterner til skjulte templer. Du kan også se de fantastiske skatte på Nara National Museum eller udforske de små gader i hjertet af byen.

Måltider: Morgenmad

Vi starter tidligt denne morgen, da vi har en spændende dag foran os. Nu rejser vi for alvor væk fra de gængse ruter i Japan, når vi forlader Nara med kursen sydpå. Lidt udenfor byen gør vi holdt ved templet Hōryū-ji, hvis smukke træbygninger og pagode har modstået brænde, krige og jordskælv i over 1300 år. Det gør dem med stor sandsynlighed til verdens ældste originale træbygninger.

Buddhismen har længe haft et godt tag i denne del af Japan, og i mere end 1200 år har buddhistiske munke søgt mod bjerget Koya-san for at meditere langt væk fra omverdenen. Efter dem fulgte pilgrimme på vandring fra tempel til tempel. Med tiden opstod et helt klostersamfund på det hellige bjerg, og helligdomme i stort antal blev opført. Den dag i dag er klostersamfundet stadig aktivt, hvilket vi oplever, når vi besøger Koya-san. Vi har god tid til at kigge os omkring og nyde den særlige stemning, for vi skal tilbringe natten på et gæstehus i forbindelse med et af templerne. Forholdene er spartanske med madrasser på gulvet i fælles soverum. Men den manglende komfort opvejes til fulde af oplevelsen af at overnatte på et japansk tempel – præcis som generationer af pilgrimme har gjort det før os.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

OBS: Det kan være en god ide at pakke en lille dagsturstaske med fornødenhederne til denne overnatning, da det kan være svært at få kufferterne med op til templet på Koya-san.

Man står typisk tidligt op i japanske templer, så der er tid til at kigge sig om i Koya-san på egen hånd om formiddagen, inden vi fortsætter dybere ind i bjergene. Dagens mål er den gamle pilgrimsrute Kumano Kodo, der i mere end 1.000 år har været blandt Japans vigtigste pilgrimsruter.

Kumano Kodo er som sådan ikke én rute, men snarere et netværk af pilgrimsruter, der forbinder templer rundt om i bjergene. Deriblandt også Koya-san. I hjertet af det hele ligger helligdommen Hongu Taisha, som vi besøger i dag – og vi gør det naturligvis på traditionel vis ved at vandre de sidste 7 km ad den gamle pilgrimssti gennem skoven til templet. Har du ikke lyst til at vandre, er du også velkommen til at tage bussen til templet og vente der.

Efter vandreturen er der mulighed for at hvile ud på traditionel japansk vis. Varmt vand pibler nemlig op fra den termiske undergrund og danner varme kilder. Ved Kawayu Onsen løber disse kilder ud i en flod, der derved bliver varmet op og indbyder til et bad omgivet af de lave skovklædte bjerge. Vi overnatter på et hotel lige ved floden, så der er god tid til at nyde de skønne omgivelser.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det kan i høj grad anbefales at stå tidligt op og snuppe et morgenbad i de varme kilder inden morgenmaden. Dernæst fortsætter vi med bus gennem bjergene til endnu et af de vigtigste mål på pilgrimsruten Kumano Kodo – og måske det smukkeste af dem alle. Igen står vi ad bussen og går det sidste lille stykke ad pilgrimsstien. Gåturen er under en kilometer, men den byder på 267 trappetrin, før vi kan nyde synet af helligdommen Nachi Taisha, der ligger formidabelt omgivet af skovklædte bjergsider og med et brusende vandfald i baggrunden. Et passende mål for en af Japans vigtigste pilgrimsruter.

Vi tager os god tid til at udforske templet og nyde de smukke omgivelser, inden en længere køretur fører os langs kysten tilbage til lufthavnen ved Osaka. Vi gør et par små stop på vejen. Vel fremme indlogeres vi på et godt lufthavnshotel og afslutter dagen med en god middag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fra hotellet kan vi gå lige over i afgangshallen, hvor hjemrejsen begynder om formiddagen. Efter et flyskifte ankommer vi til Danmark.

Måltider: Morgenmad og mad på flyet

OBS: På rejsen 12. november 2023 flyver vi først ud på aftenen, så vi har en hel dag mere til at nyde Japan. Rejselederen kommer med forslag til, hvad denne dag kan bruges til. Check-out fra hotellet er ved middagstid, men vi kan efterlade bagagen i receptionen. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Japan.

Download FAQ

Danske statsborgere er visumfri i 90 dage ved besøg i Japan. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Man skal være forberedt på at afgive biometriske data i form af fingeraftryk og foto, udover interview, i immigrationen ved ankomst.

Unødvendige ud over den almindelige stivkrampevaccination, da man kan komme ud for et uheld overalt. Se evt. på Statens seruminstituts hjemmeside.

Japan er 8 timer foran Danmark (v. sommertid 7 timer).

Som alt i Japan er trafikken velordnet og reguleret og vejsystemet meget udbygget. Men da japanerne er ligeså glade som danskerne for at køre i bil og de har forholdsvis meget mindre plads til at gøre det på, kan der på trafikerede ruter og tæt på de store byer forekomme trafikpropper.

Den japanske valuta er yen. 1 yen er 0,06 kroner – eller lidt mere konkret: 1000 yen er 60 kroner. Yen findes i sedler som 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000, og i mønter som 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen.

Den foretrukne betalingsform er stadig kontant. Der er dog flere og flere steder, der accepterer kreditkort, især i de store byer, hvor store forretninger og restauranter normalt tager imod kreditkort-betaling. Der er som oftest muligt at hæve penge i pengeautomater i 7-11 og andre kiosker. Pengeautomater i banker og på gaderne tager sjældent imod udenlandske kreditkort. 

Dollars accepteres i banker og store hoteller. Medbring eventuelt nogle USD eller EUR i kontanter.

Priser i Japan ligger lidt over danske. I 2016 har man beregnet forskellen til at være 4,34%.

Et par eksempler på priser:

  • En flaske vand i butik(1,5 liter): 8-9 kroner.
  • En flaske vand på restaurant (0,3 l): 6-7 kr.
  • En øl i butik:  18-20 kroner
  • En øl på restaurant: 25 kr.
  • Et måltid på alm. restaurant: 50 kr
  • En menu på god restaurant: 250 kr.

100 V. Stik har to flade og tæt-siddende ben (som i Nord- og Sydamerika). Adapter kan købes i stormagasiner eller hos isenkræmmere.

Internet

Der er Wi-Fi på mange af hotellerne.

Telefon

Danske smartphones virker som regel, men almindelige mobiltelefoner virker oftest ikke i Japan. Ved opkald til Japan fra Danmark trykkes 0081+områdenummer uden det første 0 + abn. nr.
Man kan også købe KDDI telefonkort til 1000, 3000 eller 5000 ¥ (Kan købes i de fleste døgnkiosker samt i visse stormagasiner). Man skraber et felt og følger anvisningerne på kortet. Danmarks landekode er 0045.

Bankerne er åbne mandag-fredag 9:00-15:00, og hæve-automater på post-kontorer alle dage 9:00-17:00.

Almindelige forretninger er åbne 10:00-20:00, stormagasiner 10:00-20:00 og døgnkiosker i princippet altid.

Vandet i hanerne smager ikke godt. Mineralvand kan købes overalt.

De fleste steder er hotellerne af vestlig standard. Værelserne er dog ofte forholdsvis små. Undtagelsen er nætterne på ryokan, hvor vi sover på traditionel vis på futon på gulvet. Her sidder vi også på gulvet og spiser ved lave borde. 

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Bruges ikke. Hvis man har lyst, kan man fra Danmark medbringe nipsting, postkort eller lignende til at forære til folk, man kommer til at kende, som f.eks. vores chauffører eller guiden.

Her er ingen særlige påbud eller forbud, så man kan gå i det tøj, man går i derhjemme. Der er heller ingen særlige forholdsregler i forbindelse med at besøge templer. Dog, i så vidt omfang det overhovedet er muligt, så medbring fodtøj, der ikke skal snøres, da man altid efterlader sine sko ved indgangen til huse, templer og mange andre steder, heriblandt visse hoteller og restauranter. Nogle af dagene skal vi have skoene af og på mange gange!

I tilfælde af våde paraplyer, så efterlades disse også, med mindre, der er poser til formålet ved indgangsdøren. Det er rart at have både et par vandresko og et par sandaler med blød sål at skifte imellem. Kan man lide det, kan man medbringe lidt ”pænt” tøj til middagene.

Det kan være køligt om aftenen og natten i Takayama, så det er værd at overveje at medbringe et sæt skiundertøj eller som minimum en varm trøje eller fleeze. 

Tilladt næsten overalt på de store turistattraktioner. Og hvis billetmanden eller kvinden, der serverer teen smiler stort til os, kan vi nok også få lov at tage billeder af dem. Men spørg først.

Der kan være restriktioner, bl.a. på nogle museer, hvor lysfølsomme genstande er udstillet, eller hvor folk nødigt vil gå glip af indtægten ved at sælge postkort og kataloger. Visse steder må man gerne tage billeder uden blitz. Kig altid efter skilte med kamera-symbol.

Japan er et service-land og folk, vi møder, vil som regel stå på pinde for, at vi skal have det godt. Derfor er de, der skal hjælpe os også yderst følsomme overfor kritik, og de vil føle sig personlige skyldige, hvis de har indtrykket af, at en middag eller en udflugt ikke falder i god jord. Det betyder, at vi ikke skal diskutere en sag støjende eller vise utilfredshed i situationer, hvor vi f.eks. er ved at blive betjent på en restaurant, eller hvor nogen er ved at forklare os noget, for selvom sagen ikke har noget med dem at gøre, vil de tro det. Til gengæld kan man med smil og et glimt i øjet opnå en næsten uudtømmelig velvilje og hjælpsomhed fra de flestes side.

Forekommer så godt som aldrig. Pas dog på med åbne tasker i de større byer, hvor der er andre turister!

Det bedste tidspunkt at besøger Japan er april og maj samt oktober og november.

Hvordan er vejret typisk?

De bedste tidspunkter at rejse til Japan er i perioderne fra marts til maj samt oktober til november. I disse perioder er klimaet mildt med temperaturer i Tokyo og Kyoto mellem 10 og 23 grader. Sne kan dog forekomme i bjergene omkring Takayama samt ved Fuji. Så medbring en god fleecetrøje eller let jakke for en sikkerheds skyld.

Hvornår springer kirsebærblomsterne ud?

Det præcise tidspunkt varierer lidt år for år alt efter klimaet. Men typisk er sidste uge af marts og starten af april det bedste tidspunkt at se dem i Tokyo og Kyoto. De springer typisk ud en uge eller to senere i Takayama samt ved Fuji og lidt tidligere i Hiroshima.

Hvornår kan man se efterårsfarver?

Efterårsfarverne er på sit højeste i Kyoto i november. I bjergene begynder bladene at skifte farve lidt tidligere.

Kan jeg hæve penge i Japan?

Ja. Det er sjældent et problem at hæve penge på kreditkort i Japan. Det til trods for, at langt de fleste hæveautomater i Japan ikke tager udenlandske kort. Det er heller ikke muligt at betale med udenlandske kort ret mange steder steder. Så det er vigtigt at have kontakter på dig. Heldigvis tager hæveautomaterne i de allestedsnærværende 7-11 udenlandske kort. Så her kan du hæve kontanter, som du kan bruge til at betale med. Der er også hæveautomater i lufthavnene, der tager udenlandske kort.

Hvor mange penge, skal jeg tage med?

Det er meget rart at have lidt yen med hjemmefra, så du ikke behøver at skulle hæve som det første ved ankomsten til Japan. Hvis du medbringer 15.000 til 20.000 yen, har du i hvert fald til et stykke tid. Derefter kan du hæve flere penge i 7-11 i løbet af rejsen.

Hvordan kommer jer rundt i Japan

Især på Den Store Japanrejse bruger vi en række forskellige transportmidler. Vi kører i bus, metro, tog, og vi sejler med færge. Nogle steder har vi vores egen private bus. Andre gange foregår transporten med offentlige transportmidler. 

I Japan er det skik, at man tager skoene af, inden man går ind i templer, huse og sågar nogle restauranter. Derfor er det en god ide at have sko med, der er lette at få af og på. 

Vi spiser jævnligt på små, lokale restauranter. Her skal vi som regel tage skoene af ved indgangen, og vi sidder på gulvet. En del restauranter har dog hul i gulvet under bordene, hvor vi kan have benene. Så vi behøver ikke at sidde på knæ under hele måltidet.

Langt de fleste måltider i Japan spises med pinde, og nogle lokale restauranter har ikke knive og gafler. Vil du være sikker på at kunne spise med kniv og gaffel, kan det anbefales at medbringe bestik fra Danmark. 

Morgenmaden på hotellerne vil ofte indeholde japansk mad. Det vil sige, at fisk til morgenmad ikke er ualmindeligt.

På vores rejser i Japan bruger vi som oftest forskellige lokalguider i løbet af rejsen. Nogle lokalguider er med i et par dage, andre har vi kun fornøjelsen af en halv dag. Vi har derfor ikke den samme lokalguide fra start til slut på rejsen, som det er tilfældet på mange af vores andre rejser. 

På Den Store Japanrejse kører vi med de hurtige Shinkansen-tog. Det er en stor oplevelse. Men det er desværre ikke tilladt at medbringe kufferter ombord. Derfor bliver kufferterne fragtet fra hotel til hotel med kurer-service i disse situationer. Der kan gå en dag eller to, før du bliver genforenet med din kuffert. Derfor er det en god ide at medbringe en mindre taske eller dagtursrygsæk, hvor du kan pakke fornødenheder til en overnatning uden adgang til kufferten.  

Hotelværelser i Japan er ofte mindre end tilsvarende værelser i Europa. Dette skyldes, at plads er en mangelvare i japanske storbyer.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Japan.