Hvad søger du?

Guide til 10 oplevelser i Perus Arequipa

Hvis du har en fridag i Arequipa, er der en masse at give sig til både i og udenfor byen. Byen er Perus næststørste og kaldes også for "Den hvide by" pga. sine mange bygninger lavet med hvid, vulkansk sten. Som et baggrundstæppe rundt om byen ligger tre majæstætiske vulkaner og troner mod himlen. Byens historiske centrum er et UNESCO verdensarvssted rig på bl.a. kolonial arkitektur. Lad os dykke ned i de mange muligheder, som Arequipa tilbyder her i artiklen - byen er blot en af Perus mange overraskelser, når man rejser rundt i landet

Historiske oplevelser

  • Konventet Santa Teresa: Kun 10 minutters gang fra hovedpladsen i Arequipa finder vi Santa Teresa, som er et 300 år gammelt kloster. Det er hjemsted for nonner, dedikerede til den katolske tro, og klosteret er smukt religiøst dekoreret.
  • Kirken Compania de Jesus: Yderst flot kirke, som er meget typisk for Arequipa med en blanding af stilarter som andinsk barok og renæssance, også kaldet for mestizer-stilen.
  • Katedralen på Plaza de Armas: Det er uundgåeligt ikke at få øje på Arequipas smukke katedral på hovedpladsen. Opført i de hvide vulkansten, er det nærliggende at kalde katedralen for byens hjerte. Allerede i 1540 startede opførelsen af katedralen, men som følge af mange jordskælv er den ofte blevet restaureret og bærer således også vidnesbyrd om århundredes forskellige stilarter.
  • Museum Vargas Llosa: Besøg den verdensberømte forfatter Mario Vargas Llosas fødehjem, og bliv klogere på hans historie. I dag bor forfatteren i Madrid, men nobelprismodtagerens fødehjem er i dag et museum åbent for turister. Beliggende kun 15 minutters gang fra hovedpladsen.
  • Museo La Recoleta: Et gammelt konvent danner ramme for det her fine museum, som byder på en bred vifte af kunst og kultur, lige fra precolombianske vaser, kolonial religiøs kunst og til et imponerende bibliotek med ca. 20.000 antikke bøger. 
Vi nyder Santa Catalina klosteret i Arequipa på en rejse til Peru med Viktors Farmor. Foto Hannes Rada

Endnu i dag bor der en lille samling nonner i en aflukket del af Santa Catalina klosteret. Foto Hannes Rada

Oplevelser i naturen

  • Lagunen Salinas og vulkanlandskaber: Du kan rejse ud i Arequipas smukke omgivelser, hvor der ligger flere laguner med flotte udsigter udover de storslåede vulkaner. Du kan være heldig at spotte flamingoer, lamaer, alpakaer og vicuañer. På vores store rundrejse i Peru er det også muligt at vælge det som en udflugt på vores fridag i Arequipa. 
  • Lagunas Mejias og beskyttet fuglehabitet: Ca. 2½ times kørsel mod syd ligger et beskyttet fuglehabitat. Trækfugle fra nær og fjern besøger økosystemet, som består af tre store laguner. Her er det igen muligt at opleve lagunerne og de mange fugle på vores rundrejse i Peru. 
  • Mundo Alpaca: Et udsøgt sted at dykke ned i alpaca-universet med mulighed for at lære lama-arter, uld, produktion og teknikker samt selvfølgelig at købe de fineste designs og kvalitetsprodukter med hjem.
  • Ruta del Sillar / Ashlar Route / Kvaderstensrute: Oplev de berømte vulkansten i udkanten af Arequipa, hvor man på en to kilometer lang rute kan opleve disse særegne og naturlige klippeformationer. 
  • Arequipa Campiña (Arequipas landskaber): Det her er en mulig udflugt på vores rundrejse i Peru. Nyd en idyllisk halvdagsudflugt i de flotte landskaber i omegnen af Arequipa. Vi kommer forbi floden Chili, forskellige landsbyer og naturlandskaber med majestætiske vulkaner i baggrunden. 

Se alle vores artikler om Peru