Vandreferie på Tenerife

Fra frodig natur til vulkanske landskaber

Tenerife er et paradis for vandrere. Vi udforsker alt fra de golde og månelignende vandrestier i Teide National Park til de frodige og grønne landskaber i Anaga-bjergene. Derudover smager vi på den fantastiske lokale vin i Icod de los Vinos.

Priser fra

12.990 kr.

Max. 16 deltagere

8 dages rejse

Start din rejse her

De Kanariske Øer er det sted i Spanien med flest nationalparker og i tillæg mange beskyttede naturparker. 40% af de ca. 2.000 km², som Tenerife består af, er fredet.

Vi besøger hele 3 af de beskyttede naturparker på Tenerife, nemlig Anaga-bjergene, Las Lagunetas og selvfølgelig Teide National Park. Turene varierer meget, så vi oplever kyster, strande, flotte udsigter udover vand og bjerge og vandrestier i månelandskaber og frodige skove. Derudover oplever vi stor diversitet i flora og fauna, som er helt særlig for De Kanariske Øer - og nogle steder kun eksisterer på Tenerife.

I Icod de los Vinos besøger vi en af Tenerifes ældste byer og nyder en fantastisk vinsmagning. En af vinene er Malvasia, som anses for at være en af de fineste vine på Tenerife. 

Vi bliver klogere på øens historie, når vi ser de berømte bronzestatuer, de 9 Guanches. Statuerne forstiller de 9 høvdinger, som regerede over hvert deres område på Tenerife, før spanierne erobrede øen i 1496.

Hotel Marquesa og byen Puerto de la Cruz

Vi bor hele ugen i byen Puerto de la Cruz, som ligger i den nordlige del af Tenerife. Byen blev allerede i 1700-tallet en populær destination for den begyndende internationale turisme.

Puerto de la Cruz er den perfekte destination for naturelskere, der gerne vil på en afslappende ferie – lidt på afstand fra nutidens noget større turistbyer i den modsatte ende af øen.

Blandt dem, der tog til øen i 1700-tallet, var, ud over opdagelsesrejsende og biologer som Humboldt og Berthelot, ireren Bernard Walsh. Han havde en fremtrædende rolle i byggeriet af kirken i Puerto de la Cruz og byggede sig et hus i centrum af byen. Huset er bygget som et typisk spansk hus fra den tid med en indre gård. Udover at huse op til 7 familier på samme tid indeholdt det bl.a. et bibliotek med over 700 bøger på flere sprog. Og det er her i huset, at vi skal bo.

I dag ejer Cólogan-familien bygningen, som nu bruges til hotel. Navnet på hotellet kommer af, at Laura Micaeela de Cólogan Franchi y Heredia havde titel af Markis af Candia, da hun efter sin mands død i 1883 besluttede sig for at omdanne huset til et hotel.

5 gode grunde til at rejse til Tenerife med Viktors Farmor:

  • Bo hele ugen på det hyggelige hotel Marquesa - en tidligere privatbolig for en af byens velhavende familier
  • Nyd to vandredage med den imponerende vulkan Teide som hovedattraktion
  • Oplev den pittoreske by Candelaria med de 9 kolossale bronzestatuer
  • Afslut en panorama-vandring langs kysten med en dejlig vinsmagning i byen Icod de los Vinos 
  • Opdag de uudforskede Anagabjerge med laurbærskove og små hyggelige landsbyer

Dagsprogram

  • Dag 1

    Ankomst til Tenerife

    Vi flyver fra København med flyskift i Madrid. Vi ankommer til Tenerife og kører til vores hotel i Puerto de la Cruz. Efter ankomst til hotellet mødes vi i baren og hører om ugens vandringer. 

    Måltider: Vi anbefaler, at du køber aftensmad i Madrid Lufthavn, på flyene, eller medbringer madpakke til flyrejsen

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 2

    Vandring i naturreservatet Malpaís de Güímar og de 9 Guanches

    Landskabet i naturreservatet, Malpaís de Güímar, i den østlige del af Tenerife, er helt særligt. I det næsten ørkenagtige terræn blander den størknede sorte lava sig med det rødlige sand, hvilket kunne få en til at tro, at man var rejst til en fremmed planet. Særlig interessant er det at se vegetationen, heriblandt tabaiba-tidsler, som er typisk for De Kanariske Øer. De vokser flittigt mellem lavasprækkerne i et landskab, hvor man ikke skulle tro at noget kunne gro. 

    Dagens vandring i Punta de los Canarios er ca. 8 km, som tager os gennem det golde lavalandskab på en tur langs østkysten, hvor vi også oplever de smukke udsigter langs kysten.

    Vi spiser frokost i Candelaria, og derefter er der også tid til at se lidt af byen.

    Centrum i byen er den meget flotte plads ”Plaza de la Patrona de Canarias”. Den vender ud mod havet på den ene side, og her står de 9 store, berømte bronzestatuer, de 9 Guanches, som forestiller de høvdinger, der regerede over hver sit område af Tenerife, før spanierne kom til øen.

    Tilbage i Puerto de la Cruz vil der være tid til at kigge sig lidt om og købe ind til en madpakke til morgendagens vandring.

    Dagens vandring er ca. 8 km. Højdemeter er ca. 155 m op og ned.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 3

    Teide Nationalpark – Vandring i Las Canadas

    Midt på Tenerife i Teide Nationalpark findes Las Canadas, som er et gammelt vulkankrater, der danner en platform nogle steder i over 2000 meters højde. Her er der vandreruter i et gyldent lava-landskab, som er helt unikt. Vi kan se toppen af Teide, der regnes for at være den smukkeste af Spaniens ca. 800 vulkaner. Teide eller Pico del Teide er 3.718 meter høj. Det seneste udbrud skete i 1909, og siden 2007 har parken været på UNESCOs Verdensarvsliste. Teide er Spaniens højeste punkt og samtidig det højeste punkt i Atlanterhavet. Selvom den ikke har haft udbrud i mere end hundrede år, regnes den fortsat for aktiv.

    Under dagens vandring finder vi et hyggeligt sted at spise vores egne medbragte madpakker. 

    Om aftenen spiser vi fælles middag.

    Dagens vandring er ca. 8,5 km. Højdemeter er 375 op og ned.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 4

    Teide Nationalpark: Vulkanen Arenas Negras

    Teide Nationalpark fortjener en dag mere. I dag vandrer vi ad en 8 km loop-rute nær El Portillo. Den anses generelt for at være en moderat udfordrende rute.

    Hovedattraktionen på vandringen er vulkanen Arenas Negras, som starter ved besøgscentret El Portillo og grænser op til Cerrillar-bjerget, hvor man kan se de pimpsten, der er typiske for området. Længere fremme kommer vi til stien, der fører til vulkanen gennem Llano de Maja. Undervejs nyder vi de madpakker, som vi selv har medbragt.

    Nedstigningen går langs væggen af calderaen ved siden af Arenas Negras-vulkanerne. Stien når Siete Cañadas, hvor man vender tilbage til El Portillos besøgscenter. På hele turen nyder vi den spektakulære panoramaudsigt over Teide National Park, Circo de las Cañadas, Orotava-dalen og især lavamarkerne ved foden af vulkanen.

    Den mest almindelige flora på udflugten er gyvel, rosalillo de cumbre og pajonera-græs. Af fugle kan vi være heldige at møde bjergvipstjert og tårnfalk.

    Efter vandringen tager vi et kig i El Portillos besøgscenter. Her bliver vi klogere på plante- og dyrelivet i Teide Nationalpark, samt den geologiske historie for området. Efterfølgende kører vi retur til hotellet og spiser fælles middag om aftenen. 

    Dagens vandring er ca. 8 km. Højdemeter er 292 op og ned.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 5

    Fridag i Puerto de la Cruz

    I dag er der tid til afslapning. Rejselederen har flere forslag til, hvad I kan få dagen til at gå med, også hvis man gerne vil have flere kilometer i benene. 

    Puerto de la Cruz, som vi bor i, er meget hyggelig og indbydende med flere grønne parker og små intime pladser. Her kan man slå sig ned på en fortovsrestaurant til en forfriskning og finde mange mindre spisesteder, der frister med typiske egnsretter.

    På en slentretur rundt i de snævre gader dukker der af og til også flotte gavlmalerier op. En god måde at opleve kultur i byen på er også ved at besøge den anglikanske kirke og kirkegård.

    En anden mulighed er Jardín Botánico, den botaniske have, som er en skøn grøn oase, der viser den vilde natur af eksotiske planter. 

    Måltider: Morgenmad

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 6

    Det beskyttede kystområde Costa de Acentejo og vinsmagning

    Vi kører til det beskyttede kystområde Costa de Acentejo, hvor vi vandrer ca. 9 km langs kysten på en sti med flotte udsigter. Undervejs finder vi et hyggeligt sted, hvor vi nyder vores medbragte madpakker. 

    Turen slutter med et besøg med vinsmagning i det lille Museo Malvasia i byen Icod de los Vinos. Hvis vejret er fint, foregår vinsmagningen i den hyggelige gårdhave. Malvasia anses for at være en af de fineste vine på Tenerife, og den får vi her lejlighed for at smage sammen med andre gode vine. 

    Efter vinsmagningen går vi en kort tur i Icod de los Vinos for at se det berømte og meget gamle drageblodstræ. Træet er en unik planteart på De Kanariske Øer og anslås at være omkring 800 år gammelt. Saften fra træet og lignende drageblodstræer bruges bl.a. til fremstilling af cremer.

    Om aftenen mødes vi til fælles middag.

    Dagens vandring er ca. 9 km. Højdemeter er 450 m op og ned. 

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 7

    De uudforskede Anaga-bjerge og kolonial arkitektur

    Vi vandrer i dag i Park Rural de Anaga fra Cruce del Bailadero til Charmorga. 

    Anaga er et bjergmassiv med skarpe kanter og tætliggende dybe kløfter dækket af et grønt lag af laurbærskove. Her er betagende kystlinjer og små, hyggelige landsbyer, der ligger så afsides, at man knapt forstår, at nogen kan bo her. Området optager en stor del af det nordvestlige Tenerife.

    Under vandringen finder vi et hyggeligt sted og spiser vores medbragte madpakker.

    At gå på opdagelse i Anaga Naturparken er en enestående oplevelse af natur og oprindelig kanarisk kultur. På trods af de mange skønne steder er regionen med de panoramiske Anaga-bjerge stadig relativt uudforsket. De små landsbyer ved bjergvejene afslører et "skjult Tenerife". Her bor nogle af indbyggerne stadig i huler.

    Efterfølgende kører vi til byen San Cristóbal de La Laguna, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens unikke historiske bykerne. La Lagunas koloniale arkitektur og lange smalle gader går tilbage til det 15. århundrede, hvor byen blev bygget uden en beskyttende mur omkring. Den historiske arv giver den gamle universitetsby en helt særlig atmosfære. 

    Om aftenen nyder vi en dejlig afskedsmiddag i Puerto de la Cruz. 

    Dagens vandring er ca. 8,2 km. Højdemeter er 334 højdemeter op og 470 højdemeter ned.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Puerto de la Cruz

  • Dag 8

    Hjemrejse

    Efter tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder. 

    Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til De Kanariske Øer

  • Pas/Visum

    Danske statsborgere kan rejse visumfrit op til 90 dage til De Kanariske Øer, som er en del af Spanien. Passet skal være gyldigt under opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Inden afrejse til De Kanariske Øer anbefales som minimum en vaccination mod difteri-stivkrampe. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  • Valuta

    I Spanien og på De Kanariske Øer bruger man EURO.
    De fleste steder tager i mod visa eller mastercard. 

  • Tidsforskel

    Tidsforskellen imellem Danmark og De Kanariske Øer er - 1 time.

    Så når kl. er 12:00 i Danmark er kl. 11:00 på De Kanariske Øer. 

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

    På vandreferien til La Gomera forventes det at du som minimum kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

  • Strøm

    Strømmen på De Kanariske Øer er som i Danmark, det er ikke nødvendigt at tænke på at huske en speciel adaptor. På De Kanariske Øer benytter man følgende strømkilde: 220voltAC/50Hz.

  • Mobiltelefon

    Landekoden til Spanien og De Kanariske Øer er +34.

    Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  • Foto

    Man kan tage billeder, nogenlunde som man vil på De Kanariske Øer. Man bør dog være opmærksom på, at mange spaniere er dybt katolske, og at man på hellige steder bør undersøge om fotografering er tilladt. Man bør også spørge, før man fotograferer enkeltpersoner.

  • Drikkevand

    Man kan godt drikke vand fra hanen på De Kanariske Øer, men det smager ikke særlig godt da man ofte tilsætter meget klor til vandet. Vil man være sikker på at undgå en maveinfektion, bør man købe vand på flasker, det fås i de fleste fødevarebutikker og kiosker.

  • Drikkepenge

    Det er normalt at give drikkepenge på De Kanariske Øer. Der er lagt service oveni på restauranter, men alligevel er det almindeligt, at man runder op. På caféer og barer giver man som regel nogle småmønter. Man giver også lidt Euro til stuepiger og taxichaufføren, hvis de har ydet en eller anden form for service.

  • Prisniveau

    Kaffe og cola ca. 8 kr. En øl koster ca. 30 kr. på restauranterne, og en vand ca. 5 kr. i kioskerne. Prisniveauet på De Kanariske Øer er stadig lavt, og man får virkelig meget ud af lommepengene.  Prisniveauet i turistområderne er lidt højere, men rejser man rundt og besøger lokalområderne er det billigt at handle eller gå ud at spise.

  • Bagage

    Bagagen bør ikke være tungere, end man til enhver tid kan bære den selv. Bagagen bliver kørt til hotellerne, så man ikke selv skal bære den rundt.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

    Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

  • Klima

    La Gomera

    Klimaet er generelt meget mildt og moderat med meget få udsving. Dagstemperaturerne ligger på mellem 19 - 26 grader. Grundet øens geografi og passatvinden kan man på La Gomera finde forskellige lokale klimazoner. Øens nordlige del er generelt mere kølig og fugtig, den sydlige del er generelt mere varm og solrig. Når man bevæger sig op i bjergene skal man også forvente et køligere klima, dog kan solen være skarp så husk solcremen. 

  • Sværhedgrader for vandreferier på De Kanariske Øer

    La Gomera
    Vandreferien på La Gomera har sværhedsgraden 3 støvler. Det betyder, at du skal være i god fysisk form og kunne gå 10 - 20 km. dagligt. Stigningerne undervejs på 3-støvlersture er af en sværere karakter end ved færre støvler. Det betyder ikke, at du skal på bjergbestigning, men det betyder, at du skal være forberedt på de skiftende underlag, til tider måske lidt stenet - og glat hvis det har regnet for nyligt. Derudover vandrer vi mange højdemeter på La Gomera, så for at aflaste knæene anbefaler vi at du medbringer vandrestave. 

    Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

  • Vigtige informationer

    Til vandreturene bedes I tage jeres bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Er I vant til vandresko (ikke kondisko) kan de godt bruges, men ellers anbefales støvler. Terrænet er kuperet og vi anbefaler derfor også at medbringe vandrestave. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener samt regntøj. 

    På La Gomera bor vi på samme hotel hele ugen husk derfor en lille dagtursrygsæk til vand, madpakker og andre fornødenheder. 

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    • Regntøj
    • Evt. vådservietter & håndsprit
    • Kasket eller solhat + solbriller
    • Solcreme
    • Badetøj (Man ved aldrig hvornår muligheden byder sig)
    • Badesko
    • Evt. spansk miniparlør
    • Vigtigt på vandreferier:
      • Snacks, proteinbarer, sukker, nødder mv. som supplement til de ikke altid lige interessante spanske madpakker.
      • Gode vandresko/støvler 
      • 1-2 store drikkeflasker 
      • Vandrestave
      • En dagtursrygsæk
      • En varm trøje til højderne
      • Kikkert

     

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Tenerife.