Logo

Flemming Kragh Hansen

Når Flemming rejser er både kultur og natur gerne i centrum. Hans interesser spænder vidt: Kunst, kunsthåndværk, arkitektur – især med fokus på tidligere riger og civilisationer. Naturen i bred forstand interesserer ham: Planter, træer, krybdyr og især fugle og pattedyr, herunder hvaler. Sammenhængen mellem arterne, og det samspil, der er med mennesket, er også et interessefelt.

Mellemøsten og Nordafrika har Flemming besøgt på rejser fra Essaouira i Marokko til Taj Mahal i Indien. Han har besøgt Egypten, Tyrkiet, Syrien, Jordan, Iran og Uzbekistan i Centralasien. Han sætter stor pris på den venlighed, man møder overalt i den islamiske verden og er særligt interesseret i den islamiske arkitektur og i de islamiske haver som symbol på paradiset. Højdepunkter har været Aleppo, den livlige Djemaa al-Fna-plads i Marrakech om aftenen samt den venlige, ligeværdige modtagelse, Flemming og hans gruppe fik i Qoms moske i Iran på Fatimas dødsdag i 2015.

I Sydafrika er Flemming kommet jævnligt siden apartheids fald i 1992. Parallelt har han besøgt landene i det sydlige Afrika: Namibia, Botswana, Zimbabwe og Zambia. Det er desuden blevet til ophold i Uganda og Tanzania. Højdepunkter har været sorte næsehorn om aftenen ved vandhullet i Etosha, og sydlige rethvaler spottet fra klipperne på Cape Point, set som tydelige mørke skygger over sandbund. 

Men også gensynet med landsvaler i Sydafrika prenter sig ind i Flemmings hukommelse. Hvor var det dejligt igen at høre deres velkendte kvidren, som tidligere var så nært forbundet med det danske sommerland.

 

Rejseleder Flemming Kragh Hansen på rejse med Viktors Farmor til Mkhaya Game Reserve i Swaziland i starten af 2015
Viktors Farmor baggrundsbillede