”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog. Og for kirgiserne har ordsproget været alvorligt ment, for der kunne være langt imellem besøgende i deres telte. De var nemlig nomader, og det helt særlige for Kirgisistan er, at denne livsform varede indtil midten af det 20. århundrede.
Priser fra 18.990 kr.
Max. 19 deltagere 12 dages rejse
Tænk hjemmelavet syltetøj, nystakket hø, hestetrukne vogne og en fornemmelse af, at tiden står stille. Vi forkæler sanserne og sjælen på en rejse til egnene Bukovina og Transsylvanien i Rumænien med deres oldgamle traditioner og det romantiske og bjergrige landskab.
Priser fra 11.990 kr.
Max. 20 deltagere 8 dages rejse
En smagsrejse gennem Egypten: Opdag landets gastronomi
Skrevet af
Josefine Aude Raas
Josefine er journalist og sidder til dagligt på kontoret på Thomasminde. Hun elsker at rejse og er blevet udnævnt til familiens globetrotter.
Egypten er kendt for sin rige historie, majestætiske pyramider og den mægtige Nil. Men vidste du, at landet også byder på en fængslende madkultur?
Madkulturen i Egypten er lige så mangfoldig og spændende som dets fortid. Fra de livlige gadekøkkener i Cairo til de rolige landsbyer langs Nilen er egyptisk mad en vigtig brik i landets kulturelle puslespil.
Egyptisk mad er en fest i forskellige smagsnuancer og traditioner. Med rødder i det gamle Egyptens køkkener og inspireret af syrisk, libanesisk, tyrkisk, palæstinensisk og græsk madkunst, får du en mosaik af smagsoplevelser, der matcher landets varierede landskab. Og dét er en af grundene til, at vi elsker at rejse i Egypten!
Når du sammen med Viktors Farmor rejser til Egypten, venter en magisk rejse ind i bl.a. landets madkultur. Du bliver betaget af traditionelle retter, der har været serveret i årtusinder og får samtidigt smagsoplevelser, hvor moderne fortolkninger møder klassiske opskrifter.
Dette er en ægte egyptisk delikatesse, en form for stuvning lavet med varme fava-bønner, tilberedt i en symfoni af krydderier. Når du sætter dine fødder på egyptisk jord, vil du uden tvivl støde på retten.
Du har sikkert hørt om falafel, måske har du smagt det herhjemme i Danmark. Disse små, smagfulde kugler er lavet af mosede kikærter og krydret til perfektion, før de bliver rullet og stegt i olie. I Egypten nyder de ofte falafel til morgenmad, serveret med æg, brød og ost. Det er en sand fornøjelse for smagsløgene!
Hvis du er den eventyrlystne type, foreslår vi, at du prøver feseekh. Retten består af fermenteret fisk, der minder lidt om den svenske Surströmming. Feseekh kræver tid og tålmodighed: Fisken tørres først under åben himmel og får derefter lov til at ligge i saltlage i en hel måned. Retten serveres med pitabrød og frisk salat. Det er en ret, der deler vandene, men hvis du tør kaste dig ud i det, synes vi, at du skal prøve det.
Cairo er selve epicentret af Egyptens kulinariske eventyr. Byen er sprudlende med restauranter, caféer og gadekøkkener, der frister med alt fra traditionelle egyptiske retter til moderne gastronomiske kreationer. Men hvor kan du bedst opleve Cairos madscene? Lad os tage dig med på en tur til byens legendariske bazar, Khan el Khalili. Her opdager du en verden af friskbagt brød, duftende krydderier og autentiske lækkerier som ful og falafel.
Hvis du længes efter en mere moderne spiseoplevelse, kan du udforske en række trendy restauranter i Cairo, hvor du kan smage alt fra traditionel egyptisk mad til internationale delikatesser. Vi anbefaler gerne nogle af vores favoritter:
Når du rejser i Egypten, bliver du fortryllet af ikke kun maden, men også de forfriskende drikkevarer, der findes i landet. Lad os tage dig med på en smagfuld rejse gennem Egyptens drikkevarer:
Sidst, men ikke mindst, må du ikke gå glip af den autentiske egyptiske kaffe. Den mørke, aromatiske bryg er traditionelt serveret i små kopper og brygget med en stærk smag.
Egypten byder på en verden af smagsoplevelser, der får dine smagsløg til at danse. Når du rejser med Viktors Farmor, sørger vi for, at du får mulighed for at smage på landets gastronomi. Vi tager dig med til lokale markeder, hvor du kan smage på friske råvarer, og til restauranter, hvor du kan nyde traditionelle retter.
Læs flere artikler om Egypten
Cairo er en oplevelse for alle sanser. I ørkensandet udenfor byen hæver pyramider sig mod himlen som levn fra fortidens store civilisa...
9.990 kr.
Max. 20 deltagere
5 dages rejse
Rejs med Viktors Farmor i samarbejde med Moesgaard Museum på en historisk rejse gennem Egypten. Det tørre ørkenklima i landet har beva...
18.990 kr.
Max. 23 deltagere
9 dages rejse
Den 4. november 1922 stødte man under udgravninger i Kongernes Dal i det sydlige Egypten på en trappe med 12 trin. Trappen førte ned t...
19.990 kr.
12 dages rejse
Den 4. november 1922 stødte man under udgravninger i Kongernes Dal i det sydlige Egypten på en trappe med 12 trin....
Rejs med Viktors Farmor i samarbejde med Moesgaard Museum på en historisk rejse gennem Egypten. Det tørre ørkenkli...
Cairo er en oplevelse for alle sanser. I ørkensandet udenfor byen hæver pyramider sig mod himlen som levn fra fort...