Ecuador og Galapagos

Med krydstogt ved Darwins øer

Ecuador byder på store naturoplevelser i højland og jungle, charmerende kolonibyer, farverige lokale markeder og en venlig befolkning. Rejs med til fastlandet og Galapagosøerne. 

Start din rejse her

Galapagosøerne er et levende laboratorium, men man behøver ikke at være biolog eller naturhistoriker for at blive fortryllet af denne vidunderlige verden. Tag med Viktors Farmor på krydstogt på Galapagos, og lad øerne udøve deres magi. Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika lige der, hvor ækvator skærer kontinentet. Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse, stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe.

Vi kører gennem landskaber i fortryllende farver og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk. Vi går i Inkaernes fodspor på Ingapirca, og i Amazonas sejler vi i kano og vandrer gennem den tætte skov på udkig efter fugle og dyr.

Vi fortsætter til Galapagosøerne, der ligger i Stillehavet ca. 1000 km vest for Ecuadors fastland. På grund af øernes geografiske isolation og klima er Galapagos’ plante- og dyreliv helt enestående. Hver ø har sine unikke landskaber, flora og fauna, og fordi dyrene sandsynligvis aldrig har frygtet store rovdyr, er det muligt at komme helt tæt på dem både på land og i vand.

Den engelske forsker Charles Darwin er uløseligt forbundet med Galapagosøerne. Under et fem uger langt ophold på øerne i 1835 gjorde han en række iagttagelser og indsamlinger, der inspirerede ham til at formulere en teori om arternes oprindelse. En teori der revolutionerede vores opfattelse af planter, dyr og menneskers udvikling.

Vi besøger seks forskellige øer: Mosquera, Fernandina, Isabela, Santiago, Chinese Hat og Santa Cruz. Her er der gode muligheder for at se blåfodede suler, nazca suler, hav- og landleguaner, søløver, den flugtløse skarv, havskildpadder og pingviner blandt mange andre spændende dyre- og plantearter.

På Galapagos er der ikke dansk rejseleder med, men god engelsktalende naturguide.

5 gode grunde til at rejse til Ecuador og Galapagos med Viktors Farmor:

 • Kom på krydstogt på Galapagos med besøg på seks forskellige øer
 • Sejl i kano, og vandr i Amazonas med lokal jungleguide
 • Besøg oprindelige folk i Kichua landsbyen
 • Nyd Kolonial arkitektur i verdensklasse i den gamle bydel i Quito
 • Opdag Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra København

  På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Quito.

  Ankomst til Ecuadors hovedstad Quito (2850 meter) om eftermiddagen. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel i Quito, hvor vi har to overnatninger. Resten af dagen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

  Måltider: Mad på flyet samt aftensmad ved ankomst

  Overnatning: Quito

 • Dag 2

  Quito

  Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når vi besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven. Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. Vi starter derfor med at nyde udsigten og danne os et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører vi ad de smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger. Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder, og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker. På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader, men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får vi et indblik i hverdagslivet gennem tiderne og traditionelt kunsthåndværk, der demonstreres i små workshops. Vi spiser frokost på en restaurant med typiske, lokale retter på San Francisco pladsen i den smukke, totårnede kirkes ”kælder”. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Quito

 • Dag 3

  Quito - Cochasquí - Otavalo

  Efter morgenmaden kører vi mod de nordlige Andesbjerge. Turen går fra meget tørre landområder til frodige dale, hvor der dyrkes avokado og citrusfrugter, til Cochasquí (3100 meter), der er Ecuadors vigtigste præ-Inka kompleks. Det blev bygget af Cara-folket omkring år 900 (e.Kr.) og består af 15 fladtoppede pyramider med lange adgangsramper. I dag er pyramiderne dækket af græs, og kun formen af dem kan anes, men det er et utroligt spændende sted at besøge, ikke mindst pga. den fantastiske udsigt. Mellem pyramiderne græsser flokke af lamaer. De er meget tillidsfulde, og vi kan nemt komme helt tæt på dem. Herfra kører vi videre nord på til byen Otavalo (2535 meter). Otavalo-indianerne er berømte for deres kunsthåndværk i hele Sydamerika, og Otavalo-markedet er et af kontinentets største. Indianere fra nær og fjern kommer her for at købe og sælge dagligvarer og få en sludder med venner og bekendte. Det er en eksplosion af farver og varer. Otavalo-indianerne er et stolt folk og holder fast i deres traditioner og unikke klædedragt: Kvinderne bærer en tung, sort uld-nederdel, hvid bluse med broderi og et sort eller gråt sjal. Mændene går i hvide bukser, blå eller grå poncho, stråhat og har deres hår samlet i en lang fletning. Vi bruger eftermiddagen på at se frugt- og grøntmarkedet og slentre rundt på tekstilmarkedet og opleve, hvordan de handlende tilbyder deres varer.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Otavalo

 • Dag 4

  Otavalo - Amazonas

  Efter en tidlig morgenmad starter vores rejse til Amazonas regnskoven, en tur på ca. seks timer. Det er en smuk køretur over Andesbjergene med udsigt til vindblæst græsland og vulkanen Antisana på 5753 meter. Efter ca. 2 timers kørsel kommer vi til Papallacta, en stille by i højlandet kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kolde luft og udsigten til de grønne bjerge. Herefter fortsætter vi nedkørslen til junglen og oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere og fugtigere. Vi krydser den store Napo flod og fortsætter ad en jordvej, inden vi til sidst sejler med kano til lodgen. Det er en sejltur på ca. 5 min ned af Napo floden. På lodgen indkvarteres vi i simple hytter tæt ved floden og mellem tropiske planter.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 5og6

  Amazonas

  Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi vandrer i regnskoven med vores lokale jungleguide, der er opvokset i skoven og kender den som sin egen bukselomme. Han fortæller om planterne og deres brug og værdi for de lokale. Vi vandrer op til et udkigspunkt med en fantastisk udsigt over området og ser enorme ceibo træer. Vi sejler i kano på den store Napo flod, prøver kræfter med at fiske og vaske guld i floden. I den nærliggende Kichua landsby, ser vi hvordan indianerne bor, dyrker jorden og laver chicha, samt besøger alligator-søen, hvor alligatorer og spændende fuglearter kan observeres. Der er også god tid til at slappe af og nyde skovens mange lyde fra en hængekøje og gå på fuglekig omkring lodgen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 7

  Amazonas - Baños

  Vi siger farvel til junglen og kører mod Baños. Efter et par timers kørsel kommer vi gennem en af de største byer i junglen, Puyo, og derfra igennem Pastaza kløften, der byder på en fantastisk panoramaudsigt til floden og den omgivende tågeskov. Der er flere imponerende vandfald langs vejen. I den lille landsby Rio Verde, der betyder grønne flod, vandrer vi ned gennem tågeskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, hvor floden lander i en stor ”stengryde” inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan vi mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og studere de smukke epifytter der vokser på træerne. Senere får vi et lille adrenalin rush, når vi kører i svævebane over Pastaza floden ved vandfaldet Manto de la Novia.

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter). Byen har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små butikker sælges toffee-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af. Vi har én overnatning i Baños.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Baños

 • Dag 8

  Baños - Salasaca - El Arenal - Riobamba

  Til morgen er der tid til at opleve Baños på egen hånd inden vi kører mod Andesbjergene og byen Riobamba. Det er en tur hvor landskab og klima ændres drastisk, fra den frodige skov til det måneagtige landskab uden vegetation rundt om Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo (6310 meter).

  I den lille indianerlandsby Salasaca besøger vi væveren Alonso Pillas hjem og værksted. Han viser, hvordan han arbejder ved væven efter ældgamle traditioner og fortæller om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen.

  Vi passerer flere andre, små landsbysamfund, før vi kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af Chimborazo og kører ind i området, der kaldes ”El Arenal” i 4000 meters højde. På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode chancer for at se lamaer, alpakaer og vicuñas, der er verdens mindste lama-art. Vi går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning.

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Riobamba (2735 meter).

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Riobamba

 • Dag 9

  Riobamba - Alausi - Ingapirca - Cuenca

  Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land og marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver og lyser op mellem alt det grønne og brune. Vi stopper i Alausi, en lille atmosfærisk by med gamle huse og en togstation, der engang var det eneste forbindelsesled mellem kysten og højlandet. Vi går en tur på hovedgaden, hvor vi ser de utrolig flot klædte Alausi-kvinder, og oplever hverdagslivets travlhed.

  Midt på dagen når vi til Ingapirca (3200 meter), Ecuadors eneste større Inkaruin. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinens mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner, men vi får også indblik i områdets tidligere kulturer og andre aspekter af livet på det tidspunkt.

  Vi spiser frokost på en hyggelig hacienda med udsigt til komplekset, inden vi fortsætter til den forførende koloniby Cuenca (2530 meter).

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Cuenca

 • Dag 10

  Cuenca

  Vi bruger formiddagen til fods i Cuenca. Vi slentrer i de smalle gader, langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og vi ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

  Vi besøger et værksted, hvor de berømte panamahatte fremstilles. Panamahatten kommer – trods sit misvisende navn – fra Ecuador, og har haft stor betydning for Ecuador og især Cuencas økonomi. Vi guides gennem hele processen fra strå til den færdige hat.

  Resten af dagen er på egen hånd i Cuenca, der bugner med museer og kunstgallerier. Byen har på samme tid en international kant og provinsiel stemning, og der er et livligt aftenliv med mange gode restauranter og barer, der er værd at udforske.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Cuenca

 • Dag 11

  Cuenca - Guayaquil

  Efter morgenmaden kører vi mod Guayaquil ved kysten. I udkanten af Cuenca stopper vi for at nyde udsigten over byens karakteristiske røde tage og mange kirketårne og sige farvel til højlandet. Turen til Guayaquil går gennem den naturskønne Cajas nationalpark, et bjergområde med stejle klipper, søer og skov, og vi oplever, hvordan landskabet ændrer sig radikalt, fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%. I Guayaquil ser vi de vigtigste monumenter og vandrer langs promenaden ved Guayas floden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas.

  Vi spiser frokost inden vi sidst på eftermiddagen køres i lufthavnen og siger farvel til dem, der ikke skal med til Galapagosøerne.

  Herefter kører I til jeres hotel og har resten af dagen på egen hånd i Guayaquil.

  Morgenmad og frokost

  Overnatning: Guayaquil

 • Dag 12

  Guayaquil - Galapagosøerne

  Efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen i Guayaquil, hvorfra vi flyver til øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi mødt af vores guide og transporteret til den yacht, der skal være vores base under sejladsen. Ombord bliver vi indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost. Om eftermiddagen besøger vi øen Mosquera, der ligger mellem Baltra og North Seymour. Den lille sandø har en af øgruppens største søløvebestande, så vi kan godt forvente en varm velkomst af legesyge og nysgerrige søløver. Landgangen på Mosquera er våd dvs. at vi stiger af vores panga, gummibåd, i vandet så tæt på stranden som muligt. Udover søløver kan vi se forskellige kystfugle og måger.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Fragata-båden

 • Dag 13

  Isabela og Fernandina

  I dag besøger vi de vestligste og yngste øer på Galapagos, Isabela og Fernandina, der har øgruppens mest aktive vulkaner. På den nordvestlige spids af Isabela har vi vores første udflugt i panga til stedet Vicente Roca Point, en spektakulær geologisk formation. Her har vi mulighed for at se store flokke af blåfodede suler, nazca suler, og hvis vi er heldige Galapagos skarven, der har mistet evnen til at flyve. I det klare vand kan vi observere farvestrålende fisk, delfiner, havskildpadder og måske endda hvaler. Om eftermiddagen besøger vi Espinoza Point på Fernandina. Fernandina er øgruppens mest uberørte ø pga. dens isolation, og fordi den ikke er påvirket af introducerede arter i samme omfang som andre øer. Den er et af de bedste steder at observere marinelivet. Store flokke af havleguaner slapper af på de sorte klipper, mens Galapagos skarven tørrer sine vinger i solen, der er pingviner og søløver samt mulighed for at se hvaler, delfiner og store flokke af fiskende blåfodede suler. Derudover er der mulighed for at se flotte lavaformationer, lavafirben, slanger og høge.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Fragata-båden

 • Dag 14

  Isabela

  I dag udforsker vi Urbina Bay og Tagus Cove på Isabelas vestkyst. Tektoniske bevægelser i 1954 og 1994 har skabt Urbina Bay, der er et stykke opløftet havbund for foden af Alfredo og Darwin vulkanerne. En længere sti leder os gennem et landskab med giftige æbletræer, palo santo træer og bomuldsplanter forbi en stor sø. Der er mulighed for at se havleguaner, de gule landleguaner, og hvis vi er meget heldige kæmpeskildpadder, samt at finde koraller langt inde i landet. Efter frokost besøger vi Tagus Cove, der var det foretrukne ankersted for pirater og hvalfangere i 1800 tallet. Vi kommer forbi en grotte, hvor vi kan se inskriptioner fra denne tid og fortsætter til en saltsø og udsigtspunkt over Isabelas vulkaner. Der er som de andre steder mulighed for at se havlegunaer, søløver, pingviner og Galapagos skarv. Herefter sejler vi tilbage mod de centrale øer i øgruppen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Fragata-båden

 • Dag 15

  Santiago og Chinese Hat

  I dag starter vi med at besøge Puerto Egas på Santiago, hvor Sugar Loaf vulkanen, som Charles Darwin besteg under ekspeditionen til øgruppen i 1835, rejser sig i horisonten. Vi har en våd landing på en sort sandstrand og går på udkig efter krabber, søpindsvin, ålefisk og blæksprutter i tidevandssøer mellem klipperne. I en grotte er der mulighed for at se Galapagos’ anden søløveart, Galapagos fur seal, som er mindre og lidt mere kortsnudet end søløven. Om eftermiddagen besøger vi en af Santiagos små satellitøer: Chinese Hat, der har fået sit navn pga. sin lighed med en kinesisk hat. Øen ligger bare 100 meter fra Santiago, og kun små krydstogtsbåde kan ligge til her. En sti langs kysten fører os forbi en søløve koloni til en klippestrand fyldt med krabber.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Fragata-båden

 • Dag 16

  Santa Cruz - Guayaquil

  Vores rejse på Galapagosøerne slutter på hovedøen Santa Cruz. Øen er den tredje største i øgruppen og har den største befolkning i byen Puerto Ayora, der er centrum for turistindustrien samt Charles Darwin Foundation og nationalparken. Efter en tidlig morgenmad besøger vi Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om og ser kæmpeskildpadder i forskellige størrelser og aldre. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret, indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også et par eksemplarer af landleguaner fra forskellige øer. Efter dette besøg køres vi til lufthavnen på Baltra og flyver tilbage til Guayaquil på fastlandet. Senere på dagen skal vi flyve videre til Danmark, men der er tid til at spise frokost i Guayaquil i ventetiden. Dette kan arrangeres på forhånd med guiden (mod et tillæg).

  Måltider: Morgenmad og mad på det oversøiske fly

  Overnatning: Guayaquil

 • Dag 17

  Ankomst til København

  For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam.

  Måltider: Måltider på flyet

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Ecuador og Galapagos

 • Pas og visum

  Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

  Som dansker er man visumfri i 90 dage. I flyet udfyldes indrejsekort. Man skal imidlertid være i besiddelse af et pas, der har mindst seks måneders gyldighed ved afrejse fra Ecuador. Det er altid en god idé at have en kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

  Indrejse til Galapagos I lufthavnen på vej til Galapagos betaler I 20 USD for et INGALA transitkort. Kortet skal opbevares til og med afrejsen fra Galapagos, og skal betales kontant.

  Din bagage skal tjekkes af SICGAL. Friske fødevarer og planter må ikke medbringes, da det kan skade økosystemet på Galapagos.

  Ved ankomsten til Galapagos-øerne betaler I entré til nationalparken. Det koster 100 USD per person og kan kun betales kontant. Vær opmærksom på, at nationalparken ikke altid modtager 50 og 100 dollarsedler.

 • Vaccinationer

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.
  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Medicin

  Receptpligtig medicin bør pakkes i håndbagagen. Vær opmærksom på at det kræver en speciel tilladelse at medbringe insulin i håndbagagen, men egen læge kan hjælpe med at få en sådan tilladelse. Medbring gerne en medicinliste med det aktive stof i den receptpligtige medicin samt dosis.

  Er man tilbøjelig til at blive køresyg eller søsyg, er det en god idé at medbringe piller mod dette. Der kan være store bølger mellem øerne på Galapagos. 

 • Højdesyge

  Højdesyge kan opstå, når man bevæger sig relativt hurtigt op i en højde over 2500 meter, f.eks. når man flyver til Quito. Det er vigtigt at drikke meget vand, spise lette måltider og undgå alkohol for at minimere problemer med højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

  Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk . Det koster 50 kr. for recepten og 160 for konsultationen.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Mad og drikke

  Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet i Ecuador. Mineralvand kan købes overalt. Undgå isterninger og lokalt hjemmebryg lavet på postevand. Vi får god og veltillavet mad overalt, og det er sjældent der forekommer mavetilfælde. 

  Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt.

  For at reducerer mængden af plastik, anbefales det at medbringe en feltflaske til opfyldning af vand. Der vil være vandtanke i bussen og på hotellerne på Galapagos.

 • Hoteller

  De hoteller, vi bruger, er ofte hyggelige renoverede kolonipalæer eller haciendaer. Det betyder dog, at værelserne ikke altid er ens, at der kan være forskel på størrelserne af værelserne. Derfor vil nogle til tider få et bedre værelse end andre, og omvendt. Der kan ikke garanteres bestemte værelser på forhånd.

  På Galapagosøerne er hotelværelserne oftest små og beskedne.

 • Valuta

  Møntfoden i Ecuador er USDollars. Det anbefales, at man medbringer dollars i kontanter. Tag ikke 50 og 100 dollarsedler med, da de er svære at få vekslet (da der er mange falske 50 og 100 dollarsedler). Det er bedst at have 10 og 20 dollarsedler med. Kreditkort kan anvendes i de større byer, hvor der også er hæveautomater. Kreditkort kan ikke anvendes i Amazonas. Der er hæveautomater i Puerto Ayora, og de fleste restauranter på Galapagos tager imod kreditkort.

 • Elektricitet

  Der er 110 volt. Danske stik kan ikke bruges, så medbring en adapter. Der benyttes stik med små smalle, flade ben, enten to- eller tre-benede.

  Medbring evt. en lommelygte eller pandelampe til hotellet i Amazonas. For en sikkerhedsskyld er det er en god idé at oplade alle apparater inden turen til Amazonas.

 • Prisniveau

  På restauranter koster en hovedret ca. 10-25 USD. En øl koster 3-4 USD, en sodavand ca. 2 USD og en flaske vin ca. 25 USD. En liter vand i et supermarked/kiosk koster ca. 1 USD.

  På Galapagos koster øl ca. 5 USD, sodavand 4 USD og vin 30 USD.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10% til regningen, hvis drikkepenge ikke allerede er inkluderet (servicio 10%).

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 $ pr. værelse.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Bemærk

  • På grund af vandreturene i regnskoven og på Sierra Negra vulkanen er det nødvendigt med almindelig god fysisk form.
  • For at reducere mængden af plastik, modtager I på dag 1 en feltflaske til opfyldning af vand. Der vil være vandtanke i bussen og på hotellerne på Galapagos.
 • Internet og telefoni

  Ecuador har selvvalg fra Danmark. Tryk 00593 + omr.nr + abon.nr.  Fra Ecuador til Danmark trykkes 0045 + dk-nummer. På sejlturene mellem Galapagos øerne kan der være dårlig mobildækning

  Der er Wifi på de fleste hoteller. 

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den.

 • Tidsforskel

  Der er 7 timers forskel mellem Ecuadors fastland og Danmark. Der er 8 timers forskel mellem Galapagos og Danmark.

 • Kriminalitet

  De fleste rejser til Ecuador er problemfrie. Ud over almindelig sund fornuft anbefaler vi, at man ikke går med smykker, og at man bærer sit kamera, telefon og penge ude af syne for andre.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først. Alle tager mange flere billeder end forventet – så medtag rigelig hukommelse eller et eksternt medie til at gemme billederne på undervejs.

 • Kamera og andre værdigenstande

  Hvis du medbringer kamera, mobiltelefon eller andre værdigenstande på kanoturene i Amazonas og på de små både, vi sejler med på Galapagos, så sørg for at have dem i en vandtæt pose.

  Viktors Farmor kan ikke gøres erstatningspligtig, hvis genstandene bliver våde eller mistes.

 • Beklædning

  I højlandet er den bedste måde at klæde sig på efter lag på lag princippet, da dagene ofte byder på både sol og regn. Det kan være køligt morgen og aften samt på vandreture i nationalparker, hvorfor en sweater og vindjakke anbefales. Der er køligt om natten i Ingapirca, så medbring evt. nattøj. 

  I Amazonas er der brug for let og løst tøj, langærmede bluser og lange bukser til vandringer i regnskoven samt regntøj. På lodgen kan shorts og sandaler anvendes.

  På Galapagos er der brug for let og løst tøj, gerne shorts. En sweater og vindjakke kan medbringes til sejlturene mellem øerne. Det er god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepromade med solbeskyttelse, solhat og solbriller. Medbring badetøj til badning i Amazonas og på Galapagos samt i varme kilder.

 • Snorkling på Galapagos

  Snorkeludstyr til Las Tintoreras øerne er inkluderet i rejsens pris. Fødder er ikke inkluderet, men dem kan man leje billigt mange steder. Hvis man vil ud at snorkle på sin fridag, kan man også leje maske og snorkel billigt mange steder. Ellers anbefales det at medbringe eget snorkeludstyr. Nogle steder kan man ligeledes leje en våddragt (Det kan være nødvendigt fra maj til december, hvor vandet er koldere).

  Det er en god idé at medbringe et undervandskamera.

 • Klima

  Ecuador har tropisk klima, men vejret varierer meget fra region til region og i forhold til højden.

  I Quito og højlandet er gennemsnitstemperaturen 7-23°C hele året rundt. I regntiden (okt. – maj) starter dagene generelt med sol, det bliver varmt over middag, og senere på dagen kan der ske at regne. Det kan blive koldt om natten.

  I Amazonas ligger gennemsnitstemperaturen mellem 25 og 30 grader, og det er fugtigt og regnfuldt hele året. 

  I Guayaquil ligger temperaturen gennemsnitligt mellem 21 og 31 grader, og der er meget høj luftfugtighed.

  Galapagos: fra december til april er vandet varmt, cirka 26°, og vejret er undertiden meget varmt +30°. Det solrige vejr afbrydes en gang imellem af kraftige, men korte regnbyger.  Fra maj til december er vejret tørt, og temperaturen er ca. 25°. Vandet er ca. 20°. Nedbør veksler dog fra år til år og fra ø til ø.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Vaccinationskort
  • Regntøj eller regnponcho
  • Evt paraply, også praktisk i stærk sol
  • Shorts, soltoppe og sandaler
  • Varmt tøj (lag på lag), da vejret kan være omskifteligt i højlandet
  • Lette langærmede bluser/skjorter og lange bukser til vandring i regnskoven (ekstra sæt bukser kan være nyttige, da det er svært at tørre tøj i Amazonas pga. fugtighed)
  • Passende fodtøj til vandring (gerne vandtæt)
  • Evt. teleskop-vandrestav
  • Solbriller og solcreme
  • Kasket/hat
  • Evt. medicin mod maveinfektion og køre- og søsyge (tal med egen læge)
  • Badetøj, badesandaler
  • Evt. siddeunderlag
  • Myggespray (vigtigt i Amazonas)
  • Vådservietter
  • Feltflaske / flaske til vand
  • God kikkert
  • Lommelygte/pandelampe
  • Ørepropper
  • Evt. vandtæt pose til kamera
  • Evt. undervandskamera
  • Lille rygsæk til dagsture
  • T-shirt til brug under snorkling- den beskytter mod den stærke sol

   

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Ecuador eller Galapagos.