Hvad søger du?

Start din rejse her

Rejsen er pakket ind i Kaukasus-bjergenes afvekslende og umådeligt smukke konturer. Vi lægger ud i Azerbaijan, der både rummer ældgammel muslimsk tradition og stor modernitet. I hovedstaden Baku er den gamle bydel velbevaret med paladser, markedspladser og brolagte gader bag de tykke mure.

Indstifteren af Nobel-prisen, Alfred Nobel, var en stor olie-magnat. Hans hus i Baku besøger vi. Rigdommene gjorde Baku til ”Østens Paris”, og i dag har byen mere end 80 flotte art nouveau bygninger.

I Gobustan ser vi de berømte klippetegninger, der er mere end 10.000 år gamle. Sheki er en meget smuk by, kendt for silke og glasmosaikker.

På køreturen tværs over Azerbaijan til Georgien er der meget flotte udsigter i Kaukasus-bjergene. Den ene dag spiser vi frokost hos en lokal familie i Azerbaijan. Og næste dag gør vi det på et georgisk landsted – med gode georgiske vine til.

På en vingård får vi at vide, hvordan vin bliver til i Georgien. Det er nemlig en særlig metode, der involverer lerkrukker, nedgravede i jorden. Men vinen bliver god!

Efter en afstikker til bjergene i det nordlige Georgien og meget flotte panoramaudsigter bruger vi 3 dage i hovedstaden Tbilisi.

Georgien er et af de ældste, kristne lande i verden, og det samme gælder det sidste land på rejsen: Armenien. Her kører vi forbi Sevan søen til hovedstaden Yerevan, som bliver udgangspunkt for udflugter til blandt andet katedralen Etchmiatsin, der har en splint fra Noas Ark som relikvie, samt til klostret Noravank, hvor vi spiser frokost i en klippehule.

5 gode grunde til at rejse til Kaukasus med Viktors Farmor:

 • Se Ateshgah-ildtemplet, hvor brændende gas strømmer ud af jorden
 • Nyd Gergeti-kirken der er smukt beliggende i 2.170 meters højde
 • Besøg Nobels hus – grundlæggeren af Nobelprisen
 • Oplev historiske Tbilisi med besøg på Nationalmuseet
 • Se den første officielle kristne kirke i verden i Armenien

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

18 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
2. sep. 24
26.990 kr
Garanteret
19. sep. 24
26.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København/Baku og retur Yerevan/København
 • 17 nætter på gode turistklassehoteller/gæstehuse i delt dobbeltværelse
 • Helpension (dog halvpension dag 10 og kvartpension dag 15)
 • Al transport ifølge program i bus og 4-hjulstrækkere
 • Udflugter og alle entréudgifter ifølge program
 • Vinsmagning og brandysmagning
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge til guider og chauffører (ca. 500 kr.)

Ingen hokus pokus: læs om vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 5.400 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Visum til Azerbaijan (pt 25 USD)

Husk at læse de generelle rejsebetingelser her

Dagsprogram

Download program

Afrejse fra København. 

Overnatning: Baku

Sen ankomst til Baku. Efter en sen morgenmad tager vi på udflugt til Absheron halvøen. Her besøges Ateshgah Ildtempel (et zoroastrisk tempel), og vi ser Yanardagh Fire Mountain.

På vejen tilbage til Baku besøges Nobel´s hus. Nobel var grundlæggeren af Nobelprisen, han var en stor oliemagnat.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Baku

Vi tager på formiddagsudflugt til Gobustan, der ligger ca. 60 km syd-vest for Baku langs Det Kaspiske Hav. Her ser vi de berømte klippetegninger, et sted, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. Også et arkæologisk museum findes her. Klippetegningerne er fra neolitisk tid, mere end 10.000 år gamle, en tid, hvor klimaet var helt anderledes, og der var skove og frodigt grønne områder langs det Kaspiske Hav.

Man jagede dyr og boede i huler, og her blev indridset tegninger af både husdyr og vilde dyr, mennesker og skibe. En sivbåd er også afbilledet. De ældste petroglyffer fra stenalderen er dybere og mere afrundede end de senere fra jernalderren, som er udført med metalredskaber. Thor Heyerdal har været her for at undersøge, om der kunne være en forbindelse til vikingerne.

Tilbage i Baku tager vi på byrundtur. Vi ser byens gamle del, der omfatter Shemakha Porten, Shirvanshakhs Palads, Maiden Tower, et karavanserail og den gamle markedsplads.
Der er rigtig mange ”Art Nouveau” bygninger i Baku, faktisk mere end 80.

Vi kører omkring Heydar Aliyev Center, som er Bakus kulturcenter, tegnet af den verdensberømte irakisk-britiske arkitekt Zaha Hadid. Et enestående bygningsværk, der ikke ligner nogen anden bygning i verden.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Baku

Vi forlader Baku og kører mod Kaukasus Bjergene i det nordvestlige Azerbaijan.

Det tørre landskab forandrer sig og erstattes lidt efter lidt med tætte skove og bjerge. Undervejs gør vi holdt ved Diri Baba helligdommen i Maraza, Yeddi Gumbez´ kongelige grave. Nogle af gravstenene i området er mere end 1000 år gamle. Vi besøger også Juma Moskéen i Shemakha.

Herefter kører vi til Lahic, en historisk landsby i Kaukasus Bjergene. Den er befolket af persere, som er berømte for deres fine kobberhåndværk. Der er et par små kobberværksteder og en del købmandsbutikker langs den smalle brolagte hovedgade i Lahic. Tidligere blev både kobbervarer og tæpper fra landsbyen solgt til høje priser i Bagdad.

NB: Udflugten til Lahic kan desværre ikke gennemføres, hvis vejret er dårligt.

Indkvartering i Sheki, der var en vigtig station på karavanevejen. Her har vi to overnatninger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Sheki

Sheki blev grundlagt for mere end 2700 år siden på de sydlige skråninger af Kaukasus Bjergene. I byens lange historie er den blevet ødelagt adskillige gange. De historiske og arkitektoniske monumenter, vi ser i dag, er fra 18. og 19. århundrede.

Sheki er kendt for sin århundredgamle silkeproduktion. Meget af den oprindelige gamle arkitektur er velbevaret, bl.a. det persisk inspirerede khanpalads, der er bygget i 1700-tallet. Interiøret er smukt udsmykket med vægmalerier og glasmosaikker.

Vi besøger et værksted, hvor der stadig arbejdes med glasmosaikker. Byen er i det hele taget kendt for godt kunsthåndværk. Foruden silke og glasmosaik produceres her også små skabe med håndmalede motiver, og her er flere pottemagere, juvelerere og gravører.

Vi ser også museet og fortet samt et velbevaret gammelt karavanserail, nu indrettet til hotel. Vi oplever landsbyen Kish, hvor vi ser den gamle albanske kirke, som er den ældste kirke i Kaukasus regionen. Vi spiser frokost hos en lokal familie i Kish.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Sheki

Vi kører mod grænsen, Lagodekhi, til Georgien. Efter grænseformaliteterne kører vi til et georgisk landsted, hvor vi spiser frokost. Vi får lækre hjemmelavede retter med den gode georgiske vin til.

Efter frokosten kører vi til Telavi og får et indtryk af byen. Telavi ligger på de nordlige bjergskråninger af Tsiv-Gombori bjergene. Byen har tre gange været hovedstad i kongeriget Kakheti, i det 11., det 17. og det 18. årh. Byen er i dag det administrative og kulturelle center for Kakheti provinsen, Georgiens kendte vinområde.

Vi besøger Gremi Fortet (16. årh.) og nyder de fantastiske udsigter over Alazani Dalen.

Vi besøger også en gård, hvor vi skal se en gammel vinkælder. Kakheti provinsen er landets vigtigste vinområde, og vi vil denne dag få en masse at vide om vindyrkning og vinfremstilling. Georgierne har en helt speciel metode, hvor vinen presses i stenpresser og opbevares i lerkrukker, der nedgraves i jorden. Disse krukker kaldes ”kvevri”.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Telavi

En dag med enestående panoramaudsigter. Vi kører ad den utrolig smukke Georgian Military Highway til vores hotel i bjergene.

Første stop på vejen er Sighnaghi. Denne by er befæstet, og den er helt bevaret i sin oprindelige form. Her er utrolig smukke udsigter til Kaukasus bjergene.

Vi stopper også ved Ananuri - et befæstet kloster med en meget smuk beliggenhed.

Vi indkvarteres på et beskedent hotel i den lille bjergby Stepantsminda/Kazbegi i 1570 meters højde, som er denne bjergregions hovedby.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Stepantsminda/Kazbegi

Vi skifter bussen til 4-hjulstrækkere og kører op til den pittoreske Gergeti Trinity Church, der ligger i 2170 m’s højde. Hvis vejret tillader det, får vi måske et glimt af Georgiens højeste bjerg, Mt. Kazbegi (5047 m).

Om eftermiddagen kører vi tilbage til Tbilisi. På vejen besøger vi Mtskheta, som er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Det var her, kristendommen officielt blev indført i Georgien i 337. Mtskheta var hovedstad i næsten 800 år (4. årh. f.Kr.til 5. årh. e.Kr.) og er stadig et religiøst og kulturelt centrum for Georgiens kristne. Herefter besøger vi det smukt beliggende Jvari-kloster (500-tallet). Katedralen er kendt for sin sublime udsmykning og ligger ovenpå den første kristne kirke i Georgien fra 300-tallet.

Vi spiser middag på en traditionel georgisk restaurant. Vi har tre overnatninger i Tbilisi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Tbilisi

Vi tager på sightseeing i Tbilisi. Alle de interessante steder i den gamle bydel ligger ganske tæt ved hinanden, så turen er til fods. Besøg i Anchiskhati kirken i basilika-stil. Det er byens ældste kirke (6. årh.).

Området Abanotubani er berømt for svovlbade med bygninger i asiatisk stil samt for husene fra 19. årh. med flot udskårne træbalkoner. Besøg i citadellet Narikala. Spadseretur gennem nogle af de snævre gyder i den gamle bydel til Sioni Katedralen (11.årh.) og til nogle kirker fra Middelalderen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Tbilisi

Vi besøger Nationalmuseet, som bl.a. indeholder en imponerende samling guldornamenter fra førkristen tid. Genstandene bliver smukt præsenteret.

Vi slutter med en slentretur ned ad Rustaveli Boulevard, byens hovedgade.

Eftermiddagen er fri. Om aftenen samles vi til middag på en traditionel restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Tbilisi

Vi kører mod grænsen til Armenien. Her tager vi afsked med chauffør og guide og kan hilse på vores armenske chauffør og guide. Vi oplever et af landets mest berømte klostre, Haghpat (10. - 13. årh.) Klosterkomplekset ligger i fuldendt harmoni med den omgivende natur.

Turen går nu videre med smukke panoramaudsigter til bjergområdet ved Dilijan.

Vi slentrer en kort tur gennem Sharambeyan gaden i den gamle bydel i Dilijan.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Dilijan

Vi kommer til Noraduz, hvor der er en fin samling af gamle khatchars (stenkors). Disse korssten er vigtige kulturelle symboler for Armenien. De kan have en højde op til 3 meter og være meget kunstfærdigt udhugget. Korset i midten af stenen er gerne omgivet af plantemotiver og geometriske dekorationer.

Efterfølgende tager vi på landsbybesøg. Yazidier udgør en af ​​de største etniske minoriteter i Armenien (ca. 35.000 mennesker), og er også repræsenteret i parlamentet. Størstedelen af Yazidierne er beboet i den centrale del af landet, og er berømt for deres landbrugsaktiviteter og opdræt af kvæg. Vi besøger en af lederne i dette samfund, som byder os på te og kaffe, og fortæller mere om samfundet og deres traditioner.

Derefter fortsætter vi turen et stykke langs Sevan Søen og til Armeniens hovedstad, Yerevan. Her har vi 6 overnatninger på centralt beliggende hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Yerevan

Vi tager på en byrundtur i Yerevan, som er en af de ældste byer i verden, grundlagt i 782 f.Kr af kong Argishti I.

I dag er Yerevan en moderne hovedstad med en fin balance mellem den pulserende urbane livsstil og sans for historien og de gamle rødder. Der er året rundt operaer, koncerter og kulturelle begivenheder. Vi kører en kort orienteringstur i byen og ser panaramaudsigten fra den højt beliggende ”Mother Armenia” statue.

Vi besøger Genocide Museet, som informerer om det tyrkiske folkemord i Vestarmenien under 1. Verdenskrig. Det er en meget intens oplevelse at gå ind i et bygningsværk, hvor der brænder en evig ild til minde om ofrene

Om eftermiddagen besøger vi en brandyfabrik og vi skal selvfølgelig have en smagsprøve på den berømte brandy.

Om aftenen spiser vi middag på en traditionel armensk restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Yerevan

Etchmiatsin ligger 20 km fra Yerevan og blev Armeniens åndelige centrum kort efter kristendommens indførelse i 301. Her er et betydningsfuldt kloster og en domkirke. Etchmiadzin Katedralen er den ældste kristne kirke i Armenien og blev påbegyndt i det 4.årh. lige efter at landet var gået over til kristendommen. I Katedralen opbevares relikvier som f.eks. træ fra Noas Ark. Katedralen er bygget i 309 over ruinerne af et Venus-tempel.

Vi fortsætter til landsbyen Aknalich, hvor vi besøger et Yazidi tempel.

Om eftermiddagen besøges Cascade komplekset, ”Armeniens hængende haver”, der bl.a. har en stor samling glaskunst. Arkitekten bag var Yerevans stadsarkitekt, Jim Torosyan. Komplekset er en monumental udvendig trappe med springvand på hvert niveau. Indendørs forbindes etagerne med rulletrapper, og der er udstillingsrum, gårde, og udendørs haver på hver etage alle forskønnet med kunstværker med referencer til Armeniens historie og kulturarv.

Store dele af kunsten er doneret af private samlere (udenlands armeniere).

Der er skiftende udstillinger langs rulletrapperne eller de 571 trappetrin og en flot butik med udvalgte souvenirs i den dyre ende.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Yerevan

En afslappende dag med mange muligheder. Rejselederen vil komme med forslag til, hvordan dagen kan anvendes. Der er mulighed for shopping eller måske besøg på et kunstmuseum.

Måltider: Morgenmad

Overnatning: Yerevan

Khor Virap-kirken ligger på kanten af Araxdalen og ganske nær ved floden, som danner grænsen til Tyrkiet. Der er en flot udsigt til Ararats Bjerg (5165 m), som ligger 25 km inde i Tyrkiet (i gammelt armensk område). Under kirken er en kælder-celle, hvor St. Gregorius sad indespærret i 12 år. Han blev herefter løsladt for at helbrede den sindssyge konge, der havde fængslet ham, og som han få år senere omvendte til kristendommen. Vi får adgang til kælderen ad en stige gennem en snæver skakt.

Efter to timers kørsel kommer vi til en verden fyldt med blomster, floder, vandfald, huler og snedækkede bjergtinder. Turen går op i bjergene, først gennem en kløft, som efterhånden udvider sig og åbenbarer klosterkomplekset Noravank højt oppe på klippen. I klosteret står 3 kirker side om side samt to små gravkapeller og en særpræget lille to-etagers kirke med en smal udvendig trappe op til overetagen.

Inden besøget i Noravank spiser vi frokost i en café, der er indrettet i en klippehule. Vi får en let og meget lækker frokost med lokal ost tilsat vilde krydderurter, yoghurt, salater mm. Og som altid lavash, det tynde lækre brød bagt i en ovn i jorden.

I en hule i nærheden, Areni Cave, er der fundet 7000 år gamle lædersandaler og flere andre ting, der beviser, at her har boet mennesker på et meget tidligt tidspunkt.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Yerevan.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Yerevan

Vi besøger et klosterkompleks Guegard, der delvis ligger i en klippehule. Beliggenheden er formidabel, ud til en snæver og vild bjergkløft. Klostret blev grundlagt i det 4. årh., men de bevarede bygningsværker stammer fra 12. og 13. årh. I klippelandskabet rundt omkring ses mange eneboerhuler. Virgin-kirken fra 1215 munder ud i kamre i klipperne. Alle udhugget og udsmykket af en enkelt mand, der brugte hele sit liv på dette arbejde.

Lige i nærheden ligger en lille perle fra det 1. årh.; Garni-templet. Et hedensk tempel, der er det eneste tilbageværende tempel fra førkristen tid. Det ligger lige ud til den dybe og imponerende flotte kløft med Azat Floden i bunden.

Der er meget at se på i disse eventyrlige omgivelser. Vi kan se rester af det fort, der har omgivet templet samt rester af et sommerpalads for kong Trdat III (4. årh.). Uden for templet er der helt specielle boder, hvor kvinder fra omegnen sælger deres hjemmelavede syltetøj, kandiserede frugter, valnøddeslik og lækre kager.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Yerevan

Tidlig hjemrejse til Danmark.  

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Azerbaijan, Armenien og Georgien

Download FAQ

Praktiske oplysninger Georgien

Pas skal være gyldigt 60 dage efter hjemrejse. Der kræves pt. ikke visum til Georgien. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Praktiske oplysninger Armenien

Der kræves pt. ikke visum til Armenien. Pas skal være gyldige 6 måneder efter indrejse i landet.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

Der er visumpligt i Azerbaijan. Der søges online om visum. Det koster pt. 25 USD. Visumvejledning udsendes i god tid inden afrejse. 
Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1.250 kr. i administrationsgebyr plus de 25 USD for selve visummet.

Passet må ikke indeholde stempler fra Nagorno Karabakh.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Praktiske oplysninger Georgien

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Malaria forekommer i den sydøstlige del af landet i perioden fra juni til og med oktober.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Praktiske oplysninger Armenien

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er malaria i Araxdalen, men der er vi kun kortvarigt, og kun om dagen, og i øvrigt på et tidspunkt af året, hvor der sandsynligvis ikke er malariamyg fremme. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Praktiske oplysninger Georgien

Møntfoden hedder Lari (GEL). 1 Lari svarer til ca. 2,60 danske kroner. Den bedste kurs fås ved at medbringe USD eller Euro og veksl efter ankomst. VISA-kort kan bruges de fleste steder.

Praktiske oplysninger Armenien

Møntfoden i Armenien hedder dram(=AMD). 10.000 dram svarer til ca. 175 DKK. Det anbefales at medbringe EURO. VISA-kort kan bruges de fleste steder.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Møntfoden hedder Manat (MaH). 1 manat svarer til ca. 3,98 danske kroner. 

Det anbefales at medbringe EURO eller US dollars. VISA-kort kan bruges i Baku.

Brug af kredit kort på restauranter er ikke altid muligt.

Praktiske oplysninger Georgien

Telefoni. Landekoden er 00-995

Internet. Der er internetadgang på næsten alle hoteller

Praktiske oplysninger Armenien

Telefoni. Landekoden for Armenien er 00374 + områdenummer (10 i Yerevan) + lokalnummer.

Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Armenien. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

Der er internet på de fleste hoteller. 

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Telefoni. Landekoden er 00-99

Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Azerbaijan. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

Der er internetadgang på de fleste hoteller. 

Praktiske oplysninger Georgien

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

Praktiske oplysninger Armenien

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

Praktiske oplysninger Georgien

220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke). Der er visse stik, de ”tykke” danske ben ikke passer i.

Praktiske oplysninger Armenien

220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke).

Praktiske oplysninger Azerbaijan

220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke). Der er visse stik, de ”tykke” danske ben ikke passer i.

Praktiske oplysninger Georgien

Det anbefales at drikke mineralvand fra flasker da bakteriefloraen er anderledes end vi er vant til fra Danmark.

Praktiske oplysninger Armenien

I Armenien anbefales det at drikke mineralvand fra flasker, da bakteriefloraen er anderledes, end vi er vant til fra Danmark.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand.

Praktiske oplysninger Georgien

Der gives ca. 10 % i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Praktiske oplysninger Armenien

Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen: Selv om alt står med armensk skrift, kan man godt se at der står 10% nederst. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen: På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Praktiske oplysninger Georgien

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

Praktiske oplysninger Armenien

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

Praktiske oplysninger Georgien

På alm. restaurant: Et måltid mad koster ca. 15 GEL. På pænere restaurant fra 25 GEL. Lokal øl koster ca. 5 GEL, 7 GEL for importeret øl. Cola 3 GEL. Vand 2 GEL for lille flaske.

I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 5 GEL. En flaske vin fra 25 GEL.

Praktiske oplysninger Armenien

På alm. restaurant: Et måltid mad koster 3000 AMD. På pænere restaurant fra 5000 AMD. Lokal øl koster 500 AMD, importeret øl koster fra 725 AMD. Vand 190 AMD for lille flaske. I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 225 AMD.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

På alm. restaurant: Et måltid mad koster 8-10 MaH. På pænere restaurant fra 40 MaH. Lokal øl koster 1.70 MaH, importeret øl koster fra 3 MaH. Cola 0.75 MaH. Vand 0.40 MaH for en lille flaske. I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 0.75 MaH. En flaske vin fra 8 MaH

Praktiske oplysninger Georgien

Trafiksituationen er nogle gange kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, stenskred, problemer med køretøjer osv.

Praktiske oplysninger Georgien

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Praktiske oplysninger Armenien

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Praktiske oplysninger Georgien

Georgiens klima er meget varieret. Fra den varme fugtige kyst ved Sortehavet via det køligere alpine klima i Kaukasus til tørt steppeklima i det østlige. Det kan være ret varmt om sommeren, især i Tbilisi. Normalt sommertøj af bomuld, gerne til at tage på og af ”lag-for-lag” anbefales. Medbring evt. let regntøj.

Ved besøg i kirker bør kvinder have hovedet dækket af et tørklæde, og kjolelængden bør gå nedenfor knæene. Medbring et tørklæde til at svøbe om hals og hoved, da der kan være en del træk i bilerne. Mænd bør have lange bukser på i kirkerne. 

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Landets klima er subtropisk i de østlige og centrale dele – og næsten tropisk om sommeren. I bjergområder svarer klimaet til klimaet i alperne. Den sydøstlige del af landet har et fugtigt subtropisk klima. Den gennemsnitlige nedbør for det meste af landet, er kun omkring 150 til 250 mm. Men i højlandet i Kaukasus og lavlandet i Länkäran, kan årlig nedbør overstige 100 cm.

I Azerbaijan er det ikke normalt at se folk i shorts. Medbring et tørklæde til at svøbe om hals og hoved, da der kan være en del træk i bilerne.

Praktiske oplysninger Georgien

Sommertid: + 2 timer.
Normaltid: + 3 timer.

Praktiske oplysninger Armenien

Sommertid: + 2 timer.
Normaltid: + 3 timer.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Azerbaijan skifter også til sommer/vinter tid og er 2 timer foran Danmark.

 

Praktiske oplysninger Georgien

Husk at supplere pakkelisten med:

- Lommelygte

- Insektspray

- Vådservietter

- Kasket eller solhat

- Lille dagtursrygsæk

- Gode vandresko eller –støvler

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

Praktiske oplysninger Armenien

Husk at supplere pakkelisten med:

- Lommelygte 

- Insektspray

- Vådservietter

- Kasket eller solhat

- Lille dagtursrygsæk

- Gode vandresko eller –støvler

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Husk at supplere pakkelisten med:

- Lommelygte

- Insektspray

- Vådservietter

- Kasket eller solhat

- Lille dagtursrygsæk

- Gode vandresko eller –støvler

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

Praktiske oplysninger Georgien

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Praktiske oplysninger Armenien

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Praktiske oplysninger Azerbaijan

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Praktiske oplysninger Georgien

Det Ottende Liv af Nino Haratischwili. Gutkind Forlag.

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitsky. Lindhardt & Ringhof.

Praktiske oplysninger Armenien

Der er ingen regler. Armenierne selv går vestligt og afslappet klædt, i alle fald i Yerevan. Man går også gerne ind i kirkerne med bare skuldre og korte skørter. Mænd kan godt gå i shorts. I april-maj og september-oktober skal man have let sommertøj til om dagen, og en varm trøje og vindjakke til om aftenen. Specielt i forårsmånederne kan man også få brug for regntøj eller paraply.

Praktiske oplysninger Armenien

Der fås også kandiseret frugt. Chokolade fra Grand Candy er god og billig. Hvis man køber fødevarer eller drikkevarer, skal de pakkes i kufferten. Den toldfri butik i lufthavnen vil sige at flasker godt kan bringes ind i EU, da de bliver forseglet. DET PASSER IKKE.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Hvis man køber fødevarer eller drikkevarer, skal de pakkes i kufferten. Den toldfri butik i lufthavnen vil sige at flasker godt kan bringes ind i EU, da de bliver forseglet. DET PASSER IKKE.

Praktiske oplysninger Armenien

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Praktiske oplysninger Azerbaijan

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. 

Praktiske oplysninger Armenien

Det officielle sprog er armensk. Der tales også russisk, azeri og kurdisk.

Praktiske oplysninger Armenien

Armenien er et højland, gennemsnitshøjden er ca. 1400 m.o.h., og kun 10% af landet ligger lavere end 1000 m.o.h. Klima og temperatur varierer derfor en del. Yerevan ligger i den lavere del af landet og er et af de varmeste steder. Temperaturerne kan forventes at være nogle grader lavere ude i landet end vist i de gængse klimagrafer.

Praktiske oplysninger Armenien

Hvilket flyselskab flyver vi med til Armenien?

Det varierer fra rejse til rejse. Men ofte flyver vi med det polske selskab LOT, der har gode forbindelser fra Danmark til Yerevan.

Hvor fysisk krævende er rejserne til Armenien?

Vores klassiske rundrejser i Armenien er ikke specielt fysisk krævende, da vi kører de fleste steder hen. Men det sagt, så går vi alligevel en del kilometer hver dag som del af sightseeingen. Derudover kan der være kortere vandreture lagt ind i programmet. I så fald vil det være beskrevet i dagsprogrammet. Så almindelig god fysisk form er væsentlig for at få det fulde udbytte af rejsen.

Anderledes er det naturligvis med vores vandreferie i Armenien, der er klassificeret med 3 støvler. Det betyder, at ruten byder på flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes. Her er god vandreform vigtig for at kunne gennemføre rejsen.

Hvilket tøj skal jeg have med?

Påklædningen er ganske afslappet i Armenien, og der er ingen særlige regler. Om foråret er temperaturerne milde – omkring 10 til 20 grader. En regnbyge kan forekomme i ny og næ, hvilket til gengæld gør, at naturen viser sig fra sin mest frodige side med masser af vilde blomster. Sommeren er meget varm, og temperaturer omkring de 40 grader er ikke ualmindelige i Yerevan. Mere behageligt bliver det i bjergene omkring Goris og Dilijan National Park. Temperaturen begynder at falde omkring september, og efteråret byder ofte på dejlige lune og solrige dage.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra?

Kreditkort kan bruges mange steder i Yerevan til at betale med samt hæve penge. Udenfor hovedstaden er kreditkort langt mindre udbredt. Så det er altid godt at supplere med kontakter. Et godt bud er 100-200 euro pr. person, der let kan veksles til den lokale valuta dram. Medbring derudover et kreditkort, så du kan hæve mere undervejs, når der bliver brug for det.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Azerbaijan, Armenien eller Georgien