Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Værd at opleve i Bilbao

Hvad skal du se i Bilbao? Udover Guggenheim-museet byder Bilbao på en række spændende seværdigheder, som sagtens kan ses i løbet af den tid, I har til rådighed i byen på vores rejser.

Det verdensberømte Guggenheim kunstmuseum er en unik seværdighed. Foto Viktors Farmor

1) Den gamle bydel (på østsiden af floden) opleves bedst ved at besøge de mange pinchosbarer. De hyggelige smalle gader byder på et utal af muligheder for både anderledes shopping og spisning. Nyd eksempelvis stemningen på ”Plaza Nueva” (Den nye plads), eller i området ”sierte calles” (de syv gader), hvor der om aftenen særligt er liv langs gaderne Somera, Santa Maria og Calle Perro.

2) Langs hele ”flodpromenaden”, på begge sider af Guggenheim-museet, findes en lang række flotte moderne bygninger, som i særdeleshed om aftenen er smukt oplyst. Det gælder eksempelvis broen ”Zubizuri” og ”Palacio Euskalduna”, som er Bilbaos nye kongrescenter. Hele området er et godt eksempel på Bilbaos udvikling gennem de seneste 10 år.


3) Bilbaos butiksstrøg, ”Gran Via Don Diego López de Haro”, ligger på begge sider af pladsen ”Plaza Moyua”. Udover de mange butikker ligger her stormagasinet ”El Corte Inglés”. Mange af sidegaderne er også fyldt med spændende butikker, særligt området syd for Plaza Moyua.

4) På udkig efter lokale specialiteter? Så er markedet ”El Mercado de Ribera” måske det bedste bud. Markedet er et at de største af sin art i Europa, og her findes en lang række spændende butikker og boder. Markedet ligger syd for den gamle bydel helt ud mod floden.


5) Parken ”Los Jardines de Albia” er et lille åndehul mellem den gamle by og Guggenheim museet. Her ligger også nogle rigtig gode pinchos-barer, som står beskrevet herunder.


6) Den franske designer Philippe Stark har designet Bilbao Alhóndiga til en bygning med den ene overraskelse efter den anden. Her kan både spises, drikkes, svømmes samt besøge museet. Særligt bemærkelsesværdigt er rummet med de 43 søjler, og kigger man opad ser man swimmingpoolen nedefra. Her er masser af koncerter, udstillinger mv. Denne lille arkitektoniske oase finder man tre blokke syd for Plaza Moyur, og man kan passende kombinere det med et par pinchox på den nærtliggende gade Garcia Rivero, som ligger et par blokke vest herfor, som på sine blot 100 meter har 10-12 lækre pinchos-barer.

Se alle vores artikler om Europa