Hvad skal du opleve på en rejse til Cuzco?

Viktors Farmor har 11 anbefalinger til seværdigheder i byen Cuzco i Peru. Lige fra spændende museer med kunst og kultur til det lokale San Pedro-marked, hvor man kan nyde en juice lavet på knap så velkendte frugter. 

Overblik over den charmerende by Cuzco, som vi besøger på en rejse til Peru med Viktors Farmor

Cuzco i Peru er en by, som fanger essensen af landets historie, kultur og gastronomi. Det gamle Inkariges hovedstad Cuzco formår at flette fortid og nutid sammen. Man fornemmer inkaernes storhed, samtidig med at spaniernes kolonitidsbygninger pryder byen. Vi har lavet en liste til jer her, hvor vi guider jer gennem Cuzcos seværdigheder, så I får en bedre forståelse af den charmerende by. Cuzco er bestemt et besøg værd på en rejse til Peru i det farverige Sydamerika.

Kulturelle oplevelser

 • Museum for samtidskunst i Cuzco (Museo del Arte Contemporaneo): Har man lyst til et indblik i, hvad der rører sig på den aktuelle lokale kunstscene, så er det museet at besøge.
 • Museum for populærkunst i Cuzco (Museo del arte popular): Hvis du vil mere i dybden med den kostumbristiske kunst og kultur, så er Museo de Arte Popular stedet. Det er folklore helt ind til benet!
 • Cuzcos historiske regionale museum (Museo Histórico Regional): Kan man ikke få nok af præcolombianske kulturer, så byder Museo Historico Regional på en grundig og kronologisk gennemgang.
 • Koka-musseet (Museo de coca): Besøg det mindre, men yderst kuriøse Koka-museum, hvor man får en indføring i historien, brugen og betydningen af den historiske og ikoniske plante.
 • Kirkerne Basílica La Merced og San Francisco: Alene eller på guidet tur kan man besøge forskellige religiøse konventer og blive klogere på de forskellige religiøse ordener og den katolske indflydelse i Peru.
 • Udflugt til den Andinske Barok: På vores store rundrejse i Peru er der en fridag, hvor denne udflugt er en mulighed. Her besøger vi forskellige kirker i nærheden af Cuzco, og fokuset er på den religiøse kunst, som var omdrejningspunktet for de spanske koloniherrer. Turen går også forbi ruinkomplekserne Tipon og Picillacta, som bærer yderst interessant vidnesbyrd om tidligere kulturers indflydelse i landet, herunder ikke mindst Huari-kulturen, som var en forløber til den berømte Inka-kultur.
Det farverige San Pedro-marked i Cuzco, som er værd at besøge på en rejse til Peru

Oplevelser til fods

 • San Pedro-markedet: Kan man ikke få nok af den lokale handel på de farverige markeder, så er San Pedro-markedet et besøg værd. Her kan man nyde en lækker frugtjuice lavet på knap så velkendte frugter - og med god smag! 
 • Gåtur San Blas: San Blas er navnet på Cuzcos lille boheme-kvarter, hvor de udøvende lokale kunstnere holder til, og man kan se udstillinger og besøge små kunstværksteder. Desuden ligger der en masse hyggelige cafeer i området.
 • Gåtur til statuen: På et højdedrag over Cuzco troner Cristo Blanco, som man kan besøge på gåben (eller taxi) og samtidig få et skønt overblik over Cuzco by og de omkringliggende bjerge.
 • Murmaleri af Perus historie: På gåben kan man opleve det gigantiske murmaleri, som fortæller Perus historie, og som vurderes til at være det største i hele Sydamerika. Kunstværket blev malet i 1992 og tog ikke mindre end 9 måneder at male.
 • Peruviansk madlavning: Det peruvianske køkken er verdenskendt, og der er flere steder, hvor det er muligt at deltage i et madlavningskursus, så man lærer at lave de smagfulde retter selv. 

Læs flere artikler om Peru