Logo

Flemming Kragh Hansen

Når Flemming rejser er både kultur og natur i centrum. Hans interesser spænder vidt, kunst, kunsthåndværk, arkitektur, religion, historie, især med fokus på tidligere riger og civilisationer. Naturen i bred forstand interesserer ham, planter, træer, krybdyr, men især fugle og pattedyr, herunder hvaler.

Nordafrika og Mellemøsten mv. har Flemming besøgt på rejser fra Essaouira i det vestlige Marokko til Taj Mahal i Indien, og interessen har været historien, den islamiske arkitektur, og haverne, som symboler på paradiset. Flemming sætter stor pris på den venlighed, man møder overalt i den islamiske verden. Højdepunkter har været Aleppo i Syrien, den utroligt livlige Djemaa al-Fna-plads i Marrakesh om aftenen og den venlige, ligeværdige modtagelse, Flemming og hans gruppe fik i Qoms moske område på Fatimas dødsdag i 2015.

På Balkan var Flemming første gang, mens området hed Jugoslavien, og senere er flere af de stater besøgt, der opstod fra ruinerne af Jugoslavien. Flemming finder Balkan interessant, bl.a. fordi området var omfattet af det muslimske osmanniske rige i 400 år. Skadarsøen har været et naturmæssigt højdepunkt, med svirrende isfugle over søen.

I Sydafrika er Flemming kommet siden apartheids fald i 1992. Parallelt er landene i det sydlige Afrika besøgt. Højdepunkter har været Victoria Falls, sorte næsehorn om aftenen ved vandhullet i Etosha i Namibia, og sydlige rethvaler spottet fra klipperne på Cape Point, ved Cape Town, set som tydelige mørke skygger over sandbund.  

 

 

Rejseleder Flemming Kragh Hansen på rejse med Viktors Farmor til Mkhaya Game Reserve i Swaziland i starten af 2015
Viktors Farmor baggrundsbillede